AGA NR 1 03.08.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Lisek_77, no to Was poratuję : Firma "Solidus", P. Wiesław Mielczarek. Mi również polecił sąsiad, jestem z nich baaaaardzo zadowolona i polecę wszystkim : Tel. 600-502-817 Super ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 03.08.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 A odnośnie tynków, wiem że już kiedyś o tym było, co się bardziej opłaca: płacić za całość czy osobno za robociznę a materiał we własnym zakresie? Mam ofertę na 23 zł za komplet lub 15 zł robocizna a materiał samemu, i dylemat co wybrać. Mam czas do namysłu więc proszę o poradę. Zaznaczę, że dostałam lepszą ofertę na zaprawę gipsową do tynków niż ta firma co będzie mi je robić po upustach. Jeśli chodzi o tynki wewnętrzne to opłaca się wziąć całość u wykonawcy. Różnica w cenie u mnie np. wyszła tak mała, że niemal w... promilach. I żeby nie było : również jestem zagorzałą zwolenniczką tynków c-w. Tyle, że tym razem wzięłabym drobniejsze ( 0,5 mm ), one są ani nie za chropowate ani za gładkie ( takie pół na pół ). Praktycznie tylko do pomalowania. Piękne. No, ale już pozamiatane... Chyba, że będę budować jeszcze drugi dom to wtedy.... Dobra, idę się poopalać. Paaaaaa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 03.08.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Lisek_77, no to Was poratuję : Firma "Solidus", P. Wiesław Mielczarek. Mi również polecił sąsiad, jestem z nich baaaaardzo zadowolona i polecę wszystkim : Tel. 600-502-817 Super ekipa. Dzięki wielkie Aga, już dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.08.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie Aga, już dzwonię zadzwon jeszcze tu: 602 775 857 - powiedz ze szukasz ekipy to da ci namiar na ludzi z rybnika ... widzialam ich robote ale gdzies stracilam telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiaaa 03.08.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Czy ktoś się orientuje jakie są obecnie stawki za wylewki? Ja mam wylewkarzy zamówionych na poczatek wrzesnia. Cena za metr kw.26 zl (robocizna +material). Podobno w promocji bo mam tych wylewek grubo ponad 200m kw. Jak dzwonilam do Olszara to chcial 30zl z materialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.08.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dajcie please namiary na sensownych brukarzy, bo na stronie z namiarami nikogo nie ma zadzwon jeszcze tu: 601185411 (Wojtek z MaxBudu) powiedz że jesteś od Pati u mnie zaczynają z kostką za 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.08.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 u mnie zaczynają z kostką za 2 tygodnie ty juz robisz kostke ?? boziu ... ja nie wiem czy starczy mi na wysypanie podloz na dzialce a jeszcze nei dostalam ostatniej transzy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisat 03.08.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 prosze o radę bo mam dylemat chodzi o ocieplenie pionowe (dom bez piwnic) wysokosc fundamentów to 9 bloczków 12cm + wieniec 30cmw projekcie mam wykonac izolację pionową do wysokosci 30cm powyżejpoziomu terenu oraz ocieplenie ze styropianu gr. 6cm od poziomu posadzki do głębokości 0,8m ponizej poziomu terenu.Jkich użyc materiałów i technologie wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.08.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ty juz robisz kostke ?? boziu ... ja nie wiem czy starczy mi na wysypanie podloz na dzialce a jeszcze nei dostalam ostatniej transzy !!! kostka tylko na podjeździe i wejście do domu (nie chce chodzic po błocie jesienią), reszta tylko wykorytowane i zasypane dolomitem, jak sprzedam mieszkanie to położę na to już tylko kostke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 kostka tylko na podjeździe i wejście do domu (nie chce chodzic po błocie jesienią), reszta tylko wykorytowane i zasypane dolomitem, jak sprzedam mieszkanie to położę na to już tylko kostke ja wlasnie chce tylko wykorytowac i wysypac dolomit ... najpierw gruby a potem taki ponoc fajny slowacki ... taki grys do 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 03.08.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Oj jak chciałabym mieć już wybrukowane,oj jak chciałabym firanki w oknach,ładny płot.Pozostało mi tylko chcieć,kasy brakło,a o sprzedaży mieszkania już zapomniałam nawet,tzn.o kasie z tego mieszkania.Nawet bank nie chce nam wypłacić ostatnich 10 koła,bo nie mamy ogrodzenia,tzn,mamy siatke leśną,a w kosztorysie było na to wykazane 20 koła.Szok! Trzeba w totka grać....Mea wpadnij na kawke,mam urlop teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.08.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 słowacki ? nie słyszałam, mnie firma ciągnie z Wisły, przy zamawianiu wanienki i bez konieczności przeładunku wychodzi podobno najkorzystniej, jutro jade wybrac kostke to podpytam a utwardzony plac to priorytet, nie wyobrażam sobie wchodzić po błocie i glinie do domu....a tak to wygląda jak popada Gabrysia mieliście w wycenie z banku płot ? kurcze, my na to nie dostaliśmy... płot też bym chciała....ale na to nie ma szansy najmniejszej w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 03.08.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dziś rozmawiałem ze znajomym, mówi że pięknie mu strop wylali, listwą wibracyjną równiutko, bez patrzenia na zegarek, firma... nie pamięta Chyba z Żor, czerwone samochody, Japi Bud? (mówi, ale oni przecież nie z Żor) Podpowiecie o jaką firmę może chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 03.08.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dziś rozmawiałem ze znajomym, mówi że pięknie mu strop wylali, listwą wibracyjną równiutko, bez patrzenia na zegarek, firma... nie pamięta Chyba z Żor, czerwone samochody, Japi Bud? (mówi, ale oni przecież nie z Żor) Podpowiecie o jaką firmę może chodzić? Witam, prawdopodobnie chodzi o firmę BUD BET z Żor, wylewali u mnie B15 i stosowali tak jak piszesz listwę wibracyjną. Konkretnie i rzeczowo z ich strony. Solidna, terminowa firma. Z tego co wiem dysponują czerwonymi i żółtymi gruszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.08.2011 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Oj jak chciałabym mieć już wybrukowane,oj jak chciałabym firanki w oknach,ładny płot.Pozostało mi tylko chcieć,kasy brakło,a o sprzedaży mieszkania już zapomniałam nawet,tzn.o kasie z tego mieszkania.Nawet bank nie chce nam wypłacić ostatnich 10 koła,bo nie mamy ogrodzenia,tzn,mamy siatke leśną,a w kosztorysie było na to wykazane 20 koła.Szok! Trzeba w totka grać....Mea wpadnij na kawke,mam urlop teraz. kurcze moze sie wybiore ... dzis sprzedaje dziecko do mamy na noc wiec popoludnie mam do zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 04.08.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 u mnie zaczynają z kostką za 2 tygodnie U nas kostke ukladaja koniec wrzesnia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 04.08.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja mam wylewkarzy zamówionych na poczatek wrzesnia. Cena za metr kw.26 zl (robocizna +material). Podobno w promocji bo mam tych wylewek grubo ponad 200m kw. Jak dzwonilam do Olszara to chcial 30zl z materialem. A mogłabyś podać namiary? Może być na priv...a gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 04.08.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ahoj chce sie ktos dolaczyc do zamowienia folii w plynie na dniach bede zamawial http://icmarket.pl/alpol-nanoimpregnat-powierzchni-mineralnych-p-19504.html cena fajna jak na moje oko. Pati no jedziecie jak rakieta pewnie ci sie tesciowa zalila na mnie bo mnie wycena drzwi z derpala zabila no boli ale jak trzeba to co zrobic. A mi wczoraj kominek przyjechal kurierem 150kg jestem w szoku czego to juz nie mozna kurierowi powierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.08.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 U nas kostke ukladaja koniec wrzesnia:D mów szybko kto i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ahoj chce sie ktos dolaczyc do zamowienia folii w plynie na dniach bede zamawial http://icmarket.pl/alpol-nanoimpregnat-powierzchni-mineralnych-p-19504.html cena fajna jak na moje oko. Pati no jedziecie jak rakieta pewnie ci sie tesciowa zalila na mnie bo mnie wycena drzwi z derpala zabila no boli ale jak trzeba to co zrobic. A mi wczoraj kominek przyjechal kurierem 150kg jestem w szoku czego to juz nie mozna kurierowi powierzyc my już "zafoliowani", kupiliśmy z tego co pamietam (ale mogą mi sie mylić te produkty, mogę to sprawdzic) Mapei - 10kg za 150 zł....jest to możliwe ? Jacek a czego używacie do gruntowania anhydrytów- u nas leci Atlas Grunt ale w formie nierozcieńczonej, pytałam Przemka z Wolplanu i podobno nie miało wielkiego znaczenia czym ... a teściowa.....nie widziałam sie z nią ale podpytam ale wziąłeś te drzwi w końcu ?jeśli tak to któy wzór ? a swoją drogą musze jakiś dodatkowy rabat u niej wytargac skoro już 2 klientów jej sprowadziłam p.s. Jacek - my bierzemy kostkę od Timura ten numer co podałm kilka postów wcześniej to do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts