janiseya 24.11.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam! Mam pytanie do budujących w okolicy Dębicy. Czy moglibyście polecić sprawdzone hurtownie z materiałami budowlanymi w okolicy, z których korzystaliście(duży wybór, ciekawe rabaty, solidność w realizacji zamówienia itp).Kiedyś widziałam ranking z takimi danymi ale coś nie mogę go odnaleźć. Jesteśmy z mężem na etapie załatwiania dokumentacji. W planie początek budowy na wiosnę 2011r.Czas pokaże;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 24.11.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Ja się też boję, że może długo potrwać mimo, iż jeden z murarzy stwierdził że wyrobią się w 6-7 dni. Pytam - bo przeliczając nawet prace która trwałaby 10 dni - jak na razie wychodzi mi trochę taniej niż firmy (bez faktur)- w których dotychczas pytałam o koszty. Z tym, że ci wspomniani murarze - też zajmują się zbrojeniami (schodami, tarasami) i ewentualnie skosami z których my pewnie zrezygnujemy z uwagi na koszty. to bardzo ryzykowne z twojej strony że chcesz sie umawiac na dniówki,ta forma rozliczenia juz dawno przeszła do lamusa,bo tzw.majstrowie kombinowali i przeciagali budowe a na koncu i tak zawsze wychodzili na swoje. ja bym na twoim miejscu umawiała sie od całości + oczywiście umowa z brygada i wtedy masz pewnośc ze cie nikt nie oszuka- po kazdym etapie wypłacasz pieniadze oczywiscie po sparwdzeniu stanu i jakosci wykonanej pracy. ja w takie bajki że ktos cos zrobi za połowe taniej nie wierze, zawsze coś sie za tym kryje-albo kiepska jakośc usług albo jakis kombinator. ja za stan surowy zapłaciłam 35 tys zł fundament i jego ocieplenie, sciany wew i zew. wylewany stropodach. mam tez umowe podpisana za namowa samego majstra w której mam 3 letnia gwarancje na jego prace,zastrzeżeń do jego pracy nie mam absolutnie żadnych. nigdy bym sie też nie zgodziła na dniówki, wszystkie prace wykonywane w moim domu beda liczone od całości-jesli ktos zaproponuje mi taką forme wynagrodzenia zrezygnuje z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katkam_84 26.11.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Witam Wszystkich, mam pytanie, czy ktoś buduje dom w okolicach Przeworska? Szukamy dobrej ekipy do murowania.. mamy wymurowaną piwnicę i zalany nad nią strop. Z poprzednią ekipą się pożegnaliśmy, bo panowie murując sciany w piwnicy żałowali zaprawy i teraz są prześwity między pustakami. O zrobionych źle schodach nie wspomnę (trzeba będzie skówać kawałek stropu) Budujemy dom Przy Stokrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batik 28.11.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Widzę, że trochę postów przybyło z ciekawymi informacjami;-) Odnośnie mojej budowy to okna już kupione profil brugmanna z firmy adams z mrągowa. Miałem kilka wycen i w sumie wybrałem śrdokową opcję (wiadomo były tańsze i były droższe ale przekonała mnie zewnętrzna ścianka barwiona pod kolor okna w kolorze 1-stronnym no i dobre okucia). Mogę śmiało polecić te okna. Teraz szykują mi się wylewki i tynki. Znacie dobre ekipy od tych prac, bo o ile trochę krzywe ściany można znieść to tynki z dziurami pod łatą już ciężko. Dajcie namiary na sprawdzone firmy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OliwiaAndKlaudia 28.11.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam:)Moj domek od fundamentów do wieźby dachowej stawiała ekipa pana Józefa i tynki taż wylonal pan Józef (tynki wylonane ręcznie), polecamp.Józef 0665381250 Rzwszów i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OliwiaAndKlaudia 28.11.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam:)Moj domek od fundamentów do wieźby dachowej stawiała ekipa pana Józefa i tynki taż wylonal pan Józef (tynki wylonane ręcznie), polecamp.Józef 0665381250 Rzewszów i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalinda 01.12.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Rozumiem, że namiar dobry.... Niesprawdzony w użyciu ale na pewno dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalinda 01.12.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dobra firma budowlana - szczerze polecam - Głogów Małopolski - P. Dariusz Polak 606410447 A można zapytać co Cie tak zachwyciło w tej firmie, że zasłużyła na polecenie ?. Moje pytanie jest związane z poszukiwaniem dobrej ekipy ale chciałbym wiedzieć dlaczego jest dobra a nie tylko, że jest dobra Będę wdzięczny za jakieś szczegóły. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 01.12.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 kowalinda napisałam o tej firmie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 02.12.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Firma godna polecenia z następujących powodów:- terminowość- fachowa rada (zarówno ze strony właściciela, jak i pracowników)- konkurencyjne ceny mat budowlanych, które kupowaliśmy za pośrednictwem P. Darka np.: kubik betonu za 230 PLN.- możliwość dodatkowych przeróbek w cenie, nawet po zakończeniu budowy- firma posiada własne szalunki do fundamentów i metalowe stemple- posiadają własne agregaty prądotwórcze,- P. Polak chętnie przekazuje namiary na dobre firmy np: .do podbitki dachowej, więźby czy też blach. Zaznaczam, że nie są to firmy mające wysokie ceny. Ceny w porównaniu do konkurencji są dość niskie, a dodatkowo powołując się na w/w Pana można dostać dodatkowy rabat. Np: Blacha ruukki decorey - ok. 19 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 02.12.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 kowalinda napisałam o tej firmie na priv czy mogę również otrzymać tą opinię?? chciałem z ciekawości sprawdzić czy się zgadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 02.12.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 czy mogę również otrzymać tą opinię?? chciałem z ciekawości sprawdzić czy się zgadzamy. tę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretka_33 03.12.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witam! Mam pytanie do budujących w okolicy Dębicy. Czy moglibyście polecić sprawdzone hurtownie z materiałami budowlanymi w okolicy, z których korzystaliście(duży wybór, ciekawe rabaty, solidność w realizacji zamówienia itp).Kiedyś widziałam ranking z takimi danymi ale coś nie mogę go odnaleźć. Jesteśmy z mężem na etapie załatwiania dokumentacji. W planie początek budowy na wiosnę 2011r.Czas pokaże;-). Witam! My też zaczynamy na wiosne w okolicach Dębicy, ale jak do tej pory wszystkie materiały(drut, pustaki) kupowaliśmy w Tarnowie. Nawet z transportem wychodzi taniej. Pozdrawiam wszystkich Podkarpackich Bobów:)!! Własnie rozgladamy się za kimś od dachu... wiec chetnie poczytam o jakichs fachowcach w naszej okolicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 03.12.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 04.12.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Witam po długiej przerwie. Ja tez zdecydowanie byłam za umawianiem sie za konkretna robote a nie dniówki.Wow ale sie porobiło na forum - nie było mnie juz chyba kilka miesiecy. Wrocilam do pracy i czasu brakuje.Pozdrawiam wszystkich nowych budujacych i zycze powodzenia - chociaz pewnie teraz skupiacie sie na planowaniu bo zima sroga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qula 06.12.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam! My też zaczynamy na wiosne w okolicach Dębicy, ale jak do tej pory wszystkie materiały(drut, pustaki) kupowaliśmy w Tarnowie. Nawet z transportem wychodzi taniej. Pozdrawiam wszystkich Podkarpackich Bobów:)!! Własnie rozgladamy się za kimś od dachu... wiec chetnie poczytam o jakichs fachowcach w naszej okolicy:) Witam bobów podkarpackich! ja buduje w Mielcu- Pod platanem 2 Margaretka - dachy to dobre robia ludzie z łączek Brzeskich k. Przecławia, maja zlecenia po całym podkaropaciu, ode mnie pojechali do Nowego Sącza. Pan Strzepka jest znany w branzy dachowej- tylko tym sie zajmuje. Potrawia zrealizować różne wybryki inwestora, mój nie należał do prostych , ale uwineli się w 2,5 tyg- dobrze że pogoda sprzyjała daj im projekt a oni Cui wycenią i jeszcze dobre drzewo w tartaku zamówią [ teraz jest najlepszy okrez na ciecie drzewa- mało soków] Dach robią kompletny od szkiletu po pokrycie z obróbkami blacharskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Sz 06.12.2010 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam, zdecydowalem sie na okna jezierskiego. Okna na 90% bede zamawial w firmie Salamandra z Rzeszowa ktora miesci sie na ul. Hetmanskiej 13a. Mial ktos moze stycznosc z ta firma????? Wszelkie opinie na temat ich montazu, mile widziane. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batik 09.12.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Miałem od nich wycenę, wyszło jakieś 2 tyś wiecej niż w firmie w której kupiłem. Mimo, że nie kupiłem u nich to nawet spodobały mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geistchen 11.12.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam, na początku chciałem się serdecznie przywitać Mam pytanie jesteśmy obecnie na etapie wyboru projektu, bardzo podoba nam się Salsa, czy ktoś na Podkarpaciu buduje ten domek? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 12.12.2010 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 witam wszystkich a szczególnie nowych budowniczych!dawno mnie tu nie było; cóż brak czasu. jednak pojawiłem się bo potrzebuję rady. otóż chcę kupić napęd do bramy garażowej i zastanawiam się u kogo. doradźcie proszę kto zapewnia najszybszy serwis, żeby nie czekać np tydzień aż się serwisant łaskawie zjawi. co myślicie o firmie easydoor? w sumie to u nich bramę kupowałem.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts