gapcia 01.06.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 mam nowe mieszkanko i puste sciany szukam porzadnego fachowca mam do ulozenia 60m gresu do zrobienia jest zabudowa kuchni szafki w lazience szafa w pokoju i zabudowa wneki i wiele innych prac moze ktos mi poleci fachowca z gory dziekuje slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 01.06.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Wczoraj, zanim udało mi się sklecić kilka zdań (qrczę, ci ludzie są okropni, nie rozumieją, że posta chcę napisać??? ) kilka nastepnych wpadło Januszek, pewno że jestem sztuczna blondynka, bo co: siwe włosy pobudowlane mam prezentować??? A w oknach połaciowych spróbuj rolety zamontować, może trochę odseparują słoneczko? Nie takie złe te okna, jak inaczej, leżąc w łóżku gwiazdy byś oglądał? Brzoza: jest mnóstwo norm, które nie są do obowiązkowego stosowania, ale pewne rzeczy normują i korzystanie z nich jest po prostu rozsądne. A tak w ogóle podziwiam Twoją i Januszka wiedzę Strasznie imponują mi takie "znajomości" Baru: uczciwie porozpytywałam o ekipę, ale problem w tym, że wszyscy mają pozaczynane roboty i nie chcą się zgodzić na "wyskok na garaż". Bo niby się nie opłaca. Większość kazała mi se zadzwonić na rumery podawane w ogłoszeniach. Na gg wpiszę ci kilka, w tym jednego znajomego, ale jak on buduje, nie mam pojęcia, nigdy nie widziałam A tak w ogóle, szukając Ci tych różnych namiarów znalazłam w końcu swój kalendarz z 2002 r., w którym to roku zaczynaliśmy budowę. Rany! jakie złote myśli Popłakałam się ze smiechu czytając go. Najbardziej podoba mi się zapis dnia, w którym liczyłam ile betonu wlezie mi do fundamentów Sprawdzałam projektanta Aga444: co się martwisz, jeszcze tylko trzy tygodnie i możesz zaczynać A jeden mój kolega, jak dostał pozwolenie, już miał gotowe fundamenty. Agnieszka31: a górale ile biorą? Ponoć fachowcy nie z tej ziemi A budujesz ten dom, bo taki Ci sie podoba, czy chciałaś mieć taki jak Judyta z "Nigdy w życiu"? Oj, obawiam się, że będę się wpraszała na oglądanie Maćku, mam jedno pytanko: będziecie przenosili rośliny z Waszej lesnej działki do siebie? Chyba nie zostawisz tych pięknych różaneczników??? Coś mi się wydaje, że znowu przeskoczę kilka postów, bo godzinę mam to otwarte, a zdanie dopisuję "z doskoku" Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 01.06.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Maćku, mam jedno pytanko: będziecie przenosili rośliny z Waszej lesnej działki do siebie? Chyba nie zostawisz tych pięknych różaneczników???Niestety zostawimy. Przenoszenie tak starych roślin jest nierealne. Poza tym rododendrony rosną w grupie a korzenie mają w sumie 4-5 m średnicy. W poprzednim roku przenieslismy trzy kilkuletnie rośliny: Tujopsisa, Cisa i Cyprysika groszkowego. Już sama podróż (a było gorąco) była szokiem. Zostaly posadzone bardzo starannie. Kazdy dostał pół worka bardzo dobrej ziemi + ukorzeniacz. Podlewane były bardz solidnie przez tydzień. Wszystko było ok przez jakies 3 miesiace. Późna jesienią zaczęły (każdy na swój sposób) umierać. Wiosną tego roku na szczeście okazało się, ze każdy z nich zaczął odżywac, Teraz wszystko wyglada ok, ale był to szok dla roślin. Nie będziemy powtarzać eksperymentu. Kupujemy nowe nasady w donicach. A to ilustracja na przykładzie Cisa: październik 2004 http://www.maciejon.republika.pl/images/Cis_X.2004.jpg marzec 2005 http://www.maciejon.republika.pl/images/Cis_III.2005.jpg maj 2005 http://www.maciejon.republika.pl/images/Cis_V.2005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 01.06.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Halihalo ja rowniez witam Agnieszke i wszystkich bylem niedawno na komuni, a oto co widzialem: http://www.magix-photos.com/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/5B737E40D2A611D9A8DDD148D52F3573.jpg oraz w naszym domku http://www.magix-photos.com/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/61DDA4E0D2A611D992AEC268D52F3573.jpg http://www.magix-photos.com/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/671FC640D2A611D9AB4E5ECAD52F3573.jpg http://www.magix-photos.com/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/5FDF15C0D2A611D9849D8334D52F3573.jpg http://www.magix-photos.com/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/58FAB610D2A611D9AD0208D9D52F3573.jpg pozdrawiam i czekam do wakacji, wtedy zrobie zdjecia z moich nowych prac na ktore sie nie moge doczekac Agnieszka, 25- go czerwca bede na weselu w gorach a tam stoi piekny domek z bali, naprawde piekny, radosne jasne drzewo, wesele bedzie 50 m. od tego domku juz sobie to zapisalem w kalendarzu zeby pstryknac pare zdjec i pogadac z wlascicielami pozdrawiam wszystkich podkarpackich budowniczych pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.06.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Gregor!! No ja wymiękam . Ehh nieźle... A u mnie ciąg dalszy zajadłej wojny z oknami. Kuchnia umyta, saloon jutro skończę... Mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim do końca czerwca. Pozdrówka weekendowe! Wszyscy budujący do bojuuuuu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 ... Pozdrówka weekendowe! Wszyscy budujący do bojuuuuu!! Baru ... no wiesz ... ledwo łaze ... Grześ sliczne zdjecia ! miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 04.06.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 witam wszystkich serdecznie anika decyzja o domu z bala to właściwie nawet nie decyzja tylko megamarzenie ,coś naturalnego u mnie i męża(na szczęście),a dom z filmu pod klucz facet robi za 160000 netto,tez mi sie podoba,ale mam duzą rodzinke i potrzebujemy wiecej miejsca,projekt wybrał mąz nawet była mała kłótnia bo ja chciałam bardziej fikuśny,ale usłyszałam argumenty że im prostsza bryła i normalny dach to i koszty mniejsze,a za zaoszczędzone pieniądze moge sobie kupić kwiaty do ogrodu-wie jak mnie podejsć ,oczywiście zapraszam jak tylko bedzie dom zresztą jak jeszcze nie bedzie to tez zapraszam.Jeszcze jedno małżeństwo bedzie budowac ale w szkielecie,w Humniskach koło Brzozowa.A górale maja zasade-ile d drzewo kosztuje tyle ich robota poza tym lubia wypić a ja nie mam zamiaru płacić za robote i jeszcze ich podkarmiać i upijać wkońcu to mają pracować a nie bawić sie. gregorzrób zdjęcia i popytaj jeśli możesz,wklej zdjecia to sie pozachwycamy,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 06.06.2005 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Ha!! Dzisiaj mi się udało! Mogę Wam życzyć miłego dnia. I tygodnia z resztą też Agnieszka 31! Jaką powierzchnię użytkową ma ten Wasz domek? I ile pomieszczeń? Bo my mamy 160m kw, a jest nas 6 sztuk. I zamierzamy się zmieścić bez tłoku z resztą. Plus dwa sierściuchy - wychodzące oczywiście oraz niedługo (mam nadzieję) szczenię jakoweś rasy zdecydowanie większej od jamniczka (czarny terier ). No to powodzenia wszystkim!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 06.06.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Baru Ty chyba spania nie masz 6.41 rano a Ty przy komputerze i życzenia miłego dnia i tygodnia. Ja również życzę miłego dnia. Ten tydzień będzie bardzo pracowity, przynajmniej dla mnie. Ciągle nadrabiam zaległości w pracy, a i w domku trwają prace- robią instalacje c.o. a w czwartek będę miała obmiar pod wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 06.06.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 BARUdom ma 127m pow.uż,nas jest pięcioro plus kocur.Jest 5 pokoi,kuchnia dwie łazienki,mała garderoba.Mam nadzieje ,ze wystarczy,teraz mieszkamy w 7-ke na 58 metrach i jakoś da sie ,to jak juz stanie chałupka to bedziemy sie szukac po pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 06.06.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Agnieszka! My obecnie zamieszkujemy 53m, ale to już nie dłuuugo!! Słuchajcie wszyscy!! Darob został tatusiem!! Na początku maja urodził mu się syn!! Patrzcie jaki ........ z niego jest, nawet się nam nie pochwalił!! Z radością donoszę, że okna na dole obdrapane i umyyyteeeee!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 07.06.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witaj grupo! U mnie sezon ogrodowy w pełni. I w zwiazku z tym mam pytanie. Orientujecie się może gdzie można tanio kupić korę najlepiej w tartaku. Chodzi mi o większą ilość .W przeliczeniu na worki to około 60 sztuk tak po 60 litrów , czyli jakieś 3600 litrów - nie wiem ile to w przeliczeniu na metry sześcienne czy kilogramy. Kupiłam 30 worków , ale to zaledwie 1/4 tego co potrzebuje. Nie sądziłam że tak dużo tego idzie, a prawde mówiąc nie doczytałam w umowie z firma ogrodniczą bo tam wspomnieli coś o korze i pewna byłam że to na całośc nasadzeń , a to tylko było w miejsce gdzie stoi huśtawka . Jakoś nie mogłam sobie wyobrazić przestrzennie tej ilości którą zapisali mi w umowie. I teraz mam kłopot bo to w sumie wychodzi niezła sumka przy cenie za worek 8 zł. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechb 07.06.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witam.Potrzebuje kogoś do zrobienia instalacji kanalizacyjnej, wodnej i gazowej. Potrzebuję jakiejś dobrej ekipy.Może ktoś ma jakieś doświadczenia i doradzi dobrą ekipę.Pozdrawiam.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 07.06.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 witajcie "co wam powiem, to wam powiem, ale wam powiem" pogody Wam nie zazdroszcze, jak jo bym miol taka pogode na urlopie to bym sie chyba pochlastal, ja nie wiem jaka pogoda jest jest w Rzeszowie ale tu mielismydzisiaj 11 stopni i tak ma byc dalej gora do 19 - stu i deszcz ma padac kiedy mu sie zechce no ale za miesiac musi byc byc piekna pogoda bo ja zamowilem, no i sloneczko teraz prawdopodobnie oczczedza cieplo zeby za miesiac nam go nie zabraklo (na piesze wycieczki po lesie i po marketach budowlanych itd. ) no to by bylo na tyle co jo chciol bym Wom pedziec - jak mawial stary goral pozdrowiom Wos cieplo, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.06.2005 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Grześ ... to i tak cieplej ... niz w Wiedniu ... u mnie tylko +8*C ... pada na dodatek ... i padaja ostrzeżenia o ulewach nadciagających do nas - znad Bałkanów ... Paty ... w tartakach okolicznych okorowywanie jest prawdopodobnie małoopłacalne - bo oflizy z kora na ogół jada do Mielca ... a tam z nich ładne płyty paździerzowe na meble produkują ... trociny debowe, za to - zdaje sie - oddaja darmo ... jakbyś reflektowała ... Wojtku ... trudno jest Ci doradzic "dobra ekipa" bo moze sie okazać przykładowo, że Ci którzy u mnie zrobili dobrze jakosciowo, u Ciebie coś schrzanią i wyjdzie ze ja byłem gołosłowny ... ja miałem pewne uwagi co do jakości robót lecz trudno mi generalizować "dobra " "zła" ... niemniej robili sprawnie, szybko i po konkurencyjnych cenach jesli mimo to zechcesz namiar ... na forum podlkarpackim jest za to ktoś z branzy, której szukasz... pozdro dla Twojego imiennika - Wojtka Tymowicza fana żużla ... moze Ci pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 09.06.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Wojciechb u mnie robią Wojtkowi, tzn. Ci o których pisze Brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.06.2005 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Anetko ... idziesz jak burza ! ale tempo .... teraz trwa ulewa ... deszcz wlewa sie nawet przez zamkniete okno ... leje cała noc ... nie pada ... ta woda z nieba leje sie strumieniami ... żywioł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 10.06.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Brzoza jak zwykle niezawodny z rana . Ale ma rację z tym ch... deszczem , przecież znowu będziemy tonąć w morzu błota. Znowu to trawsko urośnie ponad miarę i trzeba będzie się z nim bujać . A ja za kilka godzin wyjeźdżam z bliźniaczkami na nasz tegoroczny bliźniaczy zlot, aż za Kielce. Brrrr... mam nadzieję, że jakoś objadę. Wojciechub! U mnie też robili Wojtkowe chłopaki, jeszcze im kotłownia "tylko" została do wyposażenia i nie narzekam - przynajmniej na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 pogada dzis ... Barowa ...:P:P a Tobie chce sie az do Kielc ? dla Blizniaczek warto jednak sie az tak poświęcic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 10.06.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Baru życzę spokojnej podróży i mile spędzonego czasu Bawcie cię dobrze. Powiedzcie mi gdzie mogę znaleść dobre panele podłogowe, chciałam mieć podłogi drewniane na legarach ale okazało się że mam zamało miejsca i nie wiem co teraz : parkiet czy panele a możej jeszcze coś innego. Źycie jest brutalne, czasem trzeba rezygnować z marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts