Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Baru ty to masz tych znajomości no noo :)

Trochę zrobiłem mu fotek -wiem że to jeszcze młodzik co do wymagań to wiem że potrzebuje sporo ruchu - ale jedno jest pewne u mnie bedzie miał go pod dostatkiem - ma całe 1h29a niech zasuwa - bidne tylko te bażanty, przepiórki i zające które wejda na jego teren.

Przekaż tej słodkiej Pani moje najserdeczniejsze pozdrowienia ( w trakcie wystepu ze wszystkimi seterowatymi) miał sesje robiona przezemnie - zamienilismy słowo takze z jego właścicielką :wink:

Na jesień tego roku, bądź na wiosnę przyszłego chciałbym mieć takiego "popaprańca" jestem zakochany w seterach także angielskich, jak i gordonach :). Pozdrów właścicielkę serdecznie ode mnie. Może potraktuje mnie "ulgowiej kasiorowo" jak zgłosze sie do niej po psa :)

Składam także Twojej Nadii i Tobie najserdeczniejsze życzenia sukcesu - jaki odniosłyście - niewątpliwie niespodzianka. szkoda żęś się nie pochwaliła że jedziesz na wystawę - przyszedłbym Ciebie dopingować !!! :evil:

AnetaS - dobrze że mu nie pokazałas Doga niemieckiego - ten tez jest w łatki i w dodatku biały :) Tak to juz z amluszkami jest

kubolotku - nie wiem czy nas zauważyłaś i widziałas ale wiem pewnoe jest że Twój dziciaczek jest boski i taki zaabsorbowany był psiakami :wink: Jak uaktualnię stronkę - może już w tym tygodniu to ukażą się tam także nasze fotki :)

Pozdrawiam wszystki milosników zarówno budownictwa jak i psów niezaleznie od rasy

Sebo8877

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No i mamy zimę! :evil: Jak ja kocham ten biały puch, który k... m... wszędzie się wciśnie dzięki wiatrowi, który urywa u nas głowy :evil:

A tak na poważnie to jesteśmy na granicy wyjeżdżalności. Dzisiaj jeździłam kilkanaście razy po tej naszej drodze w te i z powrotem, żeby się dało przejechać. A i tak mąż się zakopał :-?

I zadzwoniłam do MPGK-u łańcuckiego... I wiecie co?? To był stróż, ale super gość - zorientowany w tym, co się dzieje. Uświadomił mi, że wieś zwana Łańcutem posiada UWAGA!!! UWAGA!!! 3 pługi!!!!!!! no i jak tu się nie załamać?? Ale był bardzo miły i wyobraźcie sobie załatwił mi wizytę pługa /-u?? Może jednak jutro wyjedziemy?? :lol:

Sebastian!!

Gadałam z kumpelą - pytała kiedy byś chciał tego rudzielca? I czy sunię czy piesa??

... był bardzo miły i wyobraźcie sobie załatwił mi wizytę pługa /-u?? ...

no własnie ... pługu czy pługa ... ?

mnie jeszcze odkopał ...

:-?

ale zasada odsniezania ma taka - dopuki pada ... nie jezdzi ...

jak przestaje sypac - wtedy nawet 3 czy 4 rano ...

wyjedza kilka pługów

/no i wybrnałem z tym czy pługu czy pługa /:wink:

Witam, właśnie zrobiłam sobie chwilę przerwy i zaglądam co tu słychać

U mnie to coś takiego jak pług to chyba nie jeździ a przynajmniej tej zimy nie widziałam. :wink:

Pewnie trzeba dopiero za nim dzwonić.

Będę się martwić jutro rano, a co tam.

Jak mnie zasypie to będzie dzień wolny :p

Ale się łudzę. :oops:

Spać mi się chce, a tu jeszcze mam tyle do zrobienia.

ale jak człowiek zachłanny, robi na kilka etatów to tak ma.

A jeszcze mi się czwarty marzy.

życzę wszystkim miłych snów.

Aneta - prosze Cię zwolnij bo się zajedziesz - nie przesadzasz z tym 4 etatem ??? A tak na powznie to nie przepracowuj się.

Co do odśnieżarki :p to jeździ taka u mnie co jakis czas ale jak się zadzwoni to do 2 godzin przyjedzie i odśnieży :)

Baru na 90% tego rudzielca to bym chciał na jesieni wrzesień -październik no i chłopiec żeby to był - ale na 100% powtwierdze te dane po konsulacji z ta moja ponoć lepszą połówką jutro lub jeszcze dziś :wink:

Pozdrawiam

sebo8877

jak sobie robie przerwę to jakoś mnie tu ciągnie, ale widzę że dziś to nie mam zawiele do czytania. :p

Sebo jeszcze kontroluję nad tym co robię (przynajmniej mam taką nadzieję)

Ale jedno jest pewne, następnej nocki nie zarywam, musze się wyspać.

Dziś w pracy z rana byłam trochę śpiąca, ale później był taki "młyn" że od razu spanie przeszło (o przepraszam to było wczoraj)

Śniegu mam w umiarkowanych ilościach. Pług nie potrzebny.

Melduję że ostatnie brakujące drzwi wewnętrzne do pokoju przyjechały i wczoraj zamontowali je,

Schodów jak nie było tak nie mam :cry: Obiecał żę będą skończone w tym tygodniu. Pożyjemy zobaczymy.

Brzoza!

???

A u mnie ten przejazd pługa okazał się pierwszym i ostatnim :evil:. Wczoraj zakopałam się na swojej drodze, zadzwoniłam do MPGK-u a tam chamowaty, wredny i przesqr...ty gość powiedział mi, że:

- naszej drogi nie ma na wykazie odśnieżania

- sąsiedzi przede mną sobie nie życzą odśnieżania, bo pług zawala im śniegiem bramy - g... prawda! obleciałam wszystkich, na jednego wszyscy wskazują ale on w żywe oczy się wypiera;

- mamy wąską drogę i gość jeżdżący pługiem się boi, że tym odwalanym śniegiem zniszczy płot sąsiadowi przede mną - jak się jedzie przy samej siatce - tam gdzie jest najmniej śniegu to logiczne, a pług powinien chyba zgarniać śnieg stamtąd - gdzie jest go najwięcej;

- pług nie ma gdzie zawrócić - następne g... prawda, bo gość zawracał u nas na podjeździe i nie było problemu - jeszcze Jacek poleciał mu bramę otwierać

- i po ostatnie, które mnie wq... do granic możliwości: WIDZIAŁA PANI, GDZIE SIĘ PANI BUDUJE, NIE??

Moja wściekłość sięgnęła zenitu - rozłączyłam się. Potem poszłam do tego sąsiada, co wg tego chama z MPGKu nie chce odśnieżania, zadzwoniłam, ale MPGK-buc nie chciał z nim rozmawiać. Więc nawrzeszczałam mu do słuchawki, że se w ch... leci i co on tam w ogóle robi??

Efekt był taki, że całą drogę odwaliłam najpierw z kumpelą - Sebastian! tą od rudzielców, a rudzielce ganiały i rozwalały wszystko naokoło razem z moją czarną , a potem z małżem wróconym z pracy. Efekt: piękny wał na ponad 150cm wysokości i długości ok 120m oraz bolące ręce, ramiona oraz chyrlanie i katar (miałam, ale się polepszył :-?).

Baru: a co, nie widziałaś, gdzie się budujesz? :wink: Wychodzi mi, że lokalizacja domu dostarcza Ci nieustających rozrywek. Co Babo robiłabyś, gdyby nie urzędnicy i służby, które funkcjonują, bo dostarczamy im zajęcia :p ???

Nie przejmuj się, też słyszałam, że za dwa tygodnie ma być lepiej, a za cztery - przychodzi wiosna.

Od 20-go będę już pracowała w nowym miejscu. Własnie zaczyna się szaleństwo przeprowadzki. Rok temu prywatna, teraz służbowa. Mam nadzieję, że obie ostatnie :D

Brzoza: Maciek ma rację - napisałeś komuś epitafium. Komuś z nas, chyba, skoro w tym miejscu i w ten sposób :(

Brzoza - dawaj jasniej bo podejrzewam o kim piszesz ....

Co się dzieje z Rs-em Majka ma jakies kłopoty nie za bardzo wiem więcej ale podejrzewam że ktos wie więcej - ale Rs nie chce o tym mówic bo to napewno trudne. Rs trzymam kciuki za to że dasz rade wyjśc z kłopotów - wierze w ciebie (mam nadzieje że nie tylko ja) daj jakis znak życia !!!

majka RS twierdzi że ma pomoc i powoli się podnosi - ale to sa inforamcje ze stycznia

Baru masz tej dózki troche - nie zazdroszczę :) ale wex pod uwage jakie bedziesz miała bicepsiory :) - nie martw się u mnie zaspy miały jaies 3m - pług gnebił je z 20 minut i chwała operatorowi za to że przedarl się przez nie. Baru czy te rudzielce będa na jesieni - delikatne zezwolenie mojej małżony jest !!! :wink: Baru chciałbym słyszeć jak skurwowałas tego gościa z MPGKU - znam Cię osobiście tak więc moge sobie tylko wyobraźic jak gościu sie poczuł :wink: :oops: :wink:

Brzoza napisz cos to za epitafium napisał

Witam wszystkich serdecznie,

Czyli: MACIEJON, BRZOZA, GREGOR 456, BARU, ANETAS, DAKAR, BETI, SEBO8877, KUBOLOTEK, ANIKA, RS, MAJKA.

Czytam ze zima daje w kosc co niektorym ale to wszystko hartuje :roll:

Wiem ze cos niedobrego przytrafilo sie jednemu z wyzej wymienionych "pdkarpacian" to przykre, ale cos sie zaradzi... :wink:

Ja pracuje usilnie nad nowa strona internetowa na ktora juz dzis wszystkich serdecznie zapraszam: http://republika.pl/siedlisko2005/

Sa tam wreszcie naprawde duze zdjecia wiec Maciejon mozesz wreszcie zobaczyc troche wiecej detali

Strona ma troche bledow :oops: za ktore przepraszam ale wciaz ja udoskonalam.

Pozdrawiam, i do nastepnego "postu"

MonteChristo

- naszej drogi nie ma na wykazie odśnieżania

Jedną sprawą jest umieszczenie ulicy na wykazie (jeśli nie jest wyasfaltowana - mogą odmówić - u mnie tak było),

ale każdą ulicę która należy do miasta/gminy mają obowiązek odśnieżać "interwencyjnie" - u mnie tak jest - dzwonię od urzędu miasta, zgłazam i przyjeżdżają. Za pierwszym razem jak marudzili, powiedziałam, że mam chorą, starszą matkę - i nie chcę być w ich skórze, jak pogotowie ratunkowe się do niej nie dostanie na czas. Poskutkowało :)