Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mnie przyjmiecie??? :) ...

Jak dobrze pójdzie zaczniemy w przyszłym tygodniu :roll: ...

Dla nie wtajemniczonych :wink: , mam piwnice, które powstały w ubiegłym roku, fundament pod taras i schody do domku...

Majster nas zwodzi, hurtownik wystawił...ale jesteśmy zdrowi, byliśmy na zlocie muratora :D ...Nie ma co narzekać....równowaga zachowana :lol: :lol: ...

Kurza d..jak tak dalej pójdzie będę budować 10 lat :x :evil: ...tfu,tfu :wink: :lol: ...

A mnie przyjmiecie??? :) ...

Jak dobrze pójdzie zaczniemy w przyszłym tygodniu :roll: ...

Dla nie wtajemniczonych :wink: , mam piwnice, które powstały w ubiegłym roku, fundament pod taras i schody do domku...

Majster nas zwodzi, hurtownik wystawił...ale jesteśmy zdrowi, byliśmy na zlocie muratora :D ...Nie ma co narzekać....równowaga zachowana :lol: :lol: ...

Kurza d..jak tak dalej pójdzie będę budować 10 lat :x :evil: ...tfu,tfu :wink: :lol: ...

:roll: :roll: :roll:

no dobra :D

HEJ wszystkim nowym i starym bywalcom :wink: !!! dziś zalewamy wieniec na ściance kolankowej...z tego miejsca dziękuję Mikopiko za cierpliwe odpowiadanie na moje pytania w rozpaczy...Miko fenkju! :wink: .

W poniedziałek więżba, a od 4 czerwca dachówka...i jeszcze jedno zamówiliśmy dziś bramę Hormanna...NO NO :wink: okna po 14 czerwca...szukam tynkarza z agregatem...bardzo dobrego fachowca!!!

Stres mija i optymizm wraca...ufff! HIP HIP HUUURA!

No i ja mam teraz czarne ścianki... fundamentowe - przepiękne.

Jak tak się nimi zachwycałam i usłuszała to babcia Pawła to troszkę się przeraziła - to juz innych kolorów nie było ????

także melduję:

humus wyrzucony,

ścianki zaczernione

ziemia wokół uprzotnięta,

piasek się dziś do środka będzie wrzucał

jest pogoda

jest pięknie

ale mnie wszystko boli

Oj...pamietam, jak stałam na działce i patrzyłam na czarne scianki...I nie rozumiałam dlaczego nie ma innych kolorow.potem ocieplili, wylali beton...a to było miesiac temu.

Za tydzien we wtorek przywoza nam deski na dach...i pewnie koncem przyszlego tygodnia ruszaja dalej....

Szukamy teraz kogos do tynkow.Chcemy mechaniczne, gipsowe, bo nie trzeba po tym poprawiac i jest od razu do malowania.Kuzynowi w Poznaniu zrobili rewelacyjne!!!!!!!!!!!!!!!!Ale trzeba miec kogos dobrego,zeby po nim nie poprawiac.I tutaj jest problem...nie mamy nikogo takiego :-?

A kiedy okna sie montuje????

Ula@-... a jaki masz dach??dachowka????

Zajrzałam do was i od razu się podbudowałam :D (z budowaniem cienko to chociaz podbudowanie sie udało)

Ula, wiwat wieniec :D

MaEmi gratuluję gustownego kolorku na ścianach :D

Semir, ty to chyba masz wzorcową budowę, aż mnie skreca z zazdrości :wink:

Dagi31, większość wstawia okna tuż przed robieniem instalacji, aby sobie instalacje nie wywędrowały... tylko konia z rzędem temu kto tak zabezpieczy okna, aby nie ucierpiały podczas tynkowania...

dzień dobry wszystkim

długo mnie nie było ale to z nawału obowiązku.

mija jakiś miesiąc od rozpoczęcia naszej budowy - za tydzień kładziemy strop :D

wczoraj podłączyliśmy wodę i kanalizację, musimy przywieść "trochę" piasku albo jakieś ziemi z wykopów bo nam studzienka wystaje jakiś metr nas poziom gruntu.

z tego miejsca muszą pochwalić moją lepszą połowę, na której spoczął największy ciężar tej inwestycji :oops:

ale powiedzmy, że ja w tym czasie na to zarabiam 8)

kredyt wzięliśmy w polbanku - jeśli będą pytania służę informacjami.

pozdrawiam tych planujących i już realizujących

ps. to że nie piszę, nie znaczy że nie śledzę wątku, w każdej wolnej chwili zaglądam co tutaj słychać

pzdr

wiolasz...no..ja na pozwolenie na budowe czekałam ponad 2 lata..zreszta wszystko opisałam w dzienniku budowy!!!Ale gratuluje.a teraz powiedz, kiedy ruszacie>>> :D

No własnie przeczytałam o twoich perypetiach.... toż to prawdziwa epopeja!!!! Ale dobrze, że chociaż zakupy robiliście to przynajmniej to z górki...