Baru 16.03.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Sebastian!Trzymaj się! Będzie dobrze!Spróbuj w Multibanku - mówiłam Ci już o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 16.03.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Mnie tez mierzi Vat a dodatkowo od wczoraj mam wszystko w DU..PIE - nie przyznali mi kredytu bo uznali że za mała kwota i za ta kwote nie zdołam zrobic remontu do wprowadzenia sie. Sebo8877 No wiesz, rzeczywiście durne pały. My też zaczynamy się rozpatrywać za kredytami powplutku. To przynajmniej wiem ,gdzie nie składać Baru aMultibank gdzie jest w Rzeszowie ? Bo nie wiem A jest w ogóle ? I mają tam dobre warunki? Sama nie wiem, o co pytać, czego szukać. Tym bardziej że nie znam się na tych wszystkich Liborach, procentach, prowizjach.., mnie interesuje ile wyniesie rata Na razie byliśmy tylko w PKO Bp, może skorzystać z eexpandera ??? nie wiem juz nic. Dół mnie dopadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 16.03.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Multibank jest na Kopernika, w Rzeszowie oczywiście. My wzięliśmy w szwajcarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.03.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Sebo - Baru ma racje ...próbuj dalej kosztorys do banku robi sie jednak inaczej ... oni sa nauczeni operowac duzymi kwotami ... korzystasz z tej informacji "Na podstawie art.3b ust.4 ustawy z dnia 30 listopada 1995 r. o pomocy państwa w spłacie niektórych kredytów mieszkaniowych, udzielaniu premii gwarancyjnych oraz refundacji bankom wypłaconych premii gwarancyjnych (Dz. U. z 2003 r. Nr 119, poz. 1115, z 2004 r. Nr 213, poz. 2157 oraz z 2005 r. Nr 94, poz. 786) ogłasza się, że cena 1m2 powierzchni użytkowej budynku mieszkalnego za IV kwartał 2005 r. wyniosła 2388 zł... http://www.stat.gov.pl/komunikaty/komunikat.php?id=73&lang=pl i podstawiasz te dane w prosty kosztorys np: masz przykładowo /strzelam/120 m2 pow uzytkowej x 2388zł/m2 = 286 560 PLN to wartośc Twojego domu a poźniej dzielisz dom na czynniki fudament to np 3 % wartości domu sciany to 7% wartości instalacja c.o. to np 4 % woda 1 % okna 5 % stropy 3 % itd itd tak szatkujesz zeby 100 % domu podzielic na składniki pierwsze i wykazujesz co jest zrobione /fundament, sciany, stropy dach.../ a co pozostało do zrobienia / c. o., malowanie, schody, czesc stolarki, posadzki itd / wykazujesz w % i w kwotach wychodza wtedy całkiem spore sumki ... to sie nazywa kosztorys uproszczony i sa do tego gotowce, które tylko sie "podrasowuje" /np inne % dla parterówki a inne dla piętrówki/ tak sporzadzony kosztorys - musi Ci chwycic ! nie odpuszczaj ! p.s. oglądałem Twoje sufity ... masz za wa li ste ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.03.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dziękuję Kochani z apowstrzymanie mnie na duchu Baru w MultiBanku odpadam bo moja umowa o pracę jest do lipca - oczywiście z przedlużką na nastepny okres - ale tego w większości banków nie przeskocze Mam jedna sporo dobrych informacji - Z pomoca przyszedł mi mój bank w którym mam konto PKOBP - byłem- jest spora szansa na to ze jednak się uda na całkiem dobrych warunkach (kredyt hipoteczny - konsolidacyjny) 2,9% w szwajacarach. W przyszłym tygodniu się wyjasni - ale urocza Pani zapewniała mnie że dla stąłego klienta ich Banku i dla pracownika jednej z najlepszych firm budowlanych na rynku szanse są prawie 100% już jej w tym głowa - W dzisiejszej rozmowie użyłem 1500% mojego wdzieku osobistego (o ile taki mam ) Zacząłem wierzyć że będzie dobrze Brzoza dzieki za słowa uznania - własnie zaślepiamy sufity - kocie oczka juz świeća - teraz to dopiero jest nastrój - kwestia kosztorysów o jakich mówisz ma sens - ale mój kredyt jest śmieszny bo 55 000 a banki mają to do siebie że biorąc kredyt na remont musisz się wprowadzic na 100% a nie na 70%. W PKOBP sporo załatwiliśmy i ustaliliśmy co i jak po cichu tak więc jestem mądrzejszy o coponiektóre sprawy Dzięki że jestescie ze mna Mam Was ochotę ucałowąc - ale togo narazie robił nie będę w stosunku do brzozy - tak więc Baru i Dakar buziaczki gorace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 16.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witajcie Sąsiedzi !!! Chociaz na forum jestem od jakiegoś czasu, to klub odkryłam dopiero wczoraj... Zamierzam budowac w tym roku, może na wakacjach zaczniemy.Jestem własnie na etapie wyboru projektu i mam najnormalniej w świecie dość!!! Jakis czas temu szukaliśmy domu o powierzchni netto 200m2, w tej chwili obnizyliśmy loty i napewno powierzchnia podłóg naszego domu nie może przekroczyć 170 m2.Bardzo was prosze o uwagi na temat projektu, który nam sie spodobał, szkoda tylko, że nigdzie w pobliżu takiego nie znaleźliśmy. Co o nim sądzicie? Oto On. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 16.03.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witaj Agnieszka, lepiej późno niż wcale. a co do Twojego projekciku to powiem tak: kuchnia, jadalnia i salon prawie identyczne ustawienie jak u mnie, lubię otwarte i to bardzo sobie chwalę. pokoje poddaszu (2) mają tylko okna dachowe, zimą będzie zalegał na nich śnieg, latem lubię spać przy otwartym oknie, a jak zacznie padać deszcz?? Ja u siebie również mam okna dachowe ale oprócz nich są jeszcze zwykłe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 16.03.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Sebo8877 tez proponuje najpierw zapytac o kredyt w swoim banku, tam gdzie masz konto, zawsze to lepiej ze jestes ich klientem, my tez kiedys pytalismy w pko sa(tam mamy konta) ale...nie trzba bylo narazie, trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.03.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam serdecznie AAgnieszko Kubolotku - wlasnie tak się okazało ze jakoś dziwnym trafem nie wiem dlaczego do banku w którym mam konto trafilem na końcu - i okazuje się że może sie udać. Całusy i buziaki ogromne - dzięki za kciuki Sebuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.03.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Anetko, Sebo dziekuje za powitanie!!! Anetko jaki projekt wybralas dokładnie?Sebo widzę, że teraz tematem nr 1 jest dla ciebie odpowiedni(czyt.tani) kredyt, ja mam to jeszcze przed sobą, czy byłes w kredyt banku, oni tam nie wymagaja tylu formalności, znajomy buduje z nimi i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 17.03.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 No u mnie nareszcie jakis postep...Przyjechala ekipa i koncza juz ukladac kanaly nadmuchowe do przyszlego ogrzewaniai jak na nie patrze, to juz mi cieplej... http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_2_81.gif Postaram sie wkrotce zamiescic nowe zdjecia na mojej stronie, obrazujace postep tych prac wiec najprawdopodobniej bedziecie je tam mogli obejrzec w Sobote Pozdrawiam MonteChristo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.03.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 witaj AAgnieszk@ a gdzie te piekne Bieszczedy ? okolice Leska ? projekt masz OK ... ja tak samo jak AnetaS mam uwagi co do okien dachowych ... zimą MonteChristo - ogladałem wczesniejsze zdjecia - pałac robi wrazenie ... z niecierpliwościa czekam na wnetrza onegdaj januszek zastanawiał sie czy będziemy iśc przed Wielkanocą z koszykami i jajami do swiecenia ...a przed nami będą torowac nam droge ... pługi wirnikowe ... łza sie w oku kreci ...ale cos w tym jest ... dzis ide lepic bałwana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam, tak dokładniej to z Sanoka... Zastanawiam się mocno nad zmianą dachowych na dwie niewielkie lukarny, albo wybrać wersje dwuspadową... a szkoda bo oboje z mężem uwielbiamy domy z dachem czterospadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 aaa Sanok ładne miasto ! Agnieszko ... ten dach to duzy element dekoracyjny ale latem silniej sie nagrzewa od scian ... i tam -latem w słoneczne dni z reguły o 3-4 *C wiecej ... mimo izolacji lukarny mam u siebie ... i wiem, ze ... to tez nie jest ideał ... veluxy tez ideałem nie sa ... jak napada sniegu ... ciemno chcesz zrzucicic snieg ... wpada do srodka ... zawsze jest cos za cos ... jako zaleta - dom ma bardzo ładna bryłe ... w Twoim terenie powinien pasowac "jak ulał" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.03.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witajcie!!! http://www.archon.com.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m400b96380ccd9 oraz http://archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty nr. APS 148 te dwa projekty wchodza w grę... no właśnie, który ładniejszy, bardziej funkcjonalny o koszty nie pytam, bo pewne jest,że APS 148 droższy w realizacji.Czekam na wasze dalsze spostrzeżenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 18.03.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witaj AAgnieszk@ jednak nie będzie Ślężana w Sanoku? AnetaS, brzoza czy na Waszych oknach dachowych zalega śnieg? Ja mam cztery dachowce, dom w stanie surowym otwartym ale śnieg na oknach dachowych nie zalega. Albo jest zwiewany przez wiatr albo topnieje od słońca i zjeżdża z dachu. Może to zależy od kąta dachu - ja mam ponad 40 stopni. Może też od ustawienia do słoneczka. Też obawiałem się że będzie w domu ciemno ale ta zima przekonała mnie, że tak nie jest pomimo zabitych deskami dodatkowych drzwi balkonowych.A jeśli będzie dom ogrzewany to śnieg na oknach napewno stopnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 18.03.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 AnetaS, brzoza czy na Waszych oknach dachowych zalega śnieg? Tak, Dach dwuspadowy o nachyleniu połaci 37 stopni. Wewnątrz domu temperatura 21 stopni. Oczywiście nie był cały czas, wiatr trochę zwiał, słoneczko roztopiło itd, ale były też okresy czasu, że śnieg zalegał. Agnieszka jeśli miałabym wybierać wybrałabym APS148, ale zastanawia mnie w nim wysokość garażu. Posadzka jest na równi z podłogą częśći mieszkalnej, wychodząc po schodach na poddasze jest wejście na strych (pomieszczenie nad garażem) jest ono o jakieś 85 cm niżej od podłogi poddasza, czyli garaż jest niższy o tyle od części mieszkalnej. Coś mi tu nie pasuje. Może dzisiaj jestem trochę przemęczona i to dlatego. Sanok piękne miasto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.03.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam serdecznie !!! Niestety Ślężan, choć bardzo piękny i zachwycił nas na dłuuuugo , to jednak z żalem musielismy z niego zrezygnować z względu na jego zbyt dużą powierzchnię .... Szukamy czegoś mniejszego, z dachem czterospadowym, garazem, najlepiej by choc troche przypominał Ślężana Czekam na Wasze uwagi odnośnie tych dwóch projektów, który lepszy i czy różnica w kosztach budowy jest znaczna? Dzieki za wypowiedzi na temat okien dachowych, troche mnie to uspokoiło, w winorośli kąt nachylenia dachu wynosi 42 stopnie więc nie byłoby tak żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 20.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam bardzo marnie idzie mi załatwianie przyłącza w ZE, wszystko tak długo trwa. A to nie ma pozwolenia na budowę trafo, a to przetarg nie ogłoszony, to znowu nie ma zgody Starostwa na wejście w teren z rozbudową sieci. Mam już dość Rzeszowskiego Zakładu Energetycznego. Może to i lepiej że chcą go połączyć z Lublinem, nauczyliby ich roboty może? Zastanawiam się jaką moc przyłączeniową potrzebuję w budynku. W warunkach przyłączenia miałem 7 kW z zabezpieczeniem 25A. Elektrycy, którzy robili mi instalację w domu proponują zakupić 9 kW z zabezpieczeniem 32A. Jak macie Wy w swoich domkach? A wiosny jak nie było tak nie ma......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 20.03.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Ja ma 7kW i zabezp 25 Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts