Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mi również bardzo się podoba Twoja klatka - te pasy to będzie tynk baranek czy coś innego?

Te pasy to będzie albo stiuk (mi też zaśpiewali 130 zł za m2) albo grafiki. Jeszcze pomyslimy. Stiuki będę miała na jednej ścianie w salonie ale chyba sama tego nie zrobię :-?

Drzwi zewnętrzne montują nam dzisiaj. Pochwalę się :oops: wieczorem.

Nasz kominek to Spartherm Bravo, wkład ładny a do obudowy się przyzwyczajam.

Mi również bardzo się podoba Twoja klatka - te pasy to będzie tynk baranek czy coś innego?

Te pasy to będzie albo stiuk (mi też zaśpiewali 130 zł za m2) albo grafiki. Jeszcze pomyslimy. Stiuki będę miała na jednej ścianie w salonie ale chyba sama tego nie zrobię :-?

Drzwi zewnętrzne montują nam dzisiaj. Pochwalę się :oops: wieczorem.

Nasz kominek to Spartherm Bravo, wkład ładny a do obudowy się przyzwyczajam.

My się właśnie cały czas wahaliśmy między Spathermem Bravo a Dovre 2180 CBS :-) Widzę, że mamy podobny gust kominkowy :-D A masz jakieś zdjęcie obudowy swojego kominka? My chcemy prosty słupek, coś w stylu tego:

http://img55.imageshack.us/img55/5018/kominek18of1.jpg, tyle, że u nas ten słupek będzie oparty na nieco szerszej ściance i kamień chce tylko naokoło szyby kominka - jak najprościej i jak najmniejszy, ale też się boje, że wyjdzie mi koc...

A propos siuków, to też widziałam w Leroyu plansze z realizacjami i pewnie też można kupić materiały do zrobienia, ale tu chyba trzeba się przyłożyć, żeby ładnie wyszło, bo siuk na końcu jest bardzo gładki i pewnie przydałaby się wprawa w takich pracach

My chcemy prosty słupek

Tylko, że nawet przy tych wkładach te proste słupki to po prostu słupy :o . Tak jak pisałam myslałam, że będzie to mniejsze. Dzisiaj nawet chciałam rozwalać ten kominek ale facet od kominków stwierdził, że nie da się inaczej zrobić, trzeba by wchodzić w komin (a tego to juz nie chcę)

Zdjęcie pokażę po wykończeniu (jeszcze nie wykańczaja bo ja myślę co z nim zrobić).

Drzwiami sie nie pochwalę bo co prawda zamontowane ale wykonawca owinął je folią i styropianem i nie prezentują się ładnie.

A ja już mam oczyszczalnię Poliplastu :D i w czwartek butlę z gazem płynnym - juz czeka wielki dół na zakopanie- wreszcie bedzie koniec wielkich kopar na działeczce. :D kończy się szpachlowanie poddasza :D a na poddasze wchodzę normalnymi schodami - nie drabiną- schody spiralne z Rintala. Hameryka normalnie :D

A może podpowiecie muszę niedługo zakupić geberity- do K-G , na jakiej wysokości musi być podwieszony kibelek aby było wygodnie, nie należę do osób wysokich i to samo z bidetem.

A ja już mam oczyszczalnię Poliplastu :D i w czwartek butlę z gazem płynnym - juz czeka wielki dół na zakopanie- wreszcie bedzie koniec wielkich kopar na działeczce. :D

Podpowiedz mi jaką oczyszczalnię będziesz miała? Chodzi mi o jakiś typ czy coś...Duzo osób chwali sobie Poliplast. Kto będzie ją zakładał i podłączał?

dzieki

Oczyszczalnia bezdrenażowa biologiczna- w jeden dzień przedpołudnie zalozyło ją 2 ludzi dosłownie, z mojej strony było tylko wykopanie dołu i 20 m dla rozsaczania jednej nitki -wejdz na stronę w googlach i poczytaj o niej, tez sie kierowałam tylko informacjami z forum o niej i internetem. Cena 15tys :o :-? :cry:

Na coś się musiałam zdecydować trudny wybór dla kobiety , która praktycznie sama buduje. :cry:

wieczorkiem moge wkleić fotki.

spodobał mi się ten kominek:

http://www.kominki.net/img/kominki/projekty/big/W450_v3.jpg lub

co o nim myślicie?

lub coś w tym stylu:

http://www.kominki.net/img/kominki/projekty/big/216_v4.jpg ???

a może ten?

http://www.chazelles.com.pl/kominki/nowoczesne/foto/vittoria.jpg

najbardziej zauroczył mnie ten:

http://www.chazelles.com.pl/kominki/rustykalne/foto/beauregard.jpg

pierwszy czy ostatni oto jest pytanie.... :roll:

:lol: :lol: :lol:

Samochodu chłodni nie znałam. A właśnie mam teraz u siebie chłopaka, który robi nam klatke schodową. Wszystkie kataklizmy go dotykają: od zwolnienia z pracy, przez zalany telefon po wypadek autobusu (wczoraj).

No samochód chłodnia. Tylko, że wczoraj on naprawdę był w tym autobusie. Wiem, bo dotarł do nas, a ja musialam mężą odwieźć do centrum, bo z powodu wypadku autobusu nie było autobusu i nie mógł dojechać. I co? I widzieliśmy ten autobus. :o

Oczyszczalnia bezdrenażowa biologiczna- w jeden dzień przedpołudnie zalozyło ją 2 ludzi dosłownie, z mojej strony było tylko wykopanie dołu i 20 m dla rozsaczania jednej nitki -wejdz na stronę w googlach i poczytaj o niej, tez sie kierowałam tylko informacjami z forum o niej i internetem. Cena 15tys :o :-? :cry:

Na coś się musiałam zdecydować trudny wybór dla kobiety , która praktycznie sama buduje. :cry:

wieczorkiem moge wkleić fotki.

acca5 ja kupiłam drenażową. Zapłaciłam 2900zł. Będziemy montować ją sami. Tylko hydraulik podłączy do kanalizacji. Muszę tylko dokupić wywrotkę kruszywa.

A mnie do POŚ z drenażem zniechęciła wizja wymiany podłoża po 15 -tu latach z powodu jego zużycia. chodzilo mi głownie ,że musisz ponownie nająć koparę- która rozwali ci cały misternie i z wysilkiem zalozony ogród -zryje to wszystko, gdzieś trzeba zutylizować te kamienie- tylko gdzie je wywieżć? Nie są to piękne kamyczki tylko jeden smród, ponownie założyć nowy drenaż, obsypać i na nowo męczyć się z ogódkiem.

Po wybudowaniu domu chciałabym mieć swiety sposób jesli chodzi o takie wielkie prace. i mam nadzieje ,że tego uniknę.