Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

Dziewczyny, poradźcie...

Mielismy zamówione drzwi wewnętrzne. Wczoraj się okazało, ze producent jest niesłowny, drzwi nie będzie :x Wobec tego zaczęły się poszukiwania kolejnych. I mętlik w głowie... Te, które mieliśmy mieć były drewniane, cena ok 800zł za jedne. Tymczasem okazuje się, ze drzwi w okleinie wyniosą nas tyle samo, a nawet wiecej :roll:

Jakie macie drzwi? Lub jakie macie zamiar kupować?

Obejrzeliśmy dziś już ich setki, ale nie wiemy na jakie się zdecydować...

U mnie pewnie sie skończy na okleinie bo tak chce mąż. Mi osobiście podobają sie inne. Chciałabym kupić takie surowe sosnowe lub bukowe i samej je malować lub patynować.

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sprawie drzwi, chciałam koniecznie drewniane ale jak zobaczyłam obok siebie drewniane, okleinowane (musi byc dobra okleina) i fornirowane to stwierdziłam, że fornir za bardzo pasiasty i moga byc duże róznice w odcieniach, drewniane były pomalowane jakość niezbyt ładnie i ościeżnica brzydsza i zdecydowalismy się na Portę Novą w okleinie Porta Dur. Mimo róznych negatywnych opinii na temat Porty jedynie oni mieli kolor, który chcieliśmy i robią drzwi przesuwne, które tez będziemy mieć. Wybrałam Porta Nova model 5 z matowymi szybami. W sklepie wyglądaja bardzo ładnie. Dostaliśmy 10 % upustu. Drzwi wyszły nas około 1000 zł z ościeżnicą.

http://www.nowedrzwi.pl/images/870-145s.jpg

Drzwi wybierałam bardzo długo i na początku mówiłam, że Porty nie biorę :D

W sprawie drzwi, chciałam koniecznie drewniane ale jak zobaczyłam obok siebie drewniane, okleinowane (musi byc dobra okleina) i fornirowane to stwierdziłam, że fornir za bardzo pasiasty i moga byc duże róznice w odcieniach, drewniane były pomalowane jakość niezbyt ładnie i ościeżnica brzydsza i zdecydowalismy się na Portę Novą w okleinie Porta Dur. Mimo róznych negatywnych opinii na temat Porty jedynie oni mieli kolor, który chcieliśmy i robią drzwi przesuwne, które tez będziemy mieć. Wybrałam Porta Nova model 5 z matowymi szybami. W sklepie wyglądaja bardzo ładnie. Dostaliśmy 10 % upustu. Drzwi wyszły nas około 1000 zł z ościeżnicą.

Ja za moje sosnowe zapłaciłam po ok.800zł z futrynami na wymiar, listwami i montażem. Okleina by mnie drożej kosztowała.

Ja za moje sosnowe zapłaciłam po ok.800zł z futrynami na wymiar, listwami i montażem. Okleina by mnie drożej kosztowała.

a gdzie tak dają?

Jak widac, każdy ma swoje gusta i tak ma być. Gdybysmy tu sie spotkały za 5 lat :wink: i pogadały o naszych wyborach to by może wyszło kto lepiej wybrał. Jednak jest bardzo mała szansa bo za pięć lat zapomnimy o forum i będziemy leżeć na hamaku w naszym pięknym ogrodzie 8) .

A tak na serio może poszukamy na forum zdjęć drzwi drewnianych i dobrych okleinowanych lub fornirowanych. Popatrzymy, podyskutujemy.

Takie są niestety uroki życia w dużych miastach, że wszędzie jest daleko i staraliśmy się zminimalizować te problemy. Tak więc o działce na wsi spokojnej i wesołej pomyślę w okolicach emerytury, wtedy będę pewnie chciala mieć blisko tylko do przychodni i kościoła :wink:

do przychodni moze byc daleko ;)

Z Borkowa i owszem, w Straszynie nadal nic nie ma, na Rotmance mierny gabinecik, w Pruszczu i owszem ale to juz daleko, czyli najblizej u mnie na Oruni Gornej w "Baltimed" chociaz od stycznia otwiera sie konkurencja na Swietokrzyskiej, ale zaraz zaraz jest w Kowalach jakas filia chyba z Jasienia. My mamy duzo pacjentow ze Straszyna, Borkowa, Kowali.

My też obecnie jesteśmy zapisani w Baltimedzie, bo mieszkamy na osiedlu Południe, więc to dla nas najwygodniej. Po zmianie adresu pewnie nic nie zmienimy. Może byłam u Ciebie z moją córcią, ale my to głównie chodzimy po południu na szczepienia i okresowe przeglądy ;-), więc głównie trafiamy do doktor Paluszyńskiej, a sporadycznie do innych Pań :-)

Dziewczyny, poradźcie...

Mielismy zamówione drzwi wewnętrzne. Wczoraj się okazało, ze producent jest niesłowny, drzwi nie będzie :x Wobec tego zaczęły się poszukiwania kolejnych. I mętlik w głowie... Te, które mieliśmy mieć były drewniane, cena ok 800zł za jedne. Tymczasem okazuje się, ze drzwi w okleinie wyniosą nas tyle samo, a nawet wiecej :roll:

Jakie macie drzwi? Lub jakie macie zamiar kupować?

Obejrzeliśmy dziś już ich setki, ale nie wiemy na jakie się zdecydować...

My zamówiliśmy u stolarza sosnowe. Zdecydowaliśmy się ze względu na cenę i ze względu na to, że wszystko będzie takie wymiarowo itp. jak chcemy. Będziemy mieli np. 3 drzwi suwane, a jedne drzwi (do łazienki) będą dwukolorowe (z zewnątrz takie jak wszystkie inne, czyli w kolorze calvados, a od środka bukowe, bo mamy niebieską łazienkę i mi ten calvados do niebieskiego nie pasuje). Na temat jakości i stopnia mojego zadowolenia będę mogła coś powiedzieć pewnie za jakieś 3 tygodnie :-)