Martinezio 21.02.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ma ktoś z Was namiary na jakiegoś szpeca od ustawienia pieca, aby węgiel się dobrze spalał, kocioł HEFa 38 kW. ja miałam problemy z hefem gdyż dobijała mi temperatura do 80 stopni problem był w ustawieniach technicznych ustawianych przez producenta przyjechał koleś z hefa z sochaczewa i to poprawiał a co do węgla , ja po nałożeniu pełnego zasobnika mam około 1 wiadro popiołu,czyli podobnież bardzo mało groszek kupuję ze śląska, przyjeżdzają ja im daje worki a oni pakują i do kotłowni mi wnoszą ....w cenie Ainer: Hmm... A możesz zdradzić więcej szczegółów odnośnie tego węgla? Najbardziej interesuje oczywiście cena. ale jeśli to nie jakaś tajemnica to może i kontakt? Hubert: a propos HEFa, to skontaktuj się z firmą Tradeco - u mnie ustawiał wstępnie kocioł ich zaprzyjaźniony monter (firma Vis-Sol, czy jakoś tak). Zero problemów do dziś (choć kociołek mniejszy, bo tylko 18kW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 23.02.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ma ktoś namiary na rzetelnego i niedrogiego kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 23.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam ponownie po snie zimowym od wczoraj ruszylismy z instalacja elektryczna; niestety gdybysmy wiedzieli wczesniej, ze prad ktory mial byc na jesieni zeszlego roku bedzie (?) w czercwu, podciagnelibysmy instalacje w zeszlym roku. No ale to Polska wlasnie.. poszukuje teraz sprawdzonego - hydraulika - kogos do kominka - kogos do ocieplenia poddasza (welna, stelaze, plyty itd) bede wdzieczna!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 24.02.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam ponownie po snie zimowym od wczoraj ruszylismy z instalacja elektryczna; niestety gdybysmy wiedzieli wczesniej, ze prad ktory mial byc na jesieni zeszlego roku bedzie (?) w czercwu, podciagnelibysmy instalacje w zeszlym roku. No ale to Polska wlasnie.. poszukuje teraz sprawdzonego - hydraulika - kogos do kominka - kogos do ocieplenia poddasza (welna, stelaze, plyty itd) bede wdzieczna!! pozdrawiam Proszę: - hydraulika - Darek 606-444-038 - kogos do kominka - Fux Kom 602-321-563 - kogos do ocieplenia poddasza (welna, stelaze, plyty itd) - Adam 695-397-620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 24.02.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam, poszukuję dobrej i sprawdzonej firmy z Sochaczewa lub okolic do założenia klimatyzacji w domu. Możecie kogoś polecić? z góry dziękuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 24.02.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam ponownie po snie zimowym od wczoraj ruszylismy z instalacja elektryczna; niestety gdybysmy wiedzieli wczesniej, ze prad ktory mial byc na jesieni zeszlego roku bedzie (?) w czercwu, podciagnelibysmy instalacje w zeszlym roku. No ale to Polska wlasnie.. poszukuje teraz sprawdzonego - hydraulika - kogos do kominka - kogos do ocieplenia poddasza (welna, stelaze, plyty itd) bede wdzieczna!! pozdrawiam Polecamy - kominki - Pan Mieczysław 602-674-612 - ocieplenie poddasza - Pan Robert 661-429-756 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 24.02.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 mam jeszcze jedno pytanie, bo podoba mi sie konkretny model mebli kuchennych z firmy Black Red White. Pytalam sie na zeromskiego w BIS -ie no i niestety oni kiedys wspolpracowali z firma BRW i Forte ale sie wycofali. Co nam Pan zaproponowal, to zeby przyniesc zdjecie tych mebli i oni moga nam je zrobic. Duzo osob na forum pozytywnie sie wypowiadalo o tej firmie, ale ten model podoba mi sie w kazdym szczegole i boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw.. A moze ma ktos meble z BRW to gdzie kupowaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 24.02.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw.. obawiam się, że meble z Bisa mogą jakością przebić oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 24.02.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw.. obawiam się, że meble z Bisa mogą jakością przebić oryginał popieram Coobah robili meble u mnie do kuchni z frontami szklanymi, szafę wnękowa i kuchnie u rodziców z frontami lakierowanymi i jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 26.02.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam,po roztopach i podeschnięciu ziemi będę chciał doprowadzić część działki przeznaczoną na ogród do porządku (była tam łąka + paroletni ugór). Czy ktoś z was może polecić rolnika, który niedrogo wykona podorywkę i bronowanie w Bieniewicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.02.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ja też bym potrzebował takiej usługi, ale chyba popytam po sąsiadach. Jeden zza dwóch miedz ma trachtór i jakieś sprzęty, to może się skusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_78 27.02.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam Wszystkich Forumowiczów, przymierzam siię do budowy domu w Sochaczewie.Na obecnym etapie szukam dobrego, sprawdzonego architekta.Wydaję mi się, że powinien być również z Sochaczewa, gdyż logistycznie będzie to niewątpliwie pewne ułatwienie.W necie znalazłem taką oto listę:http://www.budownictwo.pl/Architektoniczne%20biura--Sochaczew-w10n1s2p4.html Byłbym wdzięczny za Wasze sugestie i podzielenie się doświadczeniem w tej kwestii. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 28.02.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam Wszystkich Forumowiczów, przymierzam siię do budowy domu w Sochaczewie. Na obecnym etapie szukam dobrego, sprawdzonego architekta. Wydaję mi się, że powinien być również z Sochaczewa, gdyż logistycznie będzie to niewątpliwie pewne ułatwienie. W necie znalazłem taką oto listę: http://www.budownictwo.pl/Architektoniczne%20biura--Sochaczew-w10n1s2p4.html Byłbym wdzięczny za Wasze sugestie i podzielenie się doświadczeniem w tej kwestii. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu, Robert Mi dom projektował Pan Edwin ---> http://www.budownictwo.pl/Zesp%C3%B3%C5%82-Us%C5%82ug-Projektowych-Edwin-Musia%C5%82czyk-c7190i4897585p5.html Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_78 28.02.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dziękuję Sain za szybką reakcję i podzielenie się swoim doświadczeniem. Pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 01.03.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam pytanko, czy ktos z was kupował gres szklany i musiał go jescze impregnowac ?? po co to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 02.03.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Mam pytanko, czy ktos z was kupował gres szklany i musiał go jescze impregnowac ?? po co to ? z tego co wiem to jest gres SZKLIWIONY Ale może coś się pozmieniało A impregnowało się chyba po to, żeby tak brudu nie wnikał w niego.. ale nie dam sobie niczego uciąć, dawno sie tym nie interesowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dokładnie, jak pisze Coobah. Gres to taki dość specyficzny spiek ceramiczny, który ma dużo mikroporów. W te mikropory wchodzi brud i to powoduje powstawanie plam, czy zmianę odcienia gresu. Dlatego warto go zaimpregnować, zwłaszcza polerowany. Co do szkliwionego, to nie wiem, czy jest to konieczne, bo ten z wierzchu ma warstwę szkliwa, której zadaniem jest właśnie zakleić te pory. Aczkolwiek z perspektywy użytkowania widzę, że warto impregnować, zwłaszcza jasne fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 02.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 mam jeszcze jedno pytanie, bo podoba mi sie konkretny model mebli kuchennych z firmy Black Red White. Pytalam sie na zeromskiego w BIS -ie no i niestety oni kiedys wspolpracowali z firma BRW i Forte ale sie wycofali. Co nam Pan zaproponowal, to zeby przyniesc zdjecie tych mebli i oni moga nam je zrobic. Duzo osob na forum pozytywnie sie wypowiadalo o tej firmie, ale ten model podoba mi sie w kazdym szczegole i boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw.. A moze ma ktos meble z BRW to gdzie kupowaliscie? rozpatrywalem poważnie meble z BRW ale ostatecznie się wycofałem - nienajlepsze opinie. kupowałem w M&M w Kątach - oni kiedyś współpracowali z BRW, ale się wycofali, i nabyłem od nich meble firmy Elprim Weka, jesli dobrze pamiętam. Są naprawdę OK, powiedzmy na 4+ - są drobne niedokłądności usuwane w ramach gwarancji. BRW w Sochaczewie ma chyba dystrybutora na ul Piłsudskiego, kiedyś byłem tam pooglądać. Spory salon mają w Jankach, ale tam obsługa taka sobie. Jesli meble są pod wymiar najwazniejsze zeby to oni przyjechali sami sobie pomierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 02.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam ja tym razem w kwestii niebudowlanejszukam w okolicy Sochaczewa mleka koziegoznalazłem w okolicy Kampinosu i Leszna ale może bliżej Sochaczewa jakaś koza by się znalazłapozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 02.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 no po kilku postach na temat mebli firmy BRW dalam sie przekonac co do Bisu. ma ktos sprawdzona ekipe do ogrzewania podlogowego?? b. prosze o nr telef. chcemy porownac ceny itp; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts