Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Beti próbowałam w zeszłym tygodni dodać się do mapy, ale coś mi nie wyszło. Juz miałam nastawiony balonik na mojej działce i później uciekł gdzieś. Chyba odleciał :wink: I dałam sobie spokój. Chyba zbyt tępy ze mnie człowieczek. :oops:

Fajna jest ta mapa. Można dokładnie zlokalizować miejsce.

I tak według mapy wygląda że

Maciejon mieszka na dworcu w Rzeszowie. (przepraszam ale tak jest na mapie)

Beti w Hotleu Rzeszów

tigermoth na Staromieściu

Aga44 w Rudnej Małej

i przyznam się, że to xxxx w niemczech to moje dzieło i nie mam pojęcia jak to usunąć. :oops: I uznałam, że więcej tam już mieszać nie będę

A jeśli chodzi o mój domek to za 2 tygodnie przeprowadzka. :p

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

sebo8877 no ja wcale sie nie przejmuje moim wiekiem :) a nawet jestem zadowolony że jestem taki młody :D:D

AnetaS no gratuluje :) i powodzenia przy przeprowadzce :D:D

_Beti_ Ja tez sie wpisałem :D:D tylko nie wiem czy czegoś tam nie schrzaniłem :oops: no ale jestem :D

A ja tez zauważyłem że znikają posty :x

Pozdrowienia dla wszystkich :)[/b]

.... I tak według mapy wygląda że

Maciejon mieszka na dworcu w Rzeszowie. (przepraszam ale tak jest na mapie)

Beti w Hotleu Rzeszów

tigermoth na Staromieściu

Aga44 w Rudnej Małej

i przyznam się, że to xxxx w niemczech to moje dzieło i nie mam pojęcia jak to usunąć. I uznałam, że więcej tam już mieszać nie będę

Qurczę jat Ty to zobaczyłaś :o , że tak dokładnie to jest zlokalizowane. Ja myślałam, że w miarę dokładnie to ustawiłam, a tu podobno wylądowałam w we wiosce obok. Ustawiając balonik nie miałam podanych, żadnych nazw miejscowości, a powiększenia nie mogłam uzyskać większego niż mniej-więcej na mapie 1: 30 000. Próbując powiększyć bardziej pojawiał mi się komunikat:

"We are sorry, but we don't have maps at this zoom level for this region.

Try zooming out for a broader look."

Może ktoś mi powie co to oznacza? (tak to jest jak się nie uczyło języków :wink: )

Miłego dzionka :p

Wiejski internet jest jednak dobijający. Przez tydzień nie miałam netu w chacie. I teraz cud to chyba, że mi się strona otowrzyła.

Meldujęszybko, że kostka zakończona, sebastian był, ale powiedział, że na wiosnę to dopiero wszystkie braki wylazą. Ale póki co - można przejść nie zabłoconą nogą od garażu do domu. Ale piaskownica na ganku jest.

OOOOO

ale sie grupa rozrosła to dobrze bo brać podkarpacka nie zaginie

Kochani witam wszystkich tych "starych" i tych młodych

długo mnie nie było, ale nadrabiam zaległości czytam z wypiekami..

u mnie nic nowego, mieszka się i jak to w życiu są uroki domu :lol: i nie tyle wady ile obowiązki :(

trzeba sprzątać, dbać , poprawiać, to się zepsuje, tamto trzeba zrobić jeszcze, klasyka...

Baru powiedz mi Ty dalej kominkiem jedziesz...

a jak sie sprawuje komin?

acha wiejski klimat nie jest taki zły, mam teraz dostęp do netu prawie szędzie tylko jak mam otworzyć zdjęcia to ..... oloboga mijają godziny

pozdrówka tym co mają kolorki i tym co jeszcze ich nie mają..

:wink:

Po malutku zaczynam się pakować i przewozić rzeczy, pokoje gotowe, panowie będą robić łazienkę i kuchnię. A znalazł się drugi kupiec. Mam nadzieję, że to już ten, bo długów powstało trochę.

Kochani powiedzcie mi skąd macie internet w domu.

Neostrada czy coś innego?

Bo chciałabym mieć kontakt ze światem po przeprowadzce. :wink:

Heloł

Aleście popisali :-?

Byłem u Baru fajowa i przebojowa kobieta podziwiam ją. Jej domek bardzo milutki i urz adzony z gustem. kostak całkiem całkiem ale tak jak powiedziąłem ocenić będzie można dopiero po odwilży i popuszczeniu gruntów. Fajnie jest poznawać ludzi z którymi gada się tylko na forum - okazują się zazwyczj jeszcze "fajowsi" niż na necie.

Stej tez okazji pragnę przypomniec o jakimś spotkaniu podkarpackich forumiaków. Poznałem jedną z pociech Basi w rzeczywistości jest jeszcze śliczniejsza - zresztą ma po kim odziedziczać urodę :wink:

Skąd wziąć net na wsi ??? Aneta z radiówki Anetko z radiówki. Na wsiach np takich jak moja Nowy Borek jest siec radiowa którą tam ktoś zarządza polecam poytać sąsiadów. Neostrada jak dla mnie to czyste zdzierstwo. W sieciach radiowych można już miec 256 kb za 30 zł na miesiąc bez ograniczeń. Tak więc pytaj o radiówki. W okolicach Rzeszowa polecam http://www.intertele.pl lub mail [email protected] dobra siec wg mnie.

U mnie nowość Prosze Państwa Mam okienak - narazie na parterze ale już są - ponoć śliczne. Jak zdąrzę jeszcze dziś to wstawię na swoją www.

WIdac postępy :lol: i to mienia cieszy :)

Idą święta tak więc piszcie za jaka tęsknicie potrawą ja za "moczką" śląskim specjałem - jak będziecie chcieli to Wam powiem co to jest :)

Już teraz wszystkim życze Wesolutkich, cieplutkich, milutkich świąt - zapomnijcie na chwile o budowch kredytach wykonawcach - dajcie na luz - ja tak zrobię :)

sebo8877

Baru pytanie za 1000 pkt - wspominałas mi że ktos z forum planował murowana kuchnię ???

Czy dobrze pamietam że był to januszek ????

Jeżeli tak to januszek pochwal sie technologia i czy wykonałes już to cudo. Jak opracowałeś technologię montażu zawiasa - bo fronty planuję miec z MDF-u.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

sebo8877

Anetko można też spróbować łączyć się za pomocą GSM/GPRS

takie małe cóś wkładane do laptopka i masz dostęp tam gdzie chcesz... :wink:

Sebo

Kuchnię murowaną chciało mieć nas dwoje ja i Anika

ale wyszło z tego że żadne z nas nie ma. Anika kupiła klasyczne meble

a ja jeszcze nie zrobiłem głównie z powodu tego, co nas blokuje :wink:

nie mniej jednak ja należę do tych co nie rezygnują

technologia nie jest taka jak sobie wyobrażasz to są normalne meble z płyty OSB oklejone płytkami, dlatego też jest do czego przykręcić zawiasy drzwiczek..

a podglądnąłem tę technologię u włochów. oni preferują takie meble.

jak znajdę czas to zapewne się zabiorę za robotę tego, ale na razie mebelki muszą poczekać.

a dziś rocznica stanu wojennego

wtedy ... w tym dniu

syn kończył 10 lat. Po osłupiającej pustce w mediach i wysłuchaniu kilku retransmisji wystapienia Generała wyszedłem z synem na sanki. Było mroźno i pusto.

Przyjechano po mnie z pracy. Musiałem pojechać.

Wracałem wieczorem. Tak się złożyo, ze kolega oddał mi troche pustych słoików po przetworach. (Takie to były czasy).

Wracałem z tymi słoikami przez centrum Wrocławia. Pobrzękiwały. W przejściu podziemnym na ul. Świdnickiej wyskoczyło z ciemnego kąta dwóch żołnierzy. Stanąłem.

"Masz pan kieliszki?" zapytał jeden.

"Nie, to słoiki".

"Moze nam pan dać jeden? Nie ma sie z czego napić."

Dałem. Rozeszliśmy się. Legitymowania nie było.

Ze stanu wojennego pamietam tylko tyle ze mama biegła po mleko dal maleńkiej siostrzyczki z wielkim strachem a mi utkwiło w pamieci tylko cisza i pustak w czasie oczekiwania na TELERANEK

A teraz do sedna PROBLEMU

Jezusmatkoswietamarioswietyjozefie KATASTROFA !!!!

Wczoraj sie okazłao po przemyśliwaniach że nie wyjde ze schodami. Obecne moje schody byłs schodami na strych (czytaj słoma siano) wysokośc 30cm szerokośc stopnia 15. chciałem je wydłuzyć ale krucafuks nie wejde wtedy do piwnicy. Zoastąły wymyslone zabiegi z pokoju (miąłbyc mój zrbi sie teraz z niego ogólno dostepny salon Akwarium i komputerek) betonowe odpadaja nie mam tego gdzie poopierac. Padło na drewniane 15 stopni wys 17,5 głebokośc stopnia 27cm. Kure dajcie jakies TANI!!! namiar na stolarza coby zrobił mi te schody w rozsadnej cenie - nie muszą byc Debowe. ktos może się orientuje ILE to mie skubnąc może. 3000- 4000 to by było super. Acha balustrad nie planuję bo bedom ściany - tak więc jakis pochwyt se zrobie szerokośc biegów 80cm szerzej nie bedzie. Pomózcie :(

sebo8877

Cześć!Ja dalej bez netu, tak więc i radiówka nie jest bez wad :evil: :-?. Na gościnnych występach jezdem.

Aneta! Co z tym strusiem? Bo ja nawet nie mam jak sprawdzićo czym pisałaś...

Jeszcze trochę to popełnię mord na panu od wiejskiego internetu, jak bez renc obu dwu się czuję :roll: .

Brzoza!

Ze wstydem przyznaję, że to nie była wina pełni... To był ciąg dalszy Barbary :oops:.

Pozdrawiam wszystkich

A teraz do sedna PROBLEMU

... KATASTROFA !!!!

Zabrzmiało to bardzo groźnie, ale widze, że masz rozwiązanie a problem w zasadzie sprowadza sie do znalezienia stolarza :)

Niestety ja nie mogę takowego Ci wskazać. O ile pamiętam Baru pisała i pokazywała swoje drewniane schody. Chyba jeszcze kilka osób z grupy.

Dziwię się trochę, ze nikt nie odzywa się w tej materii.

Czyżby znowu spadała aktywność w zakresie pisania? :-?