Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

witajcie kobietki:D

to pytanie kieruje do stoliczanek :oops: :D

macie może namiary na

glazurnika i parkieciarza :roll:

pllllllliiiiisssssss

potrzebny mi gość słowny , sprawdzony, myślący :D

plissss pomocy :D

mikopiko parkieciarza nie mam a glazurnik kończy u mnie za ponad mies. jak na razie mogę polecić ale zobaczymy co będzie za mies (raczej zdania nie zmienię- bo nic nie zapowiada by było źle)

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam już kolejną wersję i ta chyba mi najbardziej odpowiada. ALe czy będzie funkcjonalna?

wersja nr 3

http://images23.fotosik.pl/33/d17fcdce49855aea.jpg

Wiolasz, masz całkiem podobny układ mebli do mojego (chociaż układ samego pomieszczenia jest nieco inny, bo u mnie będzie aneks do którego wejście będzie ze strony naprzeciw okna). Różnica w meblach polega na tym, że w miejscu gdzie masz lodówkę u mnie meble jeszcze będą zakręcać tworząc U i na tej trzeciej ścianie będą wysobie meble czyli słupek z piekarnikiem i słupek z lodówką. Zmywarkę będziemy mieli odwrotnie czyli z prawej i nie obok zlewozmywaka, tylko pod nim (będzie lewa komora, a z prawej strony będzie ociekacz - pod nim wstawimy zmywarkę - teraz tak mam i nie zauważyłam niedogodności takiego rozwiązania). No i z prawej strony okna będziemy mieć szafki z małymi narożnymi półeczkami, a nie całe zakryte, natomiast z prawej strony kuchenki, na górze, będą szafki poziome z szybami. Więcej różnic nie zauważyłam :-) No i nie wiem czy fronty z rysunki odzwierciedlają docelowe, bo jeśli tak, to u mnie też będą bardzo podobne - drewniane, z ramkami naokoło, w kolorze kalwados :-)

izi7, też chciałam lewą stronę jeszcze puścić w literę U ale kuchnia wydaje się tak mała, że nie miałabym gdzie wstawić stołu. A stół musi być więc też dodatkowo zyskujemy miejsce pracy.

Przyznam się, że nie podobają mi się wogle te poziome szafki modne teraz. Nie lubię ich. Fronty będą proste, chciałabym nie zatłoczyć kuchni. Kolor taki niby brąz ale niezbyt ciemny. NO chyba że spodoba mi się na żywo calvados. Jeszcze po salonach meblowych nie chodziłam. Stół i krzesła na pewno będą z eurostylu. Świetne mają.

Masz gdzieś projekt kuchni albo wizualizację żebym mogła coś podejrzeć?

Betti - dawaj zdjęcia, koniecznie!!!

Moja kuchnia będzie wyglądać mniej więcej tak (to na razie pierwsza, robocza wersja, więc może się jeszcze zmienić):

http://img509.imageshack.us/img509/4051/rzutaaacopymojeod2.jpg

http://img473.imageshack.us/img473/5631/widok2aaaamojess5.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/5803/widok3aaaaamojehd9.jpg

a nam zaczęli robić płot z przodu :-)

Kurcze fajnie. :lol:

Ja mam już więźbę i wrócili murarze do szczytów i poddasza. Na początku sierpnia pokrycie dachowe. Potem wpada elektryk. Jak szczęście dopisze to hydraulik wkroczy pod koniec miesiąca. Pomalutku kupuję już części hydrauliki (zbiornik na olej , poś). Szukam też pieca na olej. Tynki i wylewki to nie wcześniej niż wrzesień. Zamówię też w sierpniu okna, drzwi i bramę. Z bramą mogę mieć problem bo mam dużą, prawie przemysłową. O ociepleniu narazie nie myslę ale może przed zimą mi się uda go zrobić.

Czy uda mi sie to wszystko zrealizować? :roll: Nie wiem, ale trzeba w coś wierzyć... :-? :roll: