Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

Hej wszytkim forumowiczom:) Chociaż mamy z juz dzialeczke i projekt usilnie szukamy ekipy budowlanej. Niestety nie wiemy jak sie zabrac za to , bo jest maly problem. Mieszkamy w Angli...Kochani forumowicze pomozcie - jak to zorganizowac, jak znalezc sprawdzona ekipe na odleglosc, probowalismy szukac w internecie , ale jakos w okolicach lublina niewiele firm sie reklamuje w ten sposob:(.....dzieki za wszelkie namiary i podpowiedzi...

hmmm, on-line to będzie trudne.

tak jak radzi wiolasz - albo powrót na czas budowy albo ktoś zaufany na miejscu. jest mnóstwo ważnych i mniej rzeczy do załatwienia nie wspominając o pierdółkach, które też załatwić trzeba 8)

możecie wrócić na parę dni - zlecić papiery architektowi (to nie problem za parę złotych pojeździ po urzędach) jeśli macie już wybrany projekt. załatwienie pozwolenia to trochę czasu, będziecie mieć chwilę na znalezienie firmy (w waszym przypadku budowanie systemem gospodarczym raczej odpada :wink: )

zlecacie jej budowę pod klucz, wasz znajomy + pewny kier. bud. i możecie czekać na przeprowadzkę :)

ale pamiętajcie - nie ma nic za darmo...

powodzenia życzę :)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzeki bardzo. Z zaufana osoba nie ma w kraju problemu. Formalnosci sie zalatwia - od czego ma sie rodzicow, hihi:), ale jak znalezc dobra ekipe do postawienia stanu surowego.moze macie linki do stron jakis firm, albo namiary na sprawdzone ekipy, projekt bowiem niestety kupilismy w zupelnie innym koncu kraju niz bedzie budowa, nie sadze wiec by firma ktora nam go sprzedala zaopiekowala sie tym do konca:(, milego wekendu;)

Wiolasz ile planujesz wydać na swój domek?(jeśli to ten z obrazka) :wink:

Nie planuję. Życie mi już pokazało, ze jak planuję to wychodzi całkiem odwrotnie...Nie to żebym spała na pieniądzach ale na razie nie myśle o tym. To może naiwna postawa ale co z tego ze bedę myśleć =martwić sie że dużo, jak i tak tych kosztów nie zmniejszę..Za darmo nikt mi nie postawi...

Maciejko, a ile czasu już czekacie? Duś ich, może akurat to coś da. My barak "zbijamy " z desek i wc też. Gdyby nie śnieg juz mielibysmy zdjęty humus i wytyczony dom ....ale zrobimy to za kilka dni...Jutro kupuję wszystko co potrzebne jeszcze do przyczepy typu agd :wink: no i deskę klozetową... :p

agwapi witaj...

200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie..

tak wiolasz to ten domek PROJEKT APS 111. Mam tylko nadzieje ze poźniejsze wydatki nie będą aż tak kosmiczne :) Odpadnie mi tynkowanie bo to Ytong a tak pozatym to jestem POZYTYwnie nastawiona :)

agwapi witaj...

200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie..

tak wiolasz to ten domek PROJEKT APS 111. Mam tylko nadzieje ze poźniejsze wydatki nie będą aż tak kosmiczne :) Odpadnie mi tynkowanie bo to Ytong a tak pozatym to jestem POZYTYwnie nastawiona :)

Wszystko zależy od standardu wykończenia, jaki planujesz. Ale wielkość dachu kosmiczna i cena też...

Wrzuć rzuty domku jak możesz, chętnie bym obejrzała..