kapsl 03.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 dobry..budujemy dom w Altance. w chwili obecnej jesteśmy na etapie fundamentów, ale od przyszłego tygodnia będą nam już stawiać ściany.. jednak ciągle wahamy się między bk a porothermem.. a Wy co wybraliście ? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 05.05.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 My wybraliśmy cegłę MEGA z Plecewic. Sprawnie i szybko. A jednak cegła lepsza niż BK. Choć sami do ostatniej chwili byliśmy zdecydowani na BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 05.05.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 wczoraj robiliśmy kolejną rundę po składach budowlanych.. z początku też brałam pod uwagę Plecewice ale murarze narzekają, że cegły są nierówne i nie polecają nam tego wyrobu... za tydzień muszę mieć już materiał na budowie, a ciągle nie wiem ,co kupić... rozsądek mi podpowiada że Winerbergera, ale boję się tych odpadów. No i moja ekipa opowiadałą mi jakie mogą być problemy z dociepleniem budynku...z kolei bk jest lżejszy i łątwiejszy w obróbce, większy i szybko się z tego buduje.. jednak jego nasiąkliwość i ta zaprawa klejowa spęzają mi sen z oczu... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 05.05.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 wczoraj robiliśmy kolejną rundę po składach budowlanych.. z początku też brałam pod uwagę Plecewice ale murarze narzekają, że cegły są nierówne i nie polecają nam tego wyrobu... za tydzień muszę mieć już materiał na budowie, a ciągle nie wiem ,co kupić... rozsądek mi podpowiada że Winerbergera, ale boję się tych odpadów. No i moja ekipa opowiadałą mi jakie mogą być problemy z dociepleniem budynku...z kolei bk jest lżejszy i łątwiejszy w obróbce, większy i szybko się z tego buduje.. jednak jego nasiąkliwość i ta zaprawa klejowa spęzają mi sen z oczu... ech Murarze polecają Ci BK, bo łatwiej i szybciej im się buduje Ja mam swój dom z Ytonga, może nie najtańsza opcja, ale jestem zadowolony. Zauważyłem, że jednak dużo osób stawia obecnie z Solbetu. Cegła "plecewicka" może nie jest najprostsza, ale koszty vs jakość nie są aż tak złe. Wybór należy do Ciebie, przy BK żona zawiesi sobie sama obraz, a przy ceramice już ty będziesz musiał wiercić dziury i instalować kołki Jakie argumenty podają Ci murarze, że przy ceramice mogą być problemy z ociepleniem budynku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamboleon 05.05.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja buduję z BK firmy H+H. Nie na klej, ale zwykłą zaprawę murarską. Na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBRH 09.05.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam, mam do sprzedania profile aluminiowe pod plyty kg ( 60 szt ), oraz jakby ktos potrzebowal osuszacz powietrza ( nowy, na gwarancji ).Kontakt : 693 480 445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 09.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Odsprzedam taniej stemle budowlane 150 sztuk 2,9 metra i 20 sztuk 3,5 metra - odbiór w Pruszkowietelefon 608 089 366pozdrawiam roslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 10.05.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 zdecydowaliśmy się jednak na BK firmy H+H 25cm plus 15cm docieplenia... skąd bierzecie materiały? ja biorę z AlfaGra. miał ktoś przyjemność kupowania materiałów w tym składzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwojkam 12.05.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 zdecydowaliśmy się jednak na BK firmy H+H 25cm plus 15cm docieplenia... skąd bierzecie materiały? ja biorę z AlfaGra. miał ktoś przyjemność kupowania materiałów w tym składzie? Ja budowałem z tym składem w zeszłym roku, polecam bardzo dobra obsługa, wszystko załatwaili bez marudzenia (z czym się np. spotkałem w Budmacie na Gawłowskiej). Jak będziecie brali od nich dużo materiału dają upusty, a najlepiej dogadujcie się w sprawie cen z Panem Zbyszkiem (wlasciciel)- bardzo fajny gosc. Jesli chodzi o materiał na ściany, budowałem z ceramiki ZCB Markowicze (teraz to chyba przejął Leier). Pustak (U-220) był droższy niż plecewicki ale jakość pierwsza klasa (murarze byli pod wrażeniem) - pustaki równe i bardzo twarde (na 30 palet przywiezionych tylko 2 pustaki były peknięte i to tylko dlatego że przy rozładunku gość zawadził HDS-em - Plecewice pod tym względem dramat). Niestety towar musiałem ściągać z Błonia bo w Sochaczewie i okolicach nikt tego nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwojkam 12.05.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam! Szukam ofert na tynkowanie wewnętrzne budynku jednorodzinnego. Będę chciał kłaść tynki cementowe albo cementowo-wapienne i chyba maszynowo już niedługo...pewnie koło czerwca, lipca tego roku.... Szukam teraz pilnie również elektryka..... Jak macie osoby godne polecenia - to proszę o info... Doradźcie również ile powinienem zapłacić elektrykowi, żeby to nie było drogo... Elektryk - Pan Sławek 604837087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 12.05.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Sprzedam barak 6mx3m - idealny na budowę. U mnie podczas budowy spali w nim budowlańcy.tel. 604788957 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniello654 13.05.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam, pozdrawiam wszystkich budujących z okolic Sochaczewa.Ja jestem dopiero na początku krętej drogi papierkowej w kierunku własnego domku. W związku z tym mam pytanko:Czy możecie polecić kogoś do adaptacji projektu?Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiaki 13.05.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam!Szukam dobrej i taniej ekipy budowlanej.Jeżeli ktoś może jakąś polecić będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszek76 16.05.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam, pozdrawiam wszystkich budujących z okolic Sochaczewa.Ja jestem dopiero na początku krętej drogi papierkowej w kierunku własnego domku. W związku z tym mam pytanko: Czy możecie polecić kogoś do adaptacji projektu? Daniel Pani Urszula Trybuł 604 446 750.Zrobi ci adaptację i poprowadzi budowę.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamboleon 17.05.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Mam prośbę. Podpowiedzcie mi, jakie są u nas w Sochaczewie ceny robocizny na kładzenie tynków cementowo-wapiennych (SAIN np u Ciebie..) a także robocizna - ocieplanie styropianem domu na zewnątrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszek76 17.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Właśnie u mnie tynkują ręcznie.Za położenie tynku plus wykończenie piaskiem kwarcowym płacę 21zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 17.05.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Mam prośbę. Podpowiedzcie mi, jakie są u nas w Sochaczewie ceny robocizny na kładzenie tynków cementowo-wapiennych (SAIN np u Ciebie..) a także robocizna - ocieplanie styropianem domu na zewnątrz.... Odpowiedz wysłałem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 18.05.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a my właśnie szukamy kogoś, kto nam założy wodomierz i podciągnie wodę z miejskiego... macie może jakieś namiary na kogoś, kto się zajmuje takimi rzeczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 18.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 kapsl z czystym sumieniem mogę ci polecić P. Leszka który u nas dopiero co zrobił wode i kanalizację. Leszek Stankowski604969173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 18.05.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 oo dzięki wielkie, jutro do Niego zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts