ELFiatko 18.08.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam Po 2ch chyba postach w ciagu ostatnich kilku lat nadszedl czas systematycznego bywania w tak zacnej kompanii i formalnego przedstawienia się. Udało nam się kupić wymarzonš dużš 0,5ha działkę kilka lat temu, a w tym roku rozpoczšć na niej budowę ok. 20km od centrum Rzeszowa. Działkę szukalimy 3 lata a sam dom wybieralimy ponad rok .... Warto było. Budujemy dom "Amelia" z Biura Projektów Budownictwa "ARKADA", jest taki dokladnie jak chcielimy. To jak było wczeniej na działce i jest dzisiaj można zobaczyć tu: http://domamelia.photosite.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.08.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Bardzo ładny i reprezentacyjny dom http://www.domyarkady.pl/projekty/amelia_p1.jpg http://www.domyarkady.pl/projekty/amelia_p2.jpg ale z myciem okien pod dachem będzie trochę kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 18.08.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 No masz rację Słoneczko Domek naprawdę reprezentacyjny..... zalatuje trochę do mojego Cisa http://www.cisdecor.pl/cis02.html no.... i spać jutro pracująca sobota..... dla "budujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.08.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Tomek, Twój też piękny i duży, choć w opisie jest napisane "Nieduży, parterowy dom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELFiatko 19.08.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Hmmmm, co do mycia okien to myle zmniejszyć ich iloć przynajmniej na częci gospodarczej. Zawsze mniej dla ... żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Myślę o tych oknach na piętrze pod daszkiem. Chyba, że będzie tam jakiś podest? Mieliśmy podobny problem, bo umyśliłam sobie werandę w naszym projekcie, do której wyciągnęliśmy schody, aby "uwolnić" przestrzeń wewnątrz. Architekt, na naszą prośbę obniżył nam okna, które w pierwszej wersji były aż pod dach. Teraz będą takie: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/domek_front.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELFiatko 19.08.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Słoneczko, nie będzie żadnego podestu ... W częci rodkowej włanie jest pomieszczenie bez stropu, dlatego tez i tak wysokie okno które nam się akurat podoba. Marzeniem jest umiecić tam dużo w miarę wysokich rolin doniczkowych ... a po otwarciu drzwi wejć przez taras do ogrodu. Fakt,że zupełnie nie pomylelismy jak będziemy je myć. Zapewne pozostanie jaka ławka podstawiana 2 razy w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.08.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 widze ze Słoneczko swoją ciezarówą jedzie do nas na grzyby i mija wszystkie samochody, nawet osobowe ...http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/auto/smileysamm907.gif to dobrze, bo podobno to ostatnie tak słoneczne i ciepłe dni sierpnia ... poźniej ma sie rozpadac ELFiatko - witaj w grupie - mam nadzieje ze na stałe .. przyznam, ze z zewnatrz robi wrażenie Twoja Amelia po pysznej zupie z maslaków mogłem i ja cos popisac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.08.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witajcie! Nareszcie mam projekt mojego wymarzonego domku!!! Jestem zachwycona, projekt indywidualny więc to co chcialam to mam... Prosze podajcie mi szerokość Waszych okapów w lukarnach (ten detal jeszcze w robocie), sama nie wiem czy lukarny (2szt.) z balkonikami maja mieć wystające daszki czy takie sobie.. prosze o dokładne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.08.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Ciesze sie wraz z Toba AAgnieszk@" ze masz juz projekt chwile nie mogłem opisu lukarn z balkonikami zrozumiec - bo porównywałem je do "jaskólek" na moim dachu(mam zarówno lukarne jak i jaskółki )okap lukarny mam w granicach 30 - 35 cm w dziale dla informatyków trwaja poszukiwania _Beti_ znikneły wszyskie Jej posty - bez sladu ...nie ma tez takiego nicka w wyszukiwarce ...nie wiecie co sie z Nią stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 21.08.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 I o to mi chodziło, dobrze zinterpretowałes mój opis Brzoza właśnie zastanawiamy sie nad rozmiarami okapów nad lukarnami, architekt dał 30cm, ale boje się czy nie za mało../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 21.08.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 RE:agnieszka to wszystko zależy od pozostałych elementów domu, 30 cm wydaje się mało, , A tak właściwie to ilu spadowy masz dach, bo przy dwuspadowym ja zrobiłbym 40, natomiast jesli jest czterospadowy to pozostaw 30, ten element mie może zbytnio "odstawać" od bryły. bo to może popsuć smak całego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 22.08.2006 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Tomasz3211, dach jest czterospadowy...więc pewnie zostawimy to tak jak jest, ewentualnie zwiekszymy z 5cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 22.08.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Słoneczko niestety nie znam lasów po zachodniej części Podkarpacia. Ale mnie zawsze ciągnie do Harasiuk, jest to w połowie drogi między Leżajskiem a Biłgorajem i to już chyba nawet nie jest woj. podkarpackie a lubelskie. Ale są tam piękne lasy można znaleźć dużo kozaków, borowików, podgrzybków, maślaczków itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.08.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witajcie po przerwie! Byliśmy na tygodniowym wypoczynku nad Białym - lało wrednie praktycznie cały tydzień , a w zeszłą niedzielę - tak jak pisała AnetaS stresowałyśmy się występem naszych suniek na wystawie. No i muszę się Wam pochwalić, że mój Nadiuch zdobył 1 miejsce w swojej klasie!!! Wygrała nawet z suką z Ukrainy, z którą przegrała będąc szczenięciem na Podpromiu w lutym! Nawet nie wiecie jak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 22.08.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Baru brawo. Nadia bardzo ładnie się reprezentowała. Była najlepsza z nich wszystkich i zasłużyła na 1 miejsce. Mam kilka waszych zdjęć. Prześlę Ci je. A my z Lonią dostałyśmy ocenę WO, co ponoć oznacza wybitne obiecująca, więc chyba nie było najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.08.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Aneta!No to super! WO znaczy wielce obiecująca - dobrze napisałaś. Oby tak dalej! A dlaczego Cię nie było na BIS-ie szczeniąt? Nie kazał Ci sędzia zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.08.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 sprawdzam tylko czy można pisać z linka podanego w innym poście pozdrawiam Grupę Podkarpacką Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 22.08.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Aneta! No to super! WO znaczy wielce obiecująca - dobrze napisałaś. Oby tak dalej! A dlaczego Cię nie było na BIS-ie szczeniąt? Nie kazał Ci sędzia zostać? To jeszcze coś takiego było? o rany nie wiedziałam, A zaraz po występie poszłyśmy bo mały był bardzo marudny (nie pies tylko siostry dzieciak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 22.08.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 A ja łudziłam się że jeśli dopiszemy brakujące posty to będzie wszystko ok.A tu nie przeszliśmy na stronę 90 a dopisało nam 92.To teraz już tak cały czas będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts