DaKar 28.02.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Sierpniowi sierpniowi sie bedzie działo - ale myślę że Brzoza zgodzi się na dokoptowanie jeszcze lipcowych i wrzesniowych - oni sa dobrzy ale nie tak jak my Sierpniowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 28.02.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Tak sobie czytam te Wasze posty i wydaje mi się że prawie wszyscy zamierzają odwiedzić targi budowlane. Każdy liczy na jakieś upusty, rabaty, dobry wybór towarów. My udamy się tam w sobotę. Pewnie tylko po to aby podpatrzeć jakieś nowinki na które będzie nas stać przy wykańczaniu domu. Tylko bardzo żałuję że my nie sierpniowi ani lipcowi, ani nie wrzesniowi My z tej pierwszej połowy roku, chyba nie gorszej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 28.02.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja oczywiscie tez sie wybieram na targi i pewne bedzie to sobota lub niedziela jak maz wroci z delegacji,moze cos ciekawego bedzie, ja tez nie jestem z lata ale mysle ze wcale nie jestesmy gorsi ... a wogole to wlasnie w ta sobote mam urdzinki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 28.02.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Kubolotku!Wszystkiego naj, naj... zdrówka, wytrwałości i cierpliwości przy domku życzę.A tak na marginesie to masz urodzinki między urodzinkami moich córek: bliźniaczki są z 2 marca z najstarsza z 7. PS. Do "starszych" forumowiczów: pamiętacie jak niedawno się chwaliłam, że moje bliźniaczki rok kończą?? A teraz już 3 im stuknie... Ale ten czas leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 28.02.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Jesli chodzi o targi to jakoś w tym roku mnie nie ciągnie, i to nie dlatego, że chata na ukończeniu. Zawsze wybierając się na nie miałam jakiś cel szukałam czegoś i rozczarowanie. Pewnie i tak z przyzwyczajenia pójdę. Będzie to piątek, bo w sobotę i niedziele nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 28.02.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Kubolotku! Wszystkiego naj, naj... zdrówka, wytrwałości i cierpliwości przy domku życzę. A tak na marginesie to masz urodzinki między urodzinkami moich córek: bliźniaczki są z 2 marca z najstarsza z 7. PS. Do "starszych" forumowiczów: pamiętacie jak niedawno się chwaliłam, że moje bliźniaczki rok kończą?? A teraz już 3 im stuknie... Ale ten czas leci... Tak szybko jak i Twój struś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 28.02.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Aneta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 01.03.2006 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Wyznam i to oficjalnie ze ZAZDROSZCZE wszystkim ktorzy moga cos porobic w srodku - bo u mnie niestety "surowy otwarty" - Cholerna zima Ze tez sobie pozwole przeklac http://www.desktopfreestuff.com//imagenes/emoticons/Moods/Mods%20animations/4.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_2_18.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 01.03.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Więc My kubolotku jesteśmy marcowi. Życzę Ci wszystkiego naj.. naj.. naj.. Pewnie gdyby nie wyjazd do Rzeszowa też nie pojechalibyśmy na targi. Ale jak już będziemy to wstąpimy. Nie martw się MonteChristo wiosna już nadchodzi, za rogiem stoi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.03.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ponoc od 6-tego marca bedzie cieplej - i chwała Bogu tigermoth sierpniowi i tak sa najmocniejsi w te klocki Kubolotku przyjmij także odemnie te najserdeczniejsze życzenia wszystkiego najlepszego, wytrwalości w dążeniu do zaplanowanych zadań, zdrowia i dzwoniącej sakiewki - pełnej oczywiście. Jak tam sprawa z oknami ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 01.03.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ja zdecydowanie do marcowych dołączam - ja też marcowa!! A moje córki - niestety tylko 3 będą nas wspomagały duchowo. Za to Jacek - sierpniowy i zdecydowanie zasilić może opozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.03.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 tylko kto będzie prowadził ...? PITa rozliczyłem ... ale przy VAT - cie rece i nogi opadajom ... co odliczac ... a co nie ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 01.03.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 tylko kto będzie prowadził ...? Namieszałeś mi, Brzoza! A miało być tak pięknie... ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.03.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 chyba zeby ... w samej końcówce ... dożylnie ... i szybciutko do domciu ... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 01.03.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 a grudniowi do jakiej grupy zostaną zaliczeni ? Brzoza dobrze, że przypomniałeś, idę do płac po pita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Brzoza a listę materiałów na Vat se sciągłes z netu - tam najwazniejsze są te cholerne PKWiU - jesli ich nie masz na fakturach musisz udac sie do sklepu w którym kupowałes materiał żebi ci go dopisali i sprafowali pieczątka lub najlepiej wypisali nową fakture z PKWIU. pamiętaj że do rozliczenia Vat musisz dać kserokopie wszystkich faktur - na kesz mogiesz czekac do 180 dni - przy czym jak masz błędy musisz je poprawic i złożyc na nowo czyli kolejne 180 dni. Po 180 dniach jezeli nie przysłali Ci ze masz błedy możesz domagac się odsetek ustawowych - jaka to ilośc to nie pamietam ale jakies smieszne Jedno mnie zastanawia gdzie odbeda się sierpniowe zawody Jakby co to ja mam amm sporo łąki - dla tych co nie bedom mogli jechac spania hektar Miejsca na długośc i szerokośc skolko godno Ja bym se obliczył tez juz pita - ale mam sklerotizmus multiplex i poprzednie pity zostały na ślasku ale w połowie marca jade i tez bede miał to za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.03.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Sebo - listy nie mam ... słyszałem tylko, nie powinienem odliczac materiałów takich, jak: deski, łaty, listwy, płyty pilśniowe, sklejkę, blachę stalową, cynkowo-tytanową, miedzianą siatkę ogrodzeniową, słupki, kleje (np. do tapet), masy silikonowe, akrylowe, piankę poliuretanową, emalie, farby, pigmenty, lakiery, folie dachowe, izolacyjne i paroizolacyjne, gwoździe, wkręty, kołki rozporowe, siatkę i tapety z włókna szklanego, a także kamienia brukowego i kostki granitowej ... jestem własnie po rozmowie z Paniami z US i One tłumaczyły mi ze symbol PKWiU jest mi pomocny ... ale niekonieczny w fakturze ... bo to wyłacznie dobra wola sprzedawcy jak mi wpisze ... a One i tak musza sprawdzac wszysko po mnie ... i prawdopodobnie bez wezwania mnie do wyjasnień sie nie obejdzie ... budujac i remontujac jednocześnie - mam materiały na jednej fakturze a to trzeba teraz ładnie podzielic ... bo z remontu nalezy sie zwrot 55.23% a z budowy 68.18% ta skarbówka tak mi wody z mózgu narobiła, ze nie mam siły ani o zawodach myslec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 01.03.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A czy ta lista nie wyjaśnia wszystkiego?http://www.pit.pl/att/wykaz_materialow_budowlanych.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 01.03.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Jedno mnie zastanawia gdzie odbeda się sierpniowe zawody Jakby co to ja mam amm sporo łąki - dla tych co nie bedom mogli jechac spania hektar Miejsca na długośc i szerokośc skolko godno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 01.03.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Mam problem . Nie będę mieć prądu pewnie gdzieś do października. Sąsiad obok ma i raczej pozwoli korzystać z niego. Będę więc potrzebować kabla. Z tego co się dowiedziałam metr takiego kabla kosztuje około 12,00 - 13,00. Może ktoś z Was ma możliwość pożyczenia takiego kabelka na ten roczek. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts