Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

chce plaska, 10 arowa dzalke z przylaczami i przy innych budujacych sie ludziach zeby bylo razniej, a tu sie okazuje, ze ciagle jakiegos elementu brakuje... :(

Znajomi w tamtym tygodniu kupili działkę - własnie 10a na ul Jazowej. Jakbyś była zainteresowana - daj znać popytam bo chyba coś tam jeszcze jest.

niestety Brzoza na strop nad poddaszem pójdzie aż tona 10 i niestety już zamówiłam ją po 2500 :evil:

ja zbroiłem głownie fi 8 a fi 10 tylko na belki czy zebra

poszło mniej - jakieś 650 kg

a wogóle to ciekawa sytuacja z tymi podwyzkami jak cementownie sprzedali - zaraz cement skoczył w góre

Hindus kupił hute - i momentalnie stal ...

czy nasi nie umieja podnosic cen ...?

co do działek - po sasiedzku sprzedano działke 21 ar z domem do remontu -za kwote 150 000 ... - coś jak u Sebo

tylko ... własciciel sprzedał i wyprowadził sie na Sląsk ... :-?

kadiya

Jak my szukaliśmy działki też nam się wydawało, że nie powinno być żadnego problemu skoro mamy pieniądze i niezbyt wygórowane wymaganie (min 8 arów, bez problemu z mediami, nie przy ruchliwej ulicy, w miarę równą, dosyć blisko sklepu, szkoły i przystanku, z sąsiadami, nie na terenie zalewowym, blisko Rzeszowa). Szukaliśmy przez ogłoszenia w gazetach, znajomych i wszystkie agencje nieruchomości. Po paru miesiącach ciągle szukaliśmy :( . Aż któregoś dnia....trafiliśmy na tą która spełniała nasze wymagania (cenowe również).

życzę wytrwałości, bo warto.

niestety Brzoza na strop nad poddaszem pójdzie aż tona 10 i niestety już zamówiłam ją po 2500 :evil:

ja zbroiłem głownie fi 8 a fi 10 tylko na belki czy zebra

poszło mniej - jakieś 650 kg

a wogóle to ciekawa sytuacja z tymi podwyzkami jak cementownie sprzedali - zaraz cement skoczył w góre

Hindus kupił hute - i momentalnie stal ...

czy nasi nie umieja podnosic cen ...?

co do działek - po sasiedzku sprzedano działke 21 ar z domem do remontu -za kwote 150 000 ... - coś jak u Sebo

tylko ... własciciel sprzedał i wyprowadził sie na Sląsk ... :-?

Powiem Ci Brzoza ze powoli zaczynam sobie zdawać sprawe że tu chyba nie pasuję :-? Zaczynam powoli rozumieć i dociera do mnie że nasze miejsce jest tam gdzie sie narodzilismy i wychowaliśmy. Mam złe przeczucia - zaczynam wątpić :-?

Musże odpocząć od wszystkiego. :-? W weekend jadą na śląsk - może uda mi się naładowac akmulatory.

Stres mnie zabija - żrę się z wszystkimi dookoła :-?

sebo8877

no pewnie, że tak. Kupno działki to wiekszosci przypadków decyzja na całe życie, i kazdy szczegół musi być skrupulatnie przemyślany, :x :x :x a co będzie na "starość" sorki nie dotyczy kobiet, ale my faceci stajemy się na starość tacy niezaradni :lol: i dzicinni i każda duperela może być potrzebna, nawet ten przystanek autobusowy, czy apteka, albo przejezdność drogi w zimie, gdy cza pomocy medycznej do skaleczonego palca, albo taksówki z wodą utlenioną w przypadku pogaduchy sąsiedzkiej.

ale się nie przejmuj w razie potrzeby jast nas wielu :D :) :o 8) :lol: :evil: :roll: na tym forum

CZYLI najlepiej to dostać działkę od babci (jak my) i się dostosować :D :D :D

Nie, no, żartuje.

Kurcze, dziś nasze papierzyska stają na komisję zgodnosci dokumentów czy coś tam takiego. Trzymam za nie kciuki 8) :D :D :D

Pozdrawiam Grupę,

chce plaska, 10 arowa dzalke z przylaczami i przy innych budujacych sie ludziach zeby bylo razniej, a tu sie okazuje, ze ciagle jakiegos elementu brakuje... :(

Znajomi w tamtym tygodniu kupili działkę - własnie 10a na ul Jazowej. Jakbyś była zainteresowana - daj znać popytam bo chyba coś tam jeszcze jest.

oczywiscie ze jestem zainteresowana. tyle ze ja mam limit wydatkow za ar :) 4,6 tys za ar

kadiya

Jak my szukaliśmy działki też nam się wydawało, że nie powinno być żadnego problemu skoro mamy pieniądze i niezbyt wygórowane wymaganie (min 8 arów, bez problemu z mediami, nie przy ruchliwej ulicy, w miarę równą, dosyć blisko sklepu, szkoły i przystanku, z sąsiadami, nie na terenie zalewowym, blisko Rzeszowa). Szukaliśmy przez ogłoszenia w gazetach, znajomych i wszystkie agencje nieruchomości. Po paru miesiącach ciągle szukaliśmy :( . Aż któregoś dnia....trafiliśmy na tą która spełniała nasze wymagania (cenowe również).

życzę wytrwałości, bo warto.

Aga i dlatego ja tez wierze, ze nam tez sie uda. Nie jestem z podkarpacia wiec tym trudniej mi sie orientowac w wymaganiach tutejszego srodowiska i innych kwestiach tego typu. Ale sie ucze :D Dzieki za slowa otuchy

Powiem Ci Brzoza ze powoli zaczynam sobie zdawać sprawe że tu chyba nie pasuję :-?....

miałem coś górnolotnie pisac - ale nie pasuje ...

zmartwiłeś mnie Sebo ... :(

polubiłem Twój wesoło - zadziorny charakter ... chciałbym żebyś został - TU ... z nami ... Pierunie!

Brzoza mam nadzioeję ze to chwilowy kryzys. Wierzę że wychodzi stres związany z "za dużo mam na głowie" albo zwolnię, albo przestanę nabierac sobie do głowy - bo potem mi się wszystko kisi i robi się zamęt i cierpią moji najbliżsi - ktoś musi oberwac przecież :-? (za byle głupotę)

Ja równiez wszystkich Was bardzo lubie i wierze ze po powrocie ze śląska wszystko sie unormuje :wink: Dzięki Brzoza za slowa otuchy. jesteś Wielki :wink:

sebo8877[/b]

oczywiscie ze jestem zainteresowana. tyle ze ja mam limit wydatkow za ar :) 4,6 tys za ar

No to nie będę się nawet pytać - Jazowa to przecież Rzeszów, więc za takie pieniądze nie kupisz, a na dodatek z mediami.

ha ha ha dobre pytanie do blondynki co to nie ma pojecia o fundamentach. co to znaczy ile fundamentow??? 150 m2 a szesciennych to jzu nie mam pojecia

To, że dom ma mieć powierzchni 150m kw nic nie mówi o fundamentach. Może mieć regularny obrys - kwadrat, a raczej prostokąt, może mież "powalony" kształt - tu wypustka, tam wypierdek, zależy również ile jest ścian nośnych. Czyli jednym słowem - pokaż nam projekt to Ci powiemy - tak mniej więcej oczywiście.

To, że dom ma mieć powierzchni 150m kw nic nie mówi o fundamentach. Może mieć regularny obrys - kwadrat, a raczej prostokąt, może mież "powalony" kształt - tu wypustka, tam wypierdek, zależy również ile jest ścian nośnych. Czyli jednym słowem - pokaż nam projekt to Ci powiemy - tak mniej więcej oczywiście.

BARU to ten dom nieznacznie zmodyfikowany

http://www.dobredomy.pl/?id_project=21

W miarę proste i normalne te fundamenty...

Tylko my robiliśmy nasze fundamenty 3 lata temu, ceny były zupełnie inne - stal tańsza o połowę (1200-1300/t), nie znam cen cementu nawet na chwilę obecną. mój mąż twierdzi, że nasze fundamenty kosztowały koło 10tys. Jaki mamy dom - możesz zobaczyć korzystając z linka poniżej.

A jeszcze napisz z czego są ściany fundamentowe, czy coś z nimi już robiono (izolacja, styropian) - panowie napewno coś wydumają konkretniejszego niż ja.

nNajprościej licząc, dom 10 x 10 z jedną nośną przez środek ławy + fundament w głąb 1m, szerokość średnio 40 = 20m3 X 220 zł

= 4400 + stal 3000 + deski 300 + pompa 500 + wykonanie 3000 + izolacja 1500 + 12700.

To wriant optymistyczny, a w rzeczywistości to sam beton (lub beton z bloczkami) wyniesie ok 10 000.

Do tego należy wziąć pod uwagę ogromną ilość piachu wo wypełnienia od wewnątrz.

PS dane na podstawie obserwacji sąsiada. Ja na swojej działeczce, jeszcze nie kopię w ziemi, kopię się dopiero po urzędach.