Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Brzoza i Baru

niedowiarki Wy jedne

wcale mi nie było do śmiechu

ale resztę opowiem na spotkaniu o ile wytrzymam i nie wypaplam wczesniej,

mam tez przeboje z urzednikami z gminy i dzrzwiami ale to tez na długa opowieść lutową

i bombową informacje zaskoczę Wszystkich

no juz zgłaszać swoje przybycie.

pozdrawiam cieplutko

Się macie ludziska!!! :D

Zima idzie, śnieg pada a Wy ciągle na budowach? czy w czasie spoczynku? :D :p :D

greg - dawaj namiary wszystkie jakie masz - wszystko mnie interesuje - zawsze kiedyś będą mi potrzebne. 8) 8)

Januszek - ekipa do fundamentów będzie mi potrzebna w pierwszej kolejności więc na pewno na ul.Okulickiego będę szukać dobrej ekipy. Dzięki. :wink:

A co do Twojej "przygody" to w sumie jest to bardzo prawdopodobne. Nauczy Cię to jednak, aby tankować w znanych i renomowanych CPN'ach.

Mógłbyś jednak coś nam więcej zdradzić, zawsze można się pośmiać z cudzych nieszczęść. :)

Gregor 456 - jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i na pewno wpadnę do Ciebie na budowę tylko musimy się dokładniej umówić. Daj mi znać jak już będziesz, to dogramy szczegóły. Namiary na ekipy jak najbardziej wskazane, będą mi potrzebne - pewnie dużo nauczyły się u Ciebie i ja chętnie z tego skorzystam (he he he) :D :p :D

A Baru i brzozie chciałabym jeszcze raz podziękować za - zresztą wiecie za co. :)

Do następnego razu. Hejka! 8)

Witam serdecznie wszystkich!!

Nie wiem czy już można, czy to może jeszcze za wcześnie, ale obawiam się, że im później, tym mniej będzie na to czasu, więc...

Aga444, AnetaS, Anika, Anusia, Baru, Renia, Tatanka, Brzoza, Greg, Gregor456, Januszek, Maciejon, RS, Tigermoth, Wojciech Tymowicz i wszyscy, których nie wymieniłem przez zwykłą nieuwagę, już teraz chciałbym Wam wszystkim, których znam osobiście, a także tym, znanym mi tylko "z widzenia" złożyć najlepsze życzenia Wesołych Świąt i Szcześliwego Nowego 2005 Roku !!! , niech zdrowie i radość, nadzieja i wszelka pomyślność goszczą w Waszych domach, a Wigilijny Opłatek doda wiary i nadziei, że spełnią się Wasze pragnienia i obyśmy na następne święta w komplecie pozostali!

http://republika.pl/youreczek/grafika/kartka.jpg

...i oczywiście (kto jeszcze nie był!) nieustannie zapraszam do siebie :D

pozdrawiam cieplutko i serdecznie

George i cała jego rodzinka :-)

Baru: Ty mnie nie szkaluj moich fachowców od fundamentów! To była inna ekipa i naprawdę świetna! Dopisz mnie lepiej do listy imprezowej. Z Miniem, oczywiście :wink:

Aga444: jutro podam Ci na priv namiary na tę ekipę. I na całą resztę mogę też. Będziesz miała w czym wybierać :p

George: pomysł z listwami - świetny. Wódkę masz u mnie wielką w lutym :wink: . Zrobiłam jedną łazienkę. Sama! I powiem Ci, że te farby do łazienek tworzą na nich taką powłokę, podobną trochę do olejnej, która dodatkowo utwardza te listwy. Myłam już podłogę tysięcy trzysta razy i nic się nie dzieje. Specjalnie nie oszczędzałam ani mopa, ani listew.

No i bardzo dziękuję za życzenia. Powiało już świętami...

A wiecie... jestem w trakcie przeprowadzki. W środę już chyba będzie posprzątane :D

Pozdrawiam...

Witam

Aga 444 gratuluję wykonanie pierwszego kroku ku budowie jakim jest uzyskanie warunków zabudowy. To teraz dalej kompletuj papiery i składaj o pozwolenie na budowę. :p

Na priva podaję namiary na ekipy(osoby) z krótkim opisem, z których jestem zadowolona. Może się przydadzą.

Baru jak tam schody, dojechały?

Oj, Januszek Tobie zawsze się coś przydarza. Uważaj co byś jakiejś afery paliwowej nie odkrył :o . No to opowiadaj o tym paliwie, urzędnikach, drzwiach i co to za bombowa informacja ma nas zaskoczyć. Nie wytrzymam do spotkania. Poroszę o szczegóły. :wink:

Anika – przeprowadzka, Święta w nowym domku – cieszę się razem z Tobą.

George dzięki za życzenia,

Idą Święta. Ja również Wszystkim składam najserdeczniejsze życzenia spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz samych sukcesów w Nowym Roku.

Wesołych Świąt.

http://www.kartki.drukifirmowe.pl/foto_galeria/1545_kartka-sw19xx3.jpg

Baru jak tam schody, dojechały?

Jeszcze nie :-? Planowany termin: jutro.

Dam znać jak już będą zamontowane.

Ja również życzę wszystkim spokojnych, rodzinnych a przede wszystkim zdrowych (moje wszystkie chore, łącznie ze mną) Świąt i udanego budowania w przyszłym roku, żeby nikomu kasiurki nie brakło

Dziękując za skierowane i do mnie życzenia przesyłam dla wszystkich podkarpackich forumowiczów świąteczne życzenia zdrowia, spełnienia marzeń i planów, również budowlano-mieszkaniowych.

Niech spełnianiom tych planów i marzeń towarzyszą jak najmniejsze koszty psychiczne i fizyczne i jak największa satysfakcja z ich realizacji.

maciejon

PS. Zapraszam do obejrzenia zdjęć z naszej budowy

http://republika.pl/maciejon/

Popatrzcie na zewnątrz

jest biało i mroźno i tak miało byc na święta, inaczej straciły by ten swój urok

I cóż Wam życzyć na święta?

domki jednym rosną innym urosły i tylko pieknieją

a my ?

My już nie urośniemy tylko stajemy się coraz bardziej piekniejsi :wink: i mądrzejsi

i właśnie tej mądrości Wam życzę abyście mogli wybrać to co dla Was jest ważne a co mniej.

Ago ja mam swoję pewne ulubione stacje ale czasami coś nas zaskoczy i .... reszta w swoim czasie

George dziekujemy za życzenia i zaproszenie

Aniko posprzątane, posprzątane ale czy choinka stoi ?

i czy roznosi się zapach grzybów i kapusty

Anetko szczegóły w lutym cierpliwości

Baru zdrowiej, zdrowiej możemy podać sobie rękę bo moje wszystkie też są chore.

maciejonie dzięki za życzenia

Na szczęście, na zdrowie, na to Boże Narodzenie

Żeby wam się dobrze działo,

Wszystko zło was omijało,

W domach lub na budowach

Nigdy nic nie brakowało

W każdym kątku po dziesiątku,

a w kieszonce sto tysiączków.

to na dalsze prace

całej grupie z Podkarpacia

a szczególnie tym co pocieszają i doradzają jak się nie załamać.

Wróćcie po świętach i piszcie nadal.

P.S.

czy w ostatnim półroczu kupował ktoś pustaki z betonu komórkowego z Głogowa na pióro-wpust 24x24x59? chciałbym się dowiedzieć jaką cenę dostał za sztukę. zamierzam zrobić zakupy w lutym-marcu.

Witajcie

Dziekuje Wszystkim co juz przeslali dla nas zyczenia i wszystkim ktorzy to zrobia, i ja Wam i waszym rodzinom przesylam zyczenia

Aby swieta byly spokojne pelne radosci, przyjemnych chwil spedzonych z rodzina, aby pod choinka byly wymarzone prezety oraz Nowy Rok 2005 byl jeszcze lepszy jak poprzedni

Wesolych Swiat

http://republika.pl/isabel/images/natale42.jpg

http://62.121.104.230/lidka/wigilia/015.gif

Witajcie Milusińscy Budowniczowie !

W szczególności chciałem powitać nasze forumowe nowości tj.

AGA 444, ANUSIĘ I MACIEJONA ale wysyp przed Nowym Godom - charaszo.

JANUSZEK - wyczytałem gdzieś w twoich poradach dla Aniki o dobroczynnych właściwościach drewnianej wanny w której żona kąpała swego małża, i przypomniałem sobie western z taką wanną tylko tam nie było żony ale............... i to było piękne.

RS - w twoim poście do Brzozy napisałeś że się do niego wstawi koksiaka i jakoś to będzie i tak sobie pomyślałem o tym koksiaku, że to nie będzie jakoś tylko tak bedzie jak 13 grudnia roku pamiętnego jak takie skuteczne urządzenia grzewcze ocieplały nam klimat i ulice a teraz to ludziom kotłów się zachciewa haha.

TEMAT ARCYCIEKAWY - IMPREZKA - jestem za a nawet przeciw jak to mawia znany nasz rodak.

Co do ilości to ja mogę przyjść z połówką chyba się zgodzi choć jeszcze nic nie wie i mogę przyturlać nie połówkę a dwie w całości haha.

Co do miejsca to obojętne ale jakby się dało coby jakiś kawałek parkietu był i muzyka do pohulania. Jałowego może być nie daleko mam do domu.

Co do pomocy - jeżeli się na coś przydam jestem do wykorzystania w pełni.

Co do terminu mam tylko jedną prośbę mam w domu młodocianego komunistę i choć prałat jeszcze nie ogłosił terminu bo ma problem z Cerfurem czy jak im tam ale myślę że będzie to maj i wtedy różnie może być ale poza tym to ok.

Podsumowując zgłaszam się .

Uff ale się spisałem bo dawno nie byłem bo cioram na kilku budowach ale nie na swojej haha.

Mam pytanie a co robicie w Sylwka chodzi o Sylwestra bo może........

Jeżeli się nie usłyszymy przed świętami bo ja idę na wcześniejszy urlop to całej ekipie życzę co następuje poniżej:

- spokoju ducha i zdrowia dla ciała żeby wam się żadna krzywda nie stała.

- coby nadchodzące święta dały wam jeszcze więcej ciepła niż posiadacie

obecnie.

- były wesołe i na bok zniosły troski a podczas nich nastrój wasz był boski.

Tego wszystkiego serdecznie życzą WAM - ANIA I WOJTEK TYMOWICZOWIE.

Ja również chciałbym Wam wszystkim złożyć kilka świątecznych życzeń:

Aby przy światecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność.

Wesołych świąt. :D

http://www.gify.org.pl/gify/postacie/mikolaje/14.gif

co Wam życzyć ...???

Listę życzeń zrobić trzeba ...

małych ... wzniosłych ... niepojętych,

ona trafić ma jutro do Nieba ...

za pomocą Wszystkich Świętych.

Wszystko co pragniemy mieć

spełnić zawsze się może ...

jeśli będziemy tylko chcieć

(w odpowiedniej roku porze ...)

Choć na chwilę, raz do roku ...

odłóżmy nasze waśnie i troski

uwierzmy, że na Niebie o zmroku ...

nasza gwiazda zaświeci – Zwiastun Boski

Pomódlmy się więc ... bez watpienia

wiara zwyciestwem sie mierzy

zdrowych Świąt Bożego Narodzenia

Życzę Wam – przy wigilijnej wieczerzy

Czasem nie trzeba wypowiadać słów, by sprawić komuś radość ... można przecież milczeć i szczerze kogoś przytulić ... może tylko tego pragnie ... może to najlepsze życzenia ... czuć się potrzebnym ...

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia,

Niech nic na gorsze sie nie zmienia.

Prezentów ciekawych kupę,

Aby było co włożyć na pupę,

Żebu żarcie było ciekawe,

By miejsca zabrakło na kawę,

By zwierzęta nareszcie przemówiły

i całą prawde z siebie wyrzuciły

By swiateczne lenistwo Wam nie zaszkodziło

I powrócic do pracy spokojnie pozwoliło

Wesołych Świąt .......Kochani !!!!!!!!!!!!!

Czasem nie trzeba wypowiadać słów, by sprawić komuś radość ... można przecież milczeć i szczerze kogoś przytulić ... może tylko tego pragnie ... może to najlepsze życzenia ... czuć się potrzebnym ...

Przyznam, że mimo zbliżających sie Świąt jestem w podłym nastroju. Bywa i tak.

Brzoza, Twoje życzenia sa wspaniałe!

Lżej mi gdy "spotykam" Kogoś, myślącego podobnie jak ja.