Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Hej, hej.

No i nie ma błota tylko śnieg. Akurat w sam raz, żeby upiększyć krajobraz . Boję się tylko bo zapowiadają dalsze opady. A ja się dzisiaj wybrałem w traskę do Lublina na letnich oponach i z zamarzniętym płynem w spryskiwaczu :evil: Potem jadę dalej. Poprosiłem prezesa Kółka rolniczego aby jak napada jeszcze śniegu odśnieżyli mi dojazd. Dobrze, że mam ich za sąsiada :)

Brzoza jak się meldowałem to coś tam wspominali, że dom powinien być odebrany ale nie stwarzali problemów z meldunkiem. Dopiero teraz to załatwiłem bo wcześniej nie było czasu.

Nie mogę jednak zameldować dzieci bo wozimy je do miasta do przedszkola. Chyba, że nas wciągną do miasta (jest taki plan) to zamieszkamy wszyscy legalnie :)

Odpaliłem też co bo wcześnie kominek doskonale się sprawdzał. Zakupiłem odpady z tartaku. trochę drobnica ale za to suche i dobrze się pali. Teraz można by również ogrzewać kominkiem ale wracamy późno z pracy i zanim się rozpali to trzeba iść spać. W sobotę i niedzielę jak jestem w domu to dalej palę i kocioł się nie włącza. Szkoda tylko, że nie mam dgp w łazienkach bo tam muszę wtedy dogrzewać farelką.

Pozrówka

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

odwilz

kapie z dachów

Grzes - pytam bo przepisy sa niespojne

wynika z nich zdaje sie ze mozna sie zameldowac bez odbioru

lecz za to nie wolno mieszkac

natomiast inerpretacja tego co znaczy "mieszkac" jest równie płynna wiec raczej to przypomina bezprawie niz prawo

urzednicy w róznych gminach postepuja roznorodnie a petenci nie dysponujacy dostepem do ustaw wierza ze jak urzednik - to "zna sie"

a on czesto albo nadrabia mina albo robi to z premedytacja zeby pozniej zainkasowac "w łapke"

z DGP w łazience słyszałem opinie ze zapach moze byc odczuwalny w innych pomieszczeniach - wiec sporo osób to pomija

Januszku

zima faktycznie jest cudowna ... przy kominku, z bosymi stopami na skórce ... :D

ale

życie cześciej jest brutalne

robota przy odsniezaniu i zimne łapki :evil:

pa

miłego dnia

:D

Witajcie w tą pluchę paskudną. Januszek ma rację: a było tak pięknie... :cry:

Mam pytanko - czy ktoś ma wkład kominkowy Supra? Bo przymierzam się do zakupu takowego na ul. Popiełuszki (za Tesco w szeregówkach). Słyszeliście może jakieś opinie o tej firmie?

nie ma tak żle zobaczysz jeszcze będzie pieknie

oczywiście przed kominkiem z bosymi stopami na skórce :wink: :D :D

jeśli chodzi o kominki. supra to nazwa firmy i niewiele mówi o modelu zresztą one są wszystkie podobne

jesli zamiarujesz grzać (palić cały czas ) to dobrze przemyśl sprawę dopytaj się o gwarancję na elementy ulegające zużyciu (ruszt, płyta tylna itd...) tak abyś po 2 -5 latach nie musiała rozbierać obudowy. bo coś tam pękło itd..

jeśli zamiarujesz od czasu do czasu dla przyjemności to nie zastanawiaj się nad takimi sprawami tylko patrz na urodę.

Januszek!

Wiem, że to nazwa firmy, ale widzę, że nieprecyzyjnie skonstruowałam pytanie. Nie chodziło mi o Suprę jako taką, tylko o ową firmą, w której chcę toto zamówić.

A wkład jest na ogień ciągły, nazywa się Astra, ma czystą szybę, szyberek też ma i duuuży popielnik. I ma moc 10kW. Gwarancja nie obejmuje szyby, uszczelki i chyba czegoś jeszcze - kurde! zapomniałam, a pytałam! Starość nie radość :-?

Na poczatku chcialbym sie sie przywitac z Grupa Podkarpacka :)

Jestem z okolic Lancuta. Dom w stanie surowym zamknietym. Stoje wlasnie przed wyborem kotla. Musze przyznac, ze im wiecej czytam forum tym bardziej skleniam sie ku kotlom firmy Termet. Znalazlem kilka opini swiadczacych o tym ze serwisant serwisantowi nierowny...

I tu rodzi sie moje pytanie:

czy ktos moglby mi polecic przedstawiciela/serwisanta z regionu (najlepij z okolic L)?

Z gory dzieki.

Januszek jeszcze nie objechałem. Dzisiaj wracam ale już z Chełma. A śnieg sypie........ :-? :-?

Baru ja mam wkład kominkowy Supra. Model Altima 105. Ale nie kupowałem w firmie o którą pytasz.

Witaj coonts. Ja najpierw kupiłem kocioł a potem znalazłem serwisanta z dołączonej listy. Mój sewrisant z tego co pamiętam obsługuje też Termety. Ale jest z Rzeszowa.

A ja tak czułem przez skórę że niektórzy nic nie piszą ale czytaja (ech te pedzące konie i rozwiana grzywa) :wink:

pozdrawiam

pozdrawiam panie które cokolwiek zrozumiały i już myślą pozytywnie o imprezce, ale poczekajmy na tych co jeszcze się nie ujawnili (wiadomo o kim mowa) i jescze nie zrozumieli że bez imprezki żyć się nie da, proszę o cierpliwość. no chyba że w skromniejszym składzie :-?

Witamy nowego podkarpadczyka, o serwisie kotłów termetu niewiele mogę powiedzieć ale moim skromnym zdaniem to rozsądny wybór.

greg zlituj się nad nami i zmień opony (przynajmniej płyn w spryskiwaczach) chcielibysmy abyś napisał coś jeszcze. :p :P :p

Acha i jescze w sprawie zimy prawda że cudna i śliczna?

no!!!! skoro już wszyscy widzieli to moze by już wiosna przyszła, ja juz tęsknie do niej.?

pozdrówka :D :D :D

Witaj coonts!

Z okolic Łańcuta czyli skąd? Bo my wybudowaliśmy domek w Łańcucie właśnie i widzę, że przybywa nas tu :p. Co prawda, niektórzy pojawiają się i znikają, ale niektórzy - czyli ja - piszą i to nałogowo :D.

A co do termetu - to jadąc od miasta (Łańcut mam na myśli), zjeżdżasz w dół koło stawu browarnego, skręcasz w lewo na Krzemienicę i za zakrętami, jak już wyjdziesz na prostą, po prawej stronie jest szyld termetu. Może tam spróbujesz? Ja go nie testowałam, będę mieć kocioł innej firmy.

Greg! Może posłuchaj Januszka, co?? Pasowałoby się jeszcze spotkać :lol: :lol: I jeszcze mi powiedz, gdzie kupowałeś tą Suprę?

Pozdrówka dla wszystkich

Czesc Baru!

Tak dokladnie to domek powstaje w Zolyni. A tak bardzo dokladnie to buduja sie moi rodzice :wink: . Niejako z koniecznosci (inwestycja rodzinna :) ) zainteresowalem sie tym jakies 3 lata temu... i o dziwo mnie wciagnelo :wink: . To takie wielkie majsterkowanie :D

O forum dowiedzialem sie juz dawno, ale dopiero niedawno mam stale lacze... no i sie wlasnie zaczelo.

Za Termetem najbardziej przemawia jego cena (oczywiscie przy calkiem niezlych parametrach). A Ty Baru jaki kociolek montujesz?

(w naszym przypadku bedzie to gazowy, jednofunkchjny z otw kom sp.)

Dzieki za info o termecie.

Pozdrawiam.

Witaj Coonts,

Jestem na podobnym etapie budowy i również mam dylemat jaki wybrać kocioł. O termecie jakoś nie myślę. Ale jeśli chodzi o te kotły to na stronie

http://www.termet.com.pl/strony/serwis_podkarpackie.htm podają serwisantów dla Podkarpacia

Greg mam pytanko do Ciebie. Czy Ty masz "niedźwiedzia", czy mi się coś pomieszało? Jeśli tak to proszę o recenzje jak się sprawuje.

Hej.

Jakoś dojechałem chociaż trwało to dużo dłużej niż zwykle. W swoim prywatnym autku opony zmieniłem już dawno. Na wyjazdy dostaję samochód służbowy a w nich jakoś nie zdążyli zmienić na zimówki, że o płynie w spryskiwaczu nie wspomnę :).

Baru Suprę kupowałem u gościa, który wykonywał mi kominek. Najbardziej polecał tę firmę i ten model do mojego domu (pewnie najwięcej na nim zarabia :)). Chociaż miał też Jotule Sphatermy i inne. Gość jest ze Słociny. Trafiłem na niego bo wcześniej robił kominek u mojej ciotki.

Anetko dobrze pamiętasz mam niedźwiedzia :) Jedyne co mi się w nim nie podoba to jego obudowa - średnio dopasowane elementy nienajlepszej jakości. Kotły bardziej renomowanych firm wyglądają lepiej. Ale przecież nie oto chodzi. Zadanie swoje spełnia. Woda ciepła jest i ciepło w domu jest :) Nie mogę jeszcze dokładnie określić ile zużywa gazu przy włączonym co.

Niedużo brakło a nie chwaliłbym dziś tego kotła. Wczoraj wróciłem wieczorem do domu a tu kaloryferki zimne, żona pali w kominku. Poszedłem zobaczyć co się dzieje z niedźwiedziem a tu na wyświeltaluczu błąd F1. Wykonałem wszystkie czynności z instrukcji co by go ożywić a tu nic :( Już miałem dzwonić do serwisanta ale pomyślałem żeby jeszcze sprawdzić czy jest gaz (w instrukcji o tym nie piszą :)) Okazało się, że była przerwa w dostawie gazu i po czymś takim należy przełączyć reduktor w skrzynce gazowej. Gdybyśmy mieli kuchenkę gazową zorientowałbym się odrazu. Na szczęście jest już wszystko ok. :)