Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam kolegów z Podkarpacia - zdaje się, że to także mój teren. Przyznaję, że jakoś do tej pory nie wiedziałem, że taka "mocna grupa pod wezwaniem" istnieje, ale ... jestem niezmiernie miło zaskoczony. :lol:

Mam nadzieję, że będę mógł co nieco pomóc, ponieważ jestem już po budowie. Chętnie służę radą i pomocą - jeśli tylko potrafię.

PS.

Pozdrowienia dla brzozy i tomka159 - my to juz chyba się znamy :lol:

Więc tak wymienie po kolei:

Zabudowy z plyt gipsowo kartonowych z szczegolnym naciskiem na nietypowe zabudowy oraz sufity o skomplikowanych ksztaltach

Malowanie tradycyjne tzn. walkiem pedzlem

Malowanie natryskowe urzadzeniem airless metoda bezpowietrzna szczegolnie polecane na gladkie szpachlowane sciany poniewaz niema sladu narzedzia tak jak przy walku czy pedzlu oraz do powierzchni chropowatych ze wzgledu na wieksza wydajnosc tej metody

Efekty dekoracyjne z lini francuskiej firmy Zolpan tzn miedzy innymi

tapety natryskowe

stiuki weneckie imitacje marmuru

struktury antycznego woskowanego tynku

przecierki

imitacja skury

i wiele innych

Dzień dobry,

jestem z Rzeszowa i zamierzam budować się na wiosnę. Na razie jestem na etapie projektów przyłączy, idzie mi to bardzo powoli, bez przerwy coś jest nie tak w papierach, projektach, coś brakuje, coś jest już nieaktualne, projektanci nie projektują jak do nich nie dzwonię i nie poganiam, w ZUD-zie w Rzeszowie czeka się po 5 tygodni na zatwierdzenie projektów i robią łaskę, że w ogóle załatwiają, a to brakuje kropki, a to przecinka, a to mapka niedobra, a to projektant źle oznaczył na rysunku projekt przyłącza. Do zwrotu, do poprawki, po raz kolejny składam do ZUD-u i znowu czekam następne pięć tygodni - i tak już od 4 maja. A jest już listopad. Załamałam się ostatnio.

Napiszcie czy Wy też mieliście takie trudności? Co robić, żeby to przejść bez nerwów?

Pomóżcie.