Anika 09.12.2004 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Maciejon - wielkie dzięki Na oczątku też tak planowałam (nie wiedziałam tylko jakiego środka użyć) ale zbili mnie z tropu sprzedawcy i ekipy, które robiły mi podłogi w mieszkaniu. Że drewno na listwy do łazienek absolutnie nie. Ale w sobotę kupuję drewniane cokoły, maluję i w przyszłym tygodniu kończę łazienki Basia: ta impreza u Ciebie może być jeszcze z tańcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 09.12.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Basia: ta impreza u Ciebie może być jeszcze z tańcami? W zasadzie to why not??W pokoju na dole nic nie będzie na razie na podłodze, hehe. Podłoga będzie, sama wiesz kiedy A teraz proponuję pisać kiedy komu pasuje. Lokalizacja jeszcze bliżej nie znana - zależy kto się zdecyduje nas przygarnąć. Z tego co widzę - to u mnie nie bardzo, bo czekacie na "porcelanę" Mnie nie ma od 14 do 23 stycznia i sobotę 5 lutego mam zajętą. Piszcie więc, ludeckowie mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.12.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Witam serdecznie wszystkich budujących! Dziś jest mój debiut. Mam nadzieję, że nie spalę się. Jestem szczęśliwą posiadaczką projektu Manuela z pracowni Archipelag http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=23 i jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli to zaczniemy budowę w przyszłym roku. Od kilkunastu tygodni śledzę różne tematy na Forum i uważam, że jest to naprawdę ogromne źródło wiadomości o budowaniu dla kogoś takiego jak ja - gdyż nie mam żadnego doświadczenia w tej branży. Mam nadzieję, że będę mogła przyłączyć się do waszego grona i korzystać z waszych doświadczeń. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.12.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Witam Cie serdecznie, tez jako nowicjusz na grupie podkarpackiej i moze troche jako recydywista Forum Mysle, ze przez bywalcow grupy podkarpackeij bedziesz przyjeta tak serdecznie jak ja. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 10.12.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Witam bardzo serdecznie wszystkich a szczególnie Maćka i Agnieszkę. Maciejon cieszę się że wróciłeś do naszej grupy. I brawa dla Brzozy, że tak celnie wypatruje posty. Myślę że taraz to już na dłużej zagościsz w grupie. Ja również wrażam swój zachwyt na temat Twojego domku, bardzo ładny. AGA 444 gdzie będziesz budować w Rzeszowie czy okolicach, może ktoś z nas będzie twoim sąsiadem. Koniec z przerwą zimową, nowy sezon budowlany rozpoczął się, chyba poczułam wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 10.12.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Witajcie Drewno do łazienki chmmmm a pamietacie te łazienki z drewnianą wanną i wodą w cebrzyku, którą żona polewała po plecach utrudzonego swego faceta to były czasy a drewno było jedynym materiałem na tego typu elementy zresztą teraz sam doświadczyłem że drewno w niektórych sytuacjach jest niezastapione. moze zdziwi Was to ale chodzi o deske, te do "porcelany" zakupiłem z tworzywa tego twardego i cholera zimne toto jak sama porcelana, dotykałem w sklepie desek drewnianych są duzo cieplejsze tylko że do modelu porcelany nie produkuja drewnianych szkoda. AGA 444 witaj w gronie budujacych jesteś przyłączona ale przy najbliższej okazji (a widzę że kroi się) musisz się wkupić np: tym że poznamy Cię osobiście ja wiem że ludzie tutaj sa cieplejśi ale żeby od razu spalac się :P Basiu czyzbyś zrezygnowała ? ja z ta porcelana to tylo tak sama widzisz że porcelana nie jest taka dobra moze jednak ten "domeczek" jakoś obskoczy, jesli jest z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 10.12.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Wiedziałem wiedziałem że na kogo jak na kogo ale na RS mozna liczyś jakie zdecydowanie to lubię i zgłaszam sie do pomocy (Tutaj strzeliłbym swoim CV mam juz doświadczenie) termin jest wspaniały a miejsce ? moze coś zaproponuję z uwagi na to że budowy są tak jakby uspione w czasie zimy a znając nasze możliwości że tak powiem obszarowe to w jednym pomieszczonku nie zmieścimy się, poza tym jak i gdzie rozpalic grila a sprawy kulinarne wymagają pewnego zaplecza i albo bedzie to budowa w stanie prawie takim do zamieszkania z kuchnią ( czego raczej jest mało) albo knajpka z kominkiem zaraz coś zaproponuję tylko się rozglądnę. Idzie dobrze idzie dobrze idzie dobrze. tak trzymac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.12.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie AnetaS - napisała - AGA 444 gdzie będziesz budować w Rzeszowie czy okolicach, może ktoś z nas będzie twoim sąsiadem. Mam zamiar wybudować się w Rudnej Wielkiej. Może ktoś buduje się niedaleko? januszek - napisał - AGA 444 witaj w gronie budujacych jesteś przyłączona ale przy najbliższej okazji (a widzę że kroi się) musisz się wkupić np: tym że poznamy Cię osobiście Bardzo chętnie tylko powiedzcie kiedy i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 10.12.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ago 444jak sama widzisz narazie się rozkręca, jak sie rozkręci to juz zatrzymac sie nie da ale pamietaj ze Ty tez mozesz sie dołączyc do organizacji tego przedsięwzieciazresztą jak bedziesz na forum wszystkiego dowiesz się w swoim czasiea piszę do ciebie bo chyba jestem Twoim sąsiadem nieco dalszym ale zawsze to coś ja buduję się ( chmm no właśnie co ja robię ) w głogowie PS : jakaś Ty śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 10.12.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 pamietacie spotkanie w Poloniitam bylismy na pierwszym naszym spotkaniupo przeciwnej stronie rynku jest taki lokalik "Pod różą" są tam dwie sale takie z cegły ( jak najbardziej element budowlany) i w jednej jest kominek to jest taka moja propozycja. co Wy na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 10.12.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Witam w naszym gronie Agę 444! Z Rudnej Wielkiej to ja murarza miałam . Noo, widzę, że zainteresowanie odstresowaniem pobudowlanym rośnie! I bardzo dobrze! Co do knajpy, to musimy się zdecydować ile chcemy wydać i dopiero wtedy szukać lokalu. Ja organizowałam taką zbiorczą imprezkę w czerwcu. Kosztowało nas to 150zł od łebka w Czarnym Kocie w piwnicy i żarełka było na potęgę, o napojach wszelakich nie wspomnę... Bawiliśmy się od 20 do 6 rano. Każdy z nas jeszcze wynosił coś do jedzonka, bo było tego zdecydowanie za dużo. Jedzenie tam mają naprawdę dobre. I myślę, że za kwotę zdecydowanie mniejszą można by się się nieżle ugościć. A co do terminu to ja owszem, ale wiem, że Anika nie bardzo - ma sajgon w pracy do końca stycznia. A u mnie już kolorki zaczynają być widoczne na ścianach! A jutro sama się zabieram za te kolorki - mam zamiar pomalować górę we własnym zakresie czyli rencami moimi i rodziny. I drewno do kominka mają mi przywieźć, więc jutro napewno nie będę się nudziła na budowie. Januszek!! Ależ oczywiście, że ów przybytek drewniany jest, stąd to notoryczne wietrzenie w nim P.S. A jak Wam się podoba mój avatarek? Wyobraźcie sobie, że to mój mąż jest sprawcą tego obrazeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.12.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Witaj AGA 444 Rudna ... ciekawe ... brzoza, a może wykończyłbyś pokoik obok kuchni na 29 stycznia ? RS pokoik nawet dałoby sie wyszykowac - czemu nie bardzo chetnie to jest do zrobienia gorzej z ciepłem i wodą ... grzejniki mam zdemontowane z centralnego, a wode spuszcze jak tylko temperatury w dzień spadna na minusowe tym samym palenie nawet pod kuchnia (z podkowa bez wody) bedzie niemozliwe nie umiem okreslic na dzis czy temperatury pod koniec stycznia pozwola na napełnienie woda zładu ... brzoza a co ty myślisz że ja to jestem taki super, czasmi cos przeskrobie zapewne jak każdy tylko że dałem się złapać, nic przeszło kupiłem sobie frezarkę i od razu lepiej januszku Ty dla relaksu frezarka ja szlifierka ... no ale i mnie dopadło - wirnik z komutatorem do wymiany tej szlifierki wg fachowców nie mozna było przeciązyc i zepsuc - a jednak ... nie lubiła okruchów betonu Brzoza!! Uśmiecham się, specjalnie dla Ciebie :D:D - no to rewanz Baru - avatar super maz sie spisał ! Planow duzo Najpierw kasa Zobaczymy widzisz Maćku ... skad ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.12.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Baru - co do murarza to miałabym prośbę o jakieś namiary - oczywiście jeżeli nie zepsuł czegoś u Ciebie. Jakbyś mogła to wyślij mi na priv'a. A tak ogólnie jeżeli całe grono forumowiczów podkarpackich mogło by polecić jakieś solidne ekipy budowlane itp. to byłabym bardzo wdzięczna. . Możecie wysyłać mi na priv'a lub GG. Z góry bardzo dziękuję. brzoza - Rudna ... ciekawe ... Twoje zastanowienie mnie zaintrygowało:roll:????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 11.12.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Moi drodzy na poczatek dziekuje Brzozce za pozdrowienia, rowniez pozdrawiam Ciebie i cala Twoja mila rodzinke Tak, maciejon to najblizej mnie mieszkasz, bardzo goraco Cie pozdrawiam, ciesze sie na ogledziny Twojego domku , zapraszam do mnie i witam w grupie sympatycznych szczegolnie cieplo witam AGA 444 poniewaz Ty bedziesz budowac taki sam domek jak ja, czy to nie mile widze ze bedziemy mogli wymienic doswiadczen ze ho , hono coz musze sie pochwalic ze jak Bog da, to koncem 2005 roku bedzie domek gotowy, juz dzis zapraszam Cie na ogledziny domku ale to dopiero gdzies za dwa miesiace ja uciekam do pracy, do przyszlego tygodnia a na koniec pozdrawiam wszystkich naszych budujacych pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 11.12.2004 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Baru - co do murarza to miałabym prośbę o jakieś namiary - oczywiście jeżeli nie zepsuł czegoś u Ciebie. Jakbyś mogła to wyślij mi na priv'a. Nie polecam tego murarza, skasztanił mi parę rzeczy i wolę nie ryzykować. A co do ekip budowlanych to z czystym sumieniem mogę polecić - z resztą nie tylko ja, ale również kilka innych osób z naszej grupy - ekipę do wylewek. Namiary na nich znajedziesz na naszym forum podkarpackim na 16 lub 17 stronie - tam mnie podawano ich dane. Miałam gościa od elewacji - robił suoer i niedrogo, ale potem ten sam gość poprawiał mi tynki wewnątrz i tyle mnie zdrowia kosztował, że szok! Nawet dziś do niego dzwoniłam, że kasę wziął, a roboty jeszcze w cholerę - oczywiście przed wypłatą się zobowiązał do zrobiena wszystkiego. O ja, kretynka! I znowu bedę za nim jeździć i go opier... W związku z tym, te kolorki, za które miałam się dziś zabrać, poszły się paść, bo ścianom to daleko do gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia 12.12.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 witam was ludzie podkarpacie my z mężem budujemy śliczny domek w Dubiecku a domek to Zuzia z pracowni archipelag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.12.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Witamy w naszym gronie następną kobietę budującą!! Cześć Anusia!Ludziska! Wpadłam dziś na genialny, hm, hm - pomysł! W związku z naszym planowanym spotkaniem. Mam kumpla, który jest właścicielem małej knajpki na Jałowego. Musiałabym z nim pogadać ile by nas kosztowało posiedzenie u niego. Co Wy na to? Oczywiście żarełko jest no i napoje wszelakie również. Piszcie, jak termin Wam odpowiada, żeby to wszystko jakoś do kupy zebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.12.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Baru tak wytężam swój imaginoskop i jakoś oczami wyobraźni nie mogę zlokalizować tej knajpki na ul. Jałowego. (...) Wracając do tematu spróbuj ją jakoś opisowo zlokalizować, może to nie Jałowego, ale pomysł jest dobry i w tym kierunku bym zmierzał, w końcu będę miał blisko do .......... RS! Wytęż imaginację i myśl! To na milion % jest Jałowego! Kojarzysz, gdzie była naprawa sprzętu radiowego? Kiedyś mi tam gość rozkodowywał radio samochodowe, bo mi się kod polapcył W podwórze się wjeżdża (wchodzi). Jadąc od miasta po prawej stronie. Dokładny adres: Jałowego 14, pizzeria "U Zbycha" - tak jak pisałam, do jedzenia nie tylko pizza. Właśnie do niego dzwoniłam, zapodałam temat - ma pomyśleć co by nam dać jeść. O piciu chyba nie muszę wspominać i przedstawić "kosztorys" . Ma pyszniastą goloneczkę - sprawdzone, ale to tak mędzy wierszami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.12.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 brzoza - Rudna ... ciekawe ... Twoje zastanowienie mnie zaintrygowało:roll:????. Aga ... w Rudnej to ja zdaje sie ... tylko sporo grzybów nazbierałem ... ale za to dość czesto witam was ludzie podkarpacie my z mężem budujemy śliczny domek w Dubiecku a domek to Zuzia z pracowni archipelag Anusia - witaj dziewczyno z miasta "ksiecia poetów" Krasickiego znaczy ... Zuzia - lalka nieduza ? ale ciekawy ...wybrałas domeczek ... taki baby yagi - "chatka z piernika" - przypomina mi niektórymi elementami domek Aniki faaajnyyy Grześ - pozdrowienia odwzajemnione - pozdrówka od "moich wszystkich" czy uda Ci sie byc w domku rodzinnym w Święta ? brzoza nie pękaj, załatwimy dwa koksiaki, wstawimy do środka i jakoś to będzie. Resztę dopełni dobry nastrój... no ja mysle ze nastrój to my na poczekaniu ... cha cha cha i po pioniersku - moze byc ... ale gitare wezmiesz ? bo ja jak wiesz - bez ... nie moge jakoś wpaśc w ten własciwy rytm ... nawet koksiaki niepotrzebne jak jest muzyka ... wino i ...oj zapomniałem co to ja ... panie tego ... tem tego ... Serio, to raczej proponuję jednak zorganizować u Ciebie spotkanie w czerwcu. RS - czerwiec mówisz ... a wiesz że mi odpowiada ... ale druga połowa czerwca ... oczywiscie no i nie kadź tak ... bo jeszcze ktos cos sobie o mnie moze pomyslec ... i co bedzie ...? ja przyznaje sie wyłacznie, ze z Wasza pomoca moze być dobry "klimat" ... do rozmów ... oczywiście ... :D:D pozdrówka wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.12.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Tak czytam i czytam przygotowania do spotkania ludzi z grupy i nie odzywam sie, bo prawdopodobienstwo tego, ze bede mogl uczestniczyc jest bardzo bliskie zeru - za daleko mieszkam. Powiem tak: jeszcze za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts