Makary 14.09.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 justynap13 ! Ja jestem na etapie zamawiania (podpisania umowy) kuchni u gościa w Kłodawie - póki co to polecam. Facet jest na prawde konkretny i ma przystępne ceny bo jestem po dwóch wycenach kuchni na 10 000 a on wycenił na 6 000 Nie wiem jak on sie nazywa ale już ten temat był wcześniej na tym forum przerabiany - zresztą tak trafiłam do tego pana - nr kom.: 601542250 POZDRAWIAM to ja polecalam tego pana na forum montowal mi kuchnie w czerwcu - bardzo szybko, porzadnie i kompleksowo (zamawialam tez u niego sprzet agd - cenowo moze bez rewelacji,ale za to nic mnie nie interesowalo: pan sprzet zamawia, przywozi, montuje, daje gwarancje). pan nazywa sie leszek krzeminski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 14.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Możecie podać mi jakie są teraz ceny: 1. za zrobienie dachu (więźba+położenie pokrycia), 2. podbitkę, 3. sufit podwieszany, 4. tynki wewnętrzne, 5. wstawienie drzwi 6. tynki zewnętrzne? za podbitke z osb w lipcu placilam 20 zl za metr biezacy robocizny, tynki wewnetrzne robilam w lutym - cena 21 zl za metr kwadrat z materialem, wstawienie drzwi - wewnetrzne porty (kupowane na zawarciu, przy zbiegu koniawskiej i kobylogorskiej - montaz wyszedl gratis ), drzwi zewnetrzne gerdy kupowalam w diunie na gen.maczka - niestety, trafilam tam zanim znalazlam wspomniany sklep na zawarciu - za drzwi wraz z montazem zaplacilam kilakset zlotych drozej,niz kosztowalyby na zawarciu, w dodatku tak nieuprzejmej, chamskiej i nieuczciwej obslugi nei spotkalam juz dawno.problemy zaczely sie oczywiscie PO zakupieniu drzwi - zepsul sie zamek, pani z wielka laska i fochem wymienila uszkodzony zamek na zastepczy a zepsuty miala oddac do naprawy. dzis mija poltora miesiaca i co? ano panie (mamuska i corka) powiedzialy mi, ze moge je cmoknac, bo nie mam zadnego kwitu, iz ona ow zamek ode mnie wziela )))) i niczego mi nie odda i nie zamontuje, bo nie ma czasu ani ochoty... niestety - babsko wlozylo zamek zastepczy na slowo honoru - nie podpsiala mi zadnego swistka... tynki zewnetrzne - 15 zl za metr kwadrat + material + osobna cena za otynkowanie podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 14.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 chcem wliczyc poddasze/strych do powierzchni uzytkowej budynku. Ktos mi powiedzial ze musze zrobic inwentaryzacje budynku ?? Co to znaczy i do kogo mam z tym uderzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 14.09.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Możecie podać mi jakie są teraz ceny: 1. za zrobienie dachu (więźba+położenie pokrycia), 2. podbitkę, 3. sufit podwieszany, 4. tynki wewnętrzne, 5. wstawienie drzwi 6. tynki zewnętrzne? za podbitke z osb w lipcu placilam 20 zl za metr biezacy robocizny, tynki wewnetrzne robilam w lutym - cena 21 zl za metr kwadrat z materialem, wstawienie drzwi - wewnetrzne porty (kupowane na zawarciu, przy zbiegu koniawskiej i kobylogorskiej - montaz wyszedl gratis ), drzwi zewnetrzne gerdy kupowalam w diunie na gen.maczka - niestety, trafilam tam zanim znalazlam wspomniany sklep na zawarciu - za drzwi wraz z montazem zaplacilam kilakset zlotych drozej,niz kosztowalyby na zawarciu, w dodatku tak nieuprzejmej, chamskiej i nieuczciwej obslugi nei spotkalam juz dawno.problemy zaczely sie oczywiscie PO zakupieniu drzwi - zepsul sie zamek, pani z wielka laska i fochem wymienila uszkodzony zamek na zastepczy a zepsuty miala oddac do naprawy. dzis mija poltora miesiaca i co? ano panie (mamuska i corka) powiedzialy mi, ze moge je cmoknac, bo nie mam zadnego kwitu, iz ona ow zamek ode mnie wziela )))) i niczego mi nie odda i nie zamontuje, bo nie ma czasu ani ochoty... niestety - babsko wlozylo zamek zastepczy na slowo honoru - nie podpsiala mi zadnego swistka... tynki zewnetrzne - 15 zl za metr kwadrat + material + osobna cena za otynkowanie podbitki. Dzięki Dobrze wiedzieć gdzie nie iść, bo ja jestem strasznie upierdliwą klientką, tak naprawdę cenię sobie życzliwośc w czasie kiedy są problemy, bo to świadczy o firmie. Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to zamówiłam na allegro i aż się boję co z tego wyjdzie, niestety za montaz musze zapłacić osobno bo kurierzy nie montują ale wewnętrzne będę zamawiać na miejscu. Ja nie za bardzo kumam czemu podbitkę się tynkuje? Wyślesz mi namiary na tynkarzy jeśli jesteś z nich zadowolona? Ja od momentu wzięcia murarzy z łapanki już więcej nie wezmę nikogo bez polecenia. A ten sklep na zawarciu to VOX (dawny Domus) czy jeszcze dalej? A reszta - gdzie sie podzialiście? Ja nie wiem czy ceny które mi fachowiec podał sa normalne czy z kosmosu - podpowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 14.09.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Dzięki Dobrze wiedzieć gdzie nie iść, bo ja jestem strasznie upierdliwą klientką, tak naprawdę cenię sobie życzliwośc w czasie kiedy są problemy, bo to świadczy o firmie. Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to zamówiłam na allegro i aż się boję co z tego wyjdzie, niestety za montaz musze zapłacić osobno bo kurierzy nie montują ale wewnętrzne będę zamawiać na miejscu. Ja nie za bardzo kumam czemu podbitkę się tynkuje? Wyślesz mi namiary na tynkarzy jeśli jesteś z nich zadowolona? Ja od momentu wzięcia murarzy z łapanki już więcej nie wezmę nikogo bez polecenia. A ten sklep na zawarciu to VOX (dawny Domus) czy jeszcze dalej? A reszta - gdzie sie podzialiście? Ja nie wiem czy ceny które mi fachowiec podał sa normalne czy z kosmosu - podpowiedzcie. namiary na tynkarzy podam,jak maz wroci - czyli za kilka dni . z tynkarzy zewnetrznych jestem bardzo zadowolona - terminowi, punktualni, sumienni; tez ich dostalismy z polecenia. podbitke tynkowalam, bo mam z osb drzwi wewnetrzne kupilam na skrzyzowaniu koniawskiej i kobylogorskiej- na samym poczatku kobylogorskiej jest sklep z drzwiami porta, tez maja tam gerde a obok jest chyba jakas spelunka z piwem i jakims szyldem zuzlowym - to wszystko sporo przed voxem (jadac od strony miasta) - w tym sklepie akurat obsluga jest naprawde mila, sympatyczna i UCZCIWA - wszystko to, co ustalilismy bylo wykonane porzadnie i na czas (nawet dorabiali mi oscieznice do drzwi zewnetrznych pomimo,iz drzwi gerdy kupilam niestety u tamtego babsztyla i babsztyl twierdzil, ze "sie nie da i sie nie robi"), daja rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 14.09.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam wszystkich ,dawno mnie tu nie było .Jesteśmy na etapie montowania rolet, za nami tynki wewnętrzne i podłoga .Z hydraulika także jesteśmy zadowoleni \ Alkman to nasz wspólny sąsiad\ Mam pytanie ile płaciliście za podciągnięcie instalacji gazowej od skrzynki istniejącej do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 14.09.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witaj Ja tu od pewnego czasu robię za komitet powitalny. Dobrze , że co jakiś czas ktoś sie odzywa bo pisałabym sama ze sobą. Ale hydraulików w sąsiedzctwie mamy dwóch o których ja wiem, z jednym tez się umówiłam ale nie wiem czy z tym samym co Ty Jak już się ujawniłeś to powiedz jakie sa ceny robocizny tynków i posadzek, bo ja próbuję wszystko zsynchronizować no i nie wiem jakie ceny, a miło wiedzieć, że nie przepłaca się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 14.09.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ALKMAN Za posadzkę płaciłem po 13 zł za m 2 w tym ułożenie styropianu 2x5 cm i folii . jest to cena bez materiałów. Za tynki wewnętrzne płaciłem po 12 zł za m2 za robocizne. Materiały dałem swoje i w sumie wyszło po 19 zł za m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 15.09.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 mi w tym tygodniu posadzki wlasnie wylali. 12zl/m2 a za ulozenie styropianu flaszka tynki wewnetrzne 23 zl gipsowe a mineralne 32zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 15.09.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 sUPER TEMATY PORUSZACIE BO AKURAT O TYNKU ROZMYŚLAM. u MNIE MURUJA SCIANKI DZIAŁOWE, MAM NOWYCH BUDOWLAŃCÓW I ROBOTA RUSZYŁA OSTRO POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 15.09.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Mam dwie sprawy :- czy ktos ma u siebie kominek z plaszczem wodnym i bylby chetny na ten temat ze mna pogadac ? - z racji tego ze nie moge sobie poradzic z moja łąką postanowilem ze na wiosne zrobie wszystko od zera przy pomocy tego dziadostwa http://www.trava.pl/ogrod.html ma ktos jakies doswiadczenia z ta biowloknina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 16.09.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 O kominkach z płaszczem wodnym było sporo na forum, ale czy opłaca się go robić przy małej powierzchni domu? U moich teściów nie ma płaszcza a i tak jak napalą w kominku to jest ciepło w całym domu no może nie na piętrze, więc może płaszcz jest fajny jak ma się górę użytkową a jak sam parter to wystarcza sam kominek i jest cieplutko, nie wiem może się mylę, też mamy ten dylemat zastanawiam się jaka jest różnica w kosztach między kominkiem a kominkiem z płaszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 16.09.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Mam dwie sprawy : - czy ktos ma u siebie kominek z plaszczem wodnym i bylby chetny na ten temat ze mna pogadac ? - z racji tego ze nie moge sobie poradzic z moja łąką postanowilem ze na wiosne zrobie wszystko od zera przy pomocy tego dziadostwa http://www.trava.pl/ogrod.html ma ktos jakies doswiadczenia z ta biowloknina ? Niestety nie mam kominka, ale to jest ta włoknina? Drogi interes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 17.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 wychodzi okolo 2 zl za m2. Czy to drogo czy nie to nie wiem... bo nie liczylem ile kosztuje m2 trawy z siewu. Bylem natomiast dzisiaj w szkolce drzew i krzewow ozdobnych w lupowie u panstwa Elzbiety i Andrzeja Rosochadzkich i bardzo szczerze moge ich polecic. Pani przez dobre 30 min oprowadzala nas po swoim ogrodzie i szkolce, ma bardzo duza wiedze na temat wszelkich iglakow... a ze my jej nie posiadamy wcale zaproponowala wizyte u nas... i doradztwo przy planowaniu ogrodu podobaja wam sie takie projekty ?? http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/2,69486,3534589,,,50963550,P_PROJEKTY_DOMOW.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 18.09.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Szukam informacji o sufitach z rygipsu. Chcę wiedzieć czy szpachluje się całe czy tylko miejsca łączeń? Ile kosztuje szpachlowanie przez fachowca i może ktoś mógłby kogoś takiego polecić. Nadal walczę z gazem a właściwie z gazownią , ale nie tracę nadziei na szybkie przyłączenie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 18.09.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Nadal walczę z gazem a właściwie z gazownią , ale nie tracę nadziei na szybkie przyłączenie. Pozdrawiam wszystkich Moge ci dac namiar na goscia z gazowni... przerabial mi instalacje i zalatwil gaz wczesniej niz zlozylem papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 18.09.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Sorry za offtopic, ale to co napiszę nie nadaje się ani do ogłoszeń ani do działu zwierzęta, bo ma znaczenie wyłącznie lokalne Dziś 18.09.2007 r. około godziny 12 zaginął w okolicach Ulimia/Łagodzina dwuletni owczarek niemiecki. Pies wabi sie Trop, jest czarny, podpalany, na szyi miał srebrną kolczatkę. Jest ufny i bardzo łagodny. Jeśli ktokolwiek go widział lub wie, gdzie przebywa proszę o informację - za pośrednictwem forum, na priv, lub tel. 694638129 Ewa. Za odnalezienie psa nagroda A tak wygląda zguba: http://images20.fotosik.pl/364/fbbec9dcfbcfefe6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 19.09.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 niech sie szybko znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 19.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Pies znaleziony. Kocham mieszkanie na wsi! Gdzie ja w mieście znalazłbym psa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnychris 19.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 http://www.kwkpromes.pl/ <--- projekty <--- domy prywatne <--- dom z ziemi śląskiej żonie sie nie podoba a dla mnie BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts