Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

bo wiecie, facet mi powiedział 26 - 30 zł za metr wylewki tej mi ...coś tam

bez mayteriału, materiał ja dałam, styropian także my ułożyoliśmy

i teraz nagle po robocie facet przyszedł, policzył powierzchnię i chce za te 317 m czystej roboty w jednym miejscu 10 000 + VAT

to nie dam mu tyle.

idam mu 27 za metr. Będzie uczciwie?

30 bez materialu ?? bog go opuscil czy co ?? ja 12 za robocizne dalam !!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy ktoś instalował oczyszczalnię drenażową ??- jeśli tak możecie dać znać ile was to kosztowało - jaka firma ewentualnie sugestie po użytkowaniu :) ?

W dzienniku budowy R&K masz namiar na oczyszczalnię wg mnie w bardzo fajnych cenach i prostą do wykonania samemu, facet sprzedaje też na Allegro. Ja z nim rozmawiałem i na 90% wezmę od niego.

bo wiecie, facet mi powiedział 26 - 30 zł za metr wylewki tej mi ...coś tam

bez mayteriału, materiał ja dałam, ...

To jest najdroższa wylewka o jakiej słyszałem.

Ja płaciłem 30 zł netto w Inter-Dekor przy 200m2 z materiałem. I to jest raczej drogo.

Przy większej powierzchni byłaby niższa stawka.

Nawet jakby był bardzo nierówny strop i grubsza wylewka to stawka i tak za wysoka.

Jak umawiałeś się na 26-30 to ja bym dał 26.

qqq, jak już się zgodziłaś (co zrobić) na to 26-30 za robotę bez materiału, to daj mu max (skoro styro rozłożyliście) 26 i to z VATem (co to za gadka "bez VAT" dla prywatnego odbiorcy, o ile nie zaznaczał wcześniej?, i bierz fakturę lub rachunek! niech choć podatek od tych kokosów zapłaci).

A jak możesz to zapytaj, a lepiej jakiś wasz ktoś znajomy do niego kolnie, i spyta o cenę za m2 przy powiedzmy 250m2 w opcji full robota i rozłożeniem styro we własnym zakresie, będziesz wiedzieć jaki % liczy za styro.

Mam działkę narożną.

W planie zagospodarowania przestrzennego odległość zabudowy od jednej ulicy ustalono na min 6m, od drugiej min 8m, z zastrzeżeniem, że odległości te moga być mniejsze po uzyskaniu zgody zarządcy drogi. Na tej ulicy domy stoją w mniejszej odległosci, ale były wybudowane przed ustaleniem planu.

Mam i tak stosunkowo wąską działkę, a te 8m dodatkowo komplikuje sprawę - wystarczyłoby 7m ,aby było OK.

Czy ktoś w Was miał taką potrzebę, aby w Wydziale Dróg w Rybniku rozmawiać na te tematy ?

Ciekawi mnie, czy są elastyczni...

Witam ponawiam temat bo jak widze to nikt sie nie interesuje ale moze teraz otrzymam odpowiedz??

Prosze o namiary na tartak gdzie mozna kupic dobra ,,tania'' więźbe poniewaz chce juz zakupic bo poczatek kwietnia rusza dach ???? moze byc na forum lub priv pozdrawiam i dziekuje .

Gość Arturo72
Witam ponawiam temat bo jak widze to nikt sie nie interesuje ale moze teraz otrzymam odpowiedz??

Prosze o namiary na tartak gdzie mozna kupic dobra ,,tania'' więźbe poniewaz chce juz zakupic bo poczatek kwietnia rusza dach ???? moze byc na forum lub priv pozdrawiam i dziekuje .

Tania i chyba dobra więźba z Zawoi-695694820,ja mam świerkową ale oferują także jodłową.

słuchaliście prognoz ? w weekend -30st.C....będzie jazda :)

z ciekawosci ile wam idzie wegla w tych mrozach ?? bo nasz je jak smok !!

tartaki - w namiarach /z gor bym nie brala ale o tym juz byly dyskusje nie raz/ lepiej z naszych lasow - lepsze drzewo - a dach to nie przelewki !! chlopie jak ty na kwiecien potrzebujesz i jeszcze nei wiesz gdzie kupic to ja ci zycze powodzonka!!!! wiezbe zamawia sie zanim sie zacznie budowac :)

tartaki - w namiarach /z gor bym nie brala ale o tym juz byly dyskusje nie raz/ lepiej z naszych lasow - lepsze drzewo - a dach to nie przelewki !! chlopie jak ty na kwiecien potrzebujesz i jeszcze nei wiesz gdzie kupic to ja ci zycze powodzonka!!!! wiezbe zamawia sie zanim sie zacznie budowac :)

oj tam oj tam da rade, a drewno znajdzie i Mea ma racje omijaj szerokim lukiem ustronsko wislanskie lasy (zeby nie bylo, widzialem wiezbe z ustronia i masakra, ale tania byla) a ja dalej ide pod prad bierz sosne nie swierki czy inne jodly, co twarde to twarde BTW ja bralem z euroclasu (czyzowice) ale nie mam pojecia czy tam dobre ceny maja (znajomosci mialem to i ceny inne).

Ja brałem w Bauerdachu w Wodzisławiu - oni zamawiają w kieleckim. Cena ok - poniżej cen lokalnych (Euroclas i Turek).

Czas oczekiwania - teoretycznie 3-4 tyg., praktycznie 6 tyg.