MaEmi 27.02.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 z cegłą jest ten problem (cegła pełna) że jest popękana - transport przywieźli nam przed 5 rano - to i człowiek dokładnie nie zobaczyłco prawda mąż zaczął narzekać że zły towar - i jedną paletę puścilił gratis ale obawiamy się że tego badziewia będzie wiecej niż paleta owszem bloczki betonowe od tego gościa wydają się być ok ale cegła - nie polecam - znaleźliśmy gościa na Allegro - Cegielnia Kobyłka koło W-wymajster jak cegłę przyjechał obejrzeć - (jak się tłuc mu będzie) to słów krytyki na towar nie miał, ale my też patrzyliśmy że coś nie teges z tym towarem.Mąż jest uparty - przebieżemy cegłę - zobaczymy ile tego czegoś będzie - i jak gość nie wymieni to mu pod bramą wysypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 27.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 doping się przyda, bo dziś sił brak a gdzie jeszcze.... przyczepka do przewozu materiałów kupiona, fajna ze stelażem i plandeką za 1200zł, więżba zamówiona, licznik do wody kupiony, kabel do ziemi przyszedł z Allegro, jutro stanie wucef,w piątek wieziemy przyczepę tzn mieszkanko dla ekipy na "budowę" ...zejdzie mi trochę żeby tam wszystko przygotować...w sobotę przywożą deski szalunkowe 4m....nie zobaczę tego bo pracuję .Maciejko- ile płacisz za więżbę(plus łaty i kontrłaty) i czy deskujesz dach? ps zdjęcia będą dziś wieczorkiem( mąż śpi po służbie) .pozdrawiam wszystkich. idzie wiosna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 27.02.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 ula@ .Maciejko- ile płacisz za więżbę(plus łaty i kontrłaty) i czy deskujesz dach? ..więźba to odległę tematy u nas ...wcześniej pisałam chyba ,że narazie skupiamy się nad fundamentem i nie zamierzamy wybudować się w ciągu tego roku ..zobaczymy jak to wszystko pójdzie,ale deskować dachu nie będziemy ....budujemy żółwim tempem ..no i czekamy na to pozwolenie . ..i na wasze zdjęcia ...pozdrawiamy wszystkich wiosna tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 28.02.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ja na rozie mogę powiedzieć ile mam zapłacić za robotę cieśli - 3.5 - 3.6 tyś - 15 zł za m2, dach prosty dwuspadowy z zadaszeniem nad tarasem (podobnie jak u żuczka) i jedną "kukułką" nad wejściem + 1 spadowy dach nad garażem = ok 250 m2, cieśla polecony przez muraża, chwalony przez dekarza który widział i robił na jego więźbach - dokładny i solidny - a jak będzie w praktyce się okaże dżewo na więźbę - na razie wiem tylko tyle że ma być świeże - lepiej się układa - albo zamówimy w tartaku albo utniemy z własnego-kupionego drewna - zobaczymy co nam się ardziej będzie opłacać co prawda zapotrzebowanie na więźbe jest już w ręku i trzebaby z nim pobiegać - ale chwilowo Pawłowi pary brakuje Za dekarza mamy zapłacić -3 tys. - krysie folią, blachodachówka w tym jeden właz przy kominie, za obróbkę 1 okna dachowego - 50 zł pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 u nas dziś śnieg...mokry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.02.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 u nas też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 28.02.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Przelotne opady śniegu i błocko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam! Ja też chcę się do was dołączyć! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie Część z was już mnie zna, inni może będą chcieli mnie poznać? My też budujemy się w tym roku , tylko część roboty (wykopaliska) mamy z głowy , bo w tamtym roku zrobiona! Tak więc stan zerowy stoi i czeka na: a)ciepło b)7 kwiecień c)dostawę materiałów. Ps. Może ktoś jest z okolicPruszkowa? a może ktoś buduje ten sam projekt AMBER ARCHETONU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 28.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam!..u nas też dziś mokro ... mikopiko witaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiaran 28.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 z cegłą jest ten problem (cegła pełna) że jest popękana - transport przywieźli nam przed 5 rano - to i człowiek dokładnie nie zobaczył co prawda mąż zaczął narzekać że zły towar - i jedną paletę puścilił gratis ale obawiamy się że tego badziewia będzie wiecej niż paleta owszem bloczki betonowe od tego gościa wydają się być ok ale cegła - nie polecam - znaleźliśmy gościa na Allegro - Cegielnia Kobyłka koło W-wy majster jak cegłę przyjechał obejrzeć - (jak się tłuc mu będzie) to słów krytyki na towar nie miał, ale my też patrzyliśmy że coś nie teges z tym towarem. Mąż jest uparty - przebieżemy cegłę - zobaczymy ile tego czegoś będzie - i jak gość nie wymieni to mu pod bramą wysypie Witam Cegielnia w Kobyłce ... taaaa ... niepolecam, o mało co nie kupiłem u niego towaru na cały dom (MAXA) - tani był. I cena odpowiadała jakości. Naszczęście pojechałem tam osobiście z majstrem obejrzeć towar. Nie będę przytaczał rozmowy mojego majstra z szefem cegielni, ale wszystkiego może z 10 minut tam byliśmy. Cena to niestety nie wszystko. Pozdrawiam Kiaran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 KIARAN my też chcemy budować z maxa, tylko jakoś materiałów nie da się nigdzie kupić! Już kupiłeś ?A dlaczego max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witaj mikopiko! czyli co? też czekasz na wiosnę i do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No hej! Tak czekamy na wiosnę!, umowę z wykonawcą mamy już podpisaną na 7 kwietnia ! TYLKO (wiem,że w wielu miejscach to powtarzam do znudzenia) NIE MAMY JESZCZE PUSTAKÓW ! A wy z czego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 My budujemy z maxa 29-jeśli mnie też pytałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.02.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ...my budujemy z BK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Wiola to masz farta, że udało ci się już kupić tego pieruńskiego maxa!!! i to za taką cenę!!!@ wiesz ile teraz kosztuje??? A dlaczego max? Ula a dlaczego BK? Pytam się bo mamy dylemat, na razie to nic nie mamy ,więc co będzie to chyba weźmiemy .Zastanawiamy sie jeszcze nad u 220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Nie mam pojęcia po ile teraz max chodzi, bo bałam się że jesli staniał to bede sobie w brodę pluć... czemu z maxa? pojecia nie mam, chyba dlatego, ze moi rodzice mają z ceramiki; mój mąż rozmawiał też wsród tych co budowali już swoje domy, i słyszał opinie, ze gdyby mieli budować drugi raz to wybraliby maxa. No i nasz majster też od razu poradził nam maxa. Tak wiec w naszym przypadku 3:0 dla maxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.02.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ....nasz majster poradził nam BK i dlatego...komuś trzeba zaufać w tej szarpaninie no nie? u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 dokładnie, kogos trzeba słuchać... ja to kompletny laik jestem, tak łatwo nabić mnie w butelkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 28.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ...my też chyba BK ...czy to dobry wybór ,trudno powiedzieć przy tak wielu opiniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts