Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W PKO BP tez bylam i biore pod uwage. U mnie problemem jest to, ze potrzebuje w tej chwili na dzialke, ale za rok bede budowac. Mieszkanie moge sprzedac (swoje) dopiero za 5 lat. Wiec z czegos bede musiala zaczac te budowe. Szukam tak, aby mozna bylo dobrac pozniej do budowy. Mam nadzieje ze sie uda.

Aktualnie rozpatrujemy 2 mozliwosci - Santander i ING Bank Ślaski. Czekamy na odpowiedzi. Te dwa banki finansuja 100% inwestycji. Ewentualnie Millenium, ale oni finansuja tylko 50%. Na dzien dzisiejszy niestety nie bardzo nam to ostanie odpowiada. A Ty na jaki sie zdecydowalas, jesli mozna zapytac?

Ztego co wiem Śląski daje tylko w złotówkach... Chyba, ze cos sie zmieniło :roll:

Kurcze. Wczoraj rozmawialam z przedstawcielka i byla mowa o frankach. Mam nadzieje, ze sie dobrze zrozumialysmy z ta pania. Zobaczymy. Jestem dobrej mysli. bo dzialeczka warta zachodu :p

próbujcie, skoro juz wspominała i nie wykluczała franka to na pewno nie była to pomyłka.

Betti - gratulacje wielkie.

Dobrze, że nie wygasa podgrupa budujących ciężaróweczek.

PP- gratulacje z okazji córeczki.

Tylko jakoś miało być inaczej: -Ty miałaś rodzić przede mną, - no i gdzie ten Juzio???

A ja się pochwalę, że moja Wiki wczoraj skończyła 5 m-cy i waży już 3200g, pewnie jakby się urodziła w terminie, tz. 18.06 to byłoby kawał kobitki (ale swoją drogą to fajnie sie rodzi takie 2-kilowe dziewuszki :wink: )

Jeszcze raz buziaki dla świeżo upieczonych mam i ciężaróweczek.

Betti - gratulacje wielkie.

Dobrze, że nie wygasa podgrupa budujących ciężaróweczek.

A ja się pochwalę, że moja Wiki wczoraj skończyła 5 m-cy i waży już 3200g, pewnie jakby się urodziła w terminie, tz. 18.06 to byłoby kawał kobitki (ale swoją drogą to fajnie sie rodzi takie 2-kilowe dziewuszki :wink: )

Jeszcze raz buziaki dla świeżo upieczonych mam i ciężaróweczek.

Dziękuję :D

Cieszę sie, ze z Twoja córeczką wszystko dobrze, mimo że takim wcześniaczkiem sie urodziła :D Wydaje mi się, ze spotkał Cie Ogromny Cud...

Ciężaróweczki, gratuluję :D

A jeśli chodzi o kredyty to brałąm rok temu w PKOBP we frankach. Nie było żadnych kłopotów, ale w ciągu roku wszystko mogło się zmienić. Obeszliśmy z mężem kilka banków. On prowadzi działalność, więc wymagania trochę inne niz dla etatowców, ale konkurencyjny wówczas był tylko BPH. Wspomniane tu juz MIllenium to kanał. Dużo o tym było, ale chyba na mojej grupie budowlanej (łódzkiej). U nich wszystko tak ładnie wygląda tylko w reklamach.

Zaczęli mi już układać strop :lol:

Extra :D Jaki robicie?

Teriva ale teraz żałuję, że nie monolityczny. Jest tak pracochłonny i kosztowny, że nie wiem, czy monolityczny nie byłby szybszy i tańszy. :roll:

Też mam terive... Widzisz, my nawet nie rozważaliśmy innego :roll: Teraz sądzę, ze to był błąd własnie ze wzgledu na koszty :roll:

Zaczęli mi już układać strop :lol:

Extra :D Jaki robicie?

Teriva ale teraz żałuję, że nie monolityczny. Jest tak pracochłonny i kosztowny, że nie wiem, czy monolityczny nie byłby szybszy i tańszy. :roll:

Też mam terive... Widzisz, my nawet nie rozważaliśmy innego :roll: Teraz sądzę, ze to był błąd własnie ze wzgledu na koszty :roll:

o tym,że teriva tania mówią zawsze wykonawcy...bo łatwiej i szybciej im to ułożyć