wiolasz 24.05.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam, jak Wy wchodzicie na forum, kiedy ja nie mogę? tyle czytania i w tyle jestem. U mnie piorunem coś się zaczyna moja ekipa ma 18 domów i wszystkie niedaleko pozdrawiam Wszystkie Klubowiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam, jak Wy wchodzicie na forum, kiedy ja nie mogę? tyle czytania i w tyle jestem. U mnie piorunem coś się zaczyna moja ekipa ma 18 domów i wszystkie niedaleko pozdrawiam Wszystkie Klubowiczki Ja dzwonie na 0700.... i dyktuje treść postu adminowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.05.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 pozdrawiamy i my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topoor1975 24.05.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam wszystkich, wiem, że z pewnością takie pytania wielokrotnie już padały, ale przyznaję, że bardzo mi się spieszy (muszę dać odpowiedź do jutra), dlatego popełnię ten błąd i nie przeszukawszy całego forum, zapytam. Otóż buduję dom Frodo z Horyzontu (link: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=29&sid=5). Ponieważ chcę zacząć jak najszbciej (mam nadzieję, że uda się w czerwcu), chciałbym prosić o pomoc doświadczonych budowniczych o opinię, czy cena robocizny za stan surowy bez dachu (roboty ziemne, fundamenty, ściany parteru, strop, ściany poddasza bez działowych), którą zaśpiewali mi potencjani wykonawcy w wysokości 29 i 31 tys. to na obecne warunki szaleństwa budowlanego jest do przyjęcia czy niezbyt. Przy okazji zapytam też o inne ceny na materiały i robociznę, na które ofertę otrzymałem. Otóż jeden z murarzy zaoferował ściągnięcie Porothermu 24P+W z Niemiec za kwotę 9 zł brutto, bloczki M6 może mi sprzedać za 2,80 zł, stal za 2400 zł/tonę i zaoferował pracę znajomych cieśli i dekarzy w kwocie (podono brutto) ok. 55 zł za 1 m2 dachu. Nie mam zielonego pojęcia czy te ceny są przystępne, czy - nawet jak na obecne wariactwo - mocno przesadzone. Bardzo proszę o opinię i pomoc. Swoją drogą to strasznie się gubię w tej całej budowie, chyba niezbyt się do tego nadaję... Jeśli więc ktoś mógłby mi pomóc przedstawiając jakiś plan budowy (co po kolei należy wykonać) będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny (takiego opisu nigdzie znaleźć nie mogłem). Już teraz serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topoor1975 24.05.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 I jeszcze jedna informacja:jeśli ktoś potrzebuje elektryka do wykonania instalacji w domu i ma problem ze znalezieniem, to mogę polecić znajomego, który takie rzeczy robi.Jeśli jest ktoś zainteresowany, proszę o kontakt: [email protected].Wiem, że preferowany obszar działań to południe Poznania (Kamionki, Borówiec itp.) ze względu na mniejsze odległości dojazdowe, a jak wiadomo w dzisiejszych czasach - czas to przede wszystkim pieniądz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam wszystkich, wiem, że z pewnością takie pytania wielokrotnie już padały, ale przyznaję, że bardzo mi się spieszy (muszę dać odpowiedź do jutra), dlatego popełnię ten błąd i nie przeszukawszy całego forum, zapytam. Otóż buduję dom Frodo z Horyzontu (link: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=29&sid=5). Ponieważ chcę zacząć jak najszbciej (mam nadzieję, że uda się w czerwcu), chciałbym prosić o pomoc doświadczonych budowniczych o opinię, czy cena robocizny za stan surowy bez dachu (roboty ziemne, fundamenty, ściany parteru, strop, ściany poddasza bez działowych), którą zaśpiewali mi potencjani wykonawcy w wysokości 29 i 31 tys. to na obecne warunki szaleństwa budowlanego jest do przyjęcia czy niezbyt. W/g mojego podwarszawskiego światopoglądu to są to ceny średniowysokie ze wskazaniem na wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 jedyne co mogę stwierdzić i poradzić to nie godzić się na rozwiązanie typu - 55zł za m2dachu. Umawiaj się na cenę za cały dach bo te m2 mogą być złudne. A ta cena za stan surowy to chyba ok jak na obecne ceny upsss muszę się poprawić ...myślałam , że to większy dom i dopiero zobaczyłam , że to 100 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 jedyne co mogę stwierdzić i poradzić to nie godzić się na rozwiązanie typu - 55zł za m2dachu. Umawiaj się na cenę za cały dach bo te m2 mogą być złudne. fakt - racja A ta cena za stan surowy to chyba ok jak na obecne ceny Za 97mkw bez dachu? No z więźbą to może od biedy bo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 jedyne co mogę stwierdzić i poradzić to nie godzić się na rozwiązanie typu - 55zł za m2dachu. Umawiaj się na cenę za cały dach bo te m2 mogą być złudne. fakt - racja A ta cena za stan surowy to chyba ok jak na obecne ceny Za 97mkw bez dachu? No z więźbą to może od biedy bo szybko. wiemmmm juuż się poprawiłam, najpierw palnęłam a potem zobaczyłam, że to tylko 100 m sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja ci oczywiście wspaniałomyślnie wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 24.05.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no u nas wreszcie po 2 tygodniach przerwy weszli cieśle i ruszyli z kopyta http://images20.fotosik.pl/382/d592a018ee3d41eemed.jpg pozdrowienia dla wszystkich budujących,i tych co zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.05.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja ci oczywiście wspaniałomyślnie wybaczam fenkkkjjjuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no u nas wreszcie po 2 tygodniach przerwy weszli cieśle i ruszyli z kopyta pozdrowienia dla wszystkich budujących,i tych co zaczynają Z kopyta to chyba szewc. Cieśla to chyba z siekiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja ci oczywiście wspaniałomyślnie wybaczam fenkkkjjjuuu no - i żeby to był przedostatni raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.05.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 gratulacje semir, u mnie już kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 24.05.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Z kopyta to chyba szewc. Cieśla to chyba z siekiery [/quote] jak zwał tak zwał ale ruszyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.05.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Z kopyta to chyba szewc. Cieśla to chyba z siekiery [/quote] jak zwał tak zwał ale ruszyli Jak ruszyli to znaczy że rusznikarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 24.05.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 gratulacje semir, u mnie już kończą brawo i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.05.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Dołączam do grupy planujących budowę w 2007 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.05.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja ci oczywiście wspaniałomyślnie wybaczam fenkkkjjjuuu no - i żeby to był przedostatni raz tak jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts