Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Januszek!

Jak się mojemu mężu będzie chciało i zrobi coś z laptopem to Ci te zdjęcia wyślę. Ale teraz nie mam takiej możliwości.

Co to mówiłeś o tym uduchowieniu?? :wink:

Aga!

Moje serdeczne gratulacje! Ciesz sie jeszcze spokojem, póki co, bo potem Ci się zacznie! Choć Ty mnie rozumniesz z tą pciom męską :roll:

Ahaa! I oczywiście wody niet! Dopiero w przyszłym tygodniu mają bandyci przyjechać wrrrr...

I w przyszłym tygodniu mają mi tą blachę do komina wsadzić - ciekawe ile mi ściany roz...walą :evil:

A co do folii... to nie do końca. Jest tak: bardzo inteligentnie nie zerwałam sobie folii z wewnętrznej części okien, bo stwiedziłam, że będą brudzić i tynkarze i malarze to sobie potem ściągnę i będzie ok. Nic bardziej mylnego!

W związku z tym, że była folia, któa nawiasem mówiąc nie dochodzi do końca ościeżnicy, ramy czy jak się toto zwie - fachmany nie zniżyły się do oklejenia taśmą malarską bo i po co, jak jest?! A po drugie: tej taśmy nie ma przy zawiasach!! Więc możecie sobie wybrazić co się u mnie dzieje między każdym zawasem, a szpaletkami (do poprawki oczywiście :evil: ).

Kończę już przynudzać i rzucam się w robotę "domową", bo przyszły tydzień mam przekichany budowlanie.

Pozdrówka dla wszystkich!!

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Aga 444, te 65 dni które ma urząd na wydanie decyzji liczy się od dnia złożenia wniosku o pozwolenie, ale jeśli urząd wyśle do Ciebie pismo o uzupełnienie wniosku o jakieś tam dokumenty to dni od jego wysłania a do czasu dostarczenia ich przez Ciebie, czy projektanta są odliczane.

Wiem Anetko, niestety zdaję sobie z tego sprawę - więc na razie czekam cierpliwie na telefon ze Starostwa (bo tak się z nimi umówiłam) , że coś jest nie tak. :-?

życie niesie wiele niespodzianek ...

CO TAK MALUTKO :( - napisz co u Ciebie. :D

A teraz, coś dla tych co mają problemy i złe humory kilka kawałów:

Zblizaja sie urodziny kolegi celnika - dwaj jego kumple się zastanawiaja nad prezentem:

- Moze 50-calowego plaskiego Soniaka + kino domowe?

- Eeee, juz ma takich kilka, nawet w kuchni i garazu...

- To moze Merolka S-ke albo Beemke 7!???

- Bez sensu! Jego zona i dzieciaki jezdza takimi juz od dawna!

- No to w takim razie... Wiem! Zostawmy go samego na zmianie w dniu urodzin!

- Nooooo, qrwa - bez przesady!!!

Co zrobi żaba uderzona dziesięciokilowym młotkiem z siłą paru tysięcy niutonów?

Odpowiedź: Będzie uciekać równomiernie we wszystkich kierunkach.

Teraz tylko dla kobiet

Mąż: Może wypróbujemy dziś wieczorem odwrotną pozycję?

Żona: Z przyjemnością... ty stań przy zlewie, a ja usiądę w fotelu i będę pierdzieć. :lol: :lol: :lol:

PANOWIE, BEZ URAZY!!!!

Witajcie

co prawda nie jestem kobietą (tak mi się przynajmniej wydaje) :wink:

ale przeczytałem i powiem wam w tajemnicy że dowcip rewelacyjny, tylko że ???? taka pozycja przy złewie (bardziej na) to dopiero rewelacja :oops: :oops: :oops:

woda szumi, talerze brzęczą w takt ......

chyba wiosna idzie prawda.

Basiu nie kłopocz się już widziałem (oczywiście współczuję) oczami duszy i jeszcze raz dziękuję za pomoc

Anetko kamień z serca nie wybaczyłbym sobie jak byś zaniechała kontaktów, wiesz widziałem u Ciebie tatą folię, tę alu co masz zamiar z nią zrobić i ile jej masz?

i oczywiście szczególne pozdrowienia dla bardzo rozmównego brzozy

:wink:

Pozdrówka dla wszystkich

Czy moze mi ktos z Szanownych Bywalcow tego forum napisac gdzie w okolicy Rzeszowa dostane betonowe bloczki fundamentowe w rozsadnej cenie ??

Nie wiem czy w rozsądnej, ale ja kupowałam Amerbloki w BOZ-ie.

Nooo, to jutro mi sięę zaczyna... kolorowy zawrót głowy... :roll:

witam serdecznie, dziękuję za gorące przywitanie...

może ktoś z Was chce sprzedać, ma kogoś znajomego kto chce sprzedać itd. kawałek ziemi pod mój dom?

szukam już ponad rok i nic...może jestem zbyt wybredny?

interesuje mnie działka w Rzeszowie - najlepiej Drabinianka, Zalesie, Pobitno i Wilkowyja

jakby ktoś z Was coś wiedział proszę o info

pozdrówka

chyba coś przeoczyłam i nie jestem w temacie. :oops:

Chyba nieee...

Ale dzisiaj nawet sprawnie poszło:

1. rozpierniczyli mi ścianę w korytarzu, żeby wsadzić wkład blaszany do komina, ale nawet nie tak strasznie ją rozwalili;

2. przyjechała ekipa do wody, przywieźli hydrofor, zapuścili właściwą pompę, jakieś rurki w tej mojej kotłowni pokręcili, a jutro mają kończyć;

3. przyjechał pan od filterków, przywiózł butlę na odżelaziacz i mały filterek na zanieczyszczenia mechaniczne;

4. przywieźli mi części do szaf na poddasze, a jutro zaczynają toto składać do kupy...

Jednym słowem praca wre!

Witam wszystkich "nowych" w grupie

pem spróbuj

„RIVERSIDE” S.C. I i J. Pakla,

Babica 22, tel. 277-22-96

nie jestem pewien ale zdaje sie oni produkuja i sprzedają rózne elementy betonowe od kostki po kregi

wilu - nie kupowałem szamba - mam kanalizacje

hlasco

nie pamietam dokładnie kto ale ktoś z forumowiczów lubelskich

pytał Anetke o ceny domów w Zwięczycy - ma tam działke i stary dom do sprzedaży zdaje sie ...

Januszku - dopowiem tak - nieplanowane wydarzenia najpierw odsuneły mnie od mysleniu o budowie ... a teraz znów ... zintensyfikowały ...:-?

słoneczniego dnia Wszystkim ...

ps .Anetka mi przypomniała o

MARTiiihttp://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=514717&highlight=#514717

wklejam

Otóż posiadam stary dom gdzieś z roku 1911 z pokaźną dużą działką ok 2km od granic Rzeszowa. Dom ma ok. 120m2 bez strychu, i garażu które są dość pokaźne (2 traktory na długość jak nic, a strych wileki bo trzymane było tam siano). Dom ma 2 piętra + strych jak 1,5 pietra. Pierwsze piętro jest obniżone i wchodzi w połowie pod ziemie. 1 i 2 piętro mają osobne wejśćia z zew., na strych wejście przez garaż po schodach.

Dom wybudowany z cegły, wygląd z zew. nie za świetny, w środku jeszcze gorzej niż na zew, chociaż nie tragicznie.

I teraz nie wiem co tym fantem zrobić. Jeśli sprzedać, to w takim stanie czy opłaca się najpierw zrobić remont i z o wiele większym zyskiem sprzedać? Tylko, że taki remont pewnie sporo wyjdzie - przydałyby się schody z 1 na 2 piętro. Gaz na działce jest ale nie w domu. Reszta mediów jest. Czy środki jakie w dom włoże, zwrócą się znacznie?

OPłaca się takie domy remontować, jeśli nie mam zamiaru tam mieszkać?

Poradzcie, co można z czymś takm zrobić?

hlasco

nie pamietam dokładnie kto ale ktoś z forumowiczów lubelskich

pytał Anetke o ceny domów w Zwięczycy - ma tam działke i stary dom do sprzedaży zdaje sie ...

Przyznaję, że w styczniu rozmawiałam z MARTiiii na temat działek w Zwięczycy,

ale niestety nie mam działki i starego domu na sprzedaż, a przydałby się, zawsze to jakiś dopływ gotówki. :wink:

Baru no to nareszcie będziesz miała tą upragnioną, wyśnioną ... wodę we własnym domku. Cieszę się bardzo.

Witajcie

cicho cicho e tam od razu cicho :wink:

po prostu oszczędzamy siły na test posadzki do tańczenia

a teraz doszła jeszcze woda taka własna pełen odlot :roll:

Anetka już się cieszy zresztą my wszyscy cieszymy się nie tylko z wody ale i z blachy w kominie (a co ma Ci być lepiej niż nam ) :wink:

Taka woda we własnym domku to nawet już okna nie straszne prawda?

Brzoza czyżby Twój status cywilny zmienił się z taty na "dz...." :oops:

sorki jesli Cię uraziłem. ale to by było fantastyczne

:D :D :D

Anetko co z tą folią???

Cicho było, cicho

Ale zrobiło się deszczowo i wszyscy ruszyli do komputerów. Chociaż na chwilę a później znowu do budowania.

Mimo że strasznie padało udało się wylać fundamenty w ziemi, tak się strasznie cieszę. Ale błotko zostało konkretne - nie ma co. Zresztą zobaczycie sami jak będę miał chwilę i dołożę zdjęcia do albumu. Na razie musicie mi wierzyć na słowo.

Jadę złożyć wniosek o kredyt hipoteczny więc pewnie dzisiaj już nie zdążę nic zrobic.

Pozdrawiam budowlańców

Witam wszystkich!

Przeglądałem od dłuższego czasy forum muratora i w końcu trafiłem tutaj! Nie jestem z natury wygadany więc krótko:

Wybrałem projekt C 04 "smukły" z kolekcji MURATORA. Budowa będzie w Dębicy! Na wakacjach ruszam z fundamentami (mam na działce wysoki poziom wód gruntowych więc muszę troszkę dłużej poczekać aż się obniży).

Pozdrawiam!