Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aneta!

Niestety nie ma co nawet myśleć o tym naszym drewnie! :evil: :evil: Zła jestem na gościa, że aż strach! Całe lato obiecywał, zwodził... szlag mnie trafia i już!! Załatwiaj więc gdzie indziej i ewentualnie dawaj namiary bo mi też pozostaną rachunki za gaz. :-? A co do Loni to radzę popracować cokolwiek z psiną :wink:, bo terrorystka Wam rośnie. Co zrobicie jak już osiągnie swoje dorosłe rozmiary? Wtedy będziecie mieli problem. Jeżeli teraz robi demolkę to będzie później? Chodzisz z nią na szkolenie?

Brzoza!

Soory, że Meksyk mi trochę nie po drodze :p - właśnie dlatego pojechałam do Poznania, bo chciałam to zobaczyć i tak jak pisałam to pewnikiem była nasza pierwsza i ostatnia światówka.

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392573

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam - jak w temacie : poszukuje ekipy do postawienia domu okolo 250m , garaż dwu stanowiskowy i zrobienie ogrodzenia

mam ogrzewany barak , na dzialce jest prąd, woda

miejscowość znajduje sie około 30 km od warszawy w stronę gdańska

czy ktoś może mi polecić brygadę ? prace chciałbym rozpocząć na wiosnę

dziekuje za pomoc i pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392572

Beti, jak będziesz u gościa rozejrzyj się dokładnie i popytaj, może znajdziesz coś dla siebie.

Ja, nie rozejrzałam się za bardzo, akurat w drodze do niego, zadzwonił kolega i poprosił, żeby go scholować, bo miał wypadek. Więc tyle że do gościa dotarliśmy i praktycznie z powrotem. A na drugi dzień spadł śnieg, trochę mrozu i mi wybili kamień na ten sezon budowlany.

Może uda się coś utargować. Właściwie nie wiem jakie ceny takiego kamienia jak ja szukałam, są gdzie indziej. Porównywałam jedynie do imitacji z betonu, które są w hipermarketach jednak droższe.

No i trzeba jeszcze doliczyć coś do konserwacji piaskowca, nie wiem jeszcze ile to z kolei kosztuje.

A gdzie Wy chcecie go położyć?

Mam nadzieję, że znajdziesz coś odpowiedniego. Czekam na wieści.

Pozdrowienia

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392571

kamień chcemy położyć na kominy, fundamenty i na wypust od frontu aż do lukarny ( nie wiem czy dobrze to opisałam :roll: )

ale tak na teraz to potrzeba mi ewentualnie kamień na kominy bo elewacja to bardziej odległa przyszłość :(

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392570

witam - jak w temacie : poszukuje ekipy do postawienia domu okolo 250m , garaż dwu stanowiskowy i zrobienie ogrodzenia

mam ogrzewany barak , na dzialce jest prąd, woda

miejscowość znajduje sie około 30 km od warszawy w stronę gdańska

czy ktoś może mi polecić brygadę ? prace chciałbym rozpocząć na wiosnę

dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Te gapcia a Ty gdzie tę chałupę chcesz postawić - Nie w tej grupie sie ogłaszasz. A jeżeli to ogłoszenie zamierzone - to dlaczego chcesz sćiagąc ekipe z tak daleka?? :wink:

Sebo8877

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392569

może gapcia słyszał, że na Podkarpaciu są najlepsze ekipy i dlatego chce ciągnąć aż do Wawy

Baru ty to masz już pewne informacje w sprawie naszego drzewa?

Bo jak z nim rozmawiałam to powiedział, że dopiero dzisiaj będzie coś wiedział.

Ale mimo to jadę dziś gdzie indziej zobaczyć, co jest i za ile. No i muszę sobie transport znaleźć. Jak mi co wyjdzie to biorę drewno z obydwu stron.

To co dzisiaj jadę ponoć jest rok przesuszone i pocięte na kawałki (takie prosto do kominka) może mnie cena nie zwali z nóg, bo przez telefon nie dowiedziałam się.

A na szkolenie już nie chodzę, bo się zraziłam. Na ostatnim naszym spotkaniu p. Iwona takiego kopa usadziła swojej psince, że aż podskoczyłam z wrażenia. I więcej już się nie pokazałam.

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392568

Aneta!

Dlatego mówiłam Ci, żebyś zdecydowała się na grupę Agnieszki. Wg mnie jest zdecydowanie lepsza w szoleniu.

Jak już będziesz wiedziała po ile ten drewniany gotowiec jest - puśc sms-a. My też przeciez musimy gdzieś kupić.

A w temacie gapcia-gapci - myślę, że poszukiwania na naszym terenie mają powód finansowy. Nie ma co porównywać wynagrodzenia tamtejszych i naszych murarzy. Gapciu! Nie posiadam namiarów na godną polecenia ekipę.

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392567

Baru

w temacie gapcia mysle podobnie

zerknałem w profil i okazuje sie ze wiekszośc postów to powtarzajace sie ogłoszenia porozrzucane po całym forum

oto jedno z nich

potrzebuje fronty do kuchni i łazienki ale mieszkam w warszawie a tu sa strasznie drogie !!! może ktos mi poleci firme ktora nie wyssie ostatniej zlotowki ze mnie ?? nie musi byc to drewno moze byc MDF

i ewentualnie blaty tez by sie przydaly

dziekuje za pomoc

pozdrawiam slawek

Gapciu! ja równiez nie posiadam namiarów na godną polecenia ekipę!

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392566

Kooleżanki -tak dla informacji - jak będziecie miały jakies wieści z tym drewnem to mi tyż sms-a zapodajcie :)

Co do Gapcia :) Nie polecię Ci ekipy - bo sam robię a te które znam to zainteresowane raczej lokalnym wykonastwem. Najslodniejs i są górale :wink: :D

Sebo8877

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392565

Baru

zerknałem w profil i okazuje sie ze wiekszośc postów to powtarzajace sie ogłoszenia porozrzucane po całym forum

oto jedno z nich

potrzebuje fronty do kuchni i łazienki ale mieszkam w warszawie a tu sa strasznie drogie !!! może ktos mi poleci firme ktora nie wyssie ostatniej zlotowki ze mnie ?? nie musi byc to drewno moze byc MDF

dziekuje za pomoc

pozdrawiam slawek

hmmm czy to coś złego pytać , szukać , zamieszczać posty na forum dokładnie związanym z tematem forum ??? moim zdaniem nie !!! dlatego pytam , szukam i zamieszczam ale widzę że potwierdza się ogólna opinia że polak jak nie pomoże to na pewno zaszkodzi , a fronty do kuchni znalazłem w Wadowicach - opłacało mi się jechać z warszawy autem kupić je byłem jeszcze 3 dni w zakopanem i jeszcze zaoszczędziłem troche pieniedzy ( w porównaniu z warszawą ) więc moje posty i być może trochę chaotyczne szukanie ma jednak sens - ja przynajmniej tak myślę , a pisać po to by obsmarowywac i wyśmiewać innych - chyba lekka przesada

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392564

Baru

oto jedno z nich

dziekuje za pomoc

pozdrawiam slawek

hmmm czy to coś złego pytać , szukać , zamieszczać posty na forum dokładnie związanym z tematem forum ??? moim zdaniem nie !!! dlatego pytam , szukam i zamieszczam ale widzę że potwierdza się ogólna opinia że polak jak nie pomoże to na pewno zaszkodzi , a fronty do kuchni znalazłem w Wadowicach - opłacało mi się jechać z warszawy autem kupić je byłem jeszcze 3 dni w zakopanem i jeszcze zaoszczędziłem troche pieniedzy ( w porównaniu z warszawą ) więc moje posty i być może trochę chaotyczne szukanie ma jednak sens - ja przynajmniej tak myślę , a pisać po to by obsmarowywac i wyśmiewać innych - chyba lekka przesada

Jezu Chryste widzę że nie zroumiałeś pytania :wink: Pytałem dlaczego szukasz tu (tak z czystej ciekawośc) zarówno Baru jak i Brzoza odpoweidzieli dlaczego szukasz (bo u nas taniej)

Najnormalniej pomyślałem ze pomyliłeś Grupy.

Jesteśmy tu żeby sobie pomagać (Tobie też !!!) i nikt nikogo wcale a wcale nie chciał obrazić.

Pozdrawiam serdecznie

Sebo8877

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392563

ja mam mieszane uczucia jak czytam Twój gapcio - ten sam post w tresci -umieszczony 6 razy na forum w różnych miejscach typu

"witam

polecam ekipę pana Mariusza z Warszawy..." itd

mi to przypomina nachalne spamowanie i reklame

nie widze nic złego w szukaniu ekip po całym forum

natomiast szukanie ich na podkarpaciu czy w grupie krakowskiej (górale i "biedne Podhale") ma ewidentnie podtekst finansowy ...

jakbys przeczytał wczesniejsze - ale niedawne - posty w grupie podkarpackiej i poszukiwania przez samych forumowiczów - podkarpacian ekip ... n- ty raz błagania i sciaganie murarzy z lubelskiego ukrainy i podlasia to zrozumiałbys, ze tutejsze ekipy nie chca juz za marne grosze robic (sorry za epitet) u warszawiaków

a sam mam ambiwalentne odczucia jak czytam w jednych postach "... może ktos mi poleci firme ktora nie wyssie ostatniej zlotowki ze mnie ..."

a w kolejnych "...poszukuje ekipy do postawienia domu okolo 250m , garaż dwu stanowiskowy ..."

napisz prosto - stac mnie na duzy dom i podwójny garaz ... ale chce maksymalnie zaoszczedzic na ekipie - i to będzie uczciwe postawienie sprawy

pzdr

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392561

Hehehe, brzoza robisz z igly widly :p tzn. nadinterpretujesz, to chyba naturalne ze czlowiek chce zaoszczedzic, a to ze to juz nie te czasy ze robotnicy robili za pol darmo byle tylko cos robic to juz inna sprawa.

gapcia: Co do Polakow to mozna jeszcze powiedziec iz lubia wyglaszac szybkie i ostre sady, co widac w Twojej notce.

Pozdrawiam,

Dz.

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392560

Mialem ostatnio akcje z robotnikiem.

Moja ekipa tynkarzy miala do srody skonczyc robote, ale... w piatek pomocnik (ten od tachania zaprawy) , wrzucil sobie do oka wapno, i to tak konkretnie. Nic mi o tym nie powiedzial i chowal sie jak przyjezdzalem na budowe przez 2 dni (tzn. unikal mnie). Po 2 dniach w koncu sie pokazal, oko napuchniete, zaropiale i wogole bonanza (pokazal sie bo chcial poprosic o jakies srodki przeciwbulowe od glowy bo spac nie moze... no coments). Oczywiscie zawiozlem go na pogotowie, przed czym sie bronil jak mogl bo nie mial ani dowodu ani nic innego z dokumentow przy sobie no i bal sie ze pani doktor bedzie mu grzebac w tym oku a to go boli... LOL!

Tak wiec ekipa po wszystkim pojechala sie kurowac, do domu. Na szczescie po przemyciu na pogotowiu i masciach + tabletkach oko zaczelo sie poprawiac wiec w poniedzialek maja wrocic skonczyc (zostalo jeszcze tylko z 70 metrow).

Generalnie, jak sciagacie ekipe to lepiej ja codziennie ogladajcie od stup do glow czy przypadkiem wszyscy zyja bo potem moze byc przykro.

Pozdrawiam,

Dz.

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392559

Brzoza nie chciałem robic kolejnej Bobnanzy jak nazywa to Dziki - tak więc przygłaskalem sprawe -ale Twój post odzwierciedla waszystko to co mi na sercu lezy i powiem to co myśle (jak już sie rozpętało to niech się dzieje wola nieba)

Na usta me skromne :wink: cisnie się jeszcze jedno -

Jak Warszawka potrzbuje pomocy - to zaraz wszyscy - mają lecieć pomagać, robic za Bóg zapłać. Natomiast jak trzeba wspomóc dzieci (głodne dzieci z Bieszczad) to Pokazuje nam ..Plecy.

Cały czas cyckaja wszyskich(śląsk z wegla, podkarpacie z Gazu) oni mają miec za free - bo to solyca - a my mamy pąłcić i to srogo.

Żyjecie na WYŻSZYM poziomie - płaćcie - podwykonawcom z wyższego poziomu (czytaj ze stolicy)

My tyle czasu radziliśmy sobie bez Pomocy stolicy i dalej sobie radzimy (bo dalej nam plecy pokazują) to dlaczego mamy robić Wam przysługi

Może ten mój post zabrzmi "ekstrawagancko i faszystowsko" ale denerwuje mnie postawa stolicznych i nieraz dali mi odczuć ze jestem gorszy bo jestem ze śląska czy teraz z galicji - stąd też wypłukałem sobie flaki :roll:

Sebo8877

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392558

Mialem ostatnio akcje z robotnikiem.

Moja ekipa tynkarzy miala do srody skonczyc robote, ale... w piatek pomocnik (ten od tachania zaprawy) , wrzucil sobie do oka wapno, i to tak konkretnie. Nic mi o tym nie powiedzial i chowal sie jak przyjezdzalem na budowe przez 2 dni (tzn. unikal mnie). Po 2 dniach w koncu sie pokazal, oko napuchniete, zaropiale i wogole bonanza (pokazal sie bo chcial poprosic o jakies srodki przeciwbulowe od glowy bo spac nie moze... no coments). Oczywiscie zawiozlem go na pogotowie, przed czym sie bronil jak mogl bo nie mial ani dowodu ani nic innego z dokumentow przy sobie no i bal sie ze pani doktor bedzie mu grzebac w tym oku a to go boli... LOL!

Tak wiec ekipa po wszystkim pojechala sie kurowac, do domu. Na szczescie po przemyciu na pogotowiu i masciach + tabletkach oko zaczelo sie poprawiac wiec w poniedzialek maja wrocic skonczyc (zostalo jeszcze tylko z 70 metrow).

Generalnie, jak sciagacie ekipe to lepiej ja codziennie ogladajcie od stup do glow czy przypadkiem wszyscy zyja bo potem moze byc przykro.

Pozdrawiam,

Dz.

Pilnuj ich- bo Wapno niepostrzeżenie (no temu się nie udalo) Ci wynoszą :wink:

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392557

Brzoza nie chciałem robic kolejnej Bobnanzy jak nazywa to Dziki - tak więc przygłaskalem sprawe -ale Twój post odzwierciedla waszystko to co mi na sercu lezy i powiem to co myśle (jak już sie rozpętało to niech się dzieje wola nieba)

Na usta me skromne :wink: cisnie się jeszcze jedno -

Jak Warszawka potrzbuje pomocy - to zaraz wszyscy - mają lecieć pomagać, robic za Bóg zapłać. Natomiast jak trzeba wspomóc dzieci (głodne dzieci z Bieszczad) to Pokazuje nam ..Plecy.

Cały czas cyckaja wszyskich(śląsk z wegla, podkarpacie z Gazu) oni mają miec za free - bo to solyca - a my mamy pąłcić i to srogo.

Żyjecie na WYŻSZYM poziomie - płaćcie - podwykonawcom z wyższego poziomu (czytaj ze stolicy)

My tyle czasu radziliśmy sobie bez Pomocy stolicy i dalej sobie radzimy (bo dalej nam plecy pokazują) to dlaczego mamy robić Wam przysługi

Może ten mój post zabrzmi "ekstrawagancko i faszystowsko" ale denerwuje mnie postawa stolicznych i nieraz dali mi odczuć ze jestem gorszy bo jestem ze śląska czy teraz z galicji - stąd też wypłukałem sobie flaki :roll:

Sebo8877

hmmm przeczytaj swój post jeszcze raz i może postaraj sie zrozumieć co właśnie napisałeś a o czym ja napiałem w swoim poście :

wydaje mi się że że to forum ma służyć w wiadomej sprawie ( ogólnie budownictwo ) więc po 1 mam chyba prawo pisać posty po 2 mieszkam gdzie mieszkam - i nie w samej warszawie więc te docinki są skierowane chyba nie do mnie po 3 jestem spokojnym czlowiekiem bardzo lubie innych ludzi bez względu na to kim są i gdzie mieszkają byleby by byli uczciwi po 4 trudno nic wielkiego się nie stanie jak dzięki temu forum nie znajdę ekipy - jakoś radze sobie w zyciu więc dam radę i teraz po 5 słowa "faszystowskie" same w sobie są obrażliwe i świadczą żle nie o mnie "warszawiaku" a o piszącym je tu i w tym kontekście po 6 wielu z forumowiczów szuka porządnych fachowców w różnych dziedzinach ja akurat taką firmę znam wiec z czystym sumieniem polecam w taki sposób jak umiem w póżniejszym terminie sam chętnie z nich skorzystam a są to ludzie ze stolicy wiec tani nie są ( ale rewelacyjnie wykonują swoją pracę )

po & dom 250 m to chyba nie jest jakas przesadna rezydencja ? garaż dwu stanowiskowy to też jest chyba przy całych kosztach budowy mała sprawa a znając życie i nie chcąc powielać błędów np rodziny czy znajomych chyba każdy robi czy buduje tak by było dla nie najlepiej ???

to chyba na tyle , wiem ze i tak nie zmienię świata - cóż takie życie

pozdrawiam i nie mam zamiaru się na nikogo obrażać :)

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392556

Gapcia - tak jak pisałem powiedziłem to co mi leżalo na wątrobie - jezli sie nie obraziłeś to jesteś wporzo :) (miałeś takie prawo)

Tak jak pisałem wiele razy odczułem że jestem gorszej kategori człowiekim bo jestem nie z Warszawy.

Kazdy z nas tutaj zasuwa i szuka oszczędności. Niejednokrotnie zapierdzielamy sami, a zdarzają się ludzie którzy traktują nas "z górki' bo jesteśmy z Galicji.

Jeżlei uraziłem Cie to przpraszam - ale mam jakąś chandrę dzisiaj i na Ciebie trafiło :-?

Pozdrawiam

Sebo8877

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392555

Gapcia - tak jak pisałem powiedziłem to co mi leżalo na wątrobie - jezli sie nie obraziłeś to jesteś wporzo :) (miałeś takie prawo)

Tak jak pisałem wiele razy odczułem że jestem gorszej kategori człowiekim bo jestem nie z Warszawy.

Kazdy z nas tutaj zasuwa i szuka oszczędności. Niejednokrotnie zapierdzielamy sami, a zdarzają się ludzie którzy traktują nas "z górki' bo jesteśmy z Galicji.

Jeżlei uraziłem Cie to przpraszam - ale mam jakąś chandrę dzisiaj i na Ciebie trafiło :-?

Pozdrawiam

Sebo8877

spoko ja też zasuwam i myśle jakby tu było mi lepiej... stąd moje nieszczęsne posty :) aż wstyd się przyznać żona mi mówiła żebym na necie nie szukał ekip bo nic z tego nie wyjdzie a ja ... taki zapalony netowiec rzekłem jej : kobieto nie wiesz co mówisz ( jak zwykle zresztą ) ja to znajdę nawet jak nie będę szukał..... i co ja jej teraz powiem ??? :)

totalna porażka ale fakt jest też taki że znam kilka ekip które przyjechały do pracy do wawki z głębi kraju niestety nie umieją sami o siebie zadbać biorą pośrednika i on znając ceny warszawskie łupi klientów na dużą kasę robotnikom płacąc jakieś grosze lub też inny manewr: przyjeżdża ekipa do wawy dwa lub 3 domy stawia jakoś tak rozsądnie potem już wie jakie są tu ceny i koniec tematu albo płacisz albo płaczesz :) i tego właśnie staram sie uniknąć po pierwsze pośrednika po drugie ekipy pracującej za podwójną stawkę, jestem w stanie za wymurowanie domu dać powiedzmy 30 do 35 tys , murarz nie z wawy weżmie około 20 tyś natomiast brygada ze stolicy chce minimum 45 tys więc rozumiesz o co tak walcze ? przy czym uważam że to co mogę dać jest rozsądne żadne tam wykorzystywanie pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/280427-grupa-podkarpacka/page/285/#findComment-8392554