katarzynap3 25.10.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Brzoza, no Cronat pewnie by się znalazł też - mój tata tez ją lubi A Earl Grey tez lubię gorącą Z malinowym sokiem trochę gorzej w tym roku, bo nie zdążyliśmy zrobić - dysponuję jedynie truskawkowym Ale ten truskawkowy jak się otworzy słoiczek lub butelkę taki aromat daje, że się faktycznie można oddać marzeniom.... co by zaplanować na przyszłe lato A swoją drogą - nasze brzózki biedne nie mogą się podnieść po ostatnim śniegu, były przygięte do ziemi i mieliśmy tunel śniegowych brzóz. Pozdrawiam i życzę z całego serca wszystkim budującym powrotu jesieni złotej, bez łez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 25.10.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 witajcie! no to odnotowaliśmy znaczący postęp prac w naszym domku; kostka sie układa, podstopnice na schodach wewnętrznych zamontowane...w tym tygodniu mamy mieć gotowe parkiety. a potem wietrzenie, palenie, wietrzenie , palenie i malowanie i przeprowadzka- w sumie coraz bliżej ale raczej nie w 2009 rokupozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 25.10.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam wszystkich serdecznie Na wstępie kilka słów o sobie - Przywiało mnie z Małopolski na Podkarpacie parę lat temu i tak mi się spodobało że postanowiłem zostać na stałe . Z Żonką dorośliśmy do decyzji że na stancji już nam się nie chce mieszkać , a własne mieszkanie to troszkę mało swobody. Długo się nie zastanawiając została podjęta decyzja DoM. Na działkę trafiliśmy w bajecznym miejscu Woliczka (gm. Świlcza), 15min autem i jestem w centrum Rzeszowa. Z projektem domu to już tak łatwo nam nie poszło, zawsze czegoś brakowało w projekcie ZAWSZE!!!!!, ale doszliśmy z Żonką do kompromisu i wybraliśmy projekt Weda http://pprojekt.pl/projekt506-weda.html . Przystępując do spraw papierkowych nie spodziewałem się że pojawią mi się pierwsze siwe włosy na głowie przez sąsiadów i nie tylko!!!!!!!!!!!! - na chwilę obecna jestem już na końcówce i do 2 tygodni będzie wszystko pozałatwiane Dziękuje pani Zofio!!. I nawet nie wiem kiedy ale stałem się Zielonym Bobem budowniczym który z łopatą, taczkami itp. raczej nie miał do czynienia……………………………. Kończąc dodam że większa część materiałów zwieziona jest na działkę i jak pogoda pozwoli to jeszcze w tym pięknym 2009r rozpocznie się BUDOWA (obiecałem sobie że ……na ……. stanie to zacznę w tym roku) Pozdrawiam PS. Proszę o wyrozumiałość jak będę zadawał banalne pytania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 25.10.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 witaj mfffx!powodzenia w budowaniu. czy to twój awatar tak rozjechał stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.10.2009 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam wszystkich serdecznie Awatar nie może być szerszy niż 150 pxs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.10.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ... A Earl Grey tez lubię gorącą Z malinowym sokiem trochę gorzej w tym roku, bo nie zdążyliśmy zrobić - dysponuję jedynie truskawkowym ... Kasiu jesli kiedyś sie umówimy na herbate - to ja deklaruje do niej sok malinowy co do ostatniej sniezycy - to u mnie tak połozyło pod cięzarem sniegu leszczyne /taka z dużymi ziarnami/, która nie zdążyła zrzucić liści a w tym tygodniu zapowiadane są śnieg z deszczem ... witam wszystkich budujących dołaczających do grupy podkarpackiej i zyczę miłego budowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 26.10.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie wiem jeszcze jak się zmniejsza obrazki więc usunąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 26.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie usuwaj swojego domku z awatara, tylko pokombinuj. Miło od razu wiedzieć co budujesz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.10.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie wiem jeszcze jak się zmniejsza obrazki więc usunąłem. Mfffx, zaczęłam to skończę http://img529.imageshack.us/img529/9890/wedapprojektpl.jpg http://img529.imageshack.us/img529/9890/wedapprojektpl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 26.10.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 mfffx serdecznie witam Brzoza - kto wie, może faktycznie uda się nam kiedys umówić na herbatkę pod brzozami POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.10.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 było by mi bardzo miło ... p.s. acha, korzystając z okazji przypominam, ze działka siedliskowa 11 arów w atrakcyjnym miejscu .../dom, stodoła, stary sad, studnia, prąd /plus ewentualnie barak - pakamera/ jest nadal do sprzedaży ... http://img217.imageshack.us/img217/1395/starydom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.10.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Brzoza, może trafi tu Edissa , która pisze w innym wątku (a jest z Podkarpacia), że marzy jej się taka ładna działka ze starodrzewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edissa 27.10.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Gorąco witam! Więc trafiłam, skierowana tu przez Dobrą Kobietę Brzoza mógłbyś powiedzieć gdzie znajduje się wspomniana wyżej działka... Bo to jest zasadnicza sprawa jeśli chodzi o kupno ziemi. Szkoda że jest tylko 11 arów Zakładam sobie przy zakupie działki że minimum to około 20 arów... Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 27.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 witam! tadam! no to temat kostka etap pierwszy zamknięty. wyszło dokładnie tak jak to widziałem. no i panowie od parkietu powrócili, za kilka dni nasze podłogi w sypialniach powinny lśnić wysokim połyskiem- jak zapewniają- będzie tonąć...to tyle z frontu budowlanego...czas kończyć chatkę bo auta się kończą a i kasa też.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.10.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 witaj Edissa- odpowiedź poszła na priw /Słoneczko - dzieki za pośrednictwo ! :D/ Bogus - gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edissa 27.10.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Dzięki brzoza jeszcze raz i Tobie Słoneczko również.... tylko że to za daleko ode mnie no i ....kiszka..... Chociaż prawdę mówiąc dopiero bedziemy zaczynać poszukiwanie działki, także się nie zniechęcam, ale już wiem że może być ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.10.2009 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 .... tylko że to za daleko ode mnie no i ....kiszka..... ... daleko ? kwestia jak na to spojrzec ... to pokażę Ci Edissa zdjęcie gdzie z okolicy /tej właśnie/ działki widać Tatry ... a Tatry ... to chyba nie blisko ? zdjęcie na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.10.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 W końcu zrobiło się cieplej. Zabieramy się za układanie wełny na poddaszu. Najpierw 1000 spraw zanim zacznie się układanie (obcięcie za wysokich ścianek działowych, wymyślenie sposobu na dosztukowanie kabla uciętego w ferworze pracy szlifierką kątową, budowa rusztowania na klatce schodowej, by można było dostać się do tej części dachu, godziny spędzone na forum i wczytywanie się w zasady układania wełny oraz konstrukcji stelaży pod k/g ). Jak jeszcze poczytam o tym, że może mnie potem gryźć i kłóć..... brrrr, czuję respekt przed tym etapem budowy. Mam pytanie Kiedy zrobili nam wylewki, to kazali je przez tydzień podlewać. Dosyć się do tego przyłożyliśmy i efekt jest taki, że nadal mamy wilgotno i nawet wilgoć ta wyszła tak ok. 15 cm na ściany z gazobetonu. Wietrzymy, nawet kupiliśmy kozę i wieczorami w niej przepalamy. Martwię się, czy zdąży wszystko wyschnąć przed zimą. Mogę coś jeszcze zrobić? Na takie pytanie to ja ci odpowiem tak:) - przy obecnej aurze - to masakra cos wysuszyć... są dwie możliwości 1. GRZAĆ 2. OSUSZACZ POWIETRZA - wupozyczyć z wypozyczalni i GRZAĆ przepalnaie wieczorami praktycznie nic Wam nie daje - bo wszystko co odda w nocy w 50% się zaabsorbuje - trzeba grzać - wywietrzyć i grzać i tak do skutku aż wyschnie... Taki to juz los tej naszej aury. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.10.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 .... tylko że to za daleko ode mnie no i ....kiszka..... ... daleko ? kwestia jak na to spojrzec ... to pokażę Ci Edissa zdjęcie gdzie z okolicy /tej właśnie/ działki widać Tatry ... a Tatry ... to chyba nie blisko ? zdjęcie na priw A ja wiem gdzie to miejsce jest :) Pokazałbyś na ogóle - bo mi gdzieś moja fotka się zawieruszyła... Co do kawy - hmmm - jak wszyscy wiedzą największym producentem jest Brazylia. Santos i Bahia - to wzgorza które są obsadzone do mm2 kawą i stąd też ze względu na ukształtowanie terenu to eldorado. Dla mnie Arabica Brazylia Santos najlepsza z kaw brazylijskich o bardzo łagodnym, delikatnym, lekko słodkawym smaku. Pozbawiona goryczki o niskiej kwaskowatości. Niezbyt mocno palona. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 A ja wiem gdzie to miejsce jest :) Pokazałbyś na ogóle - bo mi gdzieś moja fotka się zawieruszyła... Sebo, zdjęcia tego miejsca wklejałem w wątku http://forum.muratordom.pl/a-moze-grupa-ludzi-mieszkajacych-na-wsi,t59997-600.htm natomiast zdjęc ze zjawiska inwersji /wzrost widoczności przy okreslonej pogodzie - tak w skrócie/ - nie mam ale takie zdjęcie mozna znaleźć na regionalnym forum np. Tatry - rano Tatry widoczne wieczorem na kawach tez sie znasz ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts