Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co zawiera oświadczenia kier-buda???

gdzie kupię dziennik budowy ???

jak zgłaszam rozpoczecie robót ???(poza prawomocnym postanowieniem i oświadczeniem kier-buda) - w tym samym organie co pozwolenie ???

przepraszam że tak pytająco - ale na kogo można liczyć jak nie na towarzyszów niedoli :wink:

Rzeczywiście co gmina to obyczaj - u nas dziennik budowy dostarczyliśmy do gminy razem z wnioskiem o rozpoczęcie robót i oswiadczenie inspektora nadzoru o objęciu kierownictwa budowy (nie mam kierownika - inspektor będzie prowadził dziennik). DZiennik odbierzemy wypełniony i ostemplowany za tydzień.

Tablicę budowy kupiłam na allegro za 19 sic!!! pln - chociaż to nie było drogie.

Ach jak to miło mieć już jakies doświadczenia budowlane, chociażby tak nikłe :wink: :lol:

Dziennik budowy można kupić:

- np. w urzedzie, gdzie występujesz o pozwolenie na budowę (z reguły gdzieś przy szatni lub w kancelarii mogą mieć zapasik)

- w sklepie papierniczym (spotkalam się z tym w warszawie),

- nie wiem jak z księgarniami (nie pytałam).

MaEmi - pozwolenie na budowę zawiera pouczenie. Poza tym starostwo zawiadamia PINB o wydaniu pozwolenia na budowę (trzeba dokładnie przeczytać kto oprócz Ciebie jest zawiadamiany). Ja wyczytalam wszystko właśnie z pozwolenia na budowę.

A propo's księgarni to jest do kupienia w Warszawie w Księgarni Bankowej na Jana Pawła (przy placu Bankowym)

w koszalinie cegla taka na komin kosztuje ponad 1 zł. ja kupiłem po 1,02 i to byla dla mnie dobra cena a za 0,80 zl jesli jest ok to tylko brac dzisiejsze poszukiwania blocz. fund. zakonczyly sie na 2,92 brutto za sztuke wysokosci 12 cm tylko facet nie chce przechowac do ok 20 kwietnia a znając zycie to za chwile bedzie drozej na dzilce zostawic sie boje bo moga lokalizacje zmienic

mikopiko zycze powodzenia i jak najmniej nieprzewidzianych sytuacji :D

mikopiko...witanko! zdjęcia niedługo będą...dziś zbrojenie, jutro też, w czwartek zalewanie...niestety nie zobaczę, bo mam wyjazd służbowy...dziś czuję brzemie budowy a to początek...mam problem, żeby pogodzić ją z pracą i domem...za bardzo to wszystko przeżywam...a mąż mówi, że go nakręcam tylko i za dużo dyskutuje :evil: :evil: :evil: ...jasne, przecież my kobiety nie znamy się :evil: ...a ja chcę tylko mieć kontrolę nad wszystkim i nie daję rady....jeszcze córka chora....ehhhh

Halo!!!!

Wiosna pełną parą !

jakieś zmiany u was?

Ula jak tam ? wklejaj zdjęcia!

Wiolasz co z papierzyskami?

Renka jak dzisiejsze spotkanie?

Ludzie piszcie!

Co tu taka cisza?

Cześć, rzeczywiście trochę drgnęło podpisujemy umowę pojutrze, a w sobotę zaczynamy rozbórkę drewnianego domku. Już za chwileczkę, już za momencik :p

A co u was?

Cześć, rzeczywiście trochę drgnęło podpisujemy umowę pojutrze, a w sobotę zaczynamy rozbórkę drewnianego domku. Już za chwileczkę, już za momencik

piątek z pankracym...

U nas z nowości jutro pustaki...więźba zamówiona, okna w wycenie, dachówka też wybrana choć jeszcze dokładnie nie wyceniona, ..... i mniej na koncie :cry:

Witam i ja..

Papierzyska poszły, muszą odleżeć swoje...

Ale się ruch zrobił, aż tempo prac czuć jak się czyta..Każdy leci szybko by z materiałami zdążyć, z wykonawcami...ech..

A mnie dopiero teraz łapie prawdziwy strach :co to będzie...? I panika. :o Nie sądziłam, że tak negatywne uczucia będą budowie towarzyszyc...

Witam i ja..

Papierzyska poszły, muszą odleżeć swoje...

Ale się ruch zrobił, aż tempo prac czuć jak się czyta..Każdy leci szybko by z materiałami zdążyć, z wykonawcami...ech..

A mnie dopiero teraz łapie prawdziwy strach :co to będzie...? I panika. :o Nie sądziłam, że tak negatywne uczucia będą budowie towarzyszyc...

No witam! :lol:

Ja też mam trochę duszności, że to się już zbliża i stracha przed braniem kredytu! :-?

A jak tam u was wygląda sprawa z cegłą. W Lublinie katastrofa, jestem przerażona, że będę musiałą wstrzyma budowę, planuje rozpocząć budowę w czerwcu. :evil: :evil: Potrzebuję 17tys. cegły czerwonej na kominy i podpiwniczeniai nigdzie nie ma. Może Wy macie jakieś namiary, w gruncie rzeczy może przecież ona dojechac nwet z dalszej miejscowości, po ile kupowaliście taka cegłę????

28.02.2007 kupiłem cegłę w cenie 80gr netto sztuka