agnieszkakusi 30.10.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Komarek, daj znać co się dowiesz u lekarza. Opinia dwóch to nie to, co jednego... rybomunyl podaje się o ustalonych dniach, nie ma znaczenia czy dziecko jest chore czy nie. Wszystko trwa jakieś pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 30.10.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 dlatego musze się wypytać lekarza bo nie wiem czy to coś pomoze w tym okresie podwyższonej zachorowalnosci. Moze lepiej byłoby wczesniej. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.10.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Z ribomunylem najlepiej wchodzić przed sezonem, ale teaz też można zaczć. Co do szczepień, ja nie szczepiałam, ale moje za stare. Ale nawet gdyby, to po pierwsze, pneumokoki to, jak nazwa wskazuje, dwoinka zapalcnia płuc (diplococcus pneumoniae), czyli naczelną chorobą, którą powoduje są zapalenia płuc (górnych dróg oddechowych). Jako powikłąnia mogą się zdarzyć i zapalenia opon, mózgu i sepsa ale znowu nie tak często... Zastanawiam się skąd ta panika. W sumie całkiem nieźle się je leczy, nie są wcale takie częste... nie wiem, małe dzieci mają już tyle szcepień, jeszcze dokładać? Ale ja jestem tylko biednym internistą. Może pediatrzy widzą dużo powikłań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.10.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ja mojej dwulatki nie szczepię. Przed poprzednimi szczepieniami zwlekałam tak długo aż po mnie dzwonili Byliśmy w gminie, musiał mm wyjść z pracy żeby zawieźć mnie do podpisu do gminy, bo składając dok. podpisał sie sam... Potem na działce, ależ piękne widoki, wszystkie kolory jesieni Odczytywaliśmy nr słupa ale wcale nie tak blisko jest od nas, bo te przy naszej nie mają numerów...nie wiem dlaczego. Okazało sie ze nie musimy mieć opinii geologa, ani nie musze odralniać działki...hurrrraaa. teraz tylko papiery do energetyki i czekamy. No i spotkania z architektami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.10.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Oj dawno tu nie zglądałam. Ostatnio na początku sierpnia i u mnie zmieniło sie tylko tyle, że mam wylany fundament, a wyedy zaczynali go robić. Przez tych baranów przybyło mi tylko siwych włosów i czekamy do grudnia, bo nie chcemy juz więcej widzieć różnych murarzy na budowie. W grudniu postawią nam ściany prefabrykowane i będzie to robił na dodatek kierownik budowy. Poradźcie co powinnam juz teraz załatwiać: drewno na więźbę, okna, co jeszcze? Ale w ogóle to zajrzałam głównie po to, żeby podziękować [/b]e.kali, że nauczyła mnie wklejac zdjęcia. Właśnie pochwaliłam się swoim "dziełem" w innym wątku. E.kala od razu się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 30.10.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 To pochwal sie i tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.10.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Wystarczy wejść na wątek o decoupage znajdujacy się we Wnętrzach. Zreszta warto popatrzeć jakie tam niektóre kobitki cuda robią, bo moje to bardzo malutki Pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Komarek, byłaś u lekarza? Co powiedział na temat szczepionek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Dziewczyny, wczoraj dość nieoczekiwanie sprzedałam mieszkanie - klientka czekała na mnie 1,5h na klatce schodowej. W poniedziałek podisujemy akt notarialny. Teraz się zastanawiam jaki materiał najlepiej kupic zimą tak, żeby wiosną ostro ruszyć z budową i żeby nie było przestojów w związku z brakiem materiałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.10.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Agnieszko, kup stal- ale zostaw w hurtowni, bloczki-zwieź na budowę,sciany- tez zostaw w hurtowni, ustal konkretny termin z budowlancami i więźbiarzami- więxbe zamów dosyć szybko aby kontyngent w tartaku sie nie skończył- trudno ja dostać pod koniec lata nawet jak masz zapłacone.. wełnę tez zakup bo ma drożeć o 40% od 1.01.2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Acca, dzięki...fundamenty mamy juz wylane więc musiałabym kupić stal na wieniec. Skąd wiesz, że wełna ma zdrożeć o 40%?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.10.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Taką wersję usłyszałam wczoraj- tajne, od brata gościa pracujacego w roockwoolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 no cóż...czyli musimy do grudnia zakupić wełne...tak się zastanawiam czy więźbę, dachówkę kupić też do grudnia czy czekac z tym do stycznia, lutego. Nie mam pojęcia co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 31.10.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja mam wrażenie, że wszystko drożeje, więc jak się ma pieniądze to najlepiej wcześniej kupować z zastrzeżneim że odbierzesz wtedy kiedy Ci będzie potrzebne, np za pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No ja mam tylko nadzieję, ze w sezonie zimowym nie będzie to wszystko drożeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 W koncu miałam troche czasu aby wysłac faxy do hurtowni w sprawie blachodachówki. Ciekawe ile nam wylicza Ok. 7.11 mają zacząc robić nam wiezbe. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 blacha wychodzi drożej niż dachówka cementowa...przynajmniej tak jak na nasz dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.10.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Dziewczyny, wczoraj dość nieoczekiwanie sprzedałam mieszkanie - klientka czekała na mnie 1,5h na klatce schodowej. W poniedziałek podisujemy akt notarialny. Teraz się zastanawiam jaki materiał najlepiej kupic zimą tak, żeby wiosną ostro ruszyć z budową i żeby nie było przestojów w związku z brakiem materiałów... A do kiedy możesz mieszkać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 do lipca. Jak sie nie wyrobimy, choć takiej opcji nie biorę pod uwagę , to przekoczujemy u moich rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 31.10.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Odnośnie szczepień, ja bym na pneumokoki nie szczepiła. Nasza pediatra nam nie polecała i nie szczepiliśy (mamy 2 dzieci). Kalendarz szczepień dla maluchów i tak jest bardzo zapchany. Wydaje mi się, że to koncerny farmaceutyczne robią taki szum, żeby sprzedać swoje produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts