mrshark 09.07.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć jaka moc prądu jest wystarczająca dla domu ok 130 mkw w którym będzie kuchenka indukcyjna. Nikt nie potrafił mi doradzić więc zawnioskowałam o 12 kW i teraz ktoś mi zasugerował że to może być za mało i może wybijać mi bezpieczniki. Tak to jest jak kobita buduje dom i sama podejmować musu szybko pewne decyzje Prosze o opinie w rym temacie. Czy pozostać przy tej mocy czy zawnioskować o jej zwiększenie? Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Płyta sama w sobie będzie spokojnie pracować przy Twoim zabezpieczeniu głównym. Ale jeśli będziesz "intensywnie" coś gotować i do tego robić pranie i suszyć włosy to może już być problem. Najlepiej skonsultuj to ze swoim elektrykiem, on pomoże Ci je dobrać , a zależy ono nie tyle od wielkości domu co od ilości pracujących jednocześnie "prądożernych" odbiorników (płyta, pralka, suszarka, czajnik, podłogówka elektryczna, boiler itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 09.07.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 my mamy stos cegieł rozbiórkowych cena ok 50gr do negocjacji - kupiliśmy na ogrodzenie ale nie wykorzystamy, mamy również dwie umywalki koło novatop za ok. 100zł za sztukę - połowa ceny Co do stolarza nam schody robił stolarz z Gliwic - stolberd. Wykonanie bardzo staranne cena też dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 09.07.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam,sprzedam paletę kostki brukowej DREWBET złota jesień D3- kostka jest nowa, oryginalnie zafoliowana.Odbiór- Przyszowice k. Gliwic, tel. 504754479 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Hello ziomki ze Śląska, przyjaciel z Drogomyśla ma do sprzedania traktorek do koszenia trawy. Chce za niego ok. 2.500 zł. Jest w bardzo dobrym stanie. Podaję parametry : KRAFTSMAN - 2006 rok Silnik Briggs & Stratton moc 18KM ( więc silny - te poniżej 16 KM wg mnie są za słabe na skosy i odśnieżania ) SZEROKOŚĆ KOSZENIA 108cm boczny wyrzut Zdjęcie : http://images49.fotosik.pl/1946/975f7de592c1b73bgen.jpg Namiary na kolegę : Artur ( Drogomyśl ) tel. 508-286-225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont 09.07.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 witam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 12.07.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Skąd wzięliście więźbę u kogo warto zamówić i jaka cena. Mam dwie ofert dobre z Małopolski -tylko boję się co mi przywiozą i nie wiem czy warto nie oglądając wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jumanji 12.07.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Skąd wzięliście więźbę u kogo warto zamówić i jaka cena. Mam dwie ofert dobre z Małopolski -tylko boję się co mi przywiozą i nie wiem czy warto nie oglądając wcześniej. Nasza więźba przyjechała z tartaku z Imielina http://www.tartakimielin.pl/ Zamawialiśmy zimą - cena była 750 zł za m3 impregnowane - transport mieliśmy gratis. Teraz chyba zdrożało na 800 zł. Wykonawcy dachu byli zadowoleni z jakości drewna. Teraz przygotowujemy się do budowy garażu wolnostojącego i też u nich planujemy zamówić więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.07.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Miałam też ofertę z Imielina ale Drewtar ich przebił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 12.07.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 A ten Drewtar to skąd? Mam oferte w granicach 700-750 zl za m3 ale nie wiem jak z jakościa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.07.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Deysi ale to netto ? zobacz link DREWTAR Ostatecznie brałam od górali z gór... choć deski i steple właśnie z drewtaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.07.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć jaka moc prądu jest wystarczająca dla domu ok 130 mkw w którym będzie kuchenka indukcyjna. Nikt nie potrafił mi doradzić więc zawnioskowałam o 12 kW i teraz ktoś mi zasugerował że to może być za mało i może wybijać mi bezpieczniki. Tak to jest jak kobita buduje dom i sama podejmować musu szybko pewne decyzje Prosze o opinie w rym temacie. Czy pozostać przy tej mocy czy zawnioskować o jej zwiększenie? Rozsądne zabezpieczenia główne w tym przypadku to 25A, daje to moc ~15kW. W przypadku domku/mieszkania sugerowanie się kilowatami jest złudne, bo może się zdarzyć i zdarzy się napewno że jedna z faz będzie bardziej obciążana od pozostałych. Moc będzie się zgadzać, ale prąd płynący tą przeciążoną fazą już nie. Moc można dokupić w każdej chwili, wymaga to dopłaty za każdy kilowat (brakujące 3-4 kW w tym przypadku). Po załatwieniu formalności energetyka wstawi nowe zabezpieczenie główne. Słowem, można zacząć mieszkać i jak się problem pojawi to może dokupić sobie tej mocy. Pomijam etap tynkowania, tutaj bezwzględnie 25A bo inaczej długo nie potynkują sobie agregatem. Ale tutaj zaradny tynkarz lub elektryk znajdzie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont 13.07.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Desmond - przy nastepnej próbie reklamy konto zostanie usunięte. Pozdrawiam, DPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 15.07.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Witam, sprzedam paletę kostki brukowej DREWBET złota jesień D3- kostka jest nowa, oryginalnie zafoliowana. Odbiór- Przyszowice k. Gliwic, tel. 504754479 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SALO 15.07.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Sprzedam 2 szt. nawiewników okiennych ciśnieniowych VENTAIR II TRDn http://www.brevis.com.pl/pl_nawiewniki-cisnieniowe.html w kolorze brązowym. Cena za szt. 40 zł. Odbiór Katowice, Chorzów, Ruda Śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jumanji 16.07.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Poszukuję kierownika budowy do małej roboty.Kogo możecie polecić?Będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 18.07.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Poszukuję kierownika budowy do małej roboty. Kogo możecie polecić? Będę wdzięczna za namiary. Mogę polecić swojego kierbuda Pan Kutynia. Jego telefon podam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 19.07.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Możecie polecić salony drzwi zewnętrznych? Już kilka odwiedziłem i tylko jeden mnie zainteresował. Reszta w okolicy proponuje ceny katalogowe... Szukam drzwi zewnętrznych do 3000zł, najlepiej drewniane i bliżej cenie 2500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiamo 19.07.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Witam,Mam do sprzedania stemple budowlane po 1 budowie.Wysokość stempli była na 3.10 - końcówki są zacięte ale myślę że ok 3 metry da się wykorzystać.Posiadam 120 szt (sąsiad też posiada taką ilość). Cena ok 5 zł. Drewno do odebrania w Orzeszu.Zainteresowanych zapraszam do kontaktu. Ewentualnie będzie też do sprzedania deska szalunkowa(po 1 stropie) ok 4m3 PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszko76 20.07.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Witam. Do sprzedania mam Wanna asymetryczna Excellent Luiza 140x95 prawa. Do wanny dokładam stelaż i obudowę pod płytkowanie (WEDI). Wanna jest nowa. Wanna może być do odbioru w Będzinie, Jaworznie, Katowicach lub Żorach. http://image.ceneo.pl/data/products/1595080/9c5ed00a-098b-4a32-ac98-b61b5997d1b9_product.jpg Witam. Do sprzedania również - stemple 2,8-3,00 mb (kilka dłuższych, kilka krótszych) - ilość około 150 szt- bloczek betonowy - ilość około 100 szt Dokładne ilości po przeliczeniu. Odbiór Będzin. Zainteresowanych zapraszam gg 5199787 lub tel 796529972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 20.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Mam do sprzedania:- stemple , długie na 2.85, zacinane, raz użyte, dość grube, ilość około 350 szt, cena za sztukę: 3,90. - deski szalunkowe calowe, chyba jakieś 3-4 kubiki mi zostały, cena za kubik 340 zł. Jak ktoś jest chętny na wszystkie stemple + deski szalunkowe to cena promocyjna bo mi to zawadza: stempel 2,90 zł sztuka, deski 290 zł kubik. Lokalizacja: Suszec (to między Żorami a Pszczyną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts