AnetaS 26.09.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 No prosze same dobre wieści. O i nawet tampiko wróciła. Tampiko zaglądnij tu do nas i opowiadaj co słychać w "Wielkim Świecie" no i oczywiście jak tam domek Baru oglądłam tą czarną plamkę na zdjęciach wygląda super i taka kochana. Ja też chcę pieska, tylko na razie nie mam gdzie go trzymać. Januszek może nie tą stronę otworzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.09.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Januszek!! Z tego co kiedyś pisałeś - to nie możesz oglądać nic na republice, a moje zdjęcia są teraz zupełnie gdzie indziej, więc powinieneś jednak coś widzieć, poza swoją czarną przyszłością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.09.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Widziałem widzałem już wiele więcej widzę, łacznie z republiką, monarchią i innymi takimi najbardziej mi jednak się podoba ten wschód słońca, takie cudowne wschody mam na co dzień, takie słoneczko zagląda mi do okienka na poddaszu tam gdzie śpimy razem z Kingą, to ona nas budzi swoim eee, eeee wówczas promienie jeszcze czerwonitkie głaszczą mnie po nosie i .... Zawsze uważałem że nowy dzień, przyniesie nowe wieści i to całkiem całkiem dobre. Przepraszam Anikę za zdenerwowanie, proszę Ją o zrozumienie i spenienie mojej prośby (bardzo, bardzo proszę) muszę się wam pochwalić co prawda nie w domu (ooo!! co to, to nie) (narazie nie ) ale mam pieska na ogrodzie i ..... zajączka znalazłem go jak był taki (tutaj wskazuję palcami jakieś 14cm) schowałem go w gąszczu zarośli przed napastliwym ptactwem i patrzę a on żyje sobie w nalepsze do dziś, czasmi podrzucę mu liść kapusty (jak bystre oko nie widzi ) wiecie co mam wspaniałych sąsiadów (to wielki skarb tak dobrze trafić) a Wy jak Wam się udało???? grześ nie daj nam dłużej czekać bo inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 26.09.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 ha ! a nie mowilem Wam ze wszystko sie skonczy jak w bajce, ok.tym razem blefowalem ze mam dla Was rewelacyjna wiadomosc chcialem Was przekupic cukierkiem dla mnie jest ona rewelacyjna tzn. udalo mi sie dostac URLOP i i za tydzien przyjezdzam na pare dni do domu bede wreszcie mogl zobaczyc nasz domek w nowej szacie (elewacja, podbitka i cokol) i wszystkie plytki w domu, czy nie jest to rewelacyjna wiadomosc (dla mnie ) a u zony w gorach pojdziemy na grzyby ! ale za rok dam Wam najlepsza wiadomosc na swiecie, obiecuje pozdrawim radosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.09.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Cukierki nie cukierki ważny jest efekt !!!! chmmmm o ile mnie pamięć nie zawodzi, a muszę Ci się przyznać że w tych sprawach mam najświeższe doświadczenia to tę najlepszą wiadomość będziemy mogli usłyszeć już po 9 miesiącach od tego "pójdziemy na grzyby" mam nadzieję że się nie obrażasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 26.09.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 26.09.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 jeszcze musimy wypelnic plan, lecz juz niewiele zostalo jeden rok w stosunku do dziesieciu to jest nic ! przeleci ja nicjanuszek, Ty to masz nosa, skad wiedziales ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.09.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 cisza tutaj wielka no co Wy ludzie śpita? noc taka czarna , taka długa a do switu jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 27.09.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.09.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 wlasnie Właśnie, że cisza czy właśnie, że noc? Już po nocy Zobaczcie jak moje chwasty zżera Roundup (dział Ogród) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 27.09.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 wlasnie ze spicie czy co ? Maciek to Roundap, czy jesien trzeba bylo zostawic chrzan, mialbys na wielkanoc interes jak znalazl pozdrowka i do pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 27.09.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 cholera nie wiedziałem że chrzan ma jakiś wpływ na interes tak się zastanawiam tylko jaki duży czy palący ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwisniewski 27.09.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Mam pytanie do Was:Co sądzicie o tym aby zmniejszyć w projekcie "M02 - konkursowy" wysokość ścian kolankowych (obecnie 140 cm) i przez to powiększyć trochę pomieszczenia poddasza - zwłaszcza małe pokoje? Czy nie ma przeciwko temu jakichś przeciwskazań? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.09.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Mam pytanie ... Witaj! Twoje pytanie na pierwszy rzut oka nasuwa podejrzenie o sprzeczność: zmniejszyć wysokośc ścian kolankowych i przez to powiększyć powierznię. Myślę, że chodzi Ci o odsunięcie w kierunku" na zewnątrz" budynku tych ścian kolankowych, które nie licują z murami zewnetrznymi i przez to (zmniejszajac ich wysokośc) powiększyć powierzchnię. Jeżeli o to chodzi, zwróć uwage na to, co sie stanie jezeli będziesz odsuwał ścianki kolankowe dochodzące do siebie pod katem prostym (prawa góra pom. 17 i prawy dół pom. 15). W rogach powstana "wneki". Jeżeli będziesz przesuwał tylko lewe (na rysunku) ścianki w pom. 14 i 18 w lewo - nie widze przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwisniewski 28.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Dzięki za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło.Chciałbym przesunąć lewe ścianki w lewo w pomieszczeniach:- 14- 13- 18prawe ścianki w prawo w pomieszczeniach:- 14- 18górne (na rysunku) ścianki w górę w pomieszczeniach:- 16dolne (na rysunku) ścianki w dół w pomieszczeniach:- 16- 15.Mam pytanie: Jaka jest optymalna wysokośc ścianek kolankowych w tym projekcie (czyt. taka, która byłaby optymalna ze względu na przenaczenie danego pomieszczenia np. żeby zawieśić sedes, umieścić pod nią wannę, czy postawić szafkę)? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.09.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Powtarzam moje obawy, że przy przesuwaniu scianek w pom. 17 w górę i 18 w lewo w rogu, na styku tych pomieszczeń w jednym z nich pojawi sie róg drugiego. Na styku pomieszczeń 14 i 15 problem ten nie wystąpi, bo obecnie 14 - 15 nie stykaja sie rogami. Co do scianek kolankowych to (intuicyjnie, ponieważ nie mam takowych w moim domu) uwazam, że ich wysokośc można przyjąć ze względu na funkcjonalność pomieszczeń. Obecne 140 cm wydaje mi się dużą wysokością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 29.09.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witajcie Jeszcze nie zaczęliśmy budować, a już nie mamy czasu na nic! A co będzie później? Jakim cudem Wam udało się pracować, budować i jeszcze czasami pogadać (czyt. postukać w klawiaturę)? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 30.09.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 raniutko wstajemy ... a za to .... późno kładziemy się spać ... No tak, ale żeby o 5.50 już pisać Brzoza, Ty albo chodzisz za wcześnie spać albo za późno wstajesz Poza tym, Ty już mieszkasz a Kajja pisze o budujacych. Co prawda zaczynajacych ale budujących a nie "zbudowanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 30.09.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Witam wszystkich w ten piękny, choć lekko deszczowny dzień Ale się u mnie porobiło. Może jeszcze w tym roku trzeba będzie się przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 30.09.2005 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Witam wszystkich w ten piękny, choć lekko deszczowny dzień Ale się u mnie porobiło. Może jeszcze w tym roku trzeba będzie się przeprowadzać. Nie wiem w czym rzecz ale czy oprócz jest czy ? PS: Prawie wykończono mi wejście do domu. (Dwa zdjecia na końcu działu Elewacje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts