Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

justynap13 ! Ja jestem na etapie zamawiania (podpisania umowy) kuchni u gościa w Kłodawie - póki co to polecam. Facet jest na prawde konkretny i ma przystępne ceny bo jestem po dwóch wycenach kuchni na 10 000 a on wycenił na 6 000

Nie wiem jak on sie nazywa :D ale już ten temat był wcześniej na tym forum przerabiany - zresztą tak trafiłam do tego pana - nr kom.: 601542250 POZDRAWIAM

to ja polecalam tego pana na forum :) montowal mi kuchnie w czerwcu - bardzo szybko, porzadnie i kompleksowo (zamawialam tez u niego sprzet agd - cenowo moze bez rewelacji,ale za to nic mnie nie interesowalo: pan sprzet zamawia, przywozi, montuje, daje gwarancje). pan nazywa sie leszek krzeminski.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Możecie podać mi jakie są teraz ceny:

1. za zrobienie dachu (więźba+położenie pokrycia),

2. podbitkę,

3. sufit podwieszany,

4. tynki wewnętrzne,

5. wstawienie drzwi

6. tynki zewnętrzne?

za podbitke z osb w lipcu placilam 20 zl za metr biezacy robocizny, tynki wewnetrzne robilam w lutym - cena 21 zl za metr kwadrat z materialem, wstawienie drzwi - wewnetrzne porty (kupowane na zawarciu, przy zbiegu koniawskiej i kobylogorskiej - montaz wyszedl gratis :) ), drzwi zewnetrzne gerdy kupowalam w diunie na gen.maczka - niestety, trafilam tam zanim znalazlam wspomniany sklep na zawarciu - za drzwi wraz z montazem zaplacilam kilakset zlotych drozej,niz kosztowalyby na zawarciu, w dodatku tak nieuprzejmej, chamskiej i nieuczciwej obslugi nei spotkalam juz dawno.problemy zaczely sie oczywiscie PO zakupieniu drzwi - zepsul sie zamek, pani z wielka laska i fochem wymienila uszkodzony zamek na zastepczy a zepsuty miala oddac do naprawy. dzis mija poltora miesiaca i co? ano panie (mamuska i corka) powiedzialy mi, ze moge je cmoknac, bo nie mam zadnego kwitu, iz ona ow zamek ode mnie wziela :))))) i niczego mi nie odda i nie zamontuje, bo nie ma czasu ani ochoty... niestety - babsko wlozylo zamek zastepczy na slowo honoru - nie podpsiala mi zadnego swistka...

tynki zewnetrzne - 15 zl za metr kwadrat + material + osobna cena za otynkowanie podbitki.

Możecie podać mi jakie są teraz ceny:

1. za zrobienie dachu (więźba+położenie pokrycia),

2. podbitkę,

3. sufit podwieszany,

4. tynki wewnętrzne,

5. wstawienie drzwi

6. tynki zewnętrzne?

za podbitke z osb w lipcu placilam 20 zl za metr biezacy robocizny, tynki wewnetrzne robilam w lutym - cena 21 zl za metr kwadrat z materialem, wstawienie drzwi - wewnetrzne porty (kupowane na zawarciu, przy zbiegu koniawskiej i kobylogorskiej - montaz wyszedl gratis :) ), drzwi zewnetrzne gerdy kupowalam w diunie na gen.maczka - niestety, trafilam tam zanim znalazlam wspomniany sklep na zawarciu - za drzwi wraz z montazem zaplacilam kilakset zlotych drozej,niz kosztowalyby na zawarciu, w dodatku tak nieuprzejmej, chamskiej i nieuczciwej obslugi nei spotkalam juz dawno.problemy zaczely sie oczywiscie PO zakupieniu drzwi - zepsul sie zamek, pani z wielka laska i fochem wymienila uszkodzony zamek na zastepczy a zepsuty miala oddac do naprawy. dzis mija poltora miesiaca i co? ano panie (mamuska i corka) powiedzialy mi, ze moge je cmoknac, bo nie mam zadnego kwitu, iz ona ow zamek ode mnie wziela :))))) i niczego mi nie odda i nie zamontuje, bo nie ma czasu ani ochoty... niestety - babsko wlozylo zamek zastepczy na slowo honoru - nie podpsiala mi zadnego swistka...

tynki zewnetrzne - 15 zl za metr kwadrat + material + osobna cena za otynkowanie podbitki.

Dzięki

Dobrze wiedzieć gdzie nie iść, bo ja jestem strasznie upierdliwą klientką, tak naprawdę cenię sobie życzliwośc w czasie kiedy są problemy, bo to świadczy o firmie. Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to zamówiłam na allegro i aż się boję co z tego wyjdzie, niestety za montaz musze zapłacić osobno bo kurierzy nie montują :D ale wewnętrzne będę zamawiać na miejscu.

Ja nie za bardzo kumam czemu podbitkę się tynkuje? Wyślesz mi namiary na tynkarzy jeśli jesteś z nich zadowolona? Ja od momentu wzięcia murarzy z łapanki już więcej nie wezmę nikogo bez polecenia.

A ten sklep na zawarciu to VOX (dawny Domus) czy jeszcze dalej?

A reszta - gdzie sie podzialiście? Ja nie wiem czy ceny które mi fachowiec podał sa normalne czy z kosmosu - podpowiedzcie.

Dzięki

Dobrze wiedzieć gdzie nie iść, bo ja jestem strasznie upierdliwą klientką, tak naprawdę cenię sobie życzliwośc w czasie kiedy są problemy, bo to świadczy o firmie. Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to zamówiłam na allegro i aż się boję co z tego wyjdzie, niestety za montaz musze zapłacić osobno bo kurierzy nie montują :D ale wewnętrzne będę zamawiać na miejscu.

Ja nie za bardzo kumam czemu podbitkę się tynkuje? Wyślesz mi namiary na tynkarzy jeśli jesteś z nich zadowolona? Ja od momentu wzięcia murarzy z łapanki już więcej nie wezmę nikogo bez polecenia.

A ten sklep na zawarciu to VOX (dawny Domus) czy jeszcze dalej?

A reszta - gdzie sie podzialiście? Ja nie wiem czy ceny które mi fachowiec podał sa normalne czy z kosmosu - podpowiedzcie.

namiary na tynkarzy podam,jak maz wroci - czyli za kilka dni ;) . z tynkarzy zewnetrznych jestem bardzo zadowolona - terminowi, punktualni, sumienni; tez ich dostalismy z polecenia. podbitke tynkowalam, bo mam z osb :)

drzwi wewnetrzne kupilam na skrzyzowaniu koniawskiej i kobylogorskiej- na samym poczatku kobylogorskiej jest sklep z drzwiami porta, tez maja tam gerde a obok jest chyba jakas spelunka z piwem i jakims szyldem zuzlowym - to wszystko sporo przed voxem (jadac od strony miasta) - w tym sklepie akurat obsluga jest naprawde mila, sympatyczna i UCZCIWA - wszystko to, co ustalilismy bylo wykonane porzadnie i na czas (nawet dorabiali mi oscieznice do drzwi zewnetrznych pomimo,iz drzwi gerdy kupilam niestety u tamtego babsztyla i babsztyl twierdzil, ze "sie nie da i sie nie robi"), daja rabaty.

Witaj :D

Ja tu od pewnego czasu robię za komitet powitalny. Dobrze , że co jakiś czas ktoś sie odzywa bo pisałabym sama ze sobą. Ale hydraulików w sąsiedzctwie mamy dwóch o których ja wiem, z jednym tez się umówiłam ale nie wiem czy z tym samym co Ty :D

Jak już się ujawniłeś to powiedz jakie sa ceny robocizny tynków i posadzek, bo ja próbuję wszystko zsynchronizować no i nie wiem jakie ceny, a miło wiedzieć, że nie przepłaca się.

Mam dwie sprawy :

- czy ktos ma u siebie kominek z plaszczem wodnym i bylby chetny na ten temat ze mna pogadac ?

- z racji tego ze nie moge sobie poradzic z moja łąką postanowilem ze na wiosne zrobie wszystko od zera przy pomocy tego dziadostwa http://www.trava.pl/ogrod.html ma ktos jakies doswiadczenia z ta biowloknina ?

O kominkach z płaszczem wodnym było sporo na forum, ale czy opłaca się go robić przy małej powierzchni domu? U moich teściów nie ma płaszcza a i tak jak napalą w kominku to jest ciepło w całym domu no może nie na piętrze, więc może płaszcz jest fajny jak ma się górę użytkową a jak sam parter to wystarcza sam kominek i jest cieplutko, nie wiem może się mylę, też mamy ten dylemat zastanawiam się jaka jest różnica w kosztach między kominkiem a kominkiem z płaszczem.

Mam dwie sprawy :

- czy ktos ma u siebie kominek z plaszczem wodnym i bylby chetny na ten temat ze mna pogadac ?

- z racji tego ze nie moge sobie poradzic z moja łąką postanowilem ze na wiosne zrobie wszystko od zera przy pomocy tego dziadostwa http://www.trava.pl/ogrod.html ma ktos jakies doswiadczenia z ta biowloknina ?

Niestety nie mam kominka, ale to jest ta włoknina? Drogi interes?

wychodzi okolo 2 zl za m2. Czy to drogo czy nie to nie wiem... bo nie liczylem ile kosztuje m2 trawy z siewu.

Bylem natomiast dzisiaj w szkolce drzew i krzewow ozdobnych w lupowie u panstwa Elzbiety i Andrzeja Rosochadzkich i bardzo szczerze moge ich polecic. Pani przez dobre 30 min oprowadzala nas po swoim ogrodzie i szkolce, ma bardzo duza wiedze na temat wszelkich iglakow... a ze my jej nie posiadamy wcale zaproponowala wizyte u nas... i doradztwo przy planowaniu ogrodu :D

podobaja wam sie takie projekty ?? http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/2,69486,3534589,,,50963550,P_PROJEKTY_DOMOW.html

Szukam informacji o sufitach z rygipsu. Chcę wiedzieć czy szpachluje się całe czy tylko miejsca łączeń?

Ile kosztuje szpachlowanie przez fachowca i może ktoś mógłby kogoś takiego polecić.

Nadal walczę z gazem a właściwie z gazownią , ale nie tracę nadziei na szybkie przyłączenie. Pozdrawiam wszystkich :D

Sorry za offtopic, ale to co napiszę nie nadaje się ani do ogłoszeń ani do działu zwierzęta, bo ma znaczenie wyłącznie lokalne ;-)

Dziś 18.09.2007 r. około godziny 12 zaginął w okolicach Ulimia/Łagodzina dwuletni owczarek niemiecki. Pies wabi sie Trop, jest czarny, podpalany, na szyi miał srebrną kolczatkę. Jest ufny i bardzo łagodny. Jeśli ktokolwiek go widział lub wie, gdzie przebywa proszę o informację - za pośrednictwem forum, na priv, lub tel. 694638129 Ewa.

Za odnalezienie psa nagroda :-)

A tak wygląda zguba:

http://images20.fotosik.pl/364/fbbec9dcfbcfefe6.jpg