Paty 07.03.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Dzisaj się chyba zastrzelę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po co pada ten śnieg? Gdzie ta wiosna? Wiecie co mam już dość. Nawet nie tego cholernego dojazdu co tej wrednej zimy. Zaspy u mnie na podwórku po pas. Przeraźliwie wieje, zimno i do d... Dzisiaj z bramą mocowałam się dobre 10 min. Jest cholernie ciężka a nie ma jeszcze silnika. Całe szczęście że wczoraj wieczorem jeździł u nas płóg to trochę wyrównał. Koszmar. Pies nie chce wychodzić z domu ,jak idę do pracy muszę go ze sobą zabierać bo nie zostawie biedka na 10 godz. w taką zawieruchę , a w domu mógłby nie wytrzymać . Poprostu ręce opadaja. A wcale nie zanosi się na poprawę , podobno do końca tygodnia ma tak byc paskudnie. O Matko............. Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 07.03.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Paty wiedziałem że masz ciężko ale żeby z tego powodu się zastrzelać ???? poczekaj z tym przynajmniej do jutra jak jutro mnie zasypie tak jak dzisiaj to bedzie zbiorowe samobójstwo ale wiedz że sa "lepsi" oni nie pisza bo nie dotarli dzisiaj :P Ach Paty co to jest " wieje, zimno i do d" nie rozumiem tego " do d " :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 07.03.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Januszek! No jak to nie rozumiesz. To taki skrót myślowy, że jest zimno, że wieje i że ogólnie jet do dupy..... paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 07.03.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 nie no tak całkiem do dupy to jeszcze nie jestowszem jest zimno, ale toż to jest zima, wieje wiatr, i to całkiem nieźle, no fakt tego śniegu to mogłoby być nieco mniej ( qrwa dużo mniej) ale żeby było całkiem do dupy to chyba nie całkiem do dupy to bedzie wtedy jak z jajkami do święcenia bedziemy szli gesiego za pługiem wirnikowym a ktoś mówił że swięta te Bożonarodzeniowe są ładniejsze bo śnieg i zima, akurat teraz na Wielkanocne bedzie śniegi i żima Tfu tfu tfu cobym nie wykrakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 07.03.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Kawałek "mojej" podkarpackiej zimy można zobaczyć na nowych zdjęciach na mojej stronie. Działy: Stan surowy otwarty (końcówka) oraz Sufity - instalacje. W dziale Sufity-instalacje zimy co prawda nie widac, ale widać zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.03.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 KazimierzW - witamy w klubie całkiem do dupy to bedzie wtedy jak z jajkami do święcenia bedziemy szli gesiego za pługiem wirnikowym Januszek - NIE WYWOŁUJ WILKA Z LASU - bo rzeczywiście z baranem i jajkami będziemy na sankach jechali lub co gorsza pływali http://www.gify.org.pl/gify/zwierzeta/owce/15.gif Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 07.03.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Czy moglibyście mi podrzucić namiary na kilka tartaków/składów zajmujących się tarcicą dębową? Gdzieś w pobliżu trasy Kraków-Rabka-Chyżne, albo w okolicach Nowego Sącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.03.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Szaruś! To pytanie chyba lepiej zadaj u Krakowiaków , to bardziej ich tereny, nie nasze. A tak w temacie jeżdżenia... więc zapowiada mi się zaj...eżyście, albowiem: 1. chłopaki na widok gigantycznej zaspy ciągnącej się niecałe 100m najzwyczajniej w świecie speniali i se zanieśli w łapkach co im tam trza było; ale to jeszcze nic, bo tu nastepuje punkt drugi! 2. pług nawet qrwa nie dojechał!! Nie przejechał, nie dał rady, czujecie to?? Ehhh, a ja twardo obstaję przy swoim i mam zamiar tam jechać jutro. Jak nie zapomnę aparatu to zdjęcia zrobię. pozdrówka Paty! A Ty w jakich okolicach się przez te śniegi przedzierasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.03.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam wszystkich z zasypanego świata. Dziś zaspa sięga powyżej połowy okna, (oczywiście mam na myśli okno w biurze w którym pracuję) Jak jest w domku nie wiem, bo po tych śniegach jeszcze tam nie pojechałam. Nie chcę przeżyć szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.03.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Franciszek Kobryńczuk Chodzi mróz po świecie drzewa szronem muska. Na polanie rośnie, bielusieńka brzózka. Mróz jej pozazdrościł takiej białej kory. - "Powiedz, brzózko, skąd masz zimowe kolory?" " - Zawsze taka jestem, zimą, latem, wiosną wszystkie polskie brzozy w białych sukniach rosną." http://www.sp137.edu.lodz.pl/assets/images/zimad2.jpg Szaruś, koło nas dęba w bród ... ale zasypało nas ... jak widzisz - już rozważamy januszkowy scenariusz do święcenia jaj ... gęsiego ... za pługiem wirnikowym ... masz gdzie wynająć renifery ... sanie ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 08.03.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witajcie Nawet pogoda się zbuntowała i nie chce obchodzić tego świeta mimo iż kojarzy się Wam z goździkiem i parą rajstop, ale ja wbrew wszystkiemu wbrew pogodzie i opiniom panującym chciałem złożyć życzenia, pamietacie ten okres jak na rabatkach kwitły stada tulipanów, bywało tak ciepło że chodziło sie w marynarkach, ba nawet w krótkich rękawkach, a faceci lekko podchmieleni z gozdzikiem wesoło szli do swoich żon, matek, kochanek. Muszę się wam przyznac że wspominam ten czas bardzo miło, jak dziewczyny z usmiechem na ustach i w krótkich spódniczkach przechadzały się a gdzieś tam w srodeczku człowiekowi robiło się błogo na sam widok, I mimo iz dzisiejsza pogoda wcale nie przypomina tej z moich wspomnień mimo iż trzeba sie ubrac w gruby płaszcz to wszystkim Paniom budującym, planującym budowę, wspierającym swych facetów w działaniach (budowlanych oczywiście), tym co nie lubią placka ze śliwką i tym co uwielbiają słodycze (naszym forumowym łasuchom) tym co przebijają się przez śniegi, i walczą z przeciwnosciami losu wszystkim Wam chciałem podziękować za to że po prostu jesteście. Wielki buziaczek dla wszystkich no i oczywiście gożdzik (a co niech tradycji stanie się zadośc) :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.03.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witajcie Nawet pogoda się zbuntowała i nie chce obchodzić tego świeta ... no własnie ... http://obrazki.babiniec.pl/Kwiaty/kwiat9.gif dziś skromnie ... Wszystkim Paniom Słoneczka i pogody ducha życze ... i docenienia Waszego codziennego trudu ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 08.03.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witajcie. No to ja też się melduję Zima zaskoczytła nas na wiosnę Wczoraj wszyscy wsiedliśmy do samochodu jak codzień i ugrzęźliśmy w zaspie . Jak pisał kiedyś RS co robił w takich sytuacjach - zadzwoniliśmy do pracy, że bierzemy dzień urlopu. Samochód odkopałem i nie podjeżdżam pod dom. U mnie w polach to nie tyle nasypało śniegu ale nawiało. KazimierzW - witaj w klubie. W dniu Ich święta naszym Paniom forumowym samych słonecznych dni, uśmiechu na codzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zina 08.03.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam! Ja tez z podkarpacia Do budowy u mnie jeszcze daleko (trwa gromadzenie kasy i jeszcze trochę potrwa). Na razie to głównie marzenia jednak wychodzę z założenia, że im wcześniej zacznę się dokształcać tym trudniej będzie mnie oszukać i tym więcej będę, (chociaż teoretycznie) mogła zrobić sama. Jedno jest pewne- jak dom to na pewno z bala. Takie mamy z mężusiem marzenie i już. A na realizacje z uwagi na młody wiek mamy jeszcze czas. A co do zimy: Siedze sobie w lodowym pałacu i mam czas bo śnieżyca Działeczka, która może być nasza jest odcięta od świata. Na drodze (przez pola i na górce) wydmy śniegu i to takie do pasa. Pozdrowionka z lodowego pałacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 08.03.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 No więc następuje sprawozdanie z dnia dzisiejszego... O dojechaniu na nasze włości nawet nie ma co marzyć! Metr tego białego ................... draństwa (zauważcie moją dyplomację ) zalega na drodze dojazdowej do nas!! Czyli jakieś 120m!! Drobne jakieś wymiary, nie?? Dowcipni panowie robiący u nas łazienkę nie zamknęli bramy, więc dzisiaj - tak w ramach utrzymywania dobrej kondycji fizycznej - musiałam odwalić ten śnieżek nasz kochany, sięgający do połowy mego udka . A jak już zamknęłam ową bramę, rozpoczęłam walkę o odśnieżenie bramki i ścieżki do niej, żeby nie brnąć w zaspach powyżej kolan - tyle śniegu jest między bramą a domem. A jak już i to wykonałam, nanosiłam se drewienek do kominka, coby troszkę przeschły, troszkę se porąbałam, żeby było na podpałkę... Reasumując, pracowity dziś dzionek miałam . Na dodatek miły pan z MPGK-u naszego wiejskiego, jak z nim rozmawiałam na temat odśnieżenia powiedział mi, że dzwonił któryś z moich sąsiadów i powiedział, żeby nie przysyłać pługu, bo oni sobie sami odśnieżą! Łopatami!! A co ze mną? Popatrzcie jaki s... jakiś się znalazł! Ale mam pewniaka, który to taki dowcipny, bo już kiedyś mi mówili, że jeden sąsiad dzwonił i sobie nie życzy odśnieżania pługiem, bo mu pług zasypuje podjazd!!!! Nieważne, że ja nie mam jak dojechać do siebie, prawda? Ważne, żeby on miał odśnieżone... No załamka i już... Mam sąsiadów super, nie?? Zgodnie z moimi przewidywaniami aparatu zapomniałam, ale postaram się to jakoś Wam zadośćuczynić Dzięki - Panowie za życzonka! I kwiaty! Witam Zinę PS. Jakże podnoszący na duchu jest fakt, że nie tylko ja mam tak przerąbane z tą zimą. Mam towarzyszy niedoli!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.03.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witaj Zina, lodowy pałac hm Baru uważaj troszkę z tym szuflowaniem, co by Cię choróbsko znowu jakieś nie dopadło. A jak masz tak mądrego sąsiada to niech odśnieży łopatą również i Twój podjazd. A co, następnym razem nie będzie już dzwonił. Dziękuję wszystkim za życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 09.03.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A ja sobie siedzę wygodnie nic sie nie przejmuję i czekam to jeszcze tylko kilka dni i juz bedzie wiosna tak że nie ma co należy ze stoickim spokojem poczekac do 21 i niech no się okaze że nie kwitna kwiaty to jak się wku... jak zap... to .... i nie żeby.... ktoś myslałż że ... siła spokoju i opanowanie. Uff odetchnąłem z ulgą jak zauważyłem "n" w Twiom nicku Zino, już myślałem że tam jest "m" , nie żebysmy mieli coś przeciwko tej cudnej porze roku nie nie zupełnie nic, a tu jeszcze jakiś lodowy pałac, czy ty aby przypadkiem nie jesteś jakimś przedstawicielem tej cudnej pory roku?? nie mniej witamy cieplutko :D Baru bierz no tego sąsiada i przyjeżdżajcie do mnie Ty juz taka zaprawiona w bojach a ja poległem juz nie odkopuję swojego domu autko zostawiam dalej a do domku gęsiego tata idzie pierwszy brnąc w tym cudnym (urwał nac) puchu (patrz ze mnie też jest dyplomata) a za nim dziatki i mamusia. istna wiejska sielanka. Anetko coś niskie macie te okienka skoro te parę cm śniegu zakrywaja je do połowy, słyszałem że praca w piwnicach jest szkodliwa, jak Twoje egzamina? RS to znak ze trzeba powtórzyc bo co tu duzo gadać nie spisaliscie się na imprezie słabo rozmawialiście z tym szamanem jakiś taki mściwy się zrobił a był taki ugodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 09.03.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Januszek!!Ten Szaman to w końcu Twój kumpel, więc może ma Ci za złe, że Cię było na tej imprezce?? I dlatego takie jaja wyprawia!!PS Zdjęcia dostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zina 09.03.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Ku pocieszeniu. Inni mają gorzej. Lodowy pałac, bo póki, co mieszkamy w domku i mamusi i właśnie tak to wygląda (nie z powodu Mamusi ). Dom pod puchową czapą, wszędzie sople pomiędzy szparami wyje wiatr i hulają przeciągi. Strach pomyśleć, co by było gdyby wysiadł prąd- jedyne źródło energii na tym odludziu (średniowiecze a mieszkam w sumie w Rzeszowie). Tylko w kominku trzaska ogień. Januszku U mnie podobne zimowo-wiejskie klimaty z gąskami w roli głównej. Zasypało nas tak, że pług nie da rady odśnieżyć, trzeba pewnie będzie skombinować fadrome jak 2 czy 3 lata temu. Momentami śnieg jest po pas i są autentyczne wydmy stworzone przez hulający wokół wiatr. Psy siedzą w garażu, bo im zimno. Tak jakoś śnieg się uparł, że akurat naprzeciwko bramki jest hałda śniegu wysokości tejże bramki. Dodam, że do głównej-odśnieżonej drogi jest jakieś 200-250m, więc odkopać łopatom nie ma jak. Auta stoją przy drodze a my się przedzieramy. Wokół nie ma nawet zwierząt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 09.03.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Januszek to nie są piwnice a I piętro. ale nie myśl czasem że od parteru taka zaspa. Nie. Za oknem mam taki mini tarasik i na tym tarasiku napadało śniegu i jeszcze dodatkowo dowiało z dachu. Ale wczoraj przyszło dwóch panów i odkopało troszkę. I już widzę świat przez okienko. A co do egzaminu to czekam na decyzję czy mnie dopuszczą. Podadzą końcem marca. No i czekam i między czasie pogłębiam wiedzę. Zina toż to szok o czym piszesz. I to jest Rzeszów Dobrze, że jest chociaż kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts