Renka Grabow 13.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 uwaga uwaga od poniedziałku ruszamy pełną parą!!! gratuluję i trzymam kciuki, aby nie było obsuwu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.03.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 co zawiera oświadczenia kier-buda??? gdzie kupię dziennik budowy ??? jak zgłaszam rozpoczecie robót ???(poza prawomocnym postanowieniem i oświadczeniem kier-buda) - w tym samym organie co pozwolenie ??? przepraszam że tak pytająco - ale na kogo można liczyć jak nie na towarzyszów niedoli Rzeczywiście co gmina to obyczaj - u nas dziennik budowy dostarczyliśmy do gminy razem z wnioskiem o rozpoczęcie robót i oswiadczenie inspektora nadzoru o objęciu kierownictwa budowy (nie mam kierownika - inspektor będzie prowadził dziennik). DZiennik odbierzemy wypełniony i ostemplowany za tydzień. Tablicę budowy kupiłam na allegro za 19 sic!!! pln - chociaż to nie było drogie. Ach jak to miło mieć już jakies doświadczenia budowlane, chociażby tak nikłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.03.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dziennik budowy można kupić: - np. w urzedzie, gdzie występujesz o pozwolenie na budowę (z reguły gdzieś przy szatni lub w kancelarii mogą mieć zapasik) - w sklepie papierniczym (spotkalam się z tym w warszawie), - nie wiem jak z księgarniami (nie pytałam). MaEmi - pozwolenie na budowę zawiera pouczenie. Poza tym starostwo zawiadamia PINB o wydaniu pozwolenia na budowę (trzeba dokładnie przeczytać kto oprócz Ciebie jest zawiadamiany). Ja wyczytalam wszystko właśnie z pozwolenia na budowę. A propo's księgarni to jest do kupienia w Warszawie w Księgarni Bankowej na Jana Pawła (przy placu Bankowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Halo!!!!Wiosna pełną parą !jakieś zmiany u was?Ula jak tam ? wklejaj zdjęcia!Wiolasz co z papierzyskami?Renka jak dzisiejsze spotkanie?Ludzie piszcie!Co tu taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszekmario 13.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 w koszalinie cegla taka na komin kosztuje ponad 1 zł. ja kupiłem po 1,02 i to byla dla mnie dobra cena a za 0,80 zl jesli jest ok to tylko brac dzisiejsze poszukiwania blocz. fund. zakonczyly sie na 2,92 brutto za sztuke wysokosci 12 cm tylko facet nie chce przechowac do ok 20 kwietnia a znając zycie to za chwile bedzie drozej na dzilce zostawic sie boje bo moga lokalizacje zmienic mikopiko zycze powodzenia i jak najmniej nieprzewidzianych sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszekmario 13.03.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 czy macie juz fachowców od dachu jesli tak to ile sobie licza za wkonanie wiezby oraz pokrycie dachowka u mnie min to 55zl za mkw prostego dwuspadowego dachu pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 13.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 mikopiko...witanko! zdjęcia niedługo będą...dziś zbrojenie, jutro też, w czwartek zalewanie...niestety nie zobaczę, bo mam wyjazd służbowy...dziś czuję brzemie budowy a to początek...mam problem, żeby pogodzić ją z pracą i domem...za bardzo to wszystko przeżywam...a mąż mówi, że go nakręcam tylko i za dużo dyskutuje ...jasne, przecież my kobiety nie znamy się ...a ja chcę tylko mieć kontrolę nad wszystkim i nie daję rady....jeszcze córka chora....ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.03.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ula, zdrowia dla córeczki, rzeczywiście jak dziecko chore to pod górkę... I nie próbuj ogarnąć wszystkiego bo oszalejesz chociaż to musi być trudne bo mi się też nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.03.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Halo!!!! Wiosna pełną parą ! jakieś zmiany u was? Ula jak tam ? wklejaj zdjęcia! Wiolasz co z papierzyskami? Renka jak dzisiejsze spotkanie? Ludzie piszcie! Co tu taka cisza? Cześć, rzeczywiście trochę drgnęło podpisujemy umowę pojutrze, a w sobotę zaczynamy rozbórkę drewnianego domku. Już za chwileczkę, już za momencik A co u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ula nie martw się! Chamstwo należy zwalczać siłą, wolą i godnością osobistą [...] Dziecię wyzdrowieje! Dla pocieszenia moje też kaszlą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Cześć, rzeczywiście trochę drgnęło podpisujemy umowę pojutrze, a w sobotę zaczynamy rozbórkę drewnianego domku. Już za chwileczkę, już za momencik piątek z pankracym... U nas z nowości jutro pustaki...więźba zamówiona, okna w wycenie, dachówka też wybrana choć jeszcze dokładnie nie wyceniona, ..... i mniej na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.03.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam i ja.. Papierzyska poszły, muszą odleżeć swoje... Ale się ruch zrobił, aż tempo prac czuć jak się czyta..Każdy leci szybko by z materiałami zdążyć, z wykonawcami...ech.. A mnie dopiero teraz łapie prawdziwy strach :co to będzie...? I panika. Nie sądziłam, że tak negatywne uczucia będą budowie towarzyszyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 14.03.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam Chciałbym dołączyć do grupy mimo, że już w lutym zacząłem budowę. W styczniu kupiłem większość materiałów a teraz dokupuję jeśli czegoś było za mało i płacę o 30% więcej . Jestem na etapie wylewania opaski na fundamencie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.03.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam i ja.. Papierzyska poszły, muszą odleżeć swoje... Ale się ruch zrobił, aż tempo prac czuć jak się czyta..Każdy leci szybko by z materiałami zdążyć, z wykonawcami...ech.. A mnie dopiero teraz łapie prawdziwy strach :co to będzie...? I panika. Nie sądziłam, że tak negatywne uczucia będą budowie towarzyszyc... No witam! Ja też mam trochę duszności, że to się już zbliża i stracha przed braniem kredytu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.03.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Na szczęście ja kredytu teraz nie muszę brać, wiec ten strach jeszcze jest mniejszy. Będzie ogromny na wykończeniówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 14.03.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A jak tam u was wygląda sprawa z cegłą. W Lublinie katastrofa, jestem przerażona, że będę musiałą wstrzyma budowę, planuje rozpocząć budowę w czerwcu. Potrzebuję 17tys. cegły czerwonej na kominy i podpiwniczeniai nigdzie nie ma. Może Wy macie jakieś namiary, w gruncie rzeczy może przecież ona dojechac nwet z dalszej miejscowości, po ile kupowaliście taka cegłę???? 28.02.2007 kupiłem cegłę w cenie 80gr netto sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.03.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Na szczęście ja kredytu teraz nie muszę brać, wiec ten strach jeszcze jest mniejszy. Będzie ogromny na wykończeniówce... U mnie też ale jak wczoraj policzyliśmy - dach, zapłatę za wykonanie, dachówkę i okna to... nić nie zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 14.03.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Where ziomalu?Ja z Piastowa!Znalazłem fajny skład na chełmżyńskiej DOMUR4. Obsługują kilkaset budów więc ceny mają super i dowożą przez całą W-we do Grodziska. Są tańsi od moich składów o ok 20-30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.03.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Znalazłem fajny skład na chełmżyńskiej DOMUR4. Obsługują kilkaset budów więc ceny mają super i dowożą przez całą W-we do Grodziska. Są tańsi od moich składów o ok 20-30% No wiesz!!!!My z tamtąd bierzemy materiały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.03.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Już się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts