januszek 09.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 No i mamy kolejne forumiątko jest taki dzień w roku kiedy składamy życzenia naszym paniom co niniejszym czynię, ale są też chwile w których, co tu dużo mówić my faceci czujemy się gorsi, To Wy drogie Panie pierwsze dowiadujecie się o takiej nowinie, to Wy pierwsze czujecie miłe łechtanie pod seruszkiem (a nie jest to burczenia brzucha) i w takich chwilach zazdroszczę Wam tego czego my nigdy nie doświadczymy, a co jest najpiękniejszą rzeczą pod słońcem. Moje forumiątko ma już 6 miechów, a powstało na skórce (ci co nie wiedzą niech odszukają) na skórce co grzeje brzuszek, bom przecie januszek. Moc buziaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 09.03.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 AGA44 jesli chodzi o termin to roznie to bywa, raz wczesniej raz pozniej, ale gdzie na przełomie pazdziernika/listopada, a wogole to bardzo bym chciała dziewczynke bo urwisa to juz mam jednego w domu:) ale najwazniejsze zeby było zdrowe, bo wyobrazcie sobie ze moj Kubus jak sie ur. to stwierdzili po 3 dniach ze ma wade serca (wyobrazcie sobie co wtedy przezywałam i czułam:() no i wzieli go do krakowa do kliniki w prokocimiu, bylismy tam prawie miesiac, ale tam okazalo sie ze to bledna diagnoza(na szczescie) miał nadcisnenie w plucach, juz mu nic nie jest:):) takze uz z niepokojem chycham na wszystko (a jesli pomysle o porodzie to koszmar jeszcze nie zapomniałam o pierwszym), takze w moim przypadku januszek porodu nie ma co zazdroscic, to wy-faceci jestescie silniejsi , ale sie rozpisałam, wszystkich pozdrawiam serdecznie,a to mój synek:) http://img134.imageshack.us/img134/5897/43a4fy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 09.03.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 ... a wogole to bardzo bym chciała dziewczynke bo urwisa to juz mam jednego w domu:) Dobrze, że napisałaś, że to chłopczyk - jest tak cudny, że nie znając płci - dałabym sobie rękę uciąć, że to dziewczynka W jakim wieku jest Kubuś? A tak wogóle to moja córcia wprost przepada za Kubusiami (bajkowymi i rzeczywistymi - nawet już myśli o zamążpujściu - a ma tylko 3,5 roczku) . Ciekawa jestem co jej się tak spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 09.03.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Dziękujemy miłym panom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.03.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 nie napisze dzis nic odkrywczego bo mnie sparaliżował atak zimy .... i nic mi sie nie chce ... domyslam sie tylko, ze nick mamy ma cos wspolnego z synkiem ...Kubolotku - dobrze sie domyslam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 10.03.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 AGA 44 dzieki nie tobie pierwszej spodobał sie Kubus, nawet jak jestesmy w slepie to przechodza panie starsze i mlodsze i zwracaja na niego uwage, zreszta on tez sie za wszystkimi rozglada, do wszystkich sie usmiecha,i wszystkich by zaczepiał i nie jestes pierwsza osoba ktora pomyslala ze to dziewcznka:), a moj Kubus skonczył 19 miesiecy i tez sobie nie wyobrazam co bedzie jak dorosnie, taki z niego podrywacz - ale to po tatusiu oczywiscie:)brzoza własnie od Kubusia moj nick, jak był malutki to przez chwile tak na niego mowilismy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 10.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 nie wyobrazam co bedzie jak dorosnie Bedzie dobrze, pozdrowienia, mr_kuba (nomen omen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.03.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 nie napisze dzis nic odkrywczego bo mnie sparaliżował atak zimy .... i nic mi sie nie chce ... domyslam sie tylko, ze nick mamy ma cos wspolnego z synkiem ...Kubolotku - dobrze sie domyslam ? Siabonga brzoza ale sie ucieszyłemmmm rano dziś jak pieron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 10.03.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 mnie zima wyjątkowo dziś zdenerwowała bo mój małżonek miał w planach jechać do lasu w sobotę po drzewo na dach a tu śniegu tyle napadało kubolotek ładny ten Twój Kubuś, mój Robercik ma 14miesięcy i właśnie biega koło mnie te dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 10.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Do mnie również przyszła zima. Kubolotek gratuluję, to piękna wiadomość, nowe forumowe maleństwo. A Prokocim to troszkę poznałam, spędziłam tam ładnych pare latek. Życzę aby było zdrowe. Skąś mi Twoja twarz znajoma, ale może się mylę. A tak poza tym to bardzo wam zazdroszczę tych maluchów, może najwyższy czas aby samemu pomyśleć. Bo jak narazie to na pierwszym miejscu była kariera i kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 10.03.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Kubolotku! No to gratulki wielkie! Oby maluszek był zdrowy i donoszony a płeć... nieważna. Mówię Ci to ja - matka CZTERECH DZIEWCZYNEK , którym daleko do aniołeczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 12.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 AnetaS dzieki, a jesli mozna spytac to ty tam byłas czy ktos bliski?Nie mam pojecia skad mnie mozesz znac, sama niewiem jak ty wygladasz? wiec nie odpowiem, pomysl nad dzieckiem:) to najwazniejsze.Baru rowniez dziekuje a twoje dziewczynki sa sliczne,tez takie chce, jestem kobieta i od zawsze myslalam zeby miec dziewczynke(jak to zrobiłas:)?)fajnie by było, no ale to nie odemnie zalezy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.03.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Siabonga brzoza ale sie ucieszyłemmmm rano dziś jak pieron Sebo tak wyszło, ze podobnie jak planował małzonek _Beti_ w sobote zaliczyłem las ... praca przy zrywce, w takiej mokrej braji wyrabia niezle charakter ... drzewo - okupione bolem gardła - mam juz przy domu ... teraz łupanie, cięcie i rąbanie fajna sprawa Idzie sobie niedźwiedź nocą po lesie ... i nagle potyka się o korzeń, przy czym wybija sobie dwa przednie zęby. Z bólu idzie w krzaki. Leśniczy usłyszał szeleszczenie, liści poderwał się z krzesła, wyszedł z chatki, wziął latarkę i wyszedł sprawdzić co się dzieje ... Zaczął świecić latarką po krzakach i pyta się: - Kto tam? - Nieświeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 12.03.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 - Kto tam? - Nieświeć ... Dobre!!! Wiecie może czy z drewna na więźbę można odliczyć VAT. Jaki powinien być symbol PKWiU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.03.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Aga wydaje mi sie ze część drewna mozna odliczac ... a część nie ... decyduje symbol PKWiU na tej stronie jest wykaz do pobrania w acrobacie http://www.mtib.gov.pl/aktualnosci/2147.html i tam np. tarcica strugana iglasta /podłogowa/ o symbolu 20.10.21-10.1 jest do odliczenia oraz listwy klepki i deszczułki ... mimo ze drewno - generalnie nie podlegało odliczeniu bo 22 % VAT przed podwyżką miały m.in.: Gniazdo Benzyna lakowa Bezpiecznik S Blacha cz=10 Blachowkręty Deski Drut kolczasty Elektrody Farba Folia budowlana Folia poroizolacyjna Gwoździe Kolano hamb. ST Kołki rozporowe Kołki szybk. Mont. Korytko kablowe Kotwy kpl mocowania muszli Kpl mocowania umywalki Lakiery Łącznik Panele ścienne Papier do cykliniarki Pigmenty Płyta pilśniowa Płyta sklejka Płytka odgałęźna Pokost Puszka Rozcieńczalnik Rozłącznik Siatka do dociepleń Siatka ocynkowana Siatka podtynkowa Siatka rapitza Szkło bezpieczne Śruba, nakrętka, podkładka Świetlówka Tablica licznikowa Taśma malarska Tynk podkładowy CERPLAST Uni grunt Uszczelki Wentylatory Wkładka topikowa Wkręty do drewna Wkręty do płyt g/k Wykładzina podłogowa Wyłącznik z folią zdaje sie jest podobnie ... jedna można ... drugiej nie mozna poruszanie sie w tym bałaganie ... moze byc stresujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 13.03.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 AGA44ja dalam znajomej ksiegowej zeby mnie rozliczyla i dalam jej fakture ktora miałam z lasu za kupno drzewa, (sadzilam ze jej nie przyjmie)ale doliczyla ja do rozliczenia, to bylo dzrewo na krokwie na dach ale czy to uznaja w us tez niewiem okarze sie, jaki pkwiu nie mam pojecia chyba go nie bylo, jak dostane z powrotem faktury to zobacze i dam ci znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 13.03.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 niestety ale VAT od drewna nieprzetworzonego czyli kupionego w lesie, tarcicy, desek nie można odliczyć.Zgodnie z tym co napisał brzoza można odliczyć VAT od deszczułek, klepek, listew, fryz oraz tarcicy podłogowej struganej iglastej. Co do kodu PKWiU postaram się odszukać i podać wieczorem ten dotyczący drewna prosto z lasu. pozdrawiam Tigermoth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 13.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 i jak zawsze z pomoca nadchodzi nas zpodkarpaki guru od podatków dzieki że jestes tigermoth Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 13.03.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Kubolotek ja tam byłam, przez ponad 5 lat to był jak mój drugi "dom" Codziennie patrzę na pogodę i przecieram oczka z niedowierzaniem. Gdzie ta WIOSNA, czyżby drogę zgubiła? A w sobotę taka pani mi powiedziała, że to jeszcze miesiąc potrwa . Ja chcę już wiosnę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 13.03.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 zgodnie z obietnicą podaję kody PKWiU dla drewna sprzedawanego prosto z lasu: 02.01.1 Drewno surowe nieobrobione w tym 02.01.11-00 Drewno okrągłe z drzew iglastych 02.01.12-00 Drewno okrągłe z drzew liściastych 02.01.13-00.00 Drewno okrągłe z drzew tropikalnych Tych kodów nie ma na wykazie, który uprawnia do zwrotu VAT. Jedyna możliwość to zapisanie na fakturze za drewno, że kupiono "tarcicę podłogową struganą iglastą" z kodem 20.10.21-10.1. Wtedy da się odpisać VAT. Lub więźbę dachową zrobimy z drewna liściastego, wtedy bez problemu piszemy na fakturze "Drewno liściaste kształtowane w sposób ciągły" z kodem 20.10.21-53.90 Ale takie możliwości to tylko na tartaku, Lasy Państwowe nie wystawią faktury z innym kodem niż te które podałem na początku postu. Etatowy Księgowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts