majania 22.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 podziwiam was bo ja chyba bym sama nie dała rady Nie, nie - same to my nie jesteśmy Mój Małż nieżle sobie radzi ... ale fakt - to ja dzwonię, załatwiam, uzgadniam - a on robi inne rzeczy i załatwia inne sprawy. Ot, taki podział zadań - każdy robi to w czym jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin271719501815 22.03.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam ja w tym roku mam nadzieje, tez zacząć budowe.Działka juz kupiona 800m2, tydzień temu zlożylem wniosek o warunki zabudowy. Oczywiście juz jest 1 zong od strony urzedników, kazali mi określić kąt nachylenia dachu, jest z tym problem bo jeszcze nie mam wybranego projektu. Jeżeli szybko nie podam tej informacji, podobno sami mi narzuca kąt i bede znacznie ograniczony z projetem, pytanie, czy maja prawo narzucic kąt w warunkach zabudowy??? Mam plan budowy domu z użytkowym poddaszem, 100-110, góra 120m2 + garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 22.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Gosia888 u mnie podobnie jak u Ciebie jeżeli chodzi o faceta, tzn. nie mam jeszcze męża tylko chłopaka, razem budujemy. ale to ja wynajduje przerózne kontakty, ja zyję to budową, śni mi sie po nocach, mimo tego że zaczynamy z fundamentami dopiero maj-czerwiec i jestem tym bardzo podekscytowana. Mój chłopak tylko robi to co mu powiem, np. powiem mu żeby gdzies pojechał, cos zrobił... to zrobi, bo ja nie mam auta to jedzie . No cóż taki nasz los... będzie dobrze Skąd ja to znam? Ale z drugiej strony wiem, że będzie zrobione tak jak chcę i wtedy kiedy chcę. Mój Majser twierdzi, że teraz budują kobiety !! Tylko od czego my mamy mężów/narzeczonych/chłopaków ?? Zaraz wogóle nie będą nam potrzebni ... U nas żona i ja czytamy forum. Spędzamy przy tym cały wolny czas. Mnie interesują sprawy budowlane a Ją wykończeniówka. Po urzędach ganiam ja bo tam prawie same kobietki więc mi łatwiej. Ale budujemy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 22.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 .......... Jeżeli szybko nie podam tej informacji, podobno sami mi narzuca kąt i bede znacznie ograniczony z projetem, pytanie, czy maja prawo narzucic kąt w warunkach zabudowy??? ......... /quote] Ciesz sie ze mozesz sobie wybrac. Kat nachylenia dachu mielismy narzucony przez nich,no i nie da sie ukryc ze wlasnie on dyskwalifikowal projekty juz na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 22.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 ...HEJ WSZYSTKIM !!! proszę o usprawiedliwienie nieobecności z powodu ciężkiej pracy zawodowej ...co do pomocnika to jest lepiej, chociaz palec pękł od spodu dość głęboko...nie chce wracać do domu i rezygnować z tej posady, ale mamy umowę, że jeśli się pogorszy to wyjeżdża...narazie kupiłam mu leki i jest ok...niby ....jeśli chodzi o budowę, to wygląda coraz lepiej mimo ZIMY ...w poniedziałek zasypujemy fundamenty...ekipa wyjeżdża 4.04 do domu na tydzień...gdy wrócą lecimy ze ścianami, a potem reszta....jeśli chodzi o dach to jeszcze nie wiem czy deskujemy i czy folia czy nie...napewno dachówka ceramiczna Robena ps. mikopiko myslę o dzienniku... intensywniej... pozdrowionka dla all. ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 22.03.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 jestem na etapie zasypywania fundamentówhttp://images22.fotosik.pl/62/38c114a964bf56f6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 23.03.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dziendoberek!!! jak tam u Was z pogodą...u mnie przynajmniej nie pada...ale słońca niet pojadę na budowę po południu i może wieczorkiem wkleję kilka zdjęć...ostatnie dni z deszczem doprowadzały do furii naszą ekipę...nie mieli warunków do pracy dziś od rana nadrabiają straty . zastanawiam się co zrobić z ogrodzeniem, czy szukać sąsiadów i pytać czy się zrzucą czy robić samemu i olać sprawę....mąż nie chce olać bo to jednak 3 strony siatki...co myślicie ? jak Wy to rozwiązujecie z sąsiadami? pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 23.03.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 prawie każdy mężczyzna to urodzony tchórz, zanim podejmie decyzję to się musi nagłówkować że hej a myslalam ze tylko moj mąż nie potrafi podejmowac dezycji. Od razu mi razniej Jakub - super Twoje fundamenty wygladaja mozna przejsc juz sobie po salonie i po kuchni od razu latwiej sobie wyobrazic. Co do pogody to rzeczywiscie jakas niebardzo, ale w przyszlym tygodniu ma byc ladnie wiec na pewno robotnicy sie uporaja szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 ooo...mój tez z tych, co nie potrafi podjąć "męskiej" decyzji Ula, u nas działka z dwóch stron jest ogrodzona, z trzeciej są wylane murki, muy musimy pociągnąć siatkę i zrobić ogrodzenie frontowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 MY mamy 4 strony do ogrodzenia puste pola wokół.... A mąż? chyba taki jak i Wasi mężowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 23.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 MY mamy 4 strony do ogrodzenia my tak samo i wlasnie sie zastanawiamy czy robic takie ogrodzenie prowizoryczne czy poczekac na to docelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 My robimy mały murek i siatka z trzech stron. Ale tym się nie przejmuje, bo to ostatnia rzecz jaką będe robić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 24.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 My mamy do ogrodzenia 3 strony, przy czym stoi tam coś co kiedyś płot przypominało a mamy do ogrodzenia 40 arów. Myśle że będę robiła tylko front - około 50 metrów a boki zazielenie tzn pokryje winobluszczem coś w formie płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 26.03.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dziendoberek!!! jak tam u Was z pogodą...u mnie przynajmniej nie pada...ale słońca niet pojadę na budowę po południu i może wieczorkiem wkleję kilka zdjęć...ostatnie dni z deszczem doprowadzały do furii naszą ekipę...nie mieli warunków do pracy dziś od rana nadrabiają straty . zastanawiam się co zrobić z ogrodzeniem, czy szukać sąsiadów i pytać czy się zrzucą czy robić samemu i olać sprawę....mąż nie chce olać bo to jednak 3 strony siatki...co myślicie ? jak Wy to rozwiązujecie z sąsiadami? pozdro.u. jak my się grodziliśmy to z każdej strony było pusto... ale w trakcie od płd zaczął się budować sąsiad i jego stronę podzieliliśmy (mniej więcej) my siatka on piach..część cementu.... My będziemy mieć 2 sąsiadów granicznych bo my...narożni jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 26.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ...ale tu cicho !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 26.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ...ale tu cicho !!!! prawdziwa wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 26.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ...ale tu cicho !!!! Ula wszędzie tak cicho ! słońce, ciepełko i praca wre!!!! a co tam u ciebie? może jakieś zdjęcia? obiecywałaś u mnie prace szybko się posuwają Mamy już ściany, zalane nadporoża, ścianki wewnętrzne nośne, kominy podciągnięte, dziury na okna i drzwi. Szykuje się teraz strop http://img251.imageshack.us/img251/8549/p3240005lx0.jpg http://img251.imageshack.us/img251/9572/p3240012xx9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.03.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 U Ciebie SZOK!!!! U mnie zaraz koniec fundamentów...zdjęcia pózniej, bo coś nie mam natchnienia ostatnio...moje ściany może za miesiąc będą... czekam na to z niecierpliwością...narazie nie odwiedzam budowy... za to mój mąż codziennie.pozdr.u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 U mnie to już tak las mi rośnie http://img250.imageshack.us/img250/8884/p3270008me9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 28.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 mikopiko u ciebie to wszystko idzie jak burza. Ale super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts