rutino78 20.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 A rynny? czy np. nadproża? papa czy folia pod ściany? albo przyłącza, już masz?Takich niuansów zauważyłem całkiem sporo, a przecież jestem niewiele dalej niż ty.drzwi wew/zew za 7tyś zł? Też bym tak zrobił, ale jesli masz kobietę, to ona cie przez takie drzwi wyrzuci:)dom masz owszem taniutki, także masz szansę zmieścić się w trzech stówach i raczej w tą kwotę bym celował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.11.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 przestańcie już liczyć bo to bezceloweto w końcu jego problem, jak sie przeliczył to sie nie wprowadzi i juz a ciągłe uświadamianie go jest juz wkurzające, jedno i to samo..... ja też sie machnęłam z kosztorysem o 20% i co...trudno, moja strata aha....te 20% to tylko i wyłącznie moja wina bo dałoby sie tego uniknąc....ale czasem zbyt dużym wysiłkiem i po prostu olewałam sprawe, jeśli dostanie ten zwrot z kopalni to za 280 tys na pewno sie wyrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 20.11.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Jak i gdzie macie zakamuflowane skrzynki z bezpiecznikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.11.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czemu zakamuflowane, powinny byc chyba łatwo dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.11.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 przestańcie już liczyć bo to bezcelowe Jakistam cel jest - mysle ze dla Arturo to wazne - lepiej zeby wiedzial wczesniej co go czeka Ja tez mysle ze on specjalnie nas prowokuje do tych wyliczen - skurczybyk ma za darmo zrobiony kosztorys ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Adam rozwaliłeś mnie )) Adiqq ja wiem jak się budowało, jak się buduje i jak wszyscy wiemy , że się budują ludzie na szkodach, ja nie miałam zamiaru chociaż działke mam za free. Moja działka jakimś cudem ma III na papierze, oficjalnie jest wokół IV , a ja osobiście uważam , że jest V . Nie da się przewidzieć w 100 % ruchu górotworu , co nie zmienia faktu , że to nie moja broszka kto gdzie i za ile buduje. Nie wyliczam cen bo to sprawa indywidualna i nie lubie generalizowania , że to co moje to cudne , a to co ma inny to stare, be i do d.....y, a także tego, że jak ktoś nie wybudował na porothermie ani pół metra , a wie ile zaprawy wychodzi. Bo ile wychodzi to mogą napisać Ci co wybudowali . Reszta to czysta teoria i tu zawsze sobie dawałam +/- 25 % . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 76 20.11.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czemu zakamuflowane, powinny byc chyba łatwo dostępne A propo - czy przepisy mówią gdzie ma być skrzynka umiejscowiona? Mam zamiar ją "usadowić" w doklejonym garażu, bo w domu nie widzę dla niej dobrego miejsca (nierzucającego się w oczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Arturo was podpuszcza,a Wy się dajecie robić jak małe dzieci.Na koniec napisze,że te 250 tysięcy to były jego pieniądze,a nie wspominał jeszcze o kasie babcinej,dziadkowej i teściowej......Adam myślę,że on dokładnie wie ile co kosztuje,a jak nie to wiesz "dopóki się nie przewrócisz ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 A propo - czy przepisy mówią gdzie ma być skrzynka umiejscowiona? Mam zamiar ją "usadowić" w doklejonym garażu, bo w domu nie widzę dla niej dobrego miejsca (nierzucającego się w oczy). Ja będę miał w szafie w przedsionku - będzie zrobiona taka specjalna wnęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.11.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Jakistam cel jest - mysle ze dla Arturo to wazne - on wie lepiej na wszystko ma gotowe kwoty i żadna rada nie jest dla niego niespodzianką, więc po co bez końca go nawracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.11.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 o widze ze weeken upłynał na twardej dyskusji w roli glownej z Arturo Ja tez mysle ze on specjalnie nas prowokuje do tych wyliczen - skurczybyk ma za darmo zrobiony kosztorys ;) hehe świetny tekst !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.11.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 co do kosciola - ja chyba bede musiala sie isc "przywitac" z tutejsza parafia mam nadzieje ze nie wystrasze sie na pierwszym kazaniu mea - cos mi swita ze w styczniu kolenda do was juz zawita wiec zawczasu chyba dobrze obadac teren kto kim itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.11.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Jak i gdzie macie zakamuflowane skrzynki z bezpiecznikami chyba najlepiej w wiatrołapie ukryte gdzies w szafie naszlo mi pytanie... czy taką skrzynkę mozna umiescic w pom.gosp. gdzie jest piec gazowy? czy to absolutnie wyklucza taka opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justid 20.11.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czytając Wasze wypowiedzi przeraziłam się, ja mam działkę ze spadem tak że leci, leci w dół ok 2 metry i potem jest przepaść i jest to w Radlinie ( sama glina) czyli na szkodach przy czym w piśmie z kopalni jest napisane że od 2007 roku już pod nią nie kopią.. mam dom 120 metrów plus piwnica pod całym domem, czy ktoś może mi orientacyjnie powiedzieć ile będzie kosztowała budowa piwnicy ze stropem( nie wiem czy dobrze to opisuję bo jestem nowicjuszem ) policzyć trzeba też koparkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justid 20.11.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 nie wiem czy kasy mi straczy po przeczytaniu Waszych postów odnośnie tej płyty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 20.11.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czy jest sens iśc w okna trzyszybowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 20.11.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 na jakiej wysokości dac okna w kuchni,żeby blat spełniał funkcję parapetu? wychodzi mi że 85cm i nie wiem czy to w praktyce dobrze wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 20.11.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czemu zakamuflowane, powinny byc chyba łatwo dostępne Źle się wyraziłem, umieszczaone ale tak żeby nie rzucały się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.11.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czy jest sens iśc w okna trzyszybowe? my mamy okna trzyszybowe. zdecydowalismy sie na takie z 2 powodow: 1 mamy duzo przeszklen w domu w tym okno 340 2..powód to wynegocjowalismy niską cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 20.11.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czy jest sens iśc w okna trzyszybowe? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts