forum_user 24.02.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 witaj Gosiu - jakby nie ten wiatr - to juz bym sie opalał korci mnie Słoneczko ... ale chyba tak mamy wszyscy ... my sierpniowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.02.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 tem tego ... żyła luzy ma ...ale nie na wode ... płyny zasadowe ... na wysoki oktan jej lubuja ... Słowa Twe toż to: "Serce na mój miód" Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 24.02.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 ... ale chyba tak mamy wszyscy ... my sierpniowi sąsiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 sąsiedzi... siedza sobie dwa zajączki za miedzą ... nic o sobie nie wiedząc ... ...."Serce na mój miód" Sebo8877 a bo myśmy jacy tacy ...? od macochy czy co ...? składa nam sie i składa ..ale jak sie uskłada będzie chyba do boląca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 24.02.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 http://plaatjessite.mine.nu/hazen/haas-02.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.02.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 http://plaatjessite.mine.nu/hazen/haas-02.gif ładny piesek ... Słowa Twe toż to: "Serce na mój miód" Sebo8877 Sebo u januszka trenowalismy "zwierzyńca" (to taka rozgrzewka przed prawdziwą walką - tak jak mniej wiecej cwiczy bohaterskie Wojsko Polskie w Iraku ... w Babilonie ...) http://www.lechista.webpark.pl/pijcie.jpg a "zwierzyńca" prosto z Bieszczad przywiózł nam Wojtek Tymowicz .... pzdr dla Wojtka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.02.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 ...."Serce na mój miód" Sebo8877 a bo myśmy jacy tacy ...? od macochy czy co ...? składa nam sie i składa ..ale jak sie uskłada będzie chyba do boląca ... O matko ja my sie Brzoza spotkamy to naprawde bedzie do boląca A czym bedziem trenować - to juz sprawa wyboru uczestników treningu Brzoza toż to nie jest piesek - yno chazok (zając po śląsku) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.02.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Od wczoraj mogę legalnie mieszkać w domku. Przebrnęłam wszystkie papierkowe zawiłości.Ja również gratuluje i mam pytania, bo tez czeka mnie odbiór. O jakich zawiłościach piszesz? Na co zrócić uwagę przygotowujac dokumenty? Jak długo to trwało? Wiem jakie dokumenty sa potrzebne i wiem, że w każdym powiecie można spotkać lokalną specyfike. Nie mniej Twoje doświadczenie z pewnością sprawi, że będę w tej materii mądrzejszy W sumie było spokojnie. Zebrałam wszystkie potrzebne dokumenty tj. dziennik budowy oświadczenie kierownika (trzeba było przepisywać bo formułka lekko się nie zgadzała) projekty do wglądu inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza protokoły odbioru z przyłącza wodociągowego, kanalizacyjnego, gazowego i elektrycznego. Zerowanie wewnętrznej instalacji elektrycznej Odbiór kominiarski Odbiór wewnętrznej instalacji gazowej to chyba tyle. Dokument z Nadzoru dostałam po tygodniu, byłoby wcześniej gdyby z oświadczeniem było wszystko ok. Brzoza cieszę się bardzo , że wyzdrowiałeś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.02.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dziekuje i pytam: oświadczenie kierownika (trzeba było przepisywać bo formułka lekko się nie zgadzała)Czy to niezgadzanie to specyfika Twojego odbioru czy też coś bardziej powszechnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.02.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 chodziło o to aby był to osobny dokument i miało dodatkowo adnotację, że budowa była wykonana zgodnie z pozwoleniem budowlanym wydanym przez ... znak .... z dnia ...... . A wcześniej oświadczenie miałam wpisane w dziennik budowy jako ostatni wpis w tabeli wpisów realizacji robót i ich przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 27.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 brzoza toż to nie jest piesek - yno chazok (zając po śląsku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 27.02.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A tak w ogóle to na targi ktoś się wybiera ?? Bo ja nigdy nie byłam na takich czy na naszym etapie to warto, czy się zdołujemy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 27.02.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Na wstepie jak zwykle pozdrawiam starych i nowych forumowiczów Anetko gratulacje - w końcu na swoim. A jak ze starym mieszkaniem? Sprzedane? Brzoza, Sebo8877 - no ładnie się zapowiada - nie potrzebujecie pomocy do treningu ....... myślę, że forumowiczów chętnych do trenowania tego i owego będzie więcej. (Brzoza po chorobie tak trenuję, że widzi pieski zamiast kicajców) Beti - ładnie "mkniesz" - dopiero co pisałaś o kupnie pustaków, a tu na targach chcesz kupować już wszystko do elektryki DaKar - co do targów do praktycznie odkąd zaczęłam myśleć o budowie to zaczęłąm tam chodzić. Zbierając wszelkiego rodzaju makulaturę mogłam spokojnie w domu zapoznać się za różnego rodzaju technologiami. Pomogło mi to zaplanować z czego i jak będę budować. Na targach też można coś niecoś zamówić w mniejszych pieniądzach. Wiele Firm przygotowuje się do targów obniżając ceny lub robiąc jakieś ciekawe promocje. Nie wiem czy akurat to dobry przykład, ale od 1 marca Brass i Rupp będą mieć dużo niższe ceny. W tamtym roku najniższe ceny dachówek były podobno około kwietnia - maja. Mam zatem dylemat czy rezerować sobie teraz czy jeszcze czekać????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 27.02.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dzisiaj miałam wycieczke po salonach z oknami i tak , wyobrazcie sobie , ze oknores wycenił mi 5 tys. drozej okna od innych czterech firm tj.: pamo-plast, budmar, drebud i stobpol, czy spotkaliscie sie z ktoras z tych firm, ktora mozecie polecic? chodzi mi o te cztery, i jeszcze jedno pytanie jakie macie okna 5-komorowe czy 3-komorowe?byłam zdecydowana na 5 ale dzis dwoch sprzedawcow mi powiedzialo ze pomiedzy nimi jest minimalna roznica w przepuszczalnosci ciepla a roznica jest tylko w cenie ,poradzcie Sebo8877 dzieki za namiar na pamo-plast, jestem w tej chwili najbardziej na nia zdecydowana, az sie dziwili tam gdzie ja ich znaazla bo si ngdzie nie reklamuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.02.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 AGA ja to najchętniej chciałabym mieć wszystkie potrzebne mi materiały już ale nie wiem na ile mi kasy wystarczy więc mój mąż zaproponował abyśmy każdy materiał kupowali na bieżonco choć np pustaki i drut już mam, myślę że wszystko wyjdzie w planie, zobaczymy co nam targi zresztą zaproponują może będą jakieś ciekawe promocje kubolotek Ja także słyszałam od fachowców że różnica pomiędzy komorami 5 a 3 jest minimalna ale jednoznacznej decyzji nie podjeliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.02.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 kubolotku - niestety nie znam tych firm okniaraskich ... A tak w ogóle to na targi ktoś się wybiera ?? Bo ja nigdy nie byłam na takich czy na naszym etapie to warto, czy się zdołujemy ?? czy będę na tych ... jeszcze nie wiem byłem juz na kilku ... rewelacji jakis sie nie spodziewaj ... o ile będziesz -dostaniesz mase prospektów ... kilka gadżetów czy cukiereczka bedziesz miała okazje uczestniczyc w losowaniu telewizora, solarów lub kosiarki np. uwazam ze to reklama towarów z wyższej połki które aby sprzedac trzeba wypromowac ... towary sprawdzone - sprzedaja sie same ... bez reklam i targów Brzoza, Sebo8877 - no ładnie się zapowiada - nie potrzebujecie pomocy do treningu ....... myślę, że forumowiczów chętnych do trenowania tego i owego będzie więcej. Aga - montujemy mocny ... bardzo mocny skład ... startuja zawodnicy głownie sierpniowi ... (Ty przypadkiem nie z sierpnia ... albo gdzies z pobliza sierpnia ? ) bo podobno tacy najwiecej uniosa ... (Brzoza po chorobie tak trenuję, że widzi pieski zamiast kicajców) to był zajączek ? ... no prosze ... a taki ładny ... jak piesek ... chyba jestem przemeczony ... powinienem wziasc urlop ... albo wzmocnic treningi ... _Beti_ ja myslałem ze po 22 giej wszystkie grzeczne podkarpacianki juz spia ... a tu prosze ... _Beti_ nie spi ... siedzi na forum ... a jutro podkrążone oczka będą ... prosze do łózka ...zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 27.02.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Skończyłem kłaść płytki. Zaczynam parkiet. Mam zamiar w tym roku wybić fundament pod ogrodzenie (żeby się cement nie zmarnował), podłączyć kanalizację (właśnie kopią po 5 latach), położyć panele, zrobić meble kuchenne, pomalować ściany, zamontować piec do c.o. Reszta w zimie i na wiosnę. Mam zamiar wprowadzić się jak się ociepli tzn. w maju. sam bedziesz robil ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.02.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Kubolotek - swoja opinię o Pamoplascie wyrazilem jest - cała reszta nie jest mi znana - Jareko najlepiej na forum zna sie na oknach i w przyklejonym topiku przeczytasz więcej. Co do pięciu - komór coponiektórzy uważają ze to przerost treści nad forma - ja osobiście mam znajmych którzy pracuja w oknach - sa w temacie - twierdza ze 5-cio komorowy profil w tak "cienkich" dzis systemach ram i skrzydeł sprawia że ten profil jest bardziej sztywny i mniej podatny na wichrowanie niż 3 komory - powtarzam tylko zdnie ponoc fachowców - stąd tez w mojej chcjendzie zamontowałem na parterze )i na pietrze też bedo) 5-cio komorowe - piwnica juz 3 komory. Sierpniowi sierpniowi sie bedzie działo - ale myślę że Brzoza zgodzi się na dokoptowanie jeszcze lipcowych i wrzesniowych - oni sa dobrzy ale nie tak jak my Sierpniowi DaKar ja się wybieram na targi w sobotę z zamiarem znalezienia dobrej oferty na blachodachóke i dekarza - to jest priorytet i ide powalczyć o dobre ceny. Kochani przyznam się Wam że ściągam POŚ ze Słowacji - na dzięń dzisiejszy wg wstepnych analiz wychodzi o 2500 taniej. Polska jakiż to chory kraj !!!!. Zachłannośc wszystkich "dealerów" przerasta moje wyobrażenie. wyobraźcie sobie że polski dealer ma na POS-iu dobite 2500 PLN + oczywiście rabat jaki dostaje od producenta!!! Czy taki harpagan nie móglby zadowolic sie 20 % marzą - czy te hieny muszą drzeć z nas aż 50% !!!! Wczoraj zabraklo mi słow na ten zacofany polski kapitalizm!!! Pozdrawiam wszystkich nadre optymistycznie czekając na sierpniowe zmagania Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.02.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Sebo - "przecierasz szlak" z ta oczyszczalnia ... prawdopodobie to zainteresuje niejednego ... do tej pory hitem był miód, sliwowica - sciagane ze Słowcji za "pół ceny" i drzewo równiez tansze ... zaczeła sie ucieczka polskich firm ze sprzedażą - na Słowacje - bo tam VAT jest 19 %, a u nas 22% przy duzych zakupach polski wyrób opłaca sie kupic na Słowacji ... ekonomia księzycowa ... ale trzeba sie dostosowywac do reguł jakie nam narzucają ... ponieważ Polska chce sie nachapac za duzo ... zarobi Słowacja ... Sierpniowi sierpniowi sie bedzie działo - ale myślę że Brzoza zgodzi się na dokoptowanie jeszcze lipcowych i wrzesniowych - oni sa dobrzy ale nie tak jak my Sierpniow oczywiscie, ze sie zgodzi bo lipcowi i wrzesniowi tez są dobrzy "w te klocki" ... prawie jak sierpniowi ./.. aaa ... i jeszcze jedno ... dodam, ze wszystkie Ryśki to porzadne chłopy /z filmu "Mis"/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 28.02.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 właśnie postanowiliśmy że wybierzemy się z mężem na targi w piątek, urwiemy się z pracy i będziemy koło 14 aby uniknąć tłumów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts