Baru 01.02.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Baru męczy mnie mnie jeden temat w jaki sposób załatwiliście sobie asfalcik na drodze dojazdowej do Waszej działki? Czy może zrobiliście to z własnych środków? Darek!! Ten temat jest dla mnie bardzo, ale to bardzo drażliwy. Jak byś wjechał w tą naszą drogę to byś zobaczył, że droga kończy się wraz z domami przed nami wrrrrrrrrrrrrrr..... . Kiedyś tam (koło września) opisywałam moje boje z UM w tej sprawie. Zapomnij o własnych śrpdkach! Ty masz pojęcie ile koszuje metr kw asfaltu z podbudową?? Ok. 80 zł!! Załamka! To by było na tyle w temacie drogi, a teraz określ się, czy przyjdziecie z żoną na nasze spotkanko muratorowe 12 lutego. Szczegóły są kilka postów powyżej... No doooobra, nie kilka, ze dwie strony do tyłu...czy tam coś koło tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 02.02.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 gregor 456 pomysł z poezja super moze kiedys bedzie na to czas chociaż ranek zimą juz nie jest tak poetycki no chyba że tak kontynująć słowa Aniki A zima jest cudna skryta pod śniegiem ulica brudna sypnęło na pola, łąki i las przed domem zaspa, znowu po pas Ach jaka jest cudna zima mróz scisnął i wszystkiego sie ima skrzypnęły zmarznięte autka drzwi a silnik ledwo łi łi łi łi łi O jaka zima cudna jest no nie wyjadę !!! choć autko fest znów śnieg równo po płoty nie ma co, biorę się do roboty a jaka pora, radosna mina własnie minęła ósma godzina znów zima dała o sobie znać już się spóźniłem, Ku...jego mać ten wierszyk dedykuje "pionierom" z Królki Wojciechub traktujesz nas jak jakąś skarbnicę wiedzy co gdzie i za ile, a zapewniamy Cie że to nie prawda jesteśmy takimi samymi inwestorami jak Ty i niewiele mozemy Ci pomóc w Twoich rozterkach jeśli chcesz okna tanie to Fenetra (Mrowla) jesli chcesz okna dobre AP Żory (Krzyżanowskiego) Darob temat dróg i dojazdów to drażliwy temat rzekłbym lekko błotnisy. niektórzy wolą go unikać gratuluję pozwolenia Anika czyżbyś miała kolejne sprawozdanie nie daj sie prosić czekamy Pozdrawiam z zasypanej Nivy :D Wasz Januszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 02.02.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Darob gratuluję. Teraz to już tylko czekać na wiosnę. Wojciechb w sprawie okien powiem tak. Kupiłam w Dako, jestem zadowolona bo mam to co chciałam. Nie były najtańsze. Ale ja patrzyłam najpierw na jakość, później kolorek a jako trzeci był koszt. Musisz poprosić o oferty w kilku miejscach. Jeśli któreś spodobają Ci się to poproś o namiar na klientów którym montowali i już użytkują. Porozmawiaj z nimi. Zima jest bardzo piękna. Tylko jakoś nie mam czasu nacieszyć się nią. W pracy do późna. Tyle spraw do załatwienia, że aż nie wiem w co ręce włożyć. Jedni zdołali uporządkować biurka, a u mnie coraz więcej papierków. Mam parapety (wewnętrzne), takie śliczniutkie. Po tynkach zamontują je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darob 02.02.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Baru ..., a teraz określ się, czy przyjdziecie z żoną na nasze spotkanko muratorowe 12 lutego. Szczegóły są kilka postów powyżej... No doooobra, nie kilka, ze dwie strony do tyłu...czy tam coś koło tego... dotarłem, doczytałem, zadanie odrobiłem, ale musze skunsultowac z moją ładniejszą połową co i jak? Bo z "połówką" to najmniejszy problem. Termin jak dla mnie dosyc odłegły. Ale postaram sie jak najszybciej dać odpowiedź. Na dzień dzisiejszy trudno mi coś takiego zaplanować, U mnie wszystko zmienia sie jak w kalejdoskopie. Dzis tu jutro tam. Mieszkanie ostatnio traktuję jak hotel i to jeszcze nocny. Marzę ostatnio, aby poleniuchować sobie tak z cały dzień do bólu. Pytanie do ogółu Gość w PSB zabił mi gwoździa Założyłem sobie że sciany staną z BK500 PW o grub.30 cm + 12 styropianu, a on mi na to, że w BK mi wyjdzie punkt rosy Poza tym mówił, że w domach z BK jest bardzo suche powietrze. Namawia mnie na silikat + wełna, że niby rewelka, on coś takiego ma i jest bardzo zadowolony. I wiecie co? Mam teraz spanie z głowy! Co Wy na to? Najbardziej martwi mnie ta cholerna rosa No to pa idę w końcu spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 02.02.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Januszek jestes wspaaaaaaaanialy z tymi wierszykami !!!!!!!!! naprawde dobre, a najlepszy jest silnik - li li li li Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.02.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Darob - gratulki wojciechu'b - miałem sygnalnie okno z Primaplastu ... jednak u mnie wybór padł na okna drewniane ... Januszku - to łi łi łi łi - jest zawaliste - masz juz szybkie łacze na Nivie ? Grześ ... Sarenki http://foto.onet.pl/upload/27/4/_416431_n.jpg chyba czuja sie u mnie jak ... w domu ... czasem z zainteresowaniem obserwuja ... co prabiam ... pozdrówka dla Grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.02.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Oświadczenie: niniejszym chciałbym oświadczyć że już nie pij.. ( modlę się) z szamanem i za wszelkie niewygody związane z jego wybrykami nie odpowiadam, gość jest niepoważny ja go proszę o odrobinę mrozu a on jeszcze dorzucił "nieco" sniegu, acha jeszcze zapowiedział nieco więcej mrozu. RS płyty gk Ci się nie podobają ciekaw jestem dlaczego Brzoza teraz wiem strop lany (monolit to monolit) Darob śpij spokojnie i nie daj się omamiać jakimś tam punktom rosy, owszem istnieje coś takiego ale zapewniam cię że takie zjawisko jak wykroplenie wody zachodzi w bardzo niekorzystnych warunkach które są może ze dwa dni w roku w pozostałe dni jest naprawdę dobrze i wszelkie pary są w stanie wydyfundować na zewnątrz. owszem są ściany nieco lepsze i neco gorsze ale to "nieco" jest tak małe że naprawdę nie ma co sobie głowy tym zawracać. A ten fachowiec od wilgotności w domy to aby zna prawo moliera?. Powiem krótko w domach w zimie jest sucho a latem wilgotniej i tyle natomiast jak sucho to zależy od wentylacji i zwyczajów mieszkańców. Wyśpij się i nich Ci się przyśni rosa ale na cudnej łące pachnącej wiosennej pełnej kwiatów iiii znowu tęsknimy do czegoś czego nie ma. Anetko parapety też z tworzywa w kolorze złoty dąb? Gregor nie przesadzaj bo jeszcze urosnę a i tak już ze mnie kawał chłopa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.02.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Zapomniałem dodać nie objadajcie się tak pączkami bo trzeba zrobić miejsce na 12 lutego pozdrówka łącze też zasypane dlatego tak wolno się poruszam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechb 03.02.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Poszukuje drzwi do garażu.Mam pytanko gdzie takie dostane. I czy lepiej plastikowe czy z blachy. Nie wiem co taniej wyjdzie. Może ktoś pomoże.Pozdrawiam.WOjtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.02.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Januszek parapety mam brązowe z granitu Zaszalałam. Pączki można jeść, nawet w dużych ilościach, do 12 jeszcze daleko. Spokojnie. Co Ty wyrabiasz z tym Szamanem, jak to będzie jeszcze więcej mrozu? Wojciechb drzwi garażowe kupowałam razem z oknami. Są z PCV, ocieplane i wtym samym kolorze co okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.02.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Witajcie! Tak czytam o tym januszkowym szamanie, kubku z kawą przy kominku, o zasypanych dojazdach, o pączkach, o bezsenności Daroba w punkcie rosy, o sarnach brzozy, o zbliżającym sie 12-tym, o łi, łi, łi i widzę, że problemy budowlane jakby bardziej zmrożone i pod śniegiem. FAJNA JESTEŚ PODKARPACKA GRUPO! DAJESZ ODERWAĆ SIE OD SZARZYZNY! (wyszło na to, że pisze i o sobie ) AnetaS: ale mnie nobilitowałas z tym fanklubem RS: jak tam wychodzą nocne zdjęcia? Pozdrowienia dla Wszyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 04.02.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Anetko zaszalałaś, zaszalałaś z tymi parapetami i z tymi pączkami też tylko mi nie mów że zjadłaś 12 chociaż twoja postura może wskazywać że to możliwe :P maciejonie to jedno z najsympatyczniejszych forum jakie znam (no moze jeszcze jedno jest bardzo fajne.) ale zapewniam Cię że to jeszcze nic, jak pojawią się nasze panie, które teraz chyba ciorają i tu mam prośbę do : Aniki, Reni, Tatanki, Tampiko, pani Janonowej , Stokrotki, i innych których nie wymieniłem a są odezwijcie się proszę (zwłaszcza Tatanka) wtedy jest tu wesoło i wszelkie problemy budowlane..... (są jakieś problemy, wszystko idzie jak z płatka) Rs nocne zimowe łowy Ci sie marzą, wiesz ja tam wolę trochę pospać Ps: NIE ZADAWAJCIE SIE Z SZAMANEM pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 04.02.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Witam wszystkich po dłuższej przerwie! Coś Wam opowiem: mój kumpel buduje dom i właśnie jest na etapie prac kominkowych. Po zamontowaniu kominka okazało się, ze cały dom jest zadymiony - totalny brak ciągu w kominie. Zadzwonił do tego, co mu ten komin stawiał (fachowiec starej daty) i oczywiście przyjechał bez problemów i mówi: Panie, pytałem czy ma się dymić?, a on na to, że tak, "ale nie mówiłeś Pan, w którą stronę, tak?" - no nie! - "więc o co chodzi?" Wyszedł na góre komina i po 5 minutach wszystko było OK, skasował 100 zł, a tę szybkę, którą wyciągnął dał mu na pamiątkę! - nie ma to jak fachowiec z humorem !!! RS - jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć, baaardzo mi się podobają!!! ...i mam prośbę do Januszka - daj już spokój z tym szamanem, bo jak dalej będziecie tak czarować, a ja co rano nie będę się mógł odkopać, to w końcu mnie zwolnią z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.02.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 RS i brzoza: pokazujecie takie ładne zimowe zdjecia. Ja, ponieważ nie mam aktualnych swoich pokażę Wszystkim zdjęcia tegorocznej zimy z Gór Sowich (Sudety), autorstwa mojego syna. To prawie tak, jabym ja je robił dla Was http://www.maciejon.republika.pl/8925_14x.jpg http://www.maciejon.republika.pl/8925_16x2.jpg http://www.maciejon.republika.pl/8925_19x2.jpg http://www.maciejon.republika.pl/8925_23.jpg http://www.maciejon.republika.pl/8925_30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 04.02.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Luuudzieeee!! W poniedziałek wieczorkiem muszę się udać do Zbycha i podać ostateczną liczbę uczestników. Czy kogoś mam jeszcze dopisać?? Janon? Renia? Tampiko? Darek?? Proszę się dopisywać !! Maciejon!! Zdjęcia są debeściarskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 04.02.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Witajcie mam pytanie ktore, nie jest zwiazane z budowa i naszymi obecnymi tematami Czy ktos z Was wie czy w okolicach Rzeszowa jest firma ktora obrabia, przecina itd, ptyty i blachy aluminiowe, mala lub duza firma dzieki za informacje dzieki i pa, zapracowany Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 05.02.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Cześć. Chcę zacząć budowę domu Orion. mam zamiar często odwiedzać forum. Jeżeli ktoś buduje Oriona bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.02.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 edytowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darob 06.02.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Baru W sobote mam wyjazd do lasu tescia. Ma przyjechać trak. Deski ciąć będziemy z kloca. I nie jestem o kórej wrócę. Także z bardzo wielką, nieopisaną wręcz przykrością muszę Cię poinformować, że nie chciałbym rezerwować swojego przyjazdu i nie dotrzeć. A bardzo chciałbym poznać osobiście wszystkich uczestników tego przefajnego forum. Myślę że to nie ostatnie tego typu spotkanie i że w następnym terminie bee dysponował chwilą wolnego czasu. januszek Dziękuję za przywrócenie spokoju moich snów. Dałem sobie spokój z ta rosą. Bawcie się dobrze futrzaki oszczędzajcie żołądki i WĄTROBĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.02.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Niniejszym ogłaszam, że na spotkanie stawi się nas 15 sztuk jedynie. Początek imprezy proponuję ok. 18, chyba, że macie inne zdanie - proszę o informację. Darek! Jak wrócicie o ludzkiej godzinie i będziecie mieć siły jeszcze trochę - po prostu przyjedźcie! Wiecie co?! Poszłam sobie wczoraj na psią wystawę... No i mnie pokręciło... Spodobały mi się czarne teriery rosyjskie. Niektórzy z was wiedzą, że miała być owczarka niemiecka jak się tylko przeniesiemy. Już nawet o dwójce na szybkości pomyślałam (czyli owczarka i terierka), ale mój małż zdecydowanie się popukał w czółko i stwierdził, że takiego owczarka jak Kimcia już nigdy nie będę miała i tylko wciąż bym to małe do niej porównywała. A tak - rasa inna, inny charakter... powaliło mnie chyba na stare lata Informuję wszystkich, że sezon budowlany u mnie na wsi rozpoczął się w dniu dzisiejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts