mayland 27.07.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Mi powiedzieli, że przewalutowanie bedzie kosztować nas coś ok. 200zł za rozpatrzenie wniosku. Ale zgodze się, że każdy bank rządzi się innymi zasadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.07.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 ale i tak najlepiej jest przewalutowac kiedy CHF spada i wtedy wejdac w złotowki masz do konca niska rate kiedy rosnie to nie ma najmniejszego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 27.07.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 premiumpremium a jak Twoja lazienka z seledynowego cersanitu? Na razie mam wykafelkowane małe wc, bez fug. Mi się podoba Niestety pomieszczenie jest troszkę ciemne i na zdjęciach nie widać faktycznego odcienia płytek. STANOWCZO się domagamy więcej fotek PP na forum!!!!!!!!!!!! Haha :) No dobra, od czasu do czasu mogę się trochę domkiem pochwalić http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028334_348.ts1185368203000.jpg http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028338_348.ts1185368309000.jpg A to kuchnia, teraz już jest całkiem pomalowana i wyschnieta http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028356_348.ts1185368630000.jpg http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028346_348.ts1185368482000.jpg Mój ulubiony taras http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028352_348.ts1185368584000.jpg I moja córcia http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/12028456_348.ts1185370288000.jpgDomek śliczny ale to cudo z rozwianym czupurkiem toż to kobitka jak sie patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 27.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wróciłam z budowy i chciałam tylko wam napisać, że super jest posiedzieć przed swoim własnym kominkiem i patrzeć na ogień. W domu robi sie cieplutko a z komina leci dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.07.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 e.kala , widzialam Twoj domek z obwodnicy, chyba, tak mysle. Obok buduje sie cos na etapie scian? a w kierunku obwodnicy jest jeszcze jeden dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 27.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 e.kala , widzialam Twoj domek z obwodnicy, chyba, tak mysle. Obok buduje sie cos na etapie scian? a w kierunku obwodnicy jest jeszcze jeden dom. Pewnie to nasz. Wokół buduje się parę domów i już niedługo z obwodnicy nie będzie nas widać i mam nadzieję, że też nie będzie jej słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 27.07.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A jak daleko macie dom od obwodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.07.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja go rozpoznalam po Twoich zdjeciach z widokiem na obwodnice itd. Hmm, ja bym nie byla taka pewna czy zupelnie nie bedzie jej slychac, ale z pewnoscia tak tam zabuduja ze nie bedziecie widoczni i to troche wytlumi. e.kala , widzialam Twoj domek z obwodnicy, chyba, tak mysle. Obok buduje sie cos na etapie scian? a w kierunku obwodnicy jest jeszcze jeden dom. Pewnie to nasz. Wokół buduje się parę domów i już niedługo z obwodnicy nie będzie nas widać i mam nadzieję, że też nie będzie jej słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.07.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A jestescie na podatku liniowym? bo chyba tu tak mniej wychodzi. Chociaz mi wyszlo o jakies 800zl na miesiac mniej niz dochod policzony noirmalnie netto, bo maja jakis wzor do wyliczania i tyle. Prowizje za przewalutowanei są różne w bankach-procentowe, kwotowe a i bez prowizji. Jedno przewalutowanie w niektórych bankach bywa bez prowizji badź z niewielką. Ja staram sie o kredyt w zł. Mamy działalnośc gospodarczą. Problem w tym, że większą zdolność bedziemy mieć na podstawie zeznań podatkowych a nie rozliczeń miesięcznych. Tak to często bywa z działalnościami Wobec tego teraz bierzemy złotówki ( 30tys więcej niz franków) a po nowym roku prześledzimy sytuację i przewalutujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 28.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A jak daleko macie dom od obwodnicy? A tak http://images24.fotosik.pl/32/50bf4f80009169d5.jpg Robia pomiary natężenia dźwieku i może powstaną ekrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 28.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl Ciężko było współpracowac z nimi, bo wiecznie Pan W. przekładał terminy, jak się umawiał rano to zwykle był koło 12-13godz. zawsze wykonywali o wiele mniej niż zostało ustalone i na co była przeznaczona zaliczka. A w tym tyg. miał we wtorek robic GWC, oczywiście tradycyjne opóźnienie zamiast rano było 13, zamiast 40m rur Pan W. przywiózł 27m, my zamówlismy na własny koszt koparkę i tu Pan W. zaczął ściemianie, żeby jednak przełożyć, bo za mało rur. Jak znaleźliśmy mu sklep z rurami to wsiadł, pojechał i znikł. Jak robotnicy Pana W. zaczełi rozkładac rury to się okazało że nie mają o tym zielonego pojęcia i koparkowy ich podpowiadał bo kiedyś to widział. Po którejś rozmowie tel. w końcu się przyznał ze nie pojechał po rury tylko na inną budowę. Obiecał wykonanie w środę, oczywiście się nie pojawił, po telefonie z mojej strony obiecał czwartek ale ani telefonu ani Pana W. i zostaliśmy z wykopanym rowem. Podsumowując: decydując sie na wpółpracę z tym Panem proszę się nastawić, że żąda zaliczek, nigdy nie jest terminowy, jego pracownicy nie znaja się na wykonywanej pracy, a on nie ma czasu by ich nadzorować, potrafi kłamać w żywe oczy. Szkoda wydawać na niego pieniądze w takiej jakości jaka on prezentuje reku i gwc możecie zrobić sami, a najlepiej wziąć inną sprawdzoną firmę. Obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 28.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania. na czarna liste z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.07.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania. na czarna liste z nim Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.07.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Cześć dziewczyny! Wreszcie udało mi się znaleźć chwilę i zajrzeć na forum. Moja córcia jest bardzo absorbująca Pomalowalismy salon i jesteśmy na etapie malowania sypialni. Ekipa założyła nam przedwczoraj kupione grzejniki w całym domu, w kotłowni stoi już zbiornik na wodę,na założenie czekają solary i na podłączenie piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 28.07.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A jak daleko macie dom od obwodnicy? A tak http://images24.fotosik.pl/32/50bf4f80009169d5.jpg Robia pomiary natężenia dźwieku i może powstaną ekrany. Zdjęcie ekstra, ale chyba jednak będzie słychać. Bez ekranów może być głośno. My terz mieszkamy jakieś 300 m od drogi Poznań-Wrocław. Przed nami są budynki i słychać samochody jak cholera, zwłaszcza nocą przy otwartych oknach. Ale można się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 29.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl Ciężko było współpracowac z nimi, bo wiecznie Pan W. przekładał terminy, jak się umawiał rano to zwykle był koło 12-13godz. zawsze wykonywali o wiele mniej niż zostało ustalone i na co była przeznaczona zaliczka. A w tym tyg. miał we wtorek robic GWC, oczywiście tradycyjne opóźnienie zamiast rano było 13, zamiast 40m rur Pan W. przywiózł 27m, my zamówlismy na własny koszt koparkę i tu Pan W. zaczął ściemianie, żeby jednak przełożyć, bo za mało rur. Jak znaleźliśmy mu sklep z rurami to wsiadł, pojechał i znikł. Jak robotnicy Pana W. zaczełi rozkładac rury to się okazało że nie mają o tym zielonego pojęcia i koparkowy ich podpowiadał bo kiedyś to widział. Po którejś rozmowie tel. w końcu się przyznał ze nie pojechał po rury tylko na inną budowę. Obiecał wykonanie w środę, oczywiście się nie pojawił, po telefonie z mojej strony obiecał czwartek ale ani telefonu ani Pana W. i zostaliśmy z wykopanym rowem. Podsumowując: decydując sie na wpółpracę z tym Panem proszę się nastawić, że żąda zaliczek, nigdy nie jest terminowy, jego pracownicy nie znaja się na wykonywanej pracy, a on nie ma czasu by ich nadzorować, potrafi kłamać w żywe oczy. Szkoda wydawać na niego pieniądze w takiej jakości jaka on prezentuje reku i gwc możecie zrobić sami, a najlepiej wziąć inną sprawdzoną firmę. Obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szcególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania. Ja właśnie czekam na wycenę od nich. I już niepokój bo wysłałam projekt w ubiegły czwartek, w tym tygodniu dwa razy dzwoniłam miała być wycena do końca tygodnia... nie dotarła. Teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej się rozejrzeć za kimś innym... U mnie mieli rozprowadzać DGP do kominka i odkurzacz centralny.. może znasz kogoś godnego polecenia z okolic Warszawy? U mnie robią więźbę, wczoraj nie mogłam się na domek napatrzyć coraz fajniej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 29.07.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Zdjęcie ekstra, ale chyba jednak będzie słychać. Bez ekranów może być głośno. My terz mieszkamy jakieś 300 m od drogi Poznań-Wrocław. Przed nami są budynki i słychać samochody jak cholera, zwłaszcza nocą przy otwartych oknach. Ale można się przyzwyczaić. U nas myślę, że jest około 1 km ale faktycznie nocą słychać jak jesteśmy na zewnątrz. W domu jak narazie nie słyszymy, no ale i nie mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 30.07.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 e.kala - oj chyba niemożliwe, żeby ten kawałek to był 1km... My mamy działkę w innej, bardziej odsuniętej od obwodnicy części Borkowa, a szacowaliśmy, że od nas do obwodnicy będzie pewnie nieco ponad niż 0.5km. No i pomimo, że mamy obwodnice jakby 'za górką', to i tak jak wiatr wieje z tamtego kierunku, to słychać samochody. A jak wieje od strony traktu Św. Wojciecha, to słychać pociągi A to już dobre kilka kilometrów od nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 My mamy obwodnicę jeszcze dalej, to jest kilka kilometrów, a jak wiatr wieje w naszym kierunku to słyszymy samochody... Najbardziej słychać jak popada deszcz Ale co tam, to jest do przeżycia Teraz mieszkamy przy Trakcie i tu dopiero słychać Z jednej strony wciąż samochody, z drugiej, co prawda dość daleko, ale uciażliwe pociagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.07.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 A ja mieszkam na Ujescisku i jak wieje z zachodu to pomimo kilku gorek i kilku km to z Szadolek nam smierdzi ze nie mozna otworzyc okna. Moze chociaz Wam nie bedzie smierdziec z tego wysypiska bo jestescie troche na poludnie U nas juz dzis byl geodeta i wytyczyl dom pod wykop! Podniosl troche nam dom w stosunku do tego co nasz adaptujacy projekt. A moze czas zalozyc dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts