viperolo 13.12.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 mam pytanie odnośnie WM czy macie podłączony okap w kuchni czy wyprowadzony na zewnątrz,a jak z garażem bo tak myślę ,żeby wyprowdzic sobie rurą ponad dach bezpośrednio i wogóle nie podłączac garażu do WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 13.12.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 jak montowaliście rynny ? przed dachówką czy po? zastanawiam się czy dawac pas nadrynnowy , przy pasie trzeba montowac rynny przed dachówką ,tylko co potem jak trzeba rynny wymienic, ma jakiś większy sens ten pas? U mnie teraz montują rynny - robią to przed dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 13.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 U mnie teraz montują rynny - robią to przed dachówką a dają Ci pas nadrynnowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 13.12.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 a dają Ci pas nadrynnowy? to taka obróbka blaszana przybita do pierwszej łaty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 13.12.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 to taka obróbka blaszana przybita do pierwszej łaty ?? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 13.12.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 no to właśnie tak robią taka blacha wchodzi do rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.12.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 mam pytanie odnośnie WM czy macie podłączony okap w kuchni czy wyprowadzony na zewnątrz,a jak z garażem bo tak myślę ,żeby wyprowdzic sobie rurą ponad dach bezpośrednio i wogóle nie podłączac garażu do WM w zadnym wypaadku nie podlaczaj okapu do WM bo zasyfisz sobie kanaly !! z wyprowadzeniem na zaewnatrz tez bym nie kombinowala ale sa na ten temat rozne teorie ... ja wzielam okap z pochlaniaczem i filtrami ... wywala mi powietrze nad szafke juz po oczyszczeniu ... potem sobie to spokojnie zjada WM ... ponoc najbezpieczniejszy system dla wentylacji i kieszeni bo pochlaniacze zasadniczo kosztuja najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 14.12.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 mam pytanie odnośnie WM czy macie podłączony okap w kuchni czy wyprowadzony na zewnątrz,a jak z garażem bo tak myślę ,żeby wyprowdzic sobie rurą ponad dach bezpośrednio i wogóle nie podłączac garażu do WM Rynny montowali mi razem z dachowka, nie zapomnij o blachach okapowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 14.12.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja jeszcze raz o oknach. Rozbieżności cenowe są bardzo duże.Najdrożej w oknoplaście (nawet po obniżce grudniowej) potem u Konska a najtaniej Różański.Macie może ktoś okna od Konska albo Różańskiego?Wiem że oknoplast ma dosyć dobre opinie ale jest o parę tysięcy droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaAnna 14.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 No to jeśli konkretnie to jak długo było sezonowane drewno ? jaki to gatunek ( w przypadku modrzewia kiedy było ścinane ) ? czy na drzewie występuje już sinica - jeśli tak to w jakim stadium ? dlaczego akurat Tikurilla ile masz na to kasy ? jak długo chcesz mieć święty spokój ? i czy są powierzchnie płaskie do pomalowania od strony południowej ? Deski sezonowane 3 lat, sosna, grubość wzbudza moje kontrowersje, bo tylko 1,2 cm, wg mnie to za mało. Dlaczego Tikkurilla? Bo ma więcej pozytywnych opinii niż drewnochron, lakierobejce mają tendencję do łuszczenia, są trudniejsze w konserwacji. Mam odpowiednią ilość pieniędzy, aby dobrze to zrobić. Chcę dobrze zrobić podbitkę, bo mieszkam w dolince, za płotem mam rzekę i las, więc jest duża wilgotność. Może macie kogoś do polecenia od podbitki dachowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 14.12.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Wiem że to już kiedyś było omawiane, ale może ktoś mi przypomni po kolei co trzeba załatwić aby oddać budynek do użytkowania. Mam już inwentaryzację powykonawczą z naniesionymi przyłączami i budynkiem, protokół od kominiarza, umowę z energetyką i wodociągami, dokumenty ok kierbuda, świadectwo energetyczne się robi, więc chyba wszystko? i powiedzcie mi jeszcze co z tymi balustradami na balkonach i schodach robiliście je przynajmniej prowizorycznie przed złożeniem dokumentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.12.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 balustrade na tarasie miałam prowizoryczną, w piwnicy już ostatecznąco do reszty nie pomoge bo wszystko miałam załatwiane przez kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 14.12.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Możesz nie mieć balustrady,ale ważne,że masz w dzienniku napisane,że ją masz.Wszystko zależy od kierownika.Jak były jakieś zmiany to też ważne czy kierownik je ujmie czy napisze,że dom zgodny z projektem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja jeszcze raz o oknach. Rozbieżności cenowe są bardzo duże.Najdrożej w oknoplaście (nawet po obniżce grudniowej) potem u Konska a najtaniej Różański.Macie może ktoś okna od Konska albo Różańskiego?Wiem że oknoplast ma dosyć dobre opinie ale jest o parę tysięcy droższy Masz wycenę z MS ? Ja u siebie z MS-a dostałem fajną wycenę na trzy szyby U=0,5 i TYTANOWEtermo i kupiłem,44,4mb i 20m2 za 12,4tys.zł z montażem i dopłatą do koloru meranti Macie w Rybniku nowy salon MS ANGIEWISE:[email protected] ,także walcz bo są nowi i będą chcieli się wykazać sprzedażą Od nich też dostałem fajną ofertę. MS polecam z uwagi na wygląd okienek ,są niespotykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 14.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Arturo, brutto (z VAT 8%)? Wszystko otwieralne czy (ile?) też fixy w skrzydle lub ramie? Jakieś dodatki (wzmocnienia, ciepła ramka)? Kolor 1 czy 2 str? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Arturo, brutto (z VAT 8%)? Wszystko otwieralne czy (ile?) też fixy w skrzydle lub ramie? Jakieś dodatki (wzmocnienia, ciepła ramka)? Kolor 1 czy 2 str? Wszystko otwieralne oprócz dwóch boczych fix-ów salonowych,VAT 8%,ciepła ramka w standarcie,jakieś dodatkowe okucia antywłamaniowe WK2 czy podobnie,kolor dwustronny,klamka Secustik tytanowa. Montaż w warstwie ocieplenia...na mój sposób http://images40.fotosik.pl/1258/083c3842b5576f57.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 14.12.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Deski sezonowane 3 lat, sosna, grubość wzbudza moje kontrowersje, bo tylko 1,2 cm, wg mnie to za mało. Dlaczego Tikkurilla? Bo ma więcej pozytywnych opinii niż drewnochron, lakierobejce mają tendencję do łuszczenia, są trudniejsze w konserwacji. Mam odpowiednią ilość pieniędzy, aby dobrze to zrobić. Chcę dobrze zrobić podbitkę, bo mieszkam w dolince, za płotem mam rzekę i las, więc jest duża wilgotność. Może macie kogoś do polecenia od podbitki dachowej? Odpowiedź na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 14.12.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Pilnie szukam dobrego stomatologa w Rybniku,najlepiej z NFZ.Macie kogoś polecanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 14.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Adam potrzebują małej porady - jakie switche są dobre - na co zwracać uwagę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.12.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Adam potrzebują małej porady - jakie switche są dobre - na co zwracać uwagę ?? Wsjo rawno! Profesjonalne zaczynaja sie powyzej 2k pln Do domu to jakikolwiek switch kupisz to bedzie git - wszystko oparte jest na tych samych chipsetach Dopoki nie masz jakiejs wiekszej, bardziej rozbudowanej sieci to nie ma to wybierac - bierzesz co maja na sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts