Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kajja: Niektórzy ludzie montują w łazience np. dwie umywalki, bo lubią myć zęby wspólnie :-?

Ja tak mam w górnej łazience - wiecie, bo widzieliście. I wcale mi to nie przeszkadza, że obok mnie szoruje kłyki mój małż, albo któraś z córek :p.

Ale ja mam tylko dwie łazienki i sześć sztuk na pokładzie. W razie "w" można se zlecieć na dół i tam dokonać ablucji w samotności.

PS. Dobrze, że moja psica się nie pcha do łazienki rano 8)

ubranko mi przywrócili ... ale ... miła osóbka osoba piszaca również w Naszej grupie pyta w "uwagach o forum "

Dlaczego nie moge sie zalogowac na Forum?

czyzby dosiegnał Ją syndrom ? AGI444 i mój ... :-?

no ja to sie mimi narazilam :lol: :lol: :lol:

Ale w sumie to fajnie bylo , najgorsza trauma byla z tym , ze myslalam , ze komp mie siadl , ale i nowy nick mi doszedl :lol:

Tak przy okazji Baru -zdjecia prosze , tzn, wiecej zdjec

pozdrawiam wszystkich :D

Witaj witaj

Ty też

przepraszam że nie odniosłem się do Twojego projektu, ale wszyscy mądrzy już poradzili a ja ? już niewiele mogę dodać

oprócz jednego czas pokaże.

wszystko zaczyna się tak niewinnie, póżniej zaczyna się rozwjać, gnać cieszyć oko i radować serce aż wreszcie wymyka się spod kontroli i.....

kończy się różnie, czasami jest tak jak chciałaś (czego Tobie życzę) ale są inne sytuacje a bo majster krzywo, a bo franiu nie przyjdzie bo zapił, a bo wresczie finanse będą tak zszarpane, że nie wsponmę o psychce, tylko usiąść i się załamać, wtedy też zobaczysz ilu masz przyjaciół, ilu odwróci się od Ciebie plecami.

Weźmy dla przykładu Anikę, albo nie, dajmy jej jeszcze szansę i zlitujmy się jeszcze raz nad... :(

Baru, AnetaS: skoro TAK piszecie to albo wiecie więcej albo macie ku temu podstawy. Ja wiem tylko tyle ile napisał Januszek i Anika. A skoro napisali to na Forum, upoważnia to i mnie do zajęcia stanowiska:

Januszek pisze o odwracaniu się przyjaciół plecami, dając za przykład Anikę. Tak to zrozumiałem. A później pisze o dawaniu Jej szansy ale nie przez siebie tylko przez NAS. Nas czyli i mnie.

Nie mam powodów by dawać Anice szansy i by litowć się. Znam Ją jedynie wirtualnie. Myślę, że wielu kwestiach doskonale się rozumiemy.

Nie wiem o co chodzi i tym bardziej nie chcę być "podporą" w Januszkowym MY.

Januszek ma spore poczucie humoru ale Jego ostatni tekst jest bez ikonek żartobliwych. Pisze to bardzo poważnie. I mocno.

Skoro Anika tak reaguje - ma powody!

Maciejonie i Wszyscy pełnymi tytułami cztelnicy tego forum.

ładnie to ująłeś "znamy się wirtualnie"

jednak fatalną stroną tego medium jest to ,że tak naprawdę w ogóle się nie znamy i nie wiemy tak naprawdę jakie skutki mogę przynieść nasze słowainnej osobie.

wyobraźmy sobie że jako budujący i pełni humoru wypowiadamy słowa skierowane do wirtualnych osób np: "no ruszcie tyłki i weźcie się za kielnie" :wink: , wsyscy się smiejemy bo to jest wesołe prawda?

nie zdajemy sobie sprawy że nasze słowa czyta już niewirtualny ale prawdziwy młodzieniec siedzący na wózku inwalidzkim, który niedawno spowodował wypadek podczas brawurowej jazdy i stracił obie nogi.

czy dla niego jest to wesołe?????

nie zdajemy sobie sprawy jakie skutki moą przynieść tak wydawać by się mogło wesołe słowa.

i co My (jako społeczeństwo) robimy kiedy się o tym fakcie dowiemy???

niestety nasze społeczeństwo nie dorosło do takich sytuacji bo co tu dużo gadać albo litujemy się nad biednym chłopakiem albo co gorsza nie rozumiejąc motywów postępownia chłopaka karcimy go za brawurową jazdę. nie rozumiemy nie potrafimy pojąć że po drugiej stronie kabla może być całkiem po prostu inny człowiek , za to należy go karcić wyobcować,??? :-?

póki nie zrozumiemy że alkocholizm to choroba, poki będzimy myśleć tak przecież mógł nie pić, "patrzcie na mnie ja się nie rozpiłem więc i on mógł to zrobić" puty będziemy rzucać inwektywami w człowieka który i tak ma ciężko bo jest bez nóg, bo nie może żyć bez alkocholu, póki nie zrozumiemy że chory człowiek ma prawo żyć godnie puty będzie tak jak jest.

nie myślcie że jestem bez nóg, ale budowa to choroba którą trzeba przejść, jednak czasami zostawia skutki uboczne, stres, napięcie czasami wyczerpanie psychiczne i cóż dalej mówimy "patrzcie mnie nić nie jest " więc tego któremu coś jest, należy potępić prawda? :( przesadza

przepraszam w poprzednim poscie powinienem używać słów Ja zamiast My muszę się przyznać że w ogromnej większości na postanowienie Ani miała wpływ moja osoba, jednak uszanujmy jej wybór.

kiedy zobaczymy kogoś takiego, kalekiego, chorego, innego to właśnie odwracamy się plecmi a ten ktoś krzyczy patrzcie tutaj jestem, też chcę żyć tak jak normalny, proszę....proszę nie róbcie mi krzywdy.

kamieniem go kamieniem.

a ja cóż ??? ja jestem ten inny , który zachowuje się inaczej niż większość więc dalej, kamieniem......w januszka :cry:

kamieniem kamieniem go

już kilku rzuciło

kto jeszcze?? :cry: