Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

to zima tylko "z nazwy" :wink:

widział ktoś gdzieś śnieg albo przymrozki ostatnio?

nie żebym tęsknił, ale co ja dziecku powiem - że w tym roku kuligu nie bedzie i możemy sobie po obiadku w niedzielę pojechać ROWEREM do lasu???!!!

nie mówię o górach oczywiście ale tu 70 km od morza naszego kochanego na 3 tygodnie przez Bożym Narodzeniem chodzę po podwórku w koszulce i do tego z krótkim rękawem :o

pamiętam jak jakieś 3 lata temu jadąc do pracy komputer w aucie pokazał mi na zewnątrz minus 33oC :-?

To już jest oczywiście tzw. przegięcie ale jakaś zima się należy. :D

no,ale biorąc pod uwagę że taka anomalia pozwoli postawić parę ścian więcej już siedzę cicho :oops: i nie wywołuję wilka z lasu.

pozdrawiam tych, którzy zaryzykowali budowę w grudniu, oby nie padało jak najdłużej.

a patrząc na swój harmonogram robót życzę sobie szybkiej, ciepłej i suchej wiosny 8)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gromal, jeden pan w hurtowni powiedział mi, że nie mam być naiwna i nie wierzyć w to, że ceny materiałów spadną. Wiem, że dużo materiałów od stycznia, lutego ma iść w górę (np. materiały wod-kan, siporex, okna pcv,wełna). Nie wiem na ile to są pewne informacje, ale potwierdziło je kilka osób. :-?

Witam grupkę :)

U mnie już bliżej, niż dalej: kupiliśmy niezłą przyczepę dla ekipy. Dzięki temu będą na budowie cały czas (przyjeżdżają aż ze Szczecina). Obecnie ją "odświeżamy" i intensywnie myślimy jak ją wyposażyć, aby chłopakom było wygodnie, ciepło itd. Ile kosztuje toaleta z TOI-TOI? tzn, wypożyczenie, albo może zrobimy z desek....jaką toaletę przygotujecie swojej ekipie? (ale mam problem co? :wink: )...Ostatecznie ja do nich z szacunkiem, zobaczymy jak oni do mnie :roll: pozdrawiam Was babeczki!u.

ula@ a co Cię skłoniło żeby brać ekipę ze Szczecina ??... tak z ciekawości pytam :D

A my wybraliśmy w końcu architekta ... teraz zaczynamy castingi na geodetów i geologów :lol: :lol: :lol:

No i czas najwyższy projekt zamówić 8)

Witam serdecznie, ja dziś po licytacyjno-kartkowych rewelacjach Mikołaja forumowego dopiero teraz ochłonęłam :D .

U nas bez zmian....nudy, nudy......

Chociaz zastanawiam się czy już teraz nie zamawiać speców od tynków, instalacji, wylewek.... jeszcze okaże sie że jak przyjdzie czas w przyszłym roku to nie będzie miał kto robić :o . Terminy jakieś takie odległe, ludzi-fachowców z Polski wywiało :o .

Witam grupkę :)

U mnie już bliżej, niż dalej: kupiliśmy niezłą przyczepę dla ekipy. Dzięki temu będą na budowie cały czas (przyjeżdżają aż ze Szczecina). Obecnie ją "odświeżamy" i intensywnie myślimy jak ją wyposażyć, aby chłopakom było wygodnie, ciepło itd. Ile kosztuje toaleta z TOI-TOI? tzn, wypożyczenie, albo może zrobimy z desek....jaką toaletę przygotujecie swojej ekipie? (ale mam problem co? :wink: )...Ostatecznie ja do nich z szacunkiem, zobaczymy jak oni do mnie :roll: pozdrawiam Was babeczki!u.

ula@ a co Cię skłoniło żeby brać ekipę ze Szczecina ??... tak z ciekawości pytam :D

A my wybraliśmy w końcu architekta ... teraz zaczynamy castingi na geodetów i geologów :lol: :lol: :lol:

No i czas najwyższy projekt zamówić 8)

Tak się składa, że to kuzyn męża i porządne chłopaki. BARDZO na nich liczę...u.