Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej! dziś było mi żal naszej ekipy...wiało i było naprawdę zimno... :cry: jutro ma padać, czyli jeszcze gorzej...nagotowałam im zupki i udusiłam mięso :wink: ...kupię jeszcze jakieś świeżutkie drożdżówki, bo to dobre chłopaki są... :wink: a majster główny to przygląda nam się za każdym razem i jakoś pociesza, że dzień, dwa z tej ziemi wyjdziemy...czyżbym wyglądała na niezadowoloną? muszę nad sobą popracować :oops: ...a co tam u Was?pozdrowionka.u.

was jest tak tanio za położenie dachówki. Tylko 12 zł za metr??? Czy jest to cena bez postawienia krokwi???

Moi rodzice mieszkaja blisko Siedlec, wiec moze bym wzieła dekarzy z tamtych okolic.

elais nie sugeruj się tą ceną bo ona była przykładowo powiedziana przez dekarza. Pytamy się go czym lepiej kryć papą czy folią a on nam to tak obrazowo powiedział że on bierze 12 m2 za dach a jak papa to razy dwa. Podejrzewam że do tego jeszcze wyliczy tysiące innych rzeczy tak że całkowity koszt dachu nie znamy. Bo nie wiemy jeszcze jak i z czego robić. Dostaniemy projekt do ręki będziemy już wiedzieli jakie materiały i wtedy dopiero będziemy się umawiać co do konkretnej ceny.

Za dom 105m2 prosta bryła, dach dwuspadowy iskierka (ten co ma ula@) za robocinze powiedzial mniej wiecej 20-25tys. Wiec nie wiem czy to tanio czy nie. My go bierzemy.

mikropiko ale ci zazdroszcze. Super wyglada Twoja budowa

Ula@ trzymam kciuki aby wszystko sie dobrze skonczylo z tym pomocnikiem.

Co do papy caly czas myśle nad nia. Bo nam ten dekarz odradzal, a w zasadzie powinien na odwrot no bo przeciez to dla niego wiekszy zarobek. Znaczy nie odradzal ze gorsza tylko ze drozsza i nie warto przeplacac. Cholera sama nie wiem. Bo w sumie robimy tani domek, koszty staramy sie ograniczac a na pape wydamy mnostwo pieniedzy.

GOSIA 888:

"Za dom 105m2 prosta bryła, dach dwuspadowy iskierka (ten co ma ula@) za robocinze powiedzial mniej wiecej 20-25tys. Wiec nie wiem czy to tanio czy nie. My go bierzemy.

"

jesli to bedzie ostateczna cena podpisuj umowe i bierz go-...tylko JEDNO ALE- to była cena z dachem czy bez dachu????

20tys. stan surowy - DOBRA CENA-bez rewelacji ale dobra,

25tys troche sporo....

ale to co czytam ostatnio na forum i jakie ceny to poprostu spadam z krzesła!!!!

my też nastawiamy się na prostą bryłę, ze względu na POTĘZNE KOSZTY..

ale ostatnio coraz bardziej się boje tych cen ktore nikt nie potrafi przewidziec....

pozdrawiam i prosze odpisz na moja prywatna wiadomosc, naprawde będe bardzo wdzięczna!

dziekuje

ps. ile płacicie za adaptacje projektu???

ANNJA odpisalam ci na priv.

tylko jeszcze zapomnialam dodac ze co do indywidualnego jak chcecie robic to ta wlasnie firma at studio projekt sie specjalizuje.

Co do tej ceny to razem z dachem. Podpisywac na razie nie mozemy bo nie mam projektu i ciagle sie wahamy z materialami. Ale chyba czas najwyzszy podjac jakąś decyzje, tylko wkurza mnie ze te meskie dezycje ja caly czas podejmuje. Ehh

a ja folię kłaść mam - nie twierdze że to materiał doskonały ale na pewno tańszy a co ja ze swoim domkiem za 20 - 30 lat zrobię to jeszcze nie wiem na razie interesuje mnie tu i teraz - czyli aby się wprowadzić i mieć włąsny prywatny kąt na tej ziemi - jak najszybciej

a ja folię kłaść mam - nie twierdze że to materiał doskonały ale na pewno tańszy a co ja ze swoim domkiem za 20 - 30 lat zrobię to jeszcze nie wiem na razie interesuje mnie tu i teraz - czyli aby się wprowadzić i mieć włąsny prywatny kąt na tej ziemi - jak najszybciej

wiesz co? coraz bardziej przychylam się do twojego sposobu myślenia :lol:

no i ja codziennie zmieniam zdanie. Dzisiaj jestem akurat za folią a co będzie jutro to zobaczymy.

Z jednej strony macie racje no bo kładę blachodachowke wiec ktos by pomyslal ze jak chce taki porzadny dach z papą to powinnam dachowke klasc. Ale jak idziemy po kosztach to po kosztach blachodachowka i folia.

Odkąd wiemy ze sie napewno budujemy caly czas jestem tym tak podekscytowana ze szok. Ciągle przezywam tą budowę. Nie wiem co to bedzie jak zaczną fundamenty robic, a potem sciany przy dachu to pewnie nie bede juz mogla spac.

wiesz co? coraz bardziej przychylam się do twojego sposobu myślenia :lol:

ja też tak myślę :D Jak są ograniczenia typu jak finanse, to nie ma zmiłuj..

Dzień dobry wszystkim :)

długo mnie nie było ale pracowałem ciężko...

nie ma lepszego dnia na takie informacje jak początek wiosny - MAMY POZWOLENIE :)

PRAWOMOCNE :D

wczoraj odebraliśmy, dziś podpisaliśmy papier i się uprawomocniło.

czekaliśmy w sumie 4 tygodnie - czegoś tam brakowało, jakiś podpis był potrzebny i tak to schodziło.

wniosek o kredyt złożony, materiały pozamawiane, ekipa dogadana nic tylko budować! w kwietniu ruszamy z fundamentami.

pozdrawiam