Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Nie chciał zrobić wszystkiego z 18cm z uwagi na małe podparcie belek stropowych przy gr.18cm.

Nie upierałem się w tej zmianie,bo zależało mi głównie na zmianie ścian zewnętrznych i możliwość dania grubszej warstwy styro.

Skoro budujesz jak najtaniej, to mogłeś się uprzeć :)

W końcu ludzie się na tym forum z 18 pobudowali.

Gość Arturo72
i tym cudnym sposobem zapomnij ze wyrobisz sie w swoim budrzecie

No właśnie dzięki temu cudownemu sposobowi wyrobie się w budżecie ;)

mea-narazie prawie zgodnie z planem,tzn.SSZ cenowo opanowany :)

Stówka(no może 120) zostaje do zamieszkania(oczywiście bez zwrotu z kopalni)

Skoro budujesz jak najtaniej, to mogłeś się uprzeć :)

W końcu ludzie się na tym forum z 18 pobudowali.

Pobudowali z 18cm ale ze stropem lanym lub teriwą a nie z drewnianym :)

Przymknąłem oko,bo jedna oszczędność(strop drewniany) na dobrą sprawę jest zadowalająca ;)

Mea żartowałam,do kościoła pomodlić się pojechałam a teraz wyniosłam się z salonu do mojej sypialni.To zdecydowanie najbardziej ulubione moje miejsce w domku,zimniutko tu,tak rześko,pościel nowo ubrana.Ah delektuję się ciiiiiiiiiszą......

ja za to wynioslam sie do salonu :) czy wspominalam ze mam zajebiscie wygodne fotele ?? zyc nie umierac :)

co do kosciola - ja chyba bede musiala sie isc "przywitac" z tutejsza parafia :) mam nadzieje ze nie wystrasze sie na pierwszym kazaniu :)

No właśnie dzięki temu cudownemu sposobowi wyrobie się w budżecie ;)

mea-narazie prawie zgodnie z planem,tzn.SSZ cenowo opanowany :)

Stówka(no może 120) zostaje do zamieszkania(oczywiście bez zwrotu z kopalni)

wez mnie nie rozsmieszaj !!! z tego co pamietam to z plyta walnoles sie z planami na jakies 200% :D

Gość Arturo72
wez mnie nie rozsmieszaj !!! z tego co pamietam to z plyta walnoles sie z planami na jakies 200% :D

To wszystko przez kopalnie,która wg kosztorysu musi mi zwrócić 60tys.zł za dodatkowe zbrojenia :D

To są dranie,zrobili szkody a człowiek musi zbroić dodatkowo ;)

Jednym słowem planowo...

Dla mnie tak samo jest to śmieszne ;)

Co do planów to liczyłem płytę na ok.45-50tys.zł,wyszła 55tys.zł to jest 10-20% a nie 200%...

Gość Arturo72
Arturo powiedz (bo na pewno wiesz - ty wiesz wszytko) kto kupuje palety SilPro lub Grupy Silikaty (jeśli nie mają euro, a mają?) po 20/szt? Narazie teoretycznie ;)

Ja nie wiem nic ;)

Kupuję 220m2 silikatu po jakiejś tam cenie na iluś tam paletach za ileś zł.Czy sądzisz,że 220m2 przyjedzie luzem ? Bo ja nie ;)

Gdybym musiał płacić kaucje za palety to byłoby to zawarte w ofercie,gdybym musiał zwrócić palety to byłoby to zawarte w ofercie.

Tego nie ma.

Gdyby ktoś domagał się zwrotu to musiałby założyć sprawę do sądu,bo ja bym palet nie oddał.

Poza tym dostaje fakturę pro-formę a tam nie ma wyszczególnionych palet...

Gość Arturo72
masz 60tyś zbrojenia w tej płycie?

To jakiś nuklearny wariant?

Mam kosztorys na 60tys.zł za zabezpieczenie na szkody górnicze III kat. :)

W tym jest wszystko,materiał i robocizna.

A że nuklearny wariant to nie dziwota,tak mój budowlaniec mówił jak zbroił i zalewał płytę B30 :)

masz 60tyś zbrojenia w tej płycie?

To jakiś nuklearny wariant?

a co do palet, to na placu dostaniesz do podpisania protokół z rozliczenia palet i albo go podpiszesz, albo załadują towar z powrotem.

Przeciez nikt ci palet za darmo nie da.

nie dosc ze nuklearny to jeszcze chce za to zwrot z kopalni :D cos czuje ze sie chlop zdziwi :)

ale jesli o nuklearne zbrojenia chodzi to zdecydowanie moja belka nad brama garazowa wygrywa w plebiscycie :) chyba nikt poza mna nie ma w domku pretow fi 25 :) w ilosci 6sz ... do tego kilka fi 20 i kilkanascie fi 16 :D

Ja nie wiem nic ;)

Kupuję 220m2 silikatu po jakiejś tam cenie na iluś tam paletach za ileś zł.Czy sądzisz,że 220m2 przyjedzie luzem ? Bo ja nie ;)

Gdybym musiał płacić kaucje za palety to byłoby to zawarte w ofercie,gdybym musiał zwrócić palety to byłoby to zawarte w ofercie.

Tego nie ma.

Gdyby ktoś domagał się zwrotu to musiałby założyć sprawę do sądu,bo ja bym palet nie oddał.

Poza tym dostaje fakturę pro-formę a tam nie ma wyszczególnionych palet...

Napisałeś że jakby co to możesz sprzedać palety za 20PLN. Właśnie też chciałem zapytać gdzie po takiej cenie skupują bo zostało mi parę(naście) europalet z różnych materiałów i chciałbym się ich pozbyć po tak atrakcyjnej cenie :-D

Gość Arturo72
przyznam że nieustannie i bez przerwy podziwiam Cie za to ze idziesz pod prąd....ale idziesz :)

ja też taka bywam...na przekór wszystkim...bo swoje wiem... ;)

Ja idę pod prąd a nawet powiem więcej,idę z prądem ;)

gueene,szacun za własne zdanie :)