Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

premiumpremium a jak Twoja lazienka z seledynowego cersanitu?

Na razie mam wykafelkowane małe wc, bez fug. Mi się podoba :) Niestety pomieszczenie jest troszkę ciemne i na zdjęciach nie widać faktycznego odcienia płytek.

STANOWCZO się domagamy więcej fotek PP na forum!!!!!!!!!!!! 8) :wink: :lol: :lol:

Haha :) :oops: :) :)

No dobra, od czasu do czasu mogę się trochę domkiem pochwalić :)

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028334_348.ts1185368203000.jpg http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028338_348.ts1185368309000.jpg

A to kuchnia, teraz już jest całkiem pomalowana i wyschnieta ;)

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028356_348.ts1185368630000.jpg http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028346_348.ts1185368482000.jpg

Mój ulubiony taras :)

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028352_348.ts1185368584000.jpg

I moja córcia :)

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028456_348.ts1185370288000.jpg

Domek śliczny ale to cudo z rozwianym czupurkiem toż to kobitka jak sie patrzy :p :p

e.kala , widzialam Twoj domek z obwodnicy, chyba, tak mysle. Obok buduje sie cos na etapie scian? a w kierunku obwodnicy jest jeszcze jeden dom.

Pewnie to nasz. Wokół buduje się parę domów i już niedługo z obwodnicy nie będzie nas widać i mam nadzieję, że też nie będzie jej słychać.

Ja go rozpoznalam po Twoich zdjeciach z widokiem na obwodnice itd. Hmm, ja bym nie byla taka pewna czy zupelnie nie bedzie jej slychac, ale z pewnoscia tak tam zabuduja ze nie bedziecie widoczni i to troche wytlumi.

e.kala , widzialam Twoj domek z obwodnicy, chyba, tak mysle. Obok buduje sie cos na etapie scian? a w kierunku obwodnicy jest jeszcze jeden dom.

Pewnie to nasz. Wokół buduje się parę domów i już niedługo z obwodnicy nie będzie nas widać i mam nadzieję, że też nie będzie jej słychać.

A jestescie na podatku liniowym? bo chyba tu tak mniej wychodzi. Chociaz mi wyszlo o jakies 800zl na miesiac mniej niz dochod policzony noirmalnie netto, bo maja jakis wzor do wyliczania i tyle.

Prowizje za przewalutowanei są różne w bankach-procentowe, kwotowe a i bez prowizji. Jedno przewalutowanie w niektórych bankach bywa bez prowizji badź z niewielką.

Ja staram sie o kredyt w zł. Mamy działalnośc gospodarczą. Problem w tym, że większą zdolność bedziemy mieć na podstawie zeznań podatkowych a nie rozliczeń miesięcznych. Tak to często bywa z działalnościami :-? Wobec tego teraz bierzemy złotówki ( 30tys więcej niz franków) a po nowym roku prześledzimy sytuację i przewalutujemy.

A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl

Ciężko było współpracowac z nimi, bo wiecznie Pan W. przekładał terminy, jak się umawiał rano to zwykle był koło 12-13godz. zawsze wykonywali o wiele mniej niż zostało ustalone i na co była przeznaczona zaliczka.

A w tym tyg. miał we wtorek robic GWC, oczywiście tradycyjne opóźnienie zamiast rano było 13, zamiast 40m rur Pan W. przywiózł 27m, my zamówlismy na własny koszt koparkę i tu Pan W. zaczął ściemianie, żeby jednak przełożyć, bo za mało rur. Jak znaleźliśmy mu sklep z rurami to wsiadł, pojechał i znikł. Jak robotnicy Pana W. zaczełi rozkładac rury to się okazało że nie mają o tym zielonego pojęcia i koparkowy ich podpowiadał bo kiedyś to widział.

Po którejś rozmowie tel. w końcu się przyznał ze nie pojechał po rury tylko na inną budowę.

Obiecał wykonanie w środę, oczywiście się nie pojawił, po telefonie z mojej strony obiecał czwartek ale ani telefonu ani Pana W. i zostaliśmy z wykopanym rowem.

Podsumowując: decydując sie na wpółpracę z tym Panem proszę się nastawić, że żąda zaliczek, nigdy nie jest terminowy, jego pracownicy nie znaja się na wykonywanej pracy, a on nie ma czasu by ich nadzorować, potrafi kłamać w żywe oczy. Szkoda wydawać na niego pieniądze w takiej jakości jaka on prezentuje reku i gwc możecie zrobić sami, a najlepiej wziąć inną sprawdzoną firmę.

Obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania.

A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl

obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania.

na czarna liste z nim :evil:

Racja :evil:

Cześć dziewczyny!

Wreszcie udało mi się znaleźć chwilę i zajrzeć na forum. Moja córcia jest bardzo absorbująca ;)

Pomalowalismy salon i jesteśmy na etapie malowania sypialni. Ekipa założyła nam przedwczoraj kupione grzejniki w całym domu, w kotłowni stoi już zbiornik na wodę,na założenie czekają solary i na podłączenie piec :)

A jak daleko macie dom od obwodnicy?

A tak :wink:

http://images24.fotosik.pl/32/50bf4f80009169d5.jpg

Robia pomiary natężenia dźwieku i może powstaną ekrany.

Zdjęcie ekstra, ale chyba jednak będzie słychać. Bez ekranów może być głośno. My terz mieszkamy jakieś 300 m od drogi Poznań-Wrocław. Przed nami są budynki i słychać samochody jak cholera, zwłaszcza nocą przy otwartych oknach. Ale można się przyzwyczaić.

Ciężko było współpracowac z nimi, bo wiecznie Pan W. przekładał terminy, jak się umawiał rano to zwykle był koło 12-13godz. zawsze wykonywali o wiele mniej niż zostało ustalone i na co była przeznaczona zaliczka.

A w tym tyg. miał we wtorek robic GWC, oczywiście tradycyjne opóźnienie zamiast rano było 13, zamiast 40m rur Pan W. przywiózł 27m, my zamówlismy na własny koszt koparkę i tu Pan W. zaczął ściemianie, żeby jednak przełożyć, bo za mało rur. Jak znaleźliśmy mu sklep z rurami to wsiadł, pojechał i znikł. Jak robotnicy Pana W. zaczełi rozkładac rury to się okazało że nie mają o tym zielonego pojęcia i koparkowy ich podpowiadał bo kiedyś to widział.

Po którejś rozmowie tel. w końcu się przyznał ze nie pojechał po rury tylko na inną budowę.

Obiecał wykonanie w środę, oczywiście się nie pojawił, po telefonie z mojej strony obiecał czwartek ale ani telefonu ani Pana W. i zostaliśmy z wykopanym rowem.

Podsumowując: decydując sie na wpółpracę z tym Panem proszę się nastawić, że żąda zaliczek, nigdy nie jest terminowy, jego pracownicy nie znaja się na wykonywanej pracy, a on nie ma czasu by ich nadzorować, potrafi kłamać w żywe oczy. Szkoda wydawać na niego pieniądze w takiej jakości jaka on prezentuje reku i gwc możecie zrobić sami, a najlepiej wziąć inną sprawdzoną firmę.

Obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania.

Ja właśnie czekam na wycenę od nich. I już niepokój bo wysłałam projekt w ubiegły czwartek, w tym tygodniu dwa razy dzwoniłam miała być wycena do końca tygodnia... nie dotarła. Teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej się rozejrzeć za kimś innym... U mnie mieli rozprowadzać DGP do kominka i odkurzacz centralny.. może znasz kogoś godnego polecenia z okolic Warszawy?

U mnie robią więźbę, wczoraj nie mogłam się na domek napatrzyć :) coraz fajniej wygląda :)

Zdjęcie ekstra, ale chyba jednak będzie słychać. Bez ekranów może być głośno. My terz mieszkamy jakieś 300 m od drogi Poznań-Wrocław. Przed nami są budynki i słychać samochody jak cholera, zwłaszcza nocą przy otwartych oknach. Ale można się przyzwyczaić.

U nas myślę, że jest około 1 km ale faktycznie nocą słychać jak jesteśmy na zewnątrz. W domu jak narazie nie słyszymy, no ale i nie mieszkamy.

e.kala - oj chyba niemożliwe, żeby ten kawałek to był 1km... My mamy działkę w innej, bardziej odsuniętej od obwodnicy części Borkowa, a szacowaliśmy, że od nas do obwodnicy będzie pewnie nieco ponad niż 0.5km. No i pomimo, że mamy obwodnice jakby 'za górką', to i tak jak wiatr wieje z tamtego kierunku, to słychać samochody. A jak wieje od strony traktu Św. Wojciecha, to słychać pociągi ;-) A to już dobre kilka kilometrów od nas...

My mamy obwodnicę jeszcze dalej, to jest kilka kilometrów, a jak wiatr wieje w naszym kierunku to słyszymy samochody... Najbardziej słychać jak popada deszcz :roll:

Ale co tam, to jest do przeżycia :D Teraz mieszkamy przy Trakcie i tu dopiero słychać :o Z jednej strony wciąż samochody, z drugiej, co prawda dość daleko, ale uciażliwe pociagi :-?

A ja mieszkam na Ujescisku i jak wieje z zachodu to pomimo kilku gorek i kilku km to z Szadolek nam smierdzi ze nie mozna otworzyc okna. Moze chociaz Wam nie bedzie smierdziec z tego wysypiska bo jestescie troche na poludnie

U nas juz dzis byl geodeta i wytyczyl dom pod wykop! Podniosl troche nam dom w stosunku do tego co nasz adaptujacy projekt. A moze czas zalozyc dziennik :wink: