mientowy 09.02.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Hej wszytkim forumowiczom:) Chociaż mamy z juz dzialeczke i projekt usilnie szukamy ekipy budowlanej. Niestety nie wiemy jak sie zabrac za to , bo jest maly problem. Mieszkamy w Angli...Kochani forumowicze pomozcie - jak to zorganizowac, jak znalezc sprawdzona ekipe na odleglosc, probowalismy szukac w internecie , ale jakos w okolicach lublina niewiele firm sie reklamuje w ten sposob:(.....dzieki za wszelkie namiary i podpowiedzi... hmmm, on-line to będzie trudne. tak jak radzi wiolasz - albo powrót na czas budowy albo ktoś zaufany na miejscu. jest mnóstwo ważnych i mniej rzeczy do załatwienia nie wspominając o pierdółkach, które też załatwić trzeba możecie wrócić na parę dni - zlecić papiery architektowi (to nie problem za parę złotych pojeździ po urzędach) jeśli macie już wybrany projekt. załatwienie pozwolenia to trochę czasu, będziecie mieć chwilę na znalezienie firmy (w waszym przypadku budowanie systemem gospodarczym raczej odpada ) zlecacie jej budowę pod klucz, wasz znajomy + pewny kier. bud. i możecie czekać na przeprowadzkę ale pamiętajcie - nie ma nic za darmo... powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doti-marzycielka 09.02.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dzeki bardzo. Z zaufana osoba nie ma w kraju problemu. Formalnosci sie zalatwia - od czego ma sie rodzicow, hihi:), ale jak znalezc dobra ekipe do postawienia stanu surowego.moze macie linki do stron jakis firm, albo namiary na sprawdzone ekipy, projekt bowiem niestety kupilismy w zupelnie innym koncu kraju niz bedzie budowa, nie sadze wiec by firma ktora nam go sprzedala zaopiekowala sie tym do konca:(, milego wekendu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.02.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Nie ma takich ekip, którym nie trzeba patrzeć na ręce...Chocby nie wiem jak polecana była.. Będą takie błędy, których laik gołym okiem nie zobaczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ....cześć wszystkim? co porabiacie, ja niustannie wyglądam wiosny i nie chce mi się pracować... potrzebne słońce...współpracowniczki mnie drażnią i ich nie lubię chwilowo ...pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.02.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Wiolasz ile planujesz wydać na swój domek?(jeśli to ten z obrazka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 09.02.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 witam wszystkich cześć ula@ jesteś w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Wiolasz ile planujesz wydać na swój domek?(jeśli to ten z obrazka) Nie planuję. Życie mi już pokazało, ze jak planuję to wychodzi całkiem odwrotnie...Nie to żebym spała na pieniądzach ale na razie nie myśle o tym. To może naiwna postawa ale co z tego ze bedę myśleć =martwić sie że dużo, jak i tak tych kosztów nie zmniejszę..Za darmo nikt mi nie postawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Maciejko, nie jestem w pracy, ale jutro idę i mam kryzys na samą myśl... z drugiej strony, gdyby nie praca nie byłoby domku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 09.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 na szczęście soboty mam wolne ale znam ten ból najlepszy na wszystko jest sen ...my także już powoli wpadamy w szał budowlany i jutro jedziemy oglądać mały baraczek ...może coś z tego będzie,ale nie cieszę się żeby nie zapeszyć ... pozwolenia nadal brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Maciejko, a ile czasu już czekacie? Duś ich, może akurat to coś da. My barak "zbijamy " z desek i wc też. Gdyby nie śnieg juz mielibysmy zdjęty humus i wytyczony dom ....ale zrobimy to za kilka dni...Jutro kupuję wszystko co potrzebne jeszcze do przyczepy typu agd no i deskę klozetową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 09.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 mnie małą chałupkę zbili z desek szalunkowych, wygląda naprawdę rewelacyjnie (bez dodatkowych kosztów - nie licząc papy, skobelka, gwoździ i kłódki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 09.02.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ula@ Maciejko, a ile czasu już czekacie? hm... czekamy już 40 dni mają czas ....jak załatwimy przyczepkę to w przyszłym tygodniu molestuję panią z urzędu ...ja też wc zbijam z deseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 10.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Maciejko, barak kupiony bądź przyczepka?pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 10.02.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam! Baraczek jest zaklepany i na wiosnę go przenosimy ...tylko kiedy ta wiosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 11.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam ruszam 1 lipca w końcu udało się załatwić ekip[ę. Buduje z Ytonga, całkowity koszt stany surowego to .... bagatelka 200 000 ale mam nadzieje że wykończenie będzie tańsze. psss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 agwapi witaj...200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 11.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Nie no co sie dzieje z tą pogodą człowiek tak się przyzwyczaił do ciepłej zimy, że taraz jak jest zimno i mam wszystko na placu budowy (nawet żwir) http://img47.imageshack.us/img47/1073/10020715so4.jpg to mnie trafia, że nic robic nie mogę. Teraz najgorsze CZEKAĆ, CZEKAĆ, CZEKAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 12.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 agwapi witaj... 200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie.. tak wiolasz to ten domek PROJEKT APS 111. Mam tylko nadzieje ze poźniejsze wydatki nie będą aż tak kosmiczne Odpadnie mi tynkowanie bo to Ytong a tak pozatym to jestem POZYTYwnie nastawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.02.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 agwapi witaj... 200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie.. tak wiolasz to ten domek PROJEKT APS 111. Mam tylko nadzieje ze poźniejsze wydatki nie będą aż tak kosmiczne Odpadnie mi tynkowanie bo to Ytong a tak pozatym to jestem POZYTYwnie nastawiona Wszystko zależy od standardu wykończenia, jaki planujesz. Ale wielkość dachu kosmiczna i cena też... Wrzuć rzuty domku jak możesz, chętnie bym obejrzała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 13.02.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Niestety ale tynkowanie przy ytongu nie odpadaTeż miałem stawiać z ytongu ale oparty na doświadczeniu budujących znajomych z tego materiału zdecydowałem sie na solbet 420 ponieważ był dużo równiejszy i jestem zadowolony z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts