Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

W ostatnich Czterech Kątach jest dodatek Castoramy-Inspiracje łazienkowe. Jest tam zielona łazienka w mozajce połączonej z ciemnym, lakierowanym drewnem. Czy któś widział takie rozwiązania? A może wiecie jak to sie sprawdza w praktyce? Śliczna ta łazienka jest:)

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć dziewczyny :)

jakoś tak się zrobiło "pomorsko" więc postanowiłam się ujawnić bo też mieszkamy i będziemy się budować w Gdańsku :D

podczytuję Was już od dłuższego czasu ale na razie nie bardzo mam co pisać bo załatwiamy uzbrojenie, tzn. mąż ma załątwić ale tego nie robi i jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiałą wziąć sprawy w swoje ręce :lol:

na razie po cichu Wam kibicuję i mam nadzieję, że to szaleństwo budowlane też jakoś przetrwamy (jak w końcu zaczniemy) :lol:

cześć dziewczyny :)

jakoś tak się zrobiło "pomorsko" więc postanowiłam się ujawnić bo też mieszkamy i będziemy się budować w Gdańsku :D

podczytuję Was już od dłuższego czasu ale na razie nie bardzo mam co pisać bo załatwiamy uzbrojenie, tzn. mąż ma załątwić ale tego nie robi i jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiałą wziąć sprawy w swoje ręce :lol:

na razie po cichu Wam kibicuję i mam nadzieję, że to szaleństwo budowlane też jakoś przetrwamy (jak w końcu zaczniemy) :lol:

Witaj :D

A gdzie dokładniej będziecie się budować?

Witam wszystkie nowe budujące kobitki :)

A tym co w trakcie to chyba cierpliwości powinnam życzyć. Tak jak zresztą sobie... Ekipa miała w tym tygodniu wrócić na budowę ale niestety, materiału nie ma i pewnie będzie dopiero po 3 czerwca... Co prawda nie muszę się jakoś strasznie z budową spieszyć, ale zawsze to fajniej coś się tam dzieje...:)

Przy okazji mam pytanie. Złożyłam dyspozycję wypłaty drugiej transzy. Bank wyśle kogoś na budowę i po tej wizycie wypłaci kasę. Większość z Was to już przechodziła dlatego powiedzcie mi jak to jest, czy oni dokladnie to porównują z harmonogramem prac jaki był składany do wniosku kredytowego? Dokłądnie chodzi mi o to, że za materiał na dalszy etap zapłaciłam zaliczki, ale jeszcze go nie mam na budowie. A kaska potrzebna na następne zakupy. Czy w takim wypadku mogą mi nie wypłacić transzy bo z harmonogramu wynika, że za pierwszą transzę powinno być wybudowane więcej? Czy może jednak są na tyle wyrozumiali i zdają sobie sprawę, że w dzisiejszych czasach to się inaczej nie da?

Mam nadzieję, że nie namieszałam za mocno i można się połapać o co mi chodzi :) Bank PKO BP.

Faktycznie troche nas z tego Gdanska jest, ale to może oznaczać, że własnie u nas jest dużo odważnych kobiet, które zmagają się z budową :wink: .

Jeżeli chodzi o odkurzacze centralne to poleca je pan, który u nas rozkładał instalacje. My chyba zdecydujemy sie na Vacu Maid Split

http://www.santech.com.pl/?pID=4666

izi7 a jaka powinna być wysokość otworu do drzwi wewnetrznych to sobie pomierzę, żeby nie było problemów

penny ja mam kredyt w GE Money Bank i do tej pory nie było problemów z wypłata kolejnych transz.

mooon123 - ja również witam w klubie kobiet budujących :-D

e.kala - dzięki za info o odkurzaczach :-) Wysokość otworu drzwiowego powinna być mniej więcej w granicach 206-209 (już po ułożeniu paneli lub płytek). Na panel potrzeba ok. 1cm, a na płytkę ok. 1,5-2cm, więc bez paneli i płytek powinno być odpowiednio więcej.

Moon koniecznie sama zacznij składać papiery, bo na wszystkie odpowiedzi czeka się i czeka, uzbrajanie działki to uzbrajanie siebie w cierpliwość ;) ja jestem już w tym niezła ;)

Mój małżonek nie kiwnął palcem przy szukaniu i kupowaniu działki, przy wyborze domu, dostosowaniu go, ale teraz wszyscy go pytają jak z tym uzbrojeniem, bo to męskie tematy i poczul się. SAM uzbraja :)