Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

A rynny? czy np. nadproża? papa czy folia pod ściany? albo przyłącza, już masz?

Takich niuansów zauważyłem całkiem sporo, a przecież jestem niewiele dalej niż ty.

drzwi wew/zew za 7tyś zł? Też bym tak zrobił, ale jesli masz kobietę, to ona cie przez takie drzwi wyrzuci:)

dom masz owszem taniutki, także masz szansę zmieścić się w trzech stówach i raczej w tą kwotę bym celował.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

przestańcie już liczyć bo to bezcelowe

to w końcu jego problem, jak sie przeliczył to sie nie wprowadzi i juz a ciągłe uświadamianie go jest juz wkurzające, jedno i to samo..... ja też sie machnęłam z kosztorysem o 20% i co...trudno, moja strata

aha....te 20% to tylko i wyłącznie moja wina bo dałoby sie tego uniknąc....ale czasem zbyt dużym wysiłkiem i po prostu olewałam sprawe,

jeśli dostanie ten zwrot z kopalni to za 280 tys na pewno sie wyrobi

Adam rozwaliłeś mnie :)))

Adiqq ja wiem jak się budowało, jak się buduje i jak wszyscy wiemy , że się budują ludzie na szkodach,

ja nie miałam zamiaru chociaż działke mam za free.

Moja działka jakimś cudem ma III na papierze, oficjalnie jest wokół IV , a ja osobiście uważam , że jest V .

Nie da się przewidzieć w 100 % ruchu górotworu , co nie zmienia faktu , że to nie moja broszka kto gdzie i za ile buduje.

Nie wyliczam cen bo to sprawa indywidualna i nie lubie generalizowania , że to co moje to cudne , a to co ma inny to stare, be i do d.....y, a także tego, że jak ktoś nie wybudował na porothermie ani pół metra , a wie ile zaprawy wychodzi.

Bo ile wychodzi to mogą napisać Ci co wybudowali .

Reszta to czysta teoria i tu zawsze sobie dawałam +/- 25 % .

Arturo was podpuszcza,a Wy się dajecie robić jak małe dzieci.Na koniec napisze,że te 250 tysięcy to były jego pieniądze,a nie wspominał jeszcze o kasie babcinej,dziadkowej i teściowej......

Adam myślę,że on dokładnie wie ile co kosztuje,a jak nie to wiesz "dopóki się nie przewrócisz ......

czytając Wasze wypowiedzi przeraziłam się, ja mam działkę ze spadem tak że leci, leci w dół ok 2 metry i potem jest przepaść i jest to w Radlinie ( sama glina) czyli na szkodach przy czym w piśmie z kopalni jest napisane że od 2007 roku już pod nią nie kopią.. mam dom 120 metrów plus piwnica pod całym domem, czy ktoś może mi orientacyjnie powiedzieć ile będzie kosztowała budowa piwnicy ze stropem( nie wiem czy dobrze to opisuję bo jestem nowicjuszem :) ) policzyć trzeba też koparkę.