barto307cc 16.01.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam Możecie mi powiedzieć czy 70zł za Świadectwo energetyczne domku jednorodzinnego 200m2 z pompą ciepła, rekuperacją i kominkiem w naszym rejonie to dużo bo zastanawiam się czy brać???? Bierz .Ja płaciłam w tamtym roku 75zł i to też było tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 16.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam. Mam stemple. Jakieś 190 sztuk. wysokość ok 2.70. Co prawda jeszcze zaszałowane ale byle do wiosny Pozdrawiam Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 17.01.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ZWROT VAT ZA MATERIAŁY BUDOWLANE Według Gazeta Prawna.PL (z dnia 27.12.2011) eksperci są zgodni – niezależnie od tego, że prawo do ubiegania się o zwrot podatku nie ulega przedawnieniu, nie warto zbyt długo zwlekać ze składaniem wniosków. Z uwagi na trudną sytuację budżetową rząd może ograniczyć prawo do rekompensat, które kosztują budżet ponad 1 mld zł rocznie - dodają.Tomasz Bełdyga również uważa, że w dobie kryzysu finansów publicznych rząd może dojść do wniosku, że państwa nie stać na dalsze finansowanie zwrotów i znieść tę preferencję lub przynajmniej ją ograniczyć. Takie zapowiedzi padały już podczas pierwszej fali kryzysu w 2009 roku. Warto odzyskać swoje pieniądze (przy PnB za całość inwestycji to może być nawet ponad 30tyś zł, na czysto, nieopodatkowane:)) zanim będzie zapóźno. Polecem się. Szybko i solidnie. Śląsk i Zagłębie. Więcej informacji na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obludek 21.01.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam. Poszukuję osoby w naszym regionie która budowała lub buduje dom we wrzosach, metodą tradycyjną w systemie gospodarczym. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrshark 21.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 WitamCzy ktoś z was ma ogrzewanie ścienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 21.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam Czy ktoś z was ma ogrzewanie ścienne? znam kto ma ale nie ze Śląska ,anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AquaClear 23.01.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Nie polecam firmy Aquaclear z Tychów gdzie kupiliśmy przydomową oczyszczalnię ścieków, http://www.aquaclear.slask.pl/kontakt.html. Wbrew wcześniejszym zapowiedziom właścicielowi nie chce się przyjechać 7 km, żeby uruchomić urządzenie. Brak słów... Na szczęście znajomi mają to samo urządzenie i jakoś sobie poradzimy. Sprzedał produkt a potem ma klienta w d....e Informujemy, że uruchomienie oczyszczalni typu NV polega na włożeniu wtyczki od pompki napowietrzającej oczyszczalnię do gniazdka z prądem. W związku z tym nie dojeżdżamy na uruchomienie urządzeń. Biuro AquaClear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Znacie sklepy czy hurtownie (im bliżej Pszczyny, Żor, Tychów tym lepiej) gdzie można obejrzeć większy asortyment pśtryczków i gniazd oświetleniowych, szczególnie interesuje mnie Ospel, TEM, Gira, Berker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 24.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Cześć.Podajcie proszę namiary na firmę sprzedającą i montującą parapety drewniane. Jakie Wy macie? Chciałabym drewniane a mąż staje przy marmurze czy czymś podobnym. Ciekawa jestem Waszego zdania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.01.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Cześć. Podajcie proszę namiary na firmę sprzedającą i montującą parapety drewniane. Jakie Wy macie? Chciałabym drewniane a mąż staje przy marmurze czy czymś podobnym. Ciekawa jestem Waszego zdania. pozdrawiam Czołem drewniane parapety zamawiałem u Wiktorczyka zrobią wszystko co chcesz podetną jak chcesz, berdzo jestem zadowolony. https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/7122011GoraParapetyDrewno zamowienie mozna składac mailowo lub faxem jesli Ci nie podrodze - tak korygowałęm rozmiar Jesli marmur to Dulemba koło Pszczyny drogo ale też ciekawie mam na dole 2 parapety z trawertynu kosztowały tyle co 8 na gorze drewna. pierwszy raz widziałem tyle blokow kamiennych w jednym miejscu mozna wybrać miejsce z bloku z ktorego chesz mieć wyciety parapet https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/6042011ParapetyZTrawertynuIKocCoMaConajmniej20Lat wszystko na fotkach pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Parapety drewniane mozna też w Nakle śląskim w firmie Glumatex, ja tam zamawiał okna i też będe mieć parapety,myślę że jakość identyczna jak Wiktorczyk ,a cena nie wiem .W każdym razie okna mieli ciut taniej niż Wiktorczyk po negocjajacjach oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 24.01.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ja zamawiałem drewniane parapety w firmie STOLDREW w Gliwicach na ul. Jasnej. Jakość BDB, a jeżeli chodzi o cenę to nie mam porównania. Zrobili dokładnie tak jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_bv 24.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam wszystkich,Możecie mi polecić ekipę do ogrzewania podłogowego i hydrauliki, oraz ekipę do wylewek i tynków.Proszę o wiadomości na prv. z góry dziękuje.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kasiu ja mogę przestrzec przed ekipą od tynków-w moim dzienniku zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ale poprosiłabym o namiary na sprawdzonego stolarza od schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 25.01.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Wysyłam namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 25.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Barbara74, f.5, wimech serdecznie dziękuje za info. Już rozesłałam zapytania:)kasia_bv polecam od instalacji wodnych, podłogówki, solarów na priv.Poproszę również namiary na schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 26.01.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mogę polecić stolarza który mi robił, tel. na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smer 28.01.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witam. Zamierzam wystartować za kilka tygodni z budową w Chudowie. Jeszcze tylko nijaki obywatel inż. E. Kurpas dokończy adaptację projektu do działki i wystąpi o pozwolenie na budowę, i wio.... Zapytają niektórzy: dlaczego Kurpas, skoro kilka stron wcześniej niektórzy psy na nim wieszali? Ano dlatego, że zleciłem mu cały ten cyrk zaraz po wysłuchani pochlebnych o nim opinii, jak również dlatego, że któż lepiej niż on potrafi pływać w mętnej Gliwicko-Gierałtowicko-Chudowskiej wodzie? Moim zdaniem zasada jest taka - jeśli ktoś nie jest ewidentnym partaczem i sabotażystą, a jest MIEJSCOWYM WYJADACZEM, to należy go brać. Przed takim facetem otwiera się większość drzwi i nikt mu pod górę nie robi, bo z niego żyje. Amen. Dlatego też proszę o polecenie mi (najlepiej) miejscowych (czyt. - z układami) fachowców od:- fundamentów,- murów,- dachu,- transportowców,- koparkowców, itp. Nie pogardzę również namiarami na składy budowlane, a słyszałem, że w zdaje się w Gierałtowocach jest jakiś z przystępnymi cenami, który nadmiar odbiera bez skrzywienia gęby. Czy ktoś słyszał o lokalnym wykonawcy - niejaki obywatel Józwik, z Paniówek bodajże? Obił mi się o uszy, lecz chciałbym obdzwonić kilku dla porównania. Czy ktoś przerabiał zwrot za szkody górnicze z KWK Budryk? O informacje i odpowiedzi proszę na PW, żeby nie zaśmiecać forum, a gdy spłynie tego więcej, to usystematyzuję je i zamieszczę w jednym poście, może jakimś przyszłym Chudowianom się przyda. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.01.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Zamierzam wystartować za kilka tygodni z budową w Chudowie. Dziękuję Witam sąsiada Ja z Przyszowic,nie miałem styczności z p.Kurpasem i nie żałuję tzn.miałem ale tylko teoretycznie i podziękowałem Dla P.Kurpasa czas się zatrzymał w PRL lub robi wszystko za pomocą kopiuj/wklej Mam/miałem fachowców znających się na rzeczy,którzy podchodzą do projektowania i kierbudowania z głową i zgodnie z duchem czasu, Przyszowice koparkami stoją także wystarczy przejechać się przez centrum i masz namiary,ekipę mam z Radomia do całego SSO,sąsiad buduję z miejscową i narzeka bardzo a poza tym u nas jest droga robocizna.Ja na swoich nie narzekam ale wiem,że po mnie mają już budowy zaklepane. Co do mat.budowalnych to w okolicy jest drogo,szukaj po Polsce,będzie zdecydowanie taniej Więźbę mam z Zawoi,fajna cena 695694820,styro ze Stanlux-a z Łodzi,silikaty od "Seguro" z allegro,stal od Lazara z Żor,okna z M&S TytanoweTermo biuro w Gliwicach na ul.Tarnogórskiej,fajna cena i kształt,no i ciepłe,dachówkę wybrałem ceramiczną z Tondachu Stodo12 w czarnej angobie,najlepsza cena w Pszczynie w L.S.Produkt. Ja mam KWK Sośnica-Makoszowy,na stronie gminnej masz formularz dot.odszkodowania na szkody,protokół/kosztorys mam już zrobiony,składał będę po wymurowaniu wieńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts