Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam

szukam sprawdzonego zakładu stolarskiego, który wykona drzwi zewnetrzne do domu. Jezeli macie sprawdzone namiary do bardzo proszę - fotki równiez mile widziane

Cos znalazłem na Allegro ale mi akurat takie rzezbione nie bardzo podchodza.. :roll:

http://www.allegro.pl/item523279027_drzwi_debowe_rzezbione.html

No,no ładne te drzwi , jesli chodzi o robione pod zamowienie to rozmawialem jeszcze w firmie Dom -Bud bis na Dądrowskiego (znajduja sie na wlocie do Poznania) i maja stolarzy ktorzy dla nich tez wykonuja drzwi wejsciowe bardzo mi sie podobały i całkiem mozliwe ze tam zamowie jak nie znajde bezposrednio jakiegos dobrego stolarza, mysle ze warto szukac takiego co specjalizuje sie w takich produkcjach :roll:

Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc zorientować się w temacie cen w jakich powinny być posadzki betonowe (pod ogrzewanie podłogowe- więc jakieś mikrozbrojenie i plastyfikatory też trzeba dorzucić) chodzi mi o cenę za m2 z materiałem...a jakby ktos miał sprawdzoną solidną ekipę to również będę wdzięczna za namiary :)

Witam serdecznie,

Mam prosbe do kolezenstwa a mianowicie:

Czy moze mnie ktos pomoc w znalezieniu firmy lub osoby

ktora tanio instaluje systemy nawadniania ogrodu.

Bede bardzo wdzieczny za pomoc i namiary w tej sprawie.

pozdrawiam

Czeslaw Grzadzielski

:p :p :p :p

Witam

Pytanie z innej beczki

Mam domek z poddaszem użytkowycm.

Ale z przyczyn finansowym muszę zrezygnować z budowy(mam ściany z wylanym stropem i chcę normalnie zbudować poddasze z przygotowaniem w przyszłości na zrobienie tam pokoi)

Dlaczego ze staram się o kredyt w banku muszę ten mój właściwy projekt przerobić na dom bez poddasza uzytkowego.

W związku z tym mam pytanie czy ktoś się orientuje czy muszę od nowa zacząć procedurę starania się o pozwoleni na budowę tzn 4 egz. projekty "nowego" domu czy wystarczy aneks do tego co mam obecnie.

Chodzi o Starostwo Powiatowe w Poznaniu

Gość Gosc_gość
Witam

Pytanie z innej beczki

Mam domek z poddaszem użytkowycm.

Ale z przyczyn finansowym muszę zrezygnować z budowy(mam ściany z wylanym stropem i chcę normalnie zbudować poddasze z przygotowaniem w przyszłości na zrobienie tam pokoi)

Dlaczego ze staram się o kredyt w banku muszę ten mój właściwy projekt przerobić na dom bez poddasza uzytkowego.

W związku z tym mam pytanie czy ktoś się orientuje czy muszę od nowa zacząć procedurę starania się o pozwoleni na budowę tzn 4 egz. projekty "nowego" domu czy wystarczy aneks do tego co mam obecnie.

Chodzi o Starostwo Powiatowe w Poznaniu

Kolego nie poddawaj się, wrzuć do jakiejś galerii internetowej fotki Twojej budowy i potem wklej na forum. Podaj także projekt jaki budujesz.

Może jednak nie trzeba będzie zmieniać projektu i są jakieś inne wyjścia.

Na forum są różni ludzie i jak będą wiedzieć więcej to może ktoś Ci pomoże jak wyjść z impasu.

Trzymam kciuki za Twoją budowę - nie daj się .

Ty masz budowę wykończyć, a nie budowa Ciebie.

Witam wszytkich,

ja również walczę na budowie. Obecnie waham się przy wyborze wykonawcy okien drewnianych.

Czy ktoś z Państwa ma okna którejś z firm wymienionych w tytule i jak oceniacie ich jakość? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna. Różnice w cenie są dość znaczne.

Pozdrawiam,

Magda :D

• 3 weeks później...
pilnie szukam płytek podłogowych ceramicznych drewnopodobnych - kształt jak deska. Informacje proszę na priva :) :roll:

Tu jest wymienionych dużo płytek tego typu:

http://forum.muratordom.pl/plytki-terakota-drewnopodone,t64972.htm

http://forum.muratordom.pl/plytki-gresowe-imitujace-drewno-pomocy,t77764-180.htm

wybór jest spory, rozrzut cenowy także :D

Witam

Mam pytanie do wszystkich posiadających wodne ogrzewanie podłogowe na panelach.

Czy pod panele kładliście folię, czy nie jest ona za dużym izolatorem dla przepływu ciepła.

Folia jest wymagana w przypadku reklamacji do paneli, ale czy nie ma negatywnego wpływu na efektywność ogrzewania.