januszek 24.11.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 masz dwie możliwości: mieszkać w bloku lub w domku jeśli w bloku toś przepadł jeśli w domku to masz dwie możliwości: kupić lub budować jeśli kupić toś przepadł jeśli budować to: masz dwie możliwości: zlecisz komuś budową lub sam będziesz budował jeśli zlecisz komuś budowę toś przepadł jeśli sam to: masz przejeb.... tak na poważnie udaj się do zoi (plac wyzwolenia) podłap jakiegoś projektanta umów się z nim na wszyskie opracowania i cenę i termin i niech on za Ciebie wszystko załatwia (tyle mają do roboty) oczywiście musisz uzbroić się w cierpliwość powodzenia gdzie masz plac budowy(działkę) jak już mnie wszystko wku.. to idę na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 24.11.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witaj ReniaJa równiez polecam ZOI. Dokładnie Plac Wolności 6.Korzystałem z ich usług i załatwili prawie wszystko a cenowo wcale nie było drożej niż bym to miał załatwiać osobiście. O zaoszczędzonym czasie i nerwach nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.11.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Dzięki za rady, nie wiedziałam, że przez ZOI nie jest znowu tak strasznie drogo i zaczęłam sama, a właściwie z projektantem który mi doprojektował garaż do budynku i robi projekt zagospodarowania działki. On nie ma czasu, bo chyba ma dużo zleceń i nadzorów i wszystko robi z dużym opóźnieniem. Chyba jakoś dociągnę do końca sama, bo dla samej energii el. nie opłaca mi się angażować nową osobę. Ale gdybym wiedziała wcześniej o ZOI, to na pewno bym skorzystała.A działkę mam przy ul. Olbrachta, po prawej stronie, jest oddalona 180 m od głównej ulicy, ciche, spokojne miejsce, przystanek blisko.Tylko nie wiem czy sąsiedzi okażą się w przyszłości sympatyczni? Mam nadzieję że tak.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 25.11.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 to gdzieś tam na Wilkowyjipo której stronie drogi głównej (tej na Przemyśl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.11.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 25.11.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Tak, na Wilkowyji. Jak się jedzie na Przemyśl, to po prawej stronie jest cmentarz żołnierzy radzieckich, trzeba skręcić zaraz za światłami w prawo, jest taka szeroka ulica Olbrachta biegnąca ukośnie to tej ulicy na Przemyśl. Trzeba zjechać w dół około kilometr, po prawej stronie, 180 m w bok od głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 25.11.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 to już wiem gdzie a jaki stan czy jest tam wbita łopata czy tylko dzialka? kiedyś dotykałem tapet natryskowych wygląda to mniej więcej tak: jakieś niteczki, jakieś ścineczki papierków jakiś papierek toaletowy taka mieszaninka celulozy z klejem i farbą, rzucona agregatem na ścianę jest toto przyjenme w dotyku (ciepłe) z orginalną fakturą grubą dającą możliwość zakrycia dużych nierówności, jakiś przewodów itp. nie wiem jak z czystością bo zapewne sie toto kurzy ale niech się wypowie kris kris czekamy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 25.11.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 To o czym piszecie to japonski tynk sklada sie z wloknin i dodatkow typu zlote nitki itp.Ja oferuje francuskie tapety natryskowe system sklada sie z gruntu regulujacego hlonnosc podloza kleju ktory naklada sie tuz przed natrysnieciem platkow i platkow ktore sa w wygladzie jak skorupka jajekprzynajmniej do tego poruwnuja ja klienci tak serio jest farba w formie wyschnietych platkow po natrysnieciu jest najkladany lakierpowloka jest niezniszczalna hyba ze mlotkiem ja potraktujecie miejsce w ktorym ostatnio byla kladziona to market ALBERT dębica oraz szpital dębica cena calego systemu ~20 zl /m2kolekcji jest 91 mozna je mieszac miedzy soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 25.11.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 jeszcze link hoc powiem ze zdjecia nie oddaja wcale wygladu tapety jezeli ktos jest powaznie zainteresowany tapeta lub innymi dekoracjami zapraszam do mnie lub mozemy sie gdzies w okolicach debicy umowichttp://www.zolpan-tokato.home.pl/zol_01.htmla jezeli chodzi o mycie i brudzenie to powiem ze mozna to szorowac twarda szczotka bez obaw o zniszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.11.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 25.11.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 hmm przepraszam alewprowadzilem was w blad cena podana to cena za material bruttorobocizna to osobna sprawa ale ksztaltuje sie na poziomie od 8 do 12 zl /m2 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 25.11.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 działka jest pusta, nietknięta ale już ogrodzona z trzech stron siatką, z przodu od wjazdu nic nie robiłam, bo będą musiały wjeżdżać samochody z materiałami, szkoda teraz robić bramy.W marcu będę musiała zabezpieczyć wygódkę i jakiś budyneczek gospodarczy na czas budowy na narzędzia i materiały.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.11.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 ale jestem znawcą tynków reniu jak tam sprawy dokumentacyjne ja już niestety nie mam wychodka, ale jest to bardzo potrzebna rzecz na budowie, zamiarujesz budować systemem gospodarczym czy zleczas budowę jakiemuś wykonawcy. jaki domek (projekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 26.11.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 sprawy dokumentacyjne jeszcze długo się będą ciągnąć, natomiast projekt wybrałam z "Twoich Domów" 2/2001- H-136, to jest 131m użytkowej, do tego doprojektowałam z boku garaż i pom. gosp. 33 m. Parter z użytkowym poddaszem.Na parterze będzie dwa pokoje: salon 24m i obok mniejszy 15 m(biblioteka- pokój do pracy lub coś podobnego), zamierzam zrobić między nimi takie bardzo szerokie drzwi przesuwne, jak się je rozsunie to będzie około 40 m salono-biblioteki, a jak zasunie to dwa oddzielne pokoje. Oczywiście kominek w salonie z rozprowadzeniem gorącego powietrza na górę (3 sypialnie, garderoba, łazienka). Na dole jeszcze kuchnia 12m i spiżarka obok oraz łazienka.Sposobem gospodarczym chyba nie, bo mój mąż nic nie potrafi (skończył studia ekonomiczne) a syn ma dopiero 17 lat. Ostatnio się go zapytałam(męża) czy wie co to jest dysperbit, to zrobił wielkie oczy i się spytał, czy to może coś do jedzenia? (ha! ha! ha! więcej chyba nie muszę nic mówić).Poza tym on nie chce domu, a ja chcę, więc będę organizować wszystko sama. Potrzebowałabym taniej i dobrej ekipy, na początek do fundamentów. A chcę solidne, z ociepleniem, porządną izolacją pionowa i poziomą, bo mi geolog zbadał grunt i zalecił przeliczyć fundamenty, może trzeba mocniejsze. Więc jak masz namiar na solidną ekipę to bym była wdzięczna za kontakt (na priva).Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 27.11.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 myslę że sprawy papierkowe pójdą dobrze ale naładuj swoje akumulatory cierpliwością i nie poddawaj się z byle jakiego powodu. z tego co piszesz myślę że to dobre rozwiązanie jeśli twoja rodzina jest 3 osobowa, ale na dole zrobiłbym takie pomieszczonko gospodarcze (wiesz pralka, odkurzacz itp.) no to Ci trochę współczuję i zarazem zazdroszczę współczuję że mąż nie wie co to dysperbit (ale jak zarabia na domek to wszystko ok) zazdroszczę ze Ty się tym wszystkim zajmujesz bo moja połowa też nie wiedziała co to dysperbit acha syna mam ale 10x młodszego też niewiele pomaga. co do ekipy to nie znam bo większośc wykonywałem sam ale udaj się na okulickiego do wypożyczalni szalunków tam jest taki miły pan Piotr (?) może on zna dobrą ekipę w końcu to On wypożycza więc wie komu (oczywiście jak fundament będziesz robiła joko monolit co polecam) teraz jest pewien zastój w tych robotach, ale jest to dobry okres na poszukiwanie ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.11.2003 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 28.11.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Chętnie skorzystam z namiarów na ekipę Timura. Z góry bardzo dziękuję.Zadzwonię również na Okulickiego i porozmawiam z Panem Piotrem.Myślę, że lepiej jest mieć kilka ekip, bo jak się nie dogadam z jedną to może z drugą lub trzecią. Będę bazować wyłącznie na Waszych poleceniach, nie wiem dlaczego, ale mam do Was wszystkich zaufanie i bardzo liczę na to, że mnie nie zostawicie na pastwę losu, tylko czasem mi coś podpowiecie. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 28.11.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 CHE CHE CHE no to następna połknęła haczyk budowlany ale Ci doradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.11.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 29.11.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Absolutnie Was nie zamierzam traktować z przymrużeniem oka, wybudowaliście już domy, niedługo w nich zamieszkacie, jesteście doświadczeni, sympatyczni, życzliwi. Powinnam się od Was tylko uczyć i dziękować za wszelkie porady. I tak zamierzam robić, bo bez Was zginę, przepadnę. Nigdy nie przypuszczałam, że trafię tutaj na takich Mistrzów.A skoro przy poradach, to może znacie jakiegoś super kierownika budowy, takiego co to nie przepuści żadnej fuszerki? Znowu będę w siódmym niebie jak dostanę od Was namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts