qqrq5 08.11.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Słuchajcie, ja dzisiaj złożyłam wniosek o zwrot Vat. Spędziłam duzo czasu nad fakturami. Któras z was pytała o to, a więc mozna złożyć w dowolnym czasie ale raz w roku. a co to trzeba złozyc za podanie i gdzie ?? sama robisz czy biuro rachunkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta10 08.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 e.kala Podpowiedz jak to sie robi. Czy ktos Ci pomagał? Ja przeczytałam ustawe a i tak nie wiem co mozna rozliczyc. POMOCY Dziewczyny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.11.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Do zwrotu Vat jest potrzebne złożenie odpowiedniego druku PIT , kserokopie faktur, wykaz tych faktur, pozwolenie na budowę, czasem tez akt notarialny (działka). Zaczełam te papiery przygotowywać sama, jednak nie na wszystkich fakturach miałam kod PKWiU no i zaczęłam się troche gubić mimo tej listy materiałów budowlanych. A, że czasu tez na to potrzeba, zaniosłam to odpowiedniej osobie do zrobienia i po kilku dniach odebrałam gotowe dokumenty Następnie zawiozłam to do Urzędu Skarbowego i złożyłam A teraz czekam na pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 08.11.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ja pewie tez to zaniose do biura ciekawe ile czeka sie na pieniazki a jest jakis limit ilke mozna odliczyc?? i czy przedłuzyli odliczanie tez na przyszły rok ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ja pewie tez to zaniose do biura ciekawe ile czeka sie na pieniazki a jest jakis limit ilke mozna odliczyc?? i czy przedłuzyli odliczanie tez na przyszły rok ?? Z tego co wiem nie ma limitu... I mozna rozliczac sie z zakupów dokonanych do 31.12.2007 roku. A na pieniądze czekać można do pół roku od złożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 08.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 juz doczytałam maja na to 6 miesiecy, a wypłata od decyzji 5tyg kwota zwrotu nie moze byc wieksza jak 22 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.11.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja zrobiłam wszystko sama, a miałam 187 faktur . W pierwszym załączniku może sie gdzieś pomyliłam (podobno za to nie ma konsekwencji, najwyżej wezwą do korekty) ale juz nastepne szły mi super. Gdyby nie to, że pochłania ta robota dużo czasu uważam, że nie jest skomplikowana. Limit zwrotu oczywiście jest i oblicza się go we wniosku (około 22 tys.). Ja zrozumiałam o co tu chodzi po przeczytaniu wytłumaczenia na tej stronie http://www.us.gniezno.pl/informacje/news41.html beti555 czy możesz zdradzić ile płaci sie osobie kompetentnej za przygotowanie wniosku. qqrq5 niestety masz racje z terminem zwrotu, pieniadze będą chyba w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 08.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 U mnie wychodzi 1100 za okno (Velux) brrrr.... kasa płynie rzeką.... pozdrawiam Ja zaplacilam za ROTO 5100 za pięć okien dachowych razem z kolnierzami, na allegro można kupić okna dachowe w nizlej cenie:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 08.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja zrobiłam wszystko sama, a miałam 187 faktur . W pierwszym załączniku może sie gdzieś pomyliłam (podobno za to nie ma konsekwencji, najwyżej wezwą do korekty) ale juz nastepne szły mi super. Gdyby nie to, że pochłania ta robota dużo czasu uważam, że nie jest skomplikowana. Limit zwrotu oczywiście jest i oblicza się go we wniosku (około 22 tys.). Ja zrozumiałam o co tu chodzi po przeczytaniu wytłumaczenia na tej stronie http://www.us.gniezno.pl/informacje/news41.html dzieki za stronke poczytam skoczyłam studia rachunkowosci, le chyba odpuszcze sobie te faktury PITy strzelam bez problemu, ale na to nie mam siły (ciezarnej mozna wybaczyc ) ciekawe ile biuro skasuje, bo moze jak usłysze cene to sama zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.11.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 U mnie wychodzi 1100 za okno (Velux) brrrr.... kasa płynie rzeką.... pozdrawiam Ja zaplacilam za ROTO 5100 za pięć okien dachowych razem z kolnierzami, na allegro można kupić okna dachowe w nizlej cenie:)pozdrawiam witajcie, temat okien u mnie na czasie. Na szczęście tylko jedno mamy i za okno 78/118 velux z kołnierzem niecałe 1000 zł. Jakieś promocje w Leroy chyba są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.11.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja zrobiłam wszystko sama, a miałam 187 faktur . W pierwszym załączniku może sie gdzieś pomyliłam (podobno za to nie ma konsekwencji, najwyżej wezwą do korekty) ale juz nastepne szły mi super. Gdyby nie to, że pochłania ta robota dużo czasu uważam, że nie jest skomplikowana. Limit zwrotu oczywiście jest i oblicza się go we wniosku (około 22 tys.). Ja zrozumiałam o co tu chodzi po przeczytaniu wytłumaczenia na tej stronie http://www.us.gniezno.pl/informacje/news41.html beti555 czy możesz zdradzić ile płaci sie osobie kompetentnej za przygotowanie wniosku. qqrq5 niestety masz racje z terminem zwrotu, pieniadze będą chyba w maju Zapłaciłam 50 zł.Robiła mi to babka, która pracuje w Skarbówce, nie biuro rachunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 09.11.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Zastanawia mnie co teraz z domów kradną? Tv i dvd to taki rarytas? Sprzęt w kuchni zazwyczaj w zabudowie. Biżuteria w sejfie. Kasa w banku. Komputer każdy ma... otóż w odpowiedzi na pytanie cytuję rozpaczliwy post bekaerta z grupy Bydgosko - Toruńskiej, z wczoraj! Szanowni Użytkownicy i Użytkowniczki Forum. Dziś w nocy 8.11.2007 z mojej budowy w Wałdowie Królewskim gm. Dąbrowa Chełmińska skradziono 4 okna firmy M&S (profil Brugmann 5 komorowy półzlicowany tytanowe ze zbrojeniem termicznym MS; kolor orzech obustronnie, klamki Hoppe stare złoto). 3 z nich miały ornament matowy (podobny do żaluzji) 1. O26 - 565x1435mm - 1szt 2. O30 - 865x1435mm - 1szt 3. 980x500mm - 2szt 3 z nich miały ornament matowy (podobny do żaluzji) pozycja 1 i 3 w tym z pozycji 3 jeden ornamet pionowy (pomyłka na produkcji) Za pomoc w ujęciu sprawców czeka nagroda. .. i pozostawiam bez komentarza, bo na sama myśl krew mnie zalewa! Wrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ale to kradzież na budowie. Moje pytanie dotyczyło domów zamieszkałych. Tam gdzie śpia w nocy własciciele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 09.11.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ale to kradzież na budowie. Moje pytanie dotyczyło domów zamieszkałych. Tam gdzie śpia w nocy własciciele. Oj wiem, przecież to z przymrużeniem oka napisałam jako odpowiedź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 09.11.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 e.kala Dzieki za link. Na weekend mam lekturkę do poczytania. A pieniadze ze zwrotu za Vat przydzadzą się nawet i w czerwcu...zawsze jest coś do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja zrobiłam wszystko sama, a miałam 187 faktur . W pierwszym załączniku może sie gdzieś pomyliłam (podobno za to nie ma konsekwencji, najwyżej wezwą do korekty) ale juz nastepne szły mi super. Gdyby nie to, że pochłania ta robota dużo czasu uważam, że nie jest skomplikowana. Limit zwrotu oczywiście jest i oblicza się go we wniosku (około 22 tys.). Ja zrozumiałam o co tu chodzi po przeczytaniu wytłumaczenia na tej stronie http://www.us.gniezno.pl/informacje/news41.html beti555 czy możesz zdradzić ile płaci sie osobie kompetentnej za przygotowanie wniosku. qqrq5 niestety masz racje z terminem zwrotu, pieniadze będą chyba w maju Zapłaciłam 50 zł.Robiła mi to babka, która pracuje w Skarbówce, nie biuro rachunkowe. a mogę prosić o namiary na tą Panią? Ona robiła Ci po znajomości to zestawienie czy to jej normalna stawka? Bo jeśli mogłabym to mieć za 50pln to chyba bym się nawet za to nie zabierała sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 To po prostu nasza znajoma Niestety nie mogę podać namiarów gdyż ona normalnie tym sie nie zajmuje Bardzo mi przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.11.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 spoko, nie ma problemu Tak mi się wydawało, że to musi być ktoś znajomy, bo cena za tą usługę była podejrzanie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Moje drogie, od tygodni mam dylemat co do salonu: ROGÓWKA czy 2 SOFY? Pomóżcie prosze, bo musimy zamówić teraz żeby miec na święta. + dla sof, można je łatwo przestawić w dowolne miejsce + dla rogówki, ma dużo bajerów, wyciągane podnóżki, pochylane zagłówki, można się wygodniej rozłożyć. Ale sofy wychodza trochę taniej. Doradźcie proszę......... Ja stawiam na dwie sofy. Dlaczego? bo mi sie rogowki nie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja chyba kupię narożną, modułową. Taka najbardziej bedzie mi pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts