Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tak sobie czytam te Wasze posty i wydaje mi się że prawie wszyscy zamierzają odwiedzić targi budowlane. Każdy liczy na jakieś upusty, rabaty, dobry wybór towarów.

My udamy się tam w sobotę. Pewnie tylko po to aby podpatrzeć jakieś nowinki na które będzie nas stać przy wykańczaniu domu.

Tylko bardzo żałuję że my

nie sierpniowi ani lipcowi, ani nie wrzesniowi

My z tej pierwszej połowy roku, chyba nie gorszej...

Kubolotku!

Wszystkiego naj, naj... zdrówka, wytrwałości i cierpliwości przy domku życzę.

A tak na marginesie to masz urodzinki między urodzinkami moich córek: bliźniaczki są z 2 marca z najstarsza z 7.

PS. Do "starszych" forumowiczów: pamiętacie jak niedawno się chwaliłam, że moje bliźniaczki rok kończą?? A teraz już 3 im stuknie... Ale ten czas leci...

Kubolotku!

Wszystkiego naj, naj... zdrówka, wytrwałości i cierpliwości przy domku życzę.

A tak na marginesie to masz urodzinki między urodzinkami moich córek: bliźniaczki są z 2 marca z najstarsza z 7.

PS. Do "starszych" forumowiczów: pamiętacie jak niedawno się chwaliłam, że moje bliźniaczki rok kończą?? A teraz już 3 im stuknie... Ale ten czas leci...

Tak szybko jak i Twój struś :wink: :p

Wyznam i to oficjalnie ze ZAZDROSZCZE wszystkim ktorzy moga cos porobic w srodku - bo u mnie niestety "surowy otwarty" - Cholerna zima :evil:

Ze tez sobie pozwole przeklac :oops:

http://www.desktopfreestuff.com//imagenes/emoticons/Moods/Mods%20animations/4.gif

http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_2_18.gif

Ponoc od 6-tego marca bedzie cieplej - i chwała Bogu :)

tigermoth sierpniowi i tak sa najmocniejsi w te klocki :wink:

Kubolotku przyjmij także odemnie te najserdeczniejsze życzenia wszystkiego najlepszego, wytrwalości w dążeniu do zaplanowanych zadań, zdrowia i dzwoniącej sakiewki - pełnej oczywiście.

Jak tam sprawa z oknami ???

Sebo8877

Brzoza a listę materiałów na Vat se sciągłes z netu - tam najwazniejsze są te cholerne PKWiU - jesli ich nie masz na fakturach musisz udac sie do sklepu w którym kupowałes materiał żebi ci go dopisali i sprafowali pieczątka lub najlepiej wypisali nową fakture z PKWIU. pamiętaj że do rozliczenia Vat musisz dać kserokopie wszystkich faktur - na kesz mogiesz czekac do 180 dni - przy czym jak masz błędy musisz je poprawic i złożyc na nowo czyli kolejne 180 dni. Po 180 dniach jezeli nie przysłali Ci ze masz błedy możesz domagac się odsetek ustawowych - jaka to ilośc to nie pamietam ale jakies smieszne :wink:

Jedno mnie zastanawia gdzie odbeda się sierpniowe zawody :wink:

Jakby co to ja mam amm sporo łąki - dla tych co nie bedom mogli jechac spania hektar :) Miejsca na długośc i szerokośc skolko godno :)

Ja bym se obliczył tez juz pita - ale mam sklerotizmus multiplex i poprzednie pity zostały na ślasku ale w połowie marca jade i tez bede miał to za soba :)

Sebo - listy nie mam ...:(

słyszałem tylko, nie powinienem odliczac materiałów takich, jak:

deski,

łaty,

listwy,

płyty pilśniowe,

sklejkę,

blachę stalową,

cynkowo-tytanową,

miedzianą siatkę ogrodzeniową,

słupki,

kleje (np. do tapet),

masy silikonowe, akrylowe,

piankę poliuretanową,

emalie, farby, pigmenty, lakiery,

folie dachowe, izolacyjne i paroizolacyjne,

gwoździe, wkręty, kołki rozporowe,

siatkę i tapety z włókna szklanego,

a także kamienia brukowego i kostki granitowej ...

jestem własnie po rozmowie z Paniami z US i One tłumaczyły mi ze symbol PKWiU jest mi pomocny ... ale niekonieczny w fakturze ... bo to wyłacznie dobra wola sprzedawcy jak mi wpisze ...

a One i tak musza sprawdzac wszysko po mnie ...

i prawdopodobnie bez wezwania mnie do wyjasnień sie nie obejdzie ... :-?

budujac i remontujac jednocześnie - mam materiały na jednej fakturze

a to trzeba teraz ładnie podzielic ...

bo z remontu nalezy sie zwrot 55.23%

a z budowy 68.18%

ta skarbówka tak mi wody z mózgu narobiła, ze nie mam siły ani o zawodach myslec ...

:D

Mam problem :cry: . Nie będę mieć prądu pewnie gdzieś do października. :evil:

Sąsiad obok ma i raczej pozwoli korzystać z niego.

Będę więc potrzebować kabla. Z tego co się dowiedziałam metr takiego kabla kosztuje około 12,00 - 13,00.

Może ktoś z Was ma możliwość pożyczenia takiego kabelka na ten roczek.

Pomóżcie :D