Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie częściowo zasypane fundamenty i dzisiaj - jutro zagęszczamy pierwszą warstwę

Paweł dziś kupił styropian i bardzo się zdenerwował 280 za 1m - ten utwardzony - tu miejsce na wulgaryzmy-

Fundamenty mamy ocieplać sami styropianem.

Na majstra narazie nie mogę narzekać bo go nie ma :wink:

postawił ścianki i hejka dalej ale ogólnie to jest w porządku - czlowiek z naszej miejscowości - to się boi złej reklamy sobie zrobić.

Polecił nam gościa od więżby - Paweł był nim zachwycony - taki cieśla starej daty co nie uznaje samych śrub - trzeba więźbe ponacinać tu tak a tak zrobić .....

i za nasz dach 240 m - do 3,5 tys powinniśmy się za robociznę wyrobić

a blachodachówka - to 3 tys za robociznę

A my wlasnie dzisiaj zamowilismy Kreatona.Kazali nam czekac okolo miesiaca.....zobaczymy jak bedzie w praktyce 8) .

Chcielismy jeszcze zamowic rynny w innym miejscu,ale nie ma z ich dostepnoscia problemu,wchodze i kupuje.Mozemy wiec poczekac ze trzy tygodnie,a kaska sie przyda bo jutro jedziemy na tydzien w gory. :D

Na szczęście papierki załatwione (od grudnia 2006 - nawet niezły czas). Już jutro pierwsza łopata w grunt. Tylko kiedy kooooonieeeec ?? Ale mam nadzieję, że z wielką chęcią i pomocą boską (no i Pań z urzędowych okienek) uda mi się już po wakacjach 2008 zamieszkać. Buduję bliźniaka LMBL09 biura Lipińskich. Trzymam przy okazji zaciśnięte kciuki za pozostałych walczących na placu BUDOWY.

Worek- Gdynia

Dołączam do grupy planujących budowę w 2007 r.

witaj :D

tylko, że z planujących to już niewielka grupa została :-? :D

Zamierzam nie tylko rozpocząć budowę, ale i zamieszkać w nowym domu w tym roku :).

No to i ja Waszą Grupę powiększam o jednego desperata, ale kładę na to luz i daję sobie czas na zasiedlenie do 2009. No chyba żebym się nudził za bardzo to ewentualnie 2008 :roll:

...jaki tu spokój na na na na ....wszyscy się "nudzą" na na na na.... :wink:

nanananananananan :D

Och jak bym chhciała się tak "nudzić" jak Wy. A ruszam dopiero w lipcu tzn pierwszy tydzień lipca.:) Działka uzbrojona, odrenowana, ekipa zamówiona, materiał na ściany zapłacony już w lutym, dach zaliczkowany. Pozwolenie prawomocne jest. NIc tylko czekać na kredycik, o który usilnie zabiegamy :)

A chcę się wprowadzić na wakacje w przyszłym roku( a napewno przed 2012:). Może się uda:).

Pozdrawiam wszystkich budujących i zaczynających.